Åh ett inlägg som inte är barnrelaterar, trevligt 🙌🏻
Tänkte bara spy av mig lite, på detta med att "alla hundar är snälla, allt handlar bara om ägaren", "en hund blir vad du gör den till", asså förlåt mig men låt mig spy på dig som skriver/säger en sånhär sak.
En hund har lika jävla mkt personlighet som en människa, precis som en människa så kan du arbeta med dina problem, precis som man kan arbeta med en problem hund.

MEN! Personligheten finns ALLTID kvar!

Mitt exempel är sjävklart mitt egna stress mongo, ofta får hon vara kvar hemma, ofta får hon sitta kvar i bilen om hon åker med någonstans, och så många gånger jag fått höra att det är elakt, ursäkta mig, men låt mig förklara hur min hund fungerar...

När Tila blir stressad, blir hon en helt annan hund och glömmer all "vardagalydnad" ungefär. Tila är ett perfekt exempel på dålig köksavel, hon är nu 7 år och från början kämpade ja med att åka spårvagn, åka in till stan, köra "passivitet" och all den andra jävla skiten som alla sa skulle vara så bra, för precis som många andra tänker idag, tänkte jag då, "allt handlar om ägaren och man kan forma en hund genom träning till vad man vill"
"En hund blir vad du gör den till" aa jo tjena, välkommen hem till mig och hunden som försökte bita ihjäl en annan hund hon levt med varje dag i tre/fyra år, innan hon en dag tappade det.

Hade gärna velat att någon hade stoppat mig då och förklarat att NEJ! det är inte alls så det fungerar med alla hundar, detta hade sparat mig en massa jävla tid och tårar, och d hade sparat Tila otroligt mycket stress..

Tila blir stressad av det mesta, när det kommer folk på besök, när vi åker iväg, när vi är på en ny plats osv osv.. hon har lite utav ett handikapp, som ja taskigt nog kämpade med i början att försöka få bort, men som pressade henne så hårt att hon till och med gjorde utfall mot andra hundar när hon hamnade i dessa situationer.

Tila är en otroligt SNÄLL hund, fantastisk med människor och ÄLSKAR barn, där kan det bli hur stressat och pressat som helst utan att hon skulle få något typ av "utbrott", men det är MITT ansvar att absolut läsa hennes signaler ifall hon skulle vilja gå undan, och då hjälpa henne att få den lugn och ro hennes huvud behöver.

Ja har varit nära på att avliva Tila MÅNGA gånger, men med otroligt mycket hjälp och stöttning av min fina familj har ja förstått att hon aldrig kommer bli hunden ja ville ha, hunden som kunde åka med på allt och bara ligga lugn och tyst.

Därför får hon ofta vara hemma, eller sitta i bilen, för att där känner hon sig trygg, det är inget som stör, inget nytt intryck, inga nya lukter, inga människor eller ljud.

Hur glad Tila än är, är hon fortfarande STRESSAD, stress kan även hos människor få en dålig utgång. Detta är INGET SOM GÅR ATT TRÄNA BORT! Inte heller medicinera, för det har jag oxå testat.
Förstå d era jävla nötter som tjatar om att "allt handlar om ägaren, det är inte hundens fel", till VISS DEL, är det sant, att det är ägarens fel, det är MITT FEL om jag utsätter min hund för en situation hon inte klarar av.
Tila får fortfarande följa med på saker och blir ibland stressad och ja, jag tillrättavisar när jag märker på henne att hon börjar stressa upp sig, men det är alltid mitt fel att jag sätter henne i dessa situationer, men ibland måste ja ha med henne och då får man göra det bästa utav det hela.

Tila blir låst när hon blir för stressad i situationer där det finns hundar, det är något hos henne som inte klarar det och därför har hon det bättre hemma.

Ingen kan säga till mig att en hund blir vad du gör den till, är det jag som gjort att min hund inte kan vistas inomhus med andra hundar? Att hon gör utfall mot andra hundar när hon blir stressad? Att hon har gjort att vi inte kunnat åka iväg o känna ett lugn o ha en mysig stund hela familjen tillsammans för att hon blir så stressad att hon skriker? Att vi fått offra många spontana utflykter pga att hunden inte kunnat följa med?


Så snälla folk som har sån himla koll på hur d funkar att träna hund, testa att ha gett 7 år av "försök" och "träning", sen kan vi prata.


Ja säger absolut inget om att kan inte ska försöka, ja ger mer än gärna flera chanser att försöka få en hund "bra", men ibland får man nog bara inse att alla inte går att få exakt som man vill, och det ska man inte lägga skuld på sig själv för, men man ska inte heller gå och må dåligt över att andra människor har sina jävla åsikter, vissa tror dom vet så mkt för att dom exempelvis lyckats få sin hund sluta skälla på andra hundar eller något annat "vardagsproblem".

