Ni vet den där känslan av att vilja göra allt och ingenting samtidigt. Så känns det nu.

Det finns så mycket jag vill skriva om men att välja ut ett par saker är nästan alltid svårt. Både här på bloggen och när det gäller mina bokprojekt är det en ständig balansgång.

Jag ska försöka få ro till att skriva lite på boken nu, så får vi se vad som händer. Ha det bra så länge.

Likes

Comments

Pratar tele med familjen och myser. Märks jag är kvällsmänniska.
Skrivandet har det inte blivit mer på än, men det kommer. Då är det skönt att kunna varva lite med böcker och intressanta diskussioner.

Sov gott nu, så hörs vi imorgon.

Likes

Comments

Just nu är jag långtidssjukskriven och har varit det sedan i maj förra året. Då jag inte har någon sjukpenninggrundande inkomst fick jag inga pengar från försäkringskassan. För att ha tillgång till detta måste man ha jobbat sammanhängande i minst 6 månader. Det var bara ett år sedan jag gick ut skolan när jag blev sjukskriven. Då är det inte så enkelt.
​Som det ser ut idag kämpar jag fortfarande för att få någon typ av aktivitetsersättning, vilket är svårt när jag inte kan jobba alls.

Jag tror att många unga med psykiska bekymmer upplever att samhället fungerar på det här sättet. Stödet brister både i skolan och när man kommer ut i vuxenlivet. Jag vet inte vad de förväntar sig att vi ska klara av, men jag vet att de definitivt inte vill ha en psykotisk tjugoettåring härja runt på sina arbetsplatser. Sådant brukar inte sluta bra.

Senaste gången jag hade en psykos på jobbet sprang jag runt och letade vattenläckor (det regnade inomhus) och pratade med maskinerna så fort jag hade ett par minuter över. Det hela slutade senare med ett antal panikångestattacker och jag insåg att jag inte skulle kunna vara kvar.
Just den händelsen i maj tog mig väldigt hårt, jag älskade det jobbet och trivdes verkligen.. Ibland spelar det tyvärr ingen roll hur bra något känns eller hur mycket motivation man har. Det bara händer i alla fall.

Nästa inlägg som rör min sjukdom (Schizoaffektiv) kommer handla mer ingående om psykoser. Jag planerar att dela med mig av mina upplevelser från sjukskrivningen i maj, hela sommaren och flytten i höstas fram till nu.

Ta hand om er.


Schizofreni är en allvarlig psykisk sjukdom, som medför hallucinationer, vanföreställningar och allvarliga störningar av tankar och känsloliv.
Bipolär sjukdom är en allvarlig psykisk sjukdom, som medför extrema humörsvängningar (mani och depression), allvarliga störningar av tankar och dålig impulskontroll”.
Schizoaffektiv sjukdom är en kombination av Bipolär sjukdom och Schizofreni.


Likes

Comments

Idag ska jag åter ta upp mitt skrivande. Efter att ha läst större delen av dagen känns det som att det är dags nu, och det finns en del att gå igenom innan jag börjar.

Ha en trevlig kväll, så ska jag komma ihåg att uppdatera lite senare.

Likes

Comments

Toppendag idag! Långpromenad längs skoterled, med snö under stövlarna och solen i ögonen kändes allting perfekt. Jag kan inte minnas att jag mått så här bra på många månader.

Humöret är som det ska vara och jag känner mig trygg och lugn. Kreativiteten har återvänt och jag har till och med ro att läsa.

Nu är det soffmys och en bra bok som gäller. Senare blir det att skriva mer.

Ha en underbar kväll och håll koll på himlen, det ska bli lite norrsken här uppe inatt också.

Likes

Comments

Här kommer lite bilder ifrån helgen när familjen var upp och hälsade på. Det har varit jättetrevligt. Dock måste jag råda er att ta det lugnt i halkan då mormor for ikull och fick hjärnskakning i lördags. Som tur var klarade hon sig med en lätt variant och en gigantisk bula, men det kunde ha gått illa.

Idag är det för övrigt en bra dag. Jag känner mig ovanligt stabil och avslappnad. Övar lite sångteknik och dricker cappuccino. Alldeles lagom efter helgens bravader.

Ta det lugnt när ni är ute i halkan. Ha en bra dag så syns vi senare.

Likes

Comments

Min älskade lillasyster överaskade mig med att följa med mamma och resten upp på besök över helgen. Som jag saknar henne! Jag hade inte räknat med att få träffa henne för än i sommar.

Idag har vi varit på sjön större delen av dagen och ser fram emot en riktigt trevlig kväll. Då vi är lika kameratokiga allihopa kan ni vänta er en rad härliga bilder senare.

Ha det bra så länge, nu måste jag fortsätta mitt jobb som värdinna.

Likes

Comments

Idag kommer familjen på mammas sida och hälsar på. Det ska bli så roligt! Kort inlägg nu då jag har hållit igång hela dagen och behöver lite vila jag med.

Önskar alla en härlig kväll.

Likes

Comments

Jag skrev om min sjukdom här om dagen och det känns fortfarande så skönt att jag vågade. Att inte ha haft modet att stå för den största delen av mig själv har varit svårt. Livet känns lite lättare nu.

När man lever med Schizoaffektiv sjukdom är varje dag en chansning. Kommer man att springa ett maraton eller knappt ta sig upp ur sängen?
Ibland hör jag röster. Oftast är det någon som ropar på mig men det kan lika gärna vara en mumlande konversation där orden inte går att urskilja.
Det händer att jag ser saker också. Det är nästan värst. Allt jag någonsin drömt och upplevt kan komma tillbaka som en hallucination.

Visa dagar är jag riktigt dålig och andra dagar märker inte ens jag av sjukdomen. Ena dagen kan det kännas som att det regnar inomhus och jag tror jag kan styra vädret. Nästa dag kan sitta och fundera på hur det är att vara galen.
Jag kan gå från ledsen till glad till arg inom loppet av en halvtimme och känslorna kan komma i vilken ordning som helst. Ofta tycks även känslorna slumpmässigt utvalda.

För är det ska bli lättare att läsa kommer varje del av diagnos att få ett eget inlägg och jag ser fram emot att få dela mina erfarenheter med er.

Ha en underbar dag och kommentera om det är något särskilt ni funderar över eller vill att jag ska ta upp i kommande inlägg.

Likes

Comments

Jag har varit vaken sedan 4 och hela morgonen spenderades bakom kameran. Idag tänker jag inte planera något särskilt. För en gångs skull vill jag ha extra utrymme för mina intressen, en dag som bara handlar om att ha kul.
Den senaste tiden har det pendlat mellan lugnt och stressigt så mycket att jag inte hunnit varva ner emellan. Idag ska inte få bli en sådan dag.

Jag tror jag kommer börja med att läsa lite mer, sedan har jag mer än ett skrivprojekt som kväver min uppmärksamhet. Idag ska jag skriva för att jag känner för det och inte för att jag känner mig tvungen.

Hoppas ni får en toppendag. Kommentera gärna om det finns något särskilt ni skulle vilja att jag skriver om senare.

Likes

Comments