Header

Käraste vänner. Lördag idag och gud så härligt!

Snart har ännu en vecka gått och jag känner mig så lycklig idag. Helt utan anledning egentligen, men det är väl då det känns som bäst? Att man kan finna en lycka i ens vardag även när inget speciellt har hänt.

JAg har spenderat början av dagen i min säng, tog verkligen en slö morgon. Träningsvärken från body pumpen är verkligen hemsk! Trodde verkligen inte att den skulle vara så här hemsk, men otränad som man är får man väl stå ut med detta...

Kvällens planer ändrades igår från middag med tjejerna till bingo mys med mamma och Thea. Ska bli skönt dock att vara med mamma och Thea, bara ätta gotta och dra in storvinsterna. Det är ju 25 års jubileum för Bingolotto, Ska ni spela ikväll?

Nu måste jag avrunda inlägget då Janne ringde och ville ha skjuts. Hoppas ni får en toppen lördag.

KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Att göra

1. Putsa alla fönster 👍

2. Städa klart och diska 👎

3. Lunch med Rebecka 👍

4. Köpa eyeliner och trosor 👍

5. Gå en promenad (inte ett måste dock) 👎

6. Gå på pass med Hanna och Fanny 👍

7. Tvätta 👎

Och jag som tyckte att jag hade hunnit med så mycket i dag. Började dagen klockan 07.30, inte min grej tidiga mornar! Men jag tog mig upp och vi lyckades tömma Antons rum och flytta över pappas saker dit. Det tog dock längre än jag hade väntat så jag han inte städa resterande delar av lägenheten, detta betyder ju dock att jag inte blir uttråkad imorgon... Eller?

For till stan för att äta lunch med Rebecka och köpa lite necessities, slutade dock med att mer än de som stod på listan följde med. Allting var dock saker som jag behöver så en liten klapp på axeln samtidigt som en smäll på fingrarna kan jag få.

Hann bara vara hemma en stund innan det var dags att ordna middag. Spagetti och köttfärssås blev det i detta hushåll. Vad har ni ätit till middag?

Klockan 17.15, för att vara exakt, for jag och Hanna till korpen för att gå ett pass. Body pump blev det och jag är het mör i kroppen redan, tänk er imorgon!! Fanny kunde inte följa då hennes bil pajade och hon var tvungen att fixa till den.

En absolut lyckad dag för min del. Nu hoppas jag på att morgondagen blir lika bra för mig och er! Dags att avrunda detta inlägg och sova. Ni får ha det toppen bra.

KRAM

Likes

Comments

For till Grisberget och börjar gå på 5 km sträckan, får helt plötsligt panik och börjar i princip springa tillbaka till bilen. Haha, slutade med att jag for till mamma och drog med mig henne ut. Jag vågade alltså inte gå själv på Grisan (Grisberget), vilken fegis jag är!


Är just i denna stund i min säng, helt redo för att sluta ögonen och sväva iväg till drömmarnasvärld. Tänkte dock att jag skulle skriva en lista här på vad jag bör göra imorgon och sen kan jag skriva imorgon om jag lyckades utföra alla saker. Kanske inte så kul för er, men jag tänker att det kan vara bra för mig att ha det nerskrivet och jag får även en anledning att blogga. Nu kan jag alltså inte skylla på att jag inte hade något att blogga om.... Skit också!

Att göra

1. Putsa alla fönster

2. Städa klart och diska

3. Lunch med Rebecka

4. Köpa eyeliner och trosor

5. Gå en promenad (inte ett måste dock)

6. Gå på pass med Hanna och Fanny

7. Tvätta

Veckans goals

1. Dricka minst 1,5 liter vatten per dag

2. Utföra någon form av träning (gå, pass, springa) en gång per dag

3. Lägga undan mobilen och elektronik 22.00 alla dagar

4. Vakna före 10.00 alla dagar


❤KRAM

Likes

Comments

Onsdag idag vänner. Har spenderat hela dagen med att städa i lägenheten och kommer mest troligt göra det i morgon också. Pappa ska flytta in till Antons förra rum från vardagsrummet, det kommer bli super bra! Jag städar ut och rensar Antons rum så att pappa bara kan stoppa in sängen så är det klart. Känns dock som att det bara kommer fram mer och mer saker som bör plockas undan och städas bort. Men jag börjar se ljuset i tunneln, haha!

Har eran onsdag varit bra?