Jag får leva med mitt val av att köpa en köksavlad hund på blocket för att den hade "fin färg", ett misstag jag älskat och hatat, men som gett mig så mycket glädje och annan syn på saker, för hur mycket jag än kan gråta över dig, så älskar jag dig ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

D va en grymt vårig dag idag, 12 grader och sol!! Efter BVC mötte ja upp Joanna i Fontin o gick en runda me Tila och Tinou 😄☀️

Eftersom Tila blir så stressad av att vara still på nya ställen, (eller överhuvudtaget om hon inte är hemma), samt vatten och ankor på det, så va det bäst för alla att hon satt i bilen medans vi fikade :)

Ja d finns många som tycker det är taskigt att Tila får stanna hemma många gånger lr vara kvar i bilen, men för henne är det ibland bättre, hon är otroligt stressad och därför är det bästa för att undvika att stressa upp henne, att inte utsätta henne för för mycket intryck.
Ju mindre ljud hon hör och saker/personer hon ser, ju lugnare är hon och ju bättre mår hon.

Hon älskar människor, men tyvärr på ett stressat lite osäkert sätt, så många gånger låter jag henne hellre sitta i bilen, som idag :)

Fika i solen, och med en underbar vän dessutom, va så skönt, d e verkligen d stora plusset med att våren är påväg, (jag älskar vintern och hatar sommarn), men våren älskar jag enormt!! Sitta ute, njuta av lite värme, se alla fina blommor som kommer upp, solen kommer fram mer, så sjukt gött!!

Fick även för första gången amma ute, och d va samtidigt första gången "offentligt", enda gången ja ammat utanför hemmet (förutom hemma hos folk man hälsar på) va i ett amningsrum på östra sjukhuset, och en gång på bvc. Så detta va väldigt öppet och även då utomhus 😍

Kändes underbart, lite mäckigt me kläder o annat men d va verkligen så skönt att för första gången sen Tinou kom, känna att man absolut inte behöver tacka nej till att åka iväg och hitta på ngt för att man inte vet vart man ska mata när hon blir hungrig, eller att det va jobbigt när hon blev trött o lite grinig, mycket för att Joanna är en grymt lugn o go vän som absolut inte stressar eller får mig att känna mig som en "börda" för att ja har en liten att ta hand om, utan lät d ta sin tid att få Tinou nöjd innan vi kunde fortsätta prata och fika, så skönt med människor runt sig som är så förstående och inte låter en nybliven småstressad mamma med mosig hjärna känna sig besvärlig 😄❤

Likes

Comments

Idag firade vi Johans kusin Elin, Tinousan va såklart med o d e så gött nu för tiden att man vet lite hur hon funkar med sömn o mat, och även att ja blivit så mycket mer bekväm med amningen.

Har tyckt att det varit jobbigt att åka iväg eller ha hem folk när ja tänker på att ja ska sätta mig och amma, hemma har ja alltid gått in i sovrummet, har inte känt mig bekväm med att sitta framför folk som kommer hit på fika eller annat, jättekonstigt kanske.... har inga problem alls med att se andra amma, men har tyckt det varit jobbig när det kommit till mig själv, men inte längre 😄🙌🏻

Vi tog även en snabb tripp t allum, första gången för Tinou i en butik 🙈 har inte vågat åka iväg o ha med henne pga alla äckliga förkylningar o annat som vart nu i vinter, men vi kände oss manade att testa idag 😆🤧😷 så nu får vi vänta o se om vi klara oss från alla basilusker 😆🙌🏻

D blev matning i bilen innan vi åkte hem, läste att dom hade ngn typ av amningsrum inne på allum, men eftersom vi ändå bara skulle dit en snabbis, så la vi ingen tid på att kolla upp d ordentligt, bilen funka perfekt 🙌🏻😄 känns gött o sitta där man kan få va ifred oxå ;)

Bra dag me gött väder, så nu blire sen middag och sen en till promenad med hunden, funderar på att kanske ge mig på första promenaden med bärselen imorgon 🙄 vart för feg för att testa innan då ja inte vetat hur jag ska klä Tinou, hon e ofta väldigt kall om sina händer o fötter så har fegat lite me ddär... men d skulle va 10 grader imon så kanske blir en sväng i selen ändå 😄☀️

Likes

Comments

Sist ja hälsade på jobbet va Tinou 2veckor, så d va snart 8 veckor sedan... fan va tiden går fort 🤔😅men alltid lika härligt att träffa knegar folket!

