Header

Igår red jag, Josefin och Siri ut. Vi letade någon ny runda och avslutade på en lång raksträcka. Jag red med hack och ett shabrak med täckesgjord. Gick sådär på raksträckan då Drifa skenade iväg och förbi Siri och Aradis. Mitt hjärta pumpade i hundraåttio och jag hyperventilerade när jag hade fått stopp på den något taggade Drifa! Men som tur var så höll jag mig kvar och överlevde! Känner att jag borde fått ett pris!

Idag blev det träning för Sara! Josefin red Andvari och jag red Drifa efter henne. Tycker det gick jättebra för mig och Drifa. Hon har verkligen utvecklats och vi har gjort en otrolig resa. Så himla kul att blicka tillbaka på hur hon har varit, jämfört med hur det är nu! Är stolt och glad över oss båda, att vi tillsammans har utvecklats så pass mycket under de här 2,5 åren. Det gick även bra för Josefin, det såg bra ut och jag tror att ho fick mycket bra hjälp.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sorry att det ekat väldigt tomt här! Jag har haft mitt gymnasiearbete och haft mycket fodringar om kvällarna. Dessutom har jag varit sjuk i förra veckan. Mitt virus vägrar dö. Men nu är jag på bättringsvägen igen, pepparpeppar.

Idag red jag och Josefin iaf ut för att hitta en badplats. Vilket vi hittade max tio minuter skrittväg från stallet. Superkul att det låg så himla nära. Drifa var på sitt vanliga humör och visade starkt att hon inte gillar vatten. Det vet jag om, men ibland har det gått att få henne att komma nära, men inte idag. Andvari hick mycket sakta frågandes ner till vattenkanten och sedan rakt ner i vattnet. Han verkligen älskade det, så pass mycket att han la sig ner!! Efter ett tag hoppade jag upp på honom och Josefin tog Drifa. Tillslut fick hon ner henne till kanten. Allt går ju mycket enklare från marken. Så efter en liten stund stod vi båda två i vattnet på varsin häst. Super mysigt, men skorna blev till bly när vi kommit upp och det var minst sagt blött.

Likes

Comments

Sorry att det har ekat lite tomt på bloggen just nu! Jag har varit sjuk samt hundvakt, dessutom har jag inte varit i stallet på nästan hela veckan. Därför var det superskönt att vara ute idag. Josefin har varit jättesnäll som har fixat med både Andvari och lite med Drifa.

I alla fall, idag har jag haft Andvari i ett år. Red ut på honom med Josefin och Elgur, Siri och Aradis samt Siris lillasyster på Falur. Det blev på ett sätt en misslyckad ridtur, då när vi kommit nästan till hälften av Snorrirundan ungefär, kände Josefin att Elgur blev stressad och motsägelsefull. Vi bestämde då att Josefin och jag skulle rida tillbaka och Siri med sin syster skulle vända tillbaka efter en stund. Annars gick turen bra, Josefin och jag galopperade mycket i det perfekta vädret tillbaka till stallet.

Tänkte även lägga upp lite bilder från mitt och Andvaris första år! Ska försöka hitta de bästa jag har!

Likes

Comments

Idag blev det lite markarbete med Drifa. Vi tränade bak- och framdelsvändningar. Det gick super, vi körde även träning för att bättra oss på spansk skritt. Det svåraste med att träna barnarbete med Drifa är att hon är spörädd. Jag har gjort typ allt för att hon inte ska vara rädd för spöet, men det är jädra svårt. Vi gjorde även lite bugningar. Där har hon verkligen förbättrat sig i. Hon förstår precis vad jag vill nu, när jag lyfter ena framhoven och sakta tar den bakåt.

Imorgon och på fredag kommer Drifