Header

Har inte åkt till stallet idag då jag sovit och hämtat min lillebror. Dessutom är jag sjuk, har dragit på mig en förkylning... Skönt att bara vara jag och Pepsi hemma också.

La inte upp något inlägg igår då jag väntar på lite bilder som Josefin tog under kursen för Jessica Rydin. Hoppas att jag kan tigga till mig bilderna till imorgon och lägga ut dom här. Jag fotade även Josefin så tänkte lägga ut någon fin på henne och Andvari också, så länge det är lugnt för henne.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag älskar att variera träningen för mina hästar. Rida på banan, rida ut, löslongering eller longering och löshoppning. Jag har tidigare löshoppat Drifa upp till 120cm. Riktigt roligt. Tyvärr hade hon inte den bästa taktiken då, men den har blivit bättre! Andvari ska vi inte ens tala om. Tror jag löshoppat honom två gånger tidigare med mindre bra resultat, men övning ger färdighet. Idag var han helt över förväntan duktig! Tyvärr dog min telefon innan jag hann ställa upp sockerbitarna på högkant. Men lyckades filma ett hopp där båda gjorde någorlunda bra ifrån sig!

Nu planeras det middag med en kompis, ska träffa henne ute någonstans. Det är fortfarande inte bestämt vart vi ska gå, hoppas på något gott och bra ställe!

Likes

Comments

Såg en fråga på facebooksidan "Diskutera Islandshästar". "Vad vill man förstärka med boots?"

Tycker det var en väldigt bra fråga. För ibland kan det vara svårt att veta vad man använder bootsen till. Kan väl nästan summera det som ridningen, det är en konst. Jag använder boots för att stärka tölten och bli av med passtakten. Båda mina hästar är 5-gångare och ibland kan de hända att de blir lite passtaktiga. Däremot använder jag inte bara boots med vikt. Mina väger 200g, så för omväxlingens skull använder jag mig av vanliga klockor också. Utan vikt, men självklart väger de också, inte lika mycket som viktbootsen dock.

Vissa skrev i kommentarerna att det ger vissa hästar en tydligare aktion, längre steg eller höjer lyftet. Dessa exempel är några resultat man vill få ut, annars finns det väl ingen mening med att använda dem?

Fast hästar är ju inte födda med viktboots på hovarna så varför ska vi krångla och sätta på dem tyngder? Kan man inte göra på något annat sätt, eller varför har normerna tagit sporten dit den är idag?

Jag tycker det är jättekul att se fina hästar, speciellt de som gillar att visa upp sig. De som har det där höga lyftet, långa steget och aktionen. Men hur har träningen sett ut utanför banan? Har tränaren använt sig av viktboots eller tränar de bara på ett annat sätt som gör att de går som de gör på tävlingsbanan. Tycker det är intressant, då de kanske inte använder viktbootsen på tävlingen.

Men "när och hur använder man bootsen?" Ja du, jag tror inte det finns några gränser egentligen. Men jag personligen skulle inte sätta på viktboots när jag rider i skogen. Det känns som att bootsen är allt för dyra för att tappas eller gå sönder. De är självklart väldigt tåliga, men jag har själv varit med om att Drifa tappat en boots en gång. Som tur var hade jag en kompis som red bakom mig, som såg när den flög av. Jag använder dessutom bara viktbootsen i max två veckor. Dels för att jag tror att det sliter på leder och muskler och för att det inte krävs mer. Om hästen inte har fått in takten efter de kanske 10 passen, så kanske man ska hitta en annan träningsform. För det behöver ju inte vara hästen som är oren i takten, det kanske är ryttaren som inte har takten. För om jag inte kan tölta, hur ska min häst kunna tölta då?

Likes

Comments

Idag hade jag lunchfodringen så passade på att sova ut och bara ta det lugnt innan jag åkte till stallet. Pluggade lite och gjorde även en ansiktsmask. Fick mudmasken i senaste glossyboxen. Den var super skön och kände verkligen att ansiktet blev mycket lenare, efter bara 10 minuter!

Väl i stallet mötte jag Josefin. Hon fick rida Andvari för mig, så kunde jag berätta lite hur jag red senast för Sara och hon fick ladda upp lite inför Jessica kursen på söndag. Hon ska nämligen få låna Andvari då, vilket är superkul! Passet idag såg verkligen jättefint ut också! Josefin har bara ridit honom ute, så idag fick hon känna på hur han känns inne på volten också. Drifa fick stå idag så hon också fick en ledig dag den här veckan. Har inte blivit så mycket vila på några dagar!

Likes

Comments

På söndag kommer Jessica Rydin ut till oss på Harby igen. Passade då på idag att träna lite på det som vi gick igenom förra gången. Gick förvånansvärt bra med Drifa. Har inte hunnit rida på volten med hackamooret än. Men gick helt klart precis som jag ville att det skulle. Hon sänkte huvudet och tickade på i bra takt och form i alla gångarter. Har aldrig känt att hon höjt ryggen och sänkt huvet så bra som hon gjorde i traven idag. Tölten gick också jättebra, men den gick som bäst när hon mjuknat upp. Galoppen gick också super. Hon hade ett fint och jämnt tempo, jag kunde även öka och sänka utan problem. Nu är jag riktigt laddad inför söndag och hoppas på att det kommer bli riktigt bra. Har funderat på om jag ska fråga i fall Jessica vill lägga pass också, men det väntas att se. Tänkte även ta med mig kameran och fotografera.