Så härligt att ha möjlighet att åka förbi o hälsa på o bara få hälsa på o se va som händer 😄🙌🏻
(Fast just idag var det för att hålla koll så dom inte fuskade på ölspelet 😆), Yep, nästan standard på byggena att det är ölspel på fredagar, en jäkligt kul grej faktiskt! Och "veckans arbetare" gick till fantastiska Piff (Louise) 😘

Tkr d e ngt som gör byggena lite extra kul o man kmr varandra lite närmare oxå. Alla är så jävla härliga ute på jobben, det är det man saknar! Den sociala biten med sina kollegor.

Jag är inte alls en social person på min fritid eller tkr d e kul att träffa nytt folk, men det är helt annorlunda på jobbet, det blir som en extra familj, man spenderar så mycket tid tillsammans me de folket, man samarbetar och har det så jäkla kul, det saknar jag något enormt ❤

Ja älskar att umgås med mina vänner och min familj, och såklart att få va hemma och vara mammaledig, det skulle jag inte byta mot någonting, att se nya saker Tinou gör varje dag, det är verkligen livet ❤, men att helt gå ifrån jobbet där man hade människor man umgicks med över 9 timmar om dygnet, klart som sjutton man saknar d!

Har fått frågan så många gånger:
- "saknar du jobbet då?" När ja svarat "ja, självklart", har vissa tyckt det varit konstigt, lr frågat om d inte e mysigt att vara hemma och att ja ska "ta tillvara på denna tiden när dom e små", men snälla? Ja ÄLSKAR att va mamma och mammaledig, att få va hemma me världens goaste unge, men klart som fan man saknar ngt man gjort i så många år, rutinerna, lugnet/stressen, planeringen och såklart människorna! Drf d e så skönt att veta att man alltid kan hälsa på ❤

Och d allra bästa e o kunna ringa Louise o få alla uppdateringar om va som händer så man får höra d senaste "skvallret" 😆😂🙌🏻

Har aldrig trivts så bra som ja gör på detta jobbet, självklart finns d alltid ngt o gnälla på ;) men det måste man, för om allt hade vart tipp topp perfekt, då hade man nog letat fel, och inte kunnat se allt det positiva, det måste finnas saker att jobba på, annars blir man nog galen 😂

Men nu har ja fått min lilla dos utav jobbet o folket, d kan ja leva på några veckor till 😍🙌🏻

Likes

Comments

Något många tänker på när man blir gravid, är hur det ska tas på jobbet.
Jag tänkte så, "hur ska min arbetsgivare reagera? Hur länge ska jag kunna jobba?" Osv

Eftersom jag är målare består nästan 8 timmar av arbetsdagen av att man står upp, man arbetar med hela kroppen och det är mycket klättrande upp och ner på bockar, bära burkar osv.

Jag hade tur, jag hade inga som helst problem i början, lite extra trött bara, men inget mer. Min mage började inte komma förrän i v 25, efter det fick jag ingen enorm mage utan blev mer bred och svullen 😂

Minns att det kom en rörläggare till mig en dag när jag var rätt långt gången och frågade om jag inte hade gått upp väldigt mycket i vikt, haha jag skrattade och sa att jag var gravid, älskar att han vågade komma fram och vara så ärlig 😂 hade jag bara börjat bli fet hade jag säkert blivit ledsen, tur att jag hade något annat att skylla på 😂

Jag berättade först för min arbetsledare, rätt tidigt, då jag skulle iväg på besök till barnmorskan.
Vet att han sa grattis och verkade glad, på något sätt blev jag förvånad, fast ändå inte, allt man läst om hur andras chefer/arbetsledare tagit deras graviditeter som en belastning, hade jag nästan ställt in mig på en sån reaktion, trotts att jag ändå hade rätt bra kontakt med mina "ledare", så d va gött att han blev glad 😄🙌🏻
Det var en enorm lättnad.

Somsagt hade jag tur, eftersom jag inte fick en mega mage att dras med eller några större problem, kunde jag jobba som vanligt.
Mina kollegor och arbetsledare sa till mig att jag skulle säga till om något blev jobbigt, och inte vara rädd för att be om hjälp, kändes oxå super skönt!

Många gånger struntade man i att be om någon hjälp, kände att ja fan skulle klara det ändå 😆 dumt tänker man nu i efterhand, man ska inte utsätta kroppen för för mycket påfrestning när man är gravid...

Det var underbart att va ute på arbetsplatsen, jag älskar verkligen mitt jobb, och de jag jobbade med var underbara, och mitt vanliga kakor och sockerbegär blev bara större och större 😂

Jag fick be om större byxor och det var absolut inga som helst problem att få fram, min chef e rätt grym ändå 🙌🏻 inget har känts jobbigt alls att prata om eller be om, man har absolut inte känt sig som en belastning på något sätt.

