Idag kom jag och tänka på att det snart är ett år sen jag åkte till London... tiden går läskigt fort. Under sensommaren förra året fick jag och en i min klass beskedet om att vi blivit utvalda för en månads praktik i London. Jag gallskrek. Min dröm hade kommit i uppfyllelse! Jag har alltid drömt om att bo i England. Även fast detta bara var under en kort tid så var det helt magiskt för mig. Jag och min klasskompis Caisa åkte i november och kom hem nån vecka före julafton. Vi jobbade på Kryolan som ligger i centrala London, Covent Garden för att vara exakt. Kryolan är en känd butik som säljer allt ifrån skönhetssmink till scifi produkter. Dom håller även i olika workshops för personer som vill l'ära sig mer om olika smink stylingar. Jag och Caisa praktiserade där måndag-fredag under en månads tid. Vi packade upp och sorterade varor, sålde grejer och satt som modeller på en del workshops. Vi fick även vara med och prova på vad deras kunder betalt för att få lära sig.

Vi bodde hos en underbar värdfamilj som även hade andra studenter där från och till. Huset vi bodde i ligger i Harrow/headstone lane en bit utanför London. Det var ett underbart litet ställe. Gatuhusen såg ut att vara tagna direkt ifrån Harry Potter's kvarter.

Jag och Caisa fick nån dag ledigt då och då för att göra oss hemmastadda i storstaden. Vi shoppade, turistade och besökte Harry Potter studion/museet, där dom spelat in stora delar utav filmerna. Häftigt! När vi varit där i ca två veckor så kom en av mina nära vänner Hannes på besök. Jag lämnade Harrow för en natt och bodde på hotell mitt i London. Trots att Hannes bokade flygbiljetterna på fyllan och var där en väldigt kort tid så hann vi med mycket ändå. haha. Vi åt på underbara restauranger och strosade runt i staden. Det var så mysigt. En vecka senare kom två av mina andra vänner, nämligen min bästavän Malou och Daniel. Då lämnade jag återigen Harrow för att bo med M och D i Marbel Arch under en hel helg. Vi gick på en julmässa (Winter Wonderland Hyde Park) som sätts upp gratis varje år för att alla ska kunna komma och njuta av julmusik, titta på fina kreationer och träffa nya människor. Vi turistade som aldrig förr.

Eftersom min skola betalade allt som behövdes så hade jag pengar över till att shoppa och hitta på andra grejer, vilket jag är så otroligt tacksam över. När det började närma sig jul så var det dags för oss att åka hem. Många blandade känslor, jag ville verkligen stanna men saknade såklart min familj och vänner. Caisa däremot hade tjatat om att åka hem minst en vecka innan vi skulle hem till Sverige igen. "Jag saknar det svenska kranvattnet!!"

Denna månaden var otroligt lärorik för mig. Eftersom jag tidigare varit sjukskriven i 8an-9an (psykisk ohälsa) så var detta ett stort steg för mig. Både jag och min familj var så stolta. Jag lärde mig mycket jag kommer att ha med mig framöver. TACK världens bästa skola för denna otroliga möjlighet! jag hade gärna gjort det flera gånger om....

Fler bilder hittar ni på länken nedan. 

vsco.co/linneahwest

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu sitter jag här, och provar en gång till. Tredje gången gillt. Jag har startat många bloggar, men aldrig riktigt fortsatt under någon längre period. Livet har alltid kommit emellan, so to speak. Men denna gången ska jag verkligen försöka, för min egen skull. Jag tycker nämligen att det är så roligt att titta tillbaka på tidigare år. Se vem jag var då., hur jag tänkte och resonerade kring olika saker och ting. Jag kommer att lägga in några inlägg ifrån tidigare månader. 

Nu är jag 18 år, bor i lägenhet med min mamma (plus vovve) och pluggar sista året på gymnasiet. Herregud vad tiden rusar iväg. Nästan lite läskigt. Kändes som att jag nyss började gymnasiet. Oh well.

Välkommen vänner, hoppas ni ska trivas.

Likes

Comments

Idag var jag och min klass i Köpenhamn på fashionweek. Super spännande. Eftersom jag går stylist linjen så var detta ett måste vilket enligt mig bara är ett privilegium. Det var så himla inspirerande. Många snygga kläder, accessoarer, skor etc. Aaah ville ha alltihop!
Jag skulle egentligen inte vilja påstå att jag är speciellt insatt i mode världen. Men jag tycker det är väldigt kul att kolla på. Jag klär mig efter humör och vad jag tycker är snyggt.

Vi var där några timmar men vi hann ändå inte gå runt överallt. Det är så stort att man går vilse! Vi åt lunch på centret och jag kan för första gången säga att jag har ätit världens godaste pizza. Vilket var extremt otippat...

Likes

Comments