Header

Idag har det äntligen slutat snöa igen! Superskönt att slippa snön. Kom ut till stallet idag efter jobb och middag. Det var min tur att ta kvällsfodringen idag.

Det blev en tur runt kärringrundan idag också, men idag var det jag och Mats som red. Jag fortsatte även rida lite på volten. Har nu under några dagar provat olika bett och träns. Ska välja ut det bästa till söndag. Är verkligen jättetaggad inför söndag nu och äntligen har vi lyckats fixa ett släp, som jag ska få låna av några vänner.

Vilka bett med tillhörande träns tycker ni funkar bäst på era hästar?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag var skolan igång igen! Kämpar på nu när det bara är sju veckor kvar! Tänk att man har gått i skolan i 13 år och sen är det bara över på en dag. Om man inte som jag ska plugga vidare senare. Men det är ju mer eller mindre frivilligt.

Blev en uteritt med Josefin, Eva och Mats idag. Kärringrundan och sedan jobb på volten. Alltid lika kul när man är flera som rider ut.

Likes

Comments

Blev en promenad idag igen. Vi passade på att ta 7 km slingan borta på Bögs gård. Hundarna behövde det verkligen. Super skönt att bara powerwalka runt med mamma. Tror vi var ute i tre timmar allt som allt. Först hundrastgård och sedan Bögs gård. Super mysigt att få chansen att bonda ännu mer med Max, eftersom jag snart ska vara hundvakt åt honom.

När jag väl kom till stallet så mötte jag Siri! Så vi passade på att rida en tur ut i skogen, som kallas för Snorrirundan. Det är mycket skritt och klättring, superbra träning. Det roligaste av allt under den här ridturen var precis som Siri beskrev det. "Vi fick rida under Sveriges alla årstider." Tyckte det beskrev dagen väldigt bra. Det har ju kommit snö och sol om vartannat heeeeela helgen. Jag börjar ledsna nu.

Nu är det dags att plugga lite och förbereda mig inför en ny skolvecka. Två veckor skola och sedan tre veckor gymnasiearbete i form av en praktik.

Likes

Comments

Idag har jag försökt i en evighet att köpa ryttarlicensen. Fick nytt medlemsskap hos Stormur i förra veckan och ryttarlicensen går inte att köpa. Får lite lätt panik, nu när det bara är en vecka kvar innan tävlingen är! Aahhh, vet inte hur länge jag har väntat på att den här tävlingen ska komma och nu kommer den äntligen. Tyvärr kommer jag ju inte kunna tävla med Drifa. Lite ledsen över det då jag verkligen ville se om hon hade förbättrats sedan hennes senaste tävling förra året. Men det blir en annan gång. Idag har jag även sökt högskola. Vill ju utbilda mig till sjuksköterska, så just nu vill jag bara se vart jag ligger i uttagningen. Ska inte börja högskolan först nästa höst är det tänkt, då jag nu i oktober åker till Island för att jobba i ett år.

Andvari var betydligt bättre idag än vad han var igår, kändes väldigt skönt då jag slapp bråka med honom. Men vi får väl se hur han är imorgon! Då är det en ny dag igen.

Likes

Comments

Idag är det påskafton och jag laddar upp inför middagen med ett ridpass. Andvari var riktigt jobbig idag. Han vägrade lyssna, han sket i mina hjälper och var bara pissjobbig. Han var precis som sitt gamla jag, som då han kunde själv... Han var ju så tidigare, innan han verkligen lärt sig mina tygelhjälper. Idag var det som att allt det var jobbigt. Har ju en vecka på mig nu att fixa det här inför tävlingen, så det blir stenhård träning och sedan vila på fredag och en check på lördag, för att se så allt sitter bara.

Nu är det dags för påskmiddag hos min bonusfarmor och bonusfarfar. Ska bli riktigt gott, det ser gott ut iaf! Hoppas ni har en trevlig påsk!