Jag började få ishias smärta runt v15, fick lite övningar att göra hemma och på jobbet, men då jag haft ont i ryggen lite till o från tidigare brydde jag mig inte så mycket om dagarna jag hade ont.

Men efter ett tag blev det värre, och i v 30 gick jag och släpade mitt högra ben efter mig och haltade fram 😂 men hade gett mig fan på att klara mig fram till att graviditetspenningen började gälla i v 32...

Det var så otroligt irriterande, hade inte fått någon stor mage, och mådde super bra! Förutom ishiasen...! Utan den hade jag kunnat fortsatt att jobba, men det gick inte.
När jag ringde min chef och sa att jag tyvärr blivit sjukskriven en vecka innan graviditetspenningen, sa han att han bara hade väntat på att jag skulle höra av mig, då han sett att jag haft problem att gå.
Han var otroligt förstående och sa att det inte va några konstigheter med att jag skulle gå hem.

Jag har ett underbart jobb, och så sjukt Goa kollegor! Älskar verkligen den sociala biten på jobbet, jag är inte mycket för människor, eller att vara social med vänner på fritiden, men jobbet.... det är något speciellt. Älskar stämningen och något man saknar nu, förutom sina kollegor, är rutinerna, att ha tider man vet att det händer saker på, för just nu är allt bara "ta dagen som den kommer" 😂

Och såklart att ja saknar min fina underbara bästa kollega och min älskade vän, Piff, Louise ❤ vi pratade i telefon flera timmar om dagen när vi arbetade förut, nu blir det inte lika ofta man pratar med varandra, men när man väl gör det, då är dagen komplett 😍

Saknar jobbet, men älskar såklart mamma livet hemma ❤ och det blir nog extra kul att vara hemma när vädret blir lite roligare och alla basilusker försvinner, för just nu håller man sig så mycket inne som möjligt för att slippa åka på ngt, och såklart att Tinou inte ska åka på ngt!

Nu håller ja tummarna för att d blir torrare och varmare ute, och att Tinou ska bli lite större så man kan åka o hälsa på på jobbet utan att behöva tänka på snoriga näsor 😆🙌🏻 och såklart luncha mer me min fina Louise ;)

Likes

Comments

Efter alldeles för mkt bebis inlägg, får man väll uppdatera om sin sjukt intressanta vardag när man får några minuter ledigt.

Vakna upp o såg att solen lös in, SKÖÖÖÖÖÖNT!! Här ute på "landet" blåser d fan konstant, hur vindstilla d än är 😂 men när man ser att solen e framme nu efter den dö tråkiga vintern utan snö, så blir man så jävla lycklig, även fast man ser att d blåser lite... hinner knappt ta i handtaget till dörren innan vinden drar tag i den o dörren flyger upp, FAN vilken jävla storm!

Men ut på promenad... ja d va ju ingen idé att ha dragit på sig sminket innan man gick ut, för ögonen rann värre än om ja hade lipat, smink överallt... då känner mig sig verkligen fräsch 👍🏻trött morsa med smink i hela fejset...

Iaf , efter den fantastiskt mysiga promenaden kom farfar och Ann på besök, då dom inte kunde komma när jag fyllde år, och Kea va såklart oxå med ❤

Men d e verkligen inte bara att ta en enkel fika när man har en liten bebis, nädå, här va d gnälligare än gnälligast idag och inget va bra nog för damen 😂 därför e d alltid skönt när Johan är med när det kommer besök, så en av oss kan sitta och va social medan den andra försöker få fröken missnöjd tyst o glad 😂 men det fick gå ändå 😄

Tinou fick så otroligt fina Newbie kläder 😍🙌🏻 älskar Newbies grejer! D e verkligen såååååå fint!! Deras tyger är så jävla fina, precis i min stil! Så längtar till hon kan ha på sig dom till sommaren 😍🙌🏻

Efter att fikan va klar o dom hade åkt hem, fick ja tyst på fröken gnäll, hon däcka, la henne i sängen, satte mig i soffan, i tio minuter.... sen va inte d bra heller... nu sitter man här i soffan med en bebis på sig, som somnat... men nu vågar ja fan inte röra mig 😂 bara hon e tyst just nu e jag glad 🙌🏻 konstant vaken bebis som dessutom varit otroligt grinig från kl 10- kl 16, så sitter man still om hon valt att somna på en 😂

Imorgon kmr syster förbi med sin minsting Walter, o då jäklar ska d fotas 😍🙌🏻 älskar att fota och speciellt barn! Hoppas på bra bilder 😄 uppdaterar imon!