Andvari gick också som en klocka idag. Tränade på det som jag och Sara gjorde när hon var här senast. Byta mellan gångarterna och länga honom i skritt och trav. Provade även göra en lite övning som Denise brukar göra på sin häst Sonar. Man ställer sig i ett hörn med en långsida framför sig och tar galopp direkt från skritt. Han har aldrig varit riktigt bra på att galoppera, eller han har inte haft tillräckligt med energi. Idag gick det i alla fall super, så himla kul att märka skillnad från när han kom till nu. Ibland måste man verkligen stanna upp och tänka igenom hur hästen var när den kom. Är så himla glad att ha kunniga människor runtomkring mig. Skulle inte ens kunna rabbla upp alla som kommit med små enskata tips och tricks till lektionsridning en gång i månaden.

Likes

Comments

Precis när jag hade kommit till stallet idag, började jag känna tendenser till migrän. Jag red Drifa tillsammans med Denise men jag orkade verkligen inte rida Andvari, så han fick stå idag. Det var jag som hade lunchfodringen och jag behövde till och med fråga Denise om hon kunde hjälpa mig. Det jobbigaste med migrän för mig är att det inte går över först jag har kräkts... Behövde vara hemma innan fyra så jag kunde skjutsa mamma och pappa till Arlanda, men istället fick dom komma och hämta mig i stallet och därefter ta en taxi till flygplatsen. Usch vad jag hatar migrän...!

Nu ska jag och Pepsi vara hemma själva en vecka. Så jag tänkte vad är inte bättre än en god pizza?!
Gjorde en pizza som man köper färdig deg av. Först delade jag den så jag fick en större bit till vanlig pizza och en mindre bit till en annan. Jag la på tomatsås, ost, parmaskinka och inlagda haricots verts. Den blev verkligen supergod. På den andra biten la jag på nutella! Efter den legat i ugnen la jag även på lite hallon, den blev supergod.

Likes

Comments

Hade äran att få ta morgonfodringen i stallet idag. Tycker det är så skönt att komma dit lite tidigare om dagarna, när det är ljust. Älskar verkligen morgon sol och timmarna när allt börjar tina upp för dagen. Tyvärr var det ingen sol idag, det började faktiskt snöa när jag skulle släppa ut lite hästar. Så Drifa och Andvari fick springa i snöfall, inte för jag tror att dom bryr sig.

Tänkte även att ni kunde få en veckans schema här!

Måndag: Löslongering

Tisdag: Rida på volten

Onsdag: Lägga pass på Drifa, rida ut på Andvari

Torsdag: Löslongering med upphöjda bommar

Fredag: Rida på volten

Lördag: Rida ut

Söndag: Kurs för Jessica Rydin

Likes

Comments

Blev en mysig söndags brunch med en hel del goda saker på bänken. Glömde tyvärr att ta bilder... Jag är verkligen jätte dålig på att ta bilder på saker jag gör. Måste verkligen bli bättre på det.

Blev en ridtur därefter med Eva och Josefin. Super trevligt, släppte Drifa innan vi red iväg och måste säga att hon var mycket lugnare än igår!

Likes

Comments

Spenderade min kväll hos Frida igår. Vi hade mycket trevligt, åt och drack gott!
Idag var det hund träff i Haninge Hundhall. Provade på agility med Pepsi vilket han verkade tycka vara extremt roligt! Han är så himla snabb lärd. Man blir även lite stolt när Pepsi var den enda hunden som inte gav ett enda ljud ifrån sig!

Blev en halvsekel tur i stallet idag. Denise skulle raka sin Sonar, så jag passade på att raka Andvari på halsen efter henne. Han blev fin och len!

Så roligt att äntligen få se hur hans päls ser ut under. Han var verkligen jätte ljus! Riktig silverfärgad underpäls!
Red ut på Drifa därefter med Eva och Denise. Trevligt men jobbigt, Drifa var inte på sitt bästa humör. Funderar på om jag ska börja släppa henne på volten innan varje pass... Kanske kan lösa en liten del av rastlösheten? Idag gjorde jag det iaf efter att vi hade ridit en sväng ute. Tycker det är både tråkigt och jobbigt, när jag hela tiden ska behöva vara irriterad på Drifa under en uteritt.

Likes

Comments

Tog äntligen mitt efterlängtade körkort idag! Nu kan ja äntligen köra båda hästarna samtidigt utan att behöva hjälp från någon annan hela tiden. Känner att jag äntligen har ännu mer frihet till att börja tävla också.

Tänkte kanske berätta lite om hur det gick till med körkortet. Vet att det finns många som vill ta det här korkortet men drar sig lite för att göra det. Kan väl säga såhär, att jag trodde att det skulle vara betydligt lättare än vad det var. Tog två lektioner med Tibble trafikskola på Gillinge. Lektionerna var väl runt 80 minuter långa. Under den tiden hann jag backa fyra gånger per lektion. Det var helt klart svårare att backa än vad jag förväntat mig. Är van att backa med traktor och släp på skolan, men att inte kunna se bakom släpet var betydligt svårare och även med bil. Sen skulle man såklart kunna säkerhetsrutinen kring släpet. Det är inte bara tuta och köra. Under själva uppkörningen ingick det en backning, landsvägskörning och lite olika moment. Dock är jag fortfarande chockad över att det mesta gick till på att man skulle kunna köra bilen på ett sätt som jag redan tidigare gjort. på uppkörningen av bil ingick moment som att kunna miljökörning och sånna saker. Det tråkiga är därför att det känns som att uppkörningen gick mer ut på att jag kunde köra rätt, än att jag kunde backa med släpet.

Hoppas ni som ska ta era körkort lyckas bra!

Likes

Comments