Jag ska försöka få med mig någon och gå 5 km rundan på Grisberget eller kanske går det själv. Känner mig dock som en liten fegis för att jag blir helt paranoid när jag går själv, tror seriöst att alla jag träffar är mördare eller våldtäktsmän. Herregud hur ska det gå när man bor själv??

Ha en bra lillördag och ta hand om varandra!

KRAM

Likes

Comments

Om en stund är det dags för mig och pappa att åka och äta middag. Farmor anmälde oss till någon sorts föreställning med middag så det ska bli intressant att se vad allt går ut på. Har ingen aning om vad det blir för föreställning eller vad det blir för mat, inga förväntningar från min sida alltså därför lär det inte vara så svårt att få mig positivt överraskad!

Har ni några planer för dagen? Utöver middagen, som jag inte ens vet när den slutar, blir det nog bara mys i soffan/sängen framför en film med lita gotta. Jag klagar absolut inte!

KRAM

Likes

Comments

Jag är feminist för att...

1. Jag tror på jämställdhet

2. Jag vill att mina framtida barn ska ha samma möjligheter oberoende kön

3. Flickor och pojkar världen över ska ha samma möjlighet till utbildning

4. Sexualundervisningarna på skolan inte ens får med hälften av vad ungdomar bör lära sig

5. Kvinnor får mindre betalt än en man, när det har jobbat lika länge och har samma utbildning

6. Föräldradagarna inte är uppdelade 50/50 mellan föräldrarna

7. Kvinnor ska kunna få ta mer plats

8. Lärare ska sluta trycka in i barns huvud att "om någon gillar dig är den aggressiv mot dig"

9. Produkter ska sluta reklameras som tjej- eller killprodukter

10. Vi en dag ska bli betraktade för den vi är och inte vad vi har mellan benen.

11. Folk ska förstå att man inte gör sig snygg, fixar håret eller sminkar sig för någon annan än sig själv

Blev väldigt inspirerad av Sofias video som ni kan se ovan. Något som jag vill påpeka med hennes video är att det blir väldigt mycket bara om henne och alla kvinnors problem. Självklart, I feel you girl, att det är extremt sjuka problem vi kvinnor måste stå ut med, men det finns så många fler problem feminismen vill förändra. Jag vill egentligen säga detta på grund av att jag så många gånger får höra att folk inte vill benämna sig som feminister för att de inte anser att detta skulle gynna dom.

Feminism är ju en rörelse för jämställdhet och jämställdhet är ju att alla ska ha det lika bra. Det ska vara lika under lika omständigheter, så feminismen gynnar alla och är för alla!

KRAM på er och se videon, extremt kloka tankar från Sofia!


Likes

Comments

Det finns inget mer störande som då man har hundra saker att blogga om men man har ingen fantasi och vet inte hur man ska få ner det på papper

Har hunnit vara med vänner, handlat, ätit god mat, myst och annat trevligt. Men inget har lyckats hamna här på bloggen.. Förlåt för det vänner! Men ibland är det bara så att fantasin och motivationen för att skriva ett inlägg inte finns där, inte så mycket som går att göra. Vi hörs när jag har mer fantasi och motivation för att göra inlägg. Ni får lite bilder här från veckorna som gått!

Kram

Likes

Comments

Hade lovat mormor och morfar att jag skulle hjälpa dom med deras blomlåda. Klockan elva tog jag mig dit och arbetet började. Vi skulle ta bort alla de växter som var i den dåvarande lådan för att ha kvar dom till den nya. Efter nån timme, några pauser och mycket svett var äntligen alla växter bort tagna från jorden.

Vi hade nu kvar att tömma hela lådan från den befintliga jorden så att vi senare kunde fylla på med ny och ogräsfri jord som plantorna skulle planteras i. Blev nog runt 15 vänder med skottkärran och jag kan lova er att det inte var lätt. Vi tog nog runt 100 pauser då även solen hade bestämt sig för att göra oss sällskap.

Vi lyckades i alla fall att tömma hela lådan och sedan fylla på den med den nya jorden. Blommorna blev ner planterade och lådan har inte sett bättre dagar tror jag!

Jag är helt slut efter att ha jobbat med kroppen hela dagen och därför har kvällen inte varit speciellt spännande, klagar dock inte! Hann dock svänga förbi Fanny och träffa henne vilket var super mysigt. Nu ska jag sova, ett möte väntar imorgon så det är bäst att jag får min skönhetssömn!

Kram

Likes

Comments

Ännu en jobb dag har gått och jag är så lycklig att jag har det jobb jag har! Lyckades övertala pappa till att äta sushi till middag. Är så otroligt gott, men det blev inte lika lätt som ordet "snabbmat" låter. Sushi och te hade inte öppet så var tvungen att åka till Thai Garden, pust. Till slut fick jag min sushi och tog mig hem.