Ha d!

Likes

Comments

Dagen vi fick veta att vi skulle ha barn, ja det minns man så väl 😂🙌🏻

En fredag, kom hem från jobbet, hade varit på systemet och köpt mina favorit cider, Somersby Blackberry 😍🙌🏻 då vi skulle ha några vänner över på grillning under helgen.

Jag hade slutat med mina p-piller för 4 veckor sedan... så min mens var tre dagar sen, men då jag gått på pillrena i så många år hade jag ju ingen aning om jag hade en "regelbunden" mens eller inte.
Hade skaffat en app när jag slutade med pillrena som skulle hjälpa mig "hålla koll", och enligt den var jag tre dagar "sen".

När jag stod o packade in mina fantastiskt gooooda cider i kylen, sa Johan till mig att jag inte fick dricka någon innan jag hade köpt ett graviditets test... jävla röv... tyckte han va fjantig eftersom jag bara var någon dag sen, och jag hade ju precis slutat med mina piller.
Men jaja, ner till affären och köpa detdär jäkla testet då o visa att det inte va några problem att dricka.... in på toaletten.... kissa på stickan.... vänta några minuter.... två streck 😳

Vi hade pratat om barn flera gånger, min syster och Johans syster hade barn, vi hade båda jättebra jobb, bra ekonomiskt, bra boende osv. Jag var inte speciellt intresserad av att festa, jag ogillar socialt umgänge över huvud taget 😂🙈 så en bebis, ja varför inte.
Johan var väldigt säker på att det skulle ta lång tid att bli gravida, och ville därför inte vänta för länge med att försöka, ifall det inte skulle gå och vi skulle behöva extra hjälp.


Det enda jag tänkte på var att jag INTE ville ha några barn i december 😂 och mina p-piller tog slut precis så att det skulle bli en "januari bebis" hade jag räknat ut.. ifall det skulle gått så fort... vilket jag absolut inte trodde, men ack så fel jag hade 🙈

När jag såg de två strecken, läste jag en extra gång på förpackningen.... två streck betöd gravid..... Omg.... OMG!! Jag skakade.... Min första tanke var inte "JAAAAA!!" Nopp, min första tanke va,
"jag som precis köpt massa cider, fan!", min andra tanke var
"hur sjutton ska detta bli?" Min tredje tanke va
"hur ska ja säga detta till Johan?" Min fjärde tanka va
"hur blir det med jobbet?"

När jag kom ut med testet i handen, visade Johan... och han blev så glad, då kom min femte tanke, "men fan va kul, vi ska ha barn!!"

Vi var så glada, chockade att det gått så fort! Men så glada 😍😄

Likes

Comments

Första tiden efter förlossningen va så mysig, men samtidigt stressig, man skulle ta hand om en liten bebis, hur fan gör man? 😂

D e inte så svårt egentlig, i början är det sova, bajsa o äta ungefär. Man får gissa sig till vad dom behöver ;)

Johan va hemma 10 dagar, vilket va skönt! Ja fick frukost på sängen och han tog henne så mycket han kunde så ja kunde få sova.

Jag kände mig aldrig riktigt trött, tror jag gick på någon extra energi, en lite stressad energi, folk som skulle komma och hälsa på, man ville få visa upp sin söta lilla nya bebis, samtidigt ha ett städat och fint hem (alltid varit viktigt för mig), och hunden skulle få det hon behövde.

Efter ett tag började man känna att det blev jobbigt, det alla sa till en "sov när bebis sover" eller "du måste släppa efter på att ha det städat hemma", men det gick fan inte. Jag funkar inte så, jag måste ha det städat, sängen måste vara bäddad, allt måste ligga på sin plats, och hunden måste ha fått sin promenad..

Jag är inte den som stressar i onödan, brukar vara väldigt lugn, men att inte ha ordning eller ordentlig koll, det stressar mig.. har alltid velat ha extrem kontroll och planering, spontanitet funkar väll ibland, men jag fungerar bäst om saker planeras ordentligt, att någon plötsligt bara dyker upp utan förvarning, kan förstöra hela min dag 😂


Så många gånger hoppade jag över sovstunden på dagen när Tinou sov, för att kunna städa undan... helgerna var bättre när Johan var hemma, men då skulle det komma folk och hälsa på, vilket var jättekul! Men det gjorde att jag kände mig mer stressad över att städa och få ut hunden...

I början hade Tinou en omvänd dygnsrytm, hon va vaken större delen av nätterna och sov mycket på dagen. Och eftersom jag hoppade mycket sömn på dagen, blev det tillslut lite för mycket.

