Hejsan! I onsdags fick jag ett samtal från min kontaktperson här i Sverige som berättade att jag hade fått min placering i i USA. Jag blev sååå glad när hon berättade det, jag ville bara ringa alla jag känner och berätta det haha. Det går inte att beskriva känslan att en familj i USA har valt just mig, det är helt sjukt! Och att jag ska bo där i 10 månader. 

Jag blev placerad delstaten Iowa som ligger i mitten av USA och min värdefamilj bor precis på gränsen mellan Iowa och Illinois. Alltså bor jag nästan emellan två delstater. Hur som helst kommer jag att flyga från Sverige den 15 augusti, vilket är om ungefär 7 veckor, helt ofattbart! Först kommer jag att flyga till New York för att delta i soft landing camp, vilket är 4 nätter i New York tillsammans med andra utbytesstudenter, som kommer vara med om samma upplevelse som jag. Det ser jag verkligen framemot, att få träffa och dela upplevelser med andra personer runt om i världen. Under landing campen i New York kommer vi att lära oss mer om hur amerikanare är, hur kulturen är samt börja öva upp våra engelskakunskaper innan vi träffar värdefamiljen. Efter 4 nätter i New York ska jag flyga till flygplatsen i Chicago där min värdefamilj förhoppningsvis hämtar upp mig. Nu är det helt enkelt bara att njuta av sista tiden som är kvar i Sverige, träffa vänner och släkten. Sedan är det bara att börja packa för 10 månader i ett annat land, vilket kan bli rätt svårt att veta vad man packa. Nu har jag också fått kontakt med min värdefamilj och börjat skriva med dem, vilket är riktigt kul. :) 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsaan! Om ungefär tre månader åker jag till USA i ett år. Just nu är det blandade känslor. Självklart ska det bli sjukt kul att få lära sig en ny kultur, träffa nya vänner och lära känna en amerikansk familj, samtidigt som det känns tråkigt att behöva lämna nära och kära. Just nu håller jag på att göra klart min ansökan som sedan ska till USA för att en värdefamilj ska kunna välja mig som utbytesstudent. Däremot är det inte det allt utan jag måste även söka ett visum för att kunna resa in i USA samt skriva på massor av papper. Ett tips till er som ska eller vill åka är att bestämma er i god tid för att inte behöva stressa igenom en ansökan, som jag har gjort. Det är i princip det enda jag har gjort de senaste dagarna. Skannat, kopierat och skrivit ut papper som ska till skolan, föräldrar och läkare. Det som är mest spännande just nu är att jag inte vet var i landet jag kommer hamna, det kan vara allt ifrån en storstad till en by. Är sjuuukt taggad för resan och jag tror att det kommer att bli ett minne för livet! ;)

Likes

Comments