Hann somna efter maten och det var så skönt. Pappa röt till vid tio över sex och påminde mig att jag skulle till Josefin. Tog mig till Norrfjärden fast än jag nästan sov bakom ratten, farligt jag vet men tog mig hit utan att skada någon annan eller mig själv!

Kände för att skämma bort Josefin lite så svängde förbi ICA och köpte en bukett blommor även två stycken Ben & Jerry´s. Vi alla måste nog bli bättre på att visa att vi uppskattar de personer vi har nära oss! Det tar inte lång tid att skriva ett sms eller bara att köpa lite blommor och jag lovar er att det uppskattas av personen som får sakerna.

Hoppas ni kramar om dom ni tycker om och att ni har en toppen tisdag.

Kram

Likes

Comments

Söndagen började med att jag följde farmor och farfar på gudstjänst. Det var väldigt ro givande och mysigt. Efter gudstjänsten åkte vi hem och började med middagen som bestod av renskav, mos och lingon gelé. Det vart en riktig succé och jag har nu tre matlådor som jag får mumsa på när jag jobbar.

Söndagen började med att jag följde farmor och farfar på gudstjänst. Det var väldigt ro givande och mysigt. Efter gudstjänsten åkte vi hem och började med middagen som bestod av renskav, mos och lingon gelé. Det vart en riktig succé och jag har nu tre matlådor som jag får mumsa på när jag jobbar.Efter middagen följde jag med Josefin till LF arena för att titta lite hockey. Säger precis som jag gjorde på min Snapchat, "Fattar inte ett dugg, men dom kanske är bra". Haha, det var verkligen så jag kände. Puken åkte bara runt och jag satt som ett frågetecken. Trots detta var det en riktig höjdare, fick ju träffa Josefin. Vi stannade inte till slutet utan for när det var några minuter kvar för att åka till farmor och farfar där en äppelpaj stod och väntade på oss.

Efter allt detta var inte dagen slut, hann även med att fara till mamma och rensa min garderob där. Kan inte förstå att jag hade så mycket kläder, hur är det ens möjligt? Tog med lite saker till pappa från mamma. Och nu så är äntligen snart dagen över, fixade lite i rummet hos pappa och sen la jag mig i min älskade säng för att sova.

Söndagar är verkligen den dagen jag planerar in att göra massor med saker. Det ska städas, handlas och så ska man hinna med att träffa folk också. Vad brukar ni göra på Söndagar? Vilodag eller bara massa stress?

Likes

Comments

1. Jag kan inte se, verken en film eller ett serie avsnitt, utan att spola förbi några saker.

2. Jag har aldrig smink till vardags, men när det är fest sminkar jag mig hur mycket som helst.

3. Jag älskar att se smink videos och graviditets vloggar på youtube.

4. Jag har ett ärr på min panna och det fick jag när jag ramlade ner för en trapp när jag var väldigt liten.

5. Jag har dyslexi och därav väldigt svårt för att stava. Hoppas ni inte märker av det allt för mycket, haha!


Lite fakta om mig som ni kanske inte visste. Tycker själv att det är super intressant när bloggarna som jag läser delar med sig av liknande inlägg. Jag tycker det blir roligare och mer intressant när man får lära känna den som skrivet bloggen på en mer personlig nivå. Tycker ni också det?

Likes

Comments

Long time no see. Det är ju då helt mitt fel då jag kan se att ni flitigt tittar in lite då och då, tack för det! Man kan ju nästan säga att bloggen har blivit dammig för att den har stått orörd så länge, haha.

Lördag och jag har tagit en riktig ensam dag. När allt har varit stressigt och jag har jobbat, i princip hela tiden, är det skönt att ta det lugnt med sig själv. Flyttade dubbel sängen jag hade hos mamma till pappa och nu är rummet omublerat och fint. Tänkte att jag kanske skulle filma en video där jag gör någon slags room tour, vad säger ni om det?

Har varit onöjd med rummet hos pappa ett bra tag men nu kan jag äntligen säga att det är precis som jag vill ha det! Är Inte helt klar dock, hade tänkt mig att sätta upp min Ernst ljuslykta och små pynta lite. Småpyntet blir man ju aldrig klar med, man kan väl alltid hitta någon mer liten grej som man tycker passar till rummet. Haha, eller är det bara jag som är så?

Likes

Comments