Vet att jag en kväll/natt satt med Tinou i knät och grät, (mycket hormoner som snurrar i kroppen), grät inte för att något kändes dåligt, för allt var jättebra, fantastisk sambo, underbar dotter, grymma släktingar som gärna ville hjälpa till och hälsa på... jag grät för att jag var helt slut.
Hur snällt var detta mot min sambo, vår dotter och vår hund? En stressad och ledsen mamma/matte/sambo, bara för att jag ville ha det fint hemma?

Då förstod jag att jag var tvungen att sova, släppa på stressen över hunden och hemmet, efter att själv ha förstått det kunde jag ta dagen som den kom, valde att inte planera in saker på vardagarna så jag slapp ha något att tänka på till dagen efter mer än att komma upp, ta hand om Tinou och komma ut med hunden NÅGON gång under dagen.

Och då blev allt mycket lättare, Johan tog Tinou när han kom från jobbet och hade ätit, och jag fick sova ❤
Efter ca 6v började Tinou vända på dygnsrytmen ordentligt och sov på nätterna 😍🙌🏻 SÅ skönt!

Nu är hon 8v och allt känns toppen, nu känns det jättekul när någon vill komma förbi, då hon somnar vid 12 på kvällen, gör ja iordning inför morgondagen, städa, hänga tvätt eller göra iordning ifall någon ska komma på besök.

Tila är så super snäll och väntar alltid tills det passar att få komma ut på promenad, inget pip, inget gnäll, ingen stress 😍

Till nästa bebis har jag lärt mig att ja fan måste släppa på mina "måsten", ingen bryr sig om jag har det stökigt hemma och hunden överlever en kortare promenad.
Tror dock inte jag kommer kunna med att ha det stökig då heller 😂 men jag kan ju alltid försöka ;) 

Sen måste man se till vad som passar för en själv, det kanske inte behöver komma folk varje dag första tiden, ibland är det okej att säga att det inte passar, eller att man kan höras under dagen för att se hur man mår och hur natten har varit med sömn. 

Jag blödde i ungefär 6v efter förlossningen, och tuttarna läckte hej vilt de första veckorna 😂 jag hade lite panik över att jag kände ett väldigt tryck ner i fiffi, inte konstigt egentligen då jag pressat ut en unge... men samtidigt hade jag svårt att känna när jag var kissnödig, och ja kissade väll lite då o då utan att känna av det själv, lr jo, ja kände att det kom lite, jag hade bara svårt att kontrollera det.
Som tur var går man ju med de fantastiskt stora fina bindorna då man blöder så mycket 😂 så det va ju inga problem att inte ha kontroll över kisseblåsan heller 😆👍🏻
MEN! Kisseriet är idag inga problem, tog oxå ca 6v att få "kontroll" på, och idag (8v efter) finns det inget som helst problem kvar 😄👍🏻

Likes

Comments

Yep, här kan ni läsa om dagen fröken Tinou kikade ut 😆🙌🏻

5:30 - ja vaknar upp av att ja ligger i sängen o d plötsligt rinner till mellan benen 😆 ställer mig upp o inget mer händer, första tanken som slår mig e bara "kissade ja precis på mig utan att känna att ja va kissnödig?? FAN något har gått sönder!?"
Tar mig till toaletten och det börjar rinna något längs benen, kollar ner på golvet o det är som vatten... då slår det mig att det antagligen är vattnet som gått, då slår mig nästa tanke, "ja måste duscha och göra mig iordning" asså why.... men aja, in i duschen bara 😂👍🏻
Efter duschen slog det mig att ja vill ju fan inte skita på mig när ja ligger där, så försökte få ut d som fanns att få ut 😂 inte lätt på beställning ska ni veta...

Varför ja ville va "fräsch" va nog för att man läst om de som legat flera timmar utan att det hänt något, och ja ville väll inte se ut som hej kom o hjälp mig 😂

6:00 - ringer förlossningen första gången, får frågan om hur mkt vatten som kommit och hur täta värkar jag har.... ja hade iiiingen aning 😂 gissade på 5 minuter mellan värkarna och vattnet visste jag inte, hade ju ställt mig i duschen direkt... men gissade på kanske 3dl (en kopp), tant i telefonen sa till mig att vänta med att åka in, och ringa tillbaka till henne vid tio tiden ifall värkarna inte startat ordentligt.

6:30 - värkarna börjar tillta och ja börjar bli stressad, inte för tanken på att föda barn.... utan för att ja inte skulle hinna torka, fixa håret och sminka mig.... ja, det var tankarna jag fick 😂😂🙈
När jag började fatta att ja inte skulle hinna torka håret satte jag bara upp det, och nästa tanke kom, "vad ska jag säga till Johan?"
Gick in i sovrummet o låg där en stund innan ja petade försiktigt på Johan o sa att ja trodde det var på G... och sa att han nog skulle gå och duscha nu om han ville göra det.