Likes

Comments

Det är ju långfredagen idag, inte för att den är längre än alla andra dagar, men men... tog en promenad med hundarna imorse och mötte upp en kvinna vars hund jag ska vara hundvakt åt om två veckor. En ung hund som nyligen kom hit från Portugal. Det är en hund av samma ras som Pepsi bara betydligt mycket större. Lika stor som en schäfer ungefär. Har även åkt runt med Ebba idag, åkte för det mesta bara runt. Sen stannade vi och käkade och därefter hem till mig för att ta ett bad i våran pool. Super mysigt, väldigt kallt i luften så det var skönt att kliva ner i 39 grader. Hoppas ni alla har haft en chill dag. Hade tänkt åka till stallet idag men kände att Andvari kunde få vila lite nu när han har gått lite från och till. Så drar vi igång med den riktiga träningen imorgon!

Likes

Comments

Här är en filmsnutt från när Andvari var kvar på Island. Det är är några dagar efter han och den svarta hästen kastrerats. Det var även min sista dag och det skulle därför bli en hel månad till vårt nästa möte. Jag älskar verkligen spelet på de här hästarna, båda unga. Min var fem år och den andra tror jag var tre år. Så häftigt hur de gör upp så fort. Efter att filmen slutar så ser man att de springer iväg tillsammans. Då har de gjort upp, på ungefär en minut, om vem som bestämmer.

Tyvärr såg det inte ut på det här sättet när Andvari släpptes in till en valackflock. Där mer än hälften av alla hästarna är svenskfödda. Det märktes ganska fort vilka som var från Island och vilka som inte var det. Jag har känt att det är olika språk på hästarna beroende på vart de är uppfödda, samt hur. De som är flockuppfödda eller de som gått med äldre hästar, kanske av annan ras. De som är flockuppfödda har troligen ett annat språk, de lär av varandra i en flock med lik-åldrade hästar. Medan de andra kan vara uppfödda på olika sätt. De som är upplärda av andra raser kan ha ett annat språk. Andra kan ha varit uppfödda i miljö med bara några få enstaka hästar.

Likes

Comments

Igår red jag Andvari på förmiddagen igen. Vi värmde upp ute och fortsatte sedan på banan. Tränade inför tävlingen med att göra de moment som ska göras. Eftersom Drifa kommer få vila ut sin hälta, så blir det ingen tävling för henne. Andvari däremot ska få tävla V1 (fyrgång) och T2 (tölt med lösa tyglar). Jag är verkligen supertaggad och hoppas på det bästa. Tyvärr är det väldigt tufft motstånd, men jag tror vi kommer klara oss ganska bra. Det är ju ändå hans första tävling så jag tror inte vi kommer vinna.

Här är en bild från Island. Det var för nästan exakt ett år sedan. Kanska tydligt nu att han har gått ner lite under årets gång, även jobbat till sig lite muskler.

Ikväll var jag även på bio med en kompis. Vi såg den nya Fast and the Furious filmen. Det var väldigt bra om man gillar dom här skönt överdrivna filmerna. I en scen av filmen spelade dom in utanför Akureyri på Island, samtidigt son jag var där. Tyvärr hade jag inte möjlighet att åka dit och kolla, men det hade varit jätteroligt om man hade fått se närmare.

Likes

Comments

Idag red jag och Josefin röda spåret på Andvari och Sakarias igen. Det var hur kul som helst, vi körde på hela vägen och lyckades även hitta ett till litet spår där man kunde rida. Vi körde på och lät killarna galoppera mycket. Andvari börjar ta form nu och om bara mindre än två veckor är det tävling. Jag är supertaggad!

Jag är ju fortfarande väldigt dålig på att på att fota... Så ni får gamla bilder så länge. Hoppas det är lugnt, inte för att jag har nåt annat val för tillfället ;)

Likes

Comments

Idag har både jag, hundarna och hästarna haft vilodag. Jag ligger hemma och är sjuk. Tog med mig mamma för att kvälla hästarna iaf. Skönt att få hjälp när man inte är helt frisk. Oturlig son jag är har jag skrivit upp mig på morgonfodringen imorgon. Så det är bara att åka dit. Hoppas ni är friska och krya, det önskar jag att jag var nu när det är lov.

Likes

Comments