Under tiden han gick iväg ringde ja förlossningen igen och sa att det nu var 3 min mellan värkarna ungefär, hon sa att det var mycket folk på förlossningarna just då, så hon skulle ringa tillbaka till mig när hon visste vart jag skulle åka..

6:45 - Johan ropar från badrummet, "hinner jag att duscha??" Då har den jäveln satt sig och skitit 😂
"Aa om du gör det jävligt fort!!"
Samtidigt ringer tant från förlossningen tillbaka och säger ett hon reserverat en plats på Mölndal till oss, skönt! Det var dit jag ville åka...

Johan sprang runt o försökte få med det vi skulle ha med oss, BBväskan va packad sen innan, men det var babyskydd och annat som skulle med, samt de "vardagliga" grejerna man inte hade packat ner då hon inte var beräknad förrän om 4 dagar egentligen...

Ja satt på toaletten medans Johan sprang fram o tillbaka, värkarna var rätt starka redan då och vattnet gick fortfarande lite då och då, så drog på mig en blöja och försökte ta mig ut till bilen 😂
Och d e fan inte lätt när man har så täta värkar...

7:45 - lämnar av hunden hos föräldrarna, håller koll på klockan i bilen, 2min mellan värkarna....

8:00 - parkerade och påväg upp till förlossningen... väl där inne blev jag placerad i ett rum där dom skulle mäta av värkarna osv... "ja kmr tillbaka om 20 minuter" säger tjejen som hjälpte oss, "20 minuter???" Hur fan ska ja överleva 20 minuter tänkte jag 😂
Johan satt på en stol någon meter ifrån mig där ja låg, barnmorskan sa att han gärna fick sätta sig närmare och klappa på mig lr hålla mig i handen, "nej tack det är bra, hon gillar inte när man tar på henne när hon har ont"
Duktig pojk tänkte jag 😆 när jag är sjuk eller har ont vill jag bara vara ifred....(svårt på en förlossning)

8:20 - barnmorskan kmr tillbaka och ja ska bli förflyttad till ett annat rum för undersökning, fick vänta en stund då det inte fanns något ledigt rum... väl inne i undersökningsrummet fick jag sätta mig i en gynstol, där behövdes inte mkt koll innan barnmorskan sa
"ja, du är öppen 8cm och jag ser ett huvud här"
"Dom håller på att städa ur en förlossningssal nu så vi får vänta lite bara"... aa nä men visst ja kniper igen här inga problem...😆🔫

Blev rullad i rullstol till ett förlossningsrum, upp i sängen och det enda jag kunde tänka på (förutom smärtan av värkarna) var mackorna jag visste man fick efter förlossningen 😂😂 ja va så jävla hungrig 😂 hade ju fan inte ätit sedan kl 17 dagen innan, efter att vi kommit hem från att ha gått milen 🙈💪🏻

9:00 - inne på förlossningsrummet och allt va igång, ja hade ingen aning om hur något gick till, det jag minns är att jag skriker som att jag håller på att dö, minns verkligen hur jag ligger och vrider mig av smärta, och försöker hitta andan emellan värkarna.. (nej man kommer inte ihåg hur ont det gjorde mer än att man minns att man skrek som en döende gris 😂)

Jag hade skrivit ett förlossningsbrev tillsammans me min barnmorska, och där i skrivit att jag skulle ta det son det kom med bedövning, ville mer än gärna känna så lite som möjligt, åt hell me domdär jävlarna som säger "det ska va så naturligt som möjligt, man har kunnat föda barn utan bedövning i alla tider" men good for you att du kan tänka så 😂 ja hade GÄRNA haft bedövning 😂 men eftersom allt gått så fort kunde jag inte få någon bedövning mer än lustgasen, som jag bara fick panik av så blev ju fan inget med det heller 😆

Barnmorskan försökte prata med mig och få mig att använda lustgasen, men nä, fyfan vilket skit.. hon frågade mig samtidigt VAR smärtan satt, ja tänkte din dumme jävel d gör ont överallt 😂 och ja skrek även "överallt" 🙈

När hon sa "Linnea, nu vill ja att du tar i och trycker på, när du får en värk, skrik inte, utan ta ett djupt andetag och tryck, håll i dina ben, och krysta, så kommer vi ha en bebis här strax" hon sa även till Johan att han fick stå som stöd me armen bakom min rygg så ja skulle få ordentligt med kraft.
FAN va skönt det var när hon sa så, både för att ja visst vad jag skulle göra av smärtan, och att ja va ett steg närmare domdär mackorna 😂🙈

Just då hade ja inte en tanke på att ja strax skulle ha en liten bebis...

När den svidande känslan kom i en värk, visste jag att huvudet var ute, barnmorskan försökte få kontakt med mig och sa att ja absolut inte fick trycka på i nästa värk, för att allt skulle töja sig ordentligt så jag inte skulle spricka.

Vet att jag gapade "D GÅR INTE!!!" Att inte trycka på alltså... smärtan va ju fan hemsk 😂 d va som att d satt fast en melon mellan benen och ja inte fick pressa ut den....
Vet att jag tittade ner o såg att huvudet var ute, och jag undrade varför hon inte skrek? (Fick förklarat efteråt att det är för att lungorna är ihoptryckta och de inte andas än)

10:00 - när hon sa att jag skulle ta i, och det gjorde jag... flög fröken ut me en jävla fart! Och hon lät, vilket ja tyckte va väldigt skönt för då visste ja att hon levde 🙈

Jag hade tänkt tanken att jag ville ha en avtorkad bebis innan jag fick upp henne på bröstet, men i den stunden kunde ja inte bry mig mindre, ge mig henne bara tänkte jag 😍

Johan fick klippa navelsträngen, o minns hur hans hand skaka 😂
Eftersom jag blödde en hel del ville de ha ut moderkakan så fort som möjligt, så en barnmorska hängde sig över min mage och pressade neråt så den skulle komma ut...det gjorde ONT! Men ut kom den 😆

Jag fick sy några stygn, vilket e väldigt vanligt, "det kan svida till lite nu när jag sprayar med bedövningssprayen" allvarligt? Ja har precis klämt ut en unge, tror fan inte det känns värre än det 😆

Sen kunde man inget annat än att titta på den lilla varelsen, såååå fin 😍 och efter en stund...då fick jag mina efterlängtade macka med kaffe 😂🙌🏻💪🏻 den GODASTE mackan jag någonsin ätit 😂👍🏻

Det jag tidigare brytt mig om och tänkt på skulle hända under och efter förlossningen, tänkte jag inte alls på längre, sket jag på mig? Kunde inte bry mig mindre, smink i hela fejset? Kunde inte bry mig mindre, hur man såg ut i d fula nättrosorna och den gigantiska bindan, KUNDE INTE BRY MIG MINDRE! 😎🙏🏻

Förresten, d va fan dom skönaste trosorna ja någonsin haft på mig 😂🙌🏻

Första gången ja skulle kissa efteråt.. aj aj aj aj AJ. Men nej, ingen svidande känsla alls, sååå skönt!!

Nr 2 bestämde ja mig för att ja skulle vänta tills d va på håret att hinna t toa innan d kom, va livrädd att stygnen skulle gå upp 😂
Toa besöken de närmaste dagarna bestod av mycket vatten på pappret o bara badda, det tog mig 6v innan ja vågade kolla hur det såg ut där nere, helt oförändrat, SKÖNT!

Amningen och allt kom igång och funkade suuuper bra från början, så vi stannade bara ett dygn på BB, va så jävla skönt att få komma hem där man hade allt sitt egna.. sen gillar jag verkligen inte att vara borta hemifrån, och jag ogillar folk jag inte känner, alla på förlossningen va super snälla och hjälpsamma, men jag ogillar att va social med folk för övrigt så någon som ska fråga mig hur ja mår och kolla när jag ammar va inget ja ville stanna där för 😆

Home sweeeeet home ❤🙏🏻Likes

Comments

Hellöööö

Idag va första dagen ja "lämna" Tinou till någon annan förutom Johan för att åka iväg och göra något.
Man är väldigt fast med en liten bebis när man helammar och hon inte alls vill ta flaskan.
När ja haft "egentid" har det varit när ja precis matat, gett över henne till Johan och åkt iväg och handlat 😂 någon gång har jag väll gått en promenad med hunden oxå, men idag, idag fick jag träffa min älskade kollega och vän, Louise / Piff 😍🙌🏻

Vi åt lunch på Tildas, och tjöta, utan att ha en bebis hängande på axeln eller kasta i sig maten innan hon vaknar 😂 att kunna sitta me min älskade fina piff och bara vara, det var underbart 😍
Och neeeej ja klagar inte alls på att ha en bebis närvarande annars för det är helt underbart, men att kunna äta en varm lunch eller dricka varmt kaffe är fett underskattat 😂 nu är det rena himmelriket i käften när man kan äta något varmt och SAMTIDIGT sitta och prata med någon 😆🙌🏻

Så mamma och pappa fick passa Lill fisen en timma, känns otroligt skönt att ha familj som så gärna hjälper till ❤

Likes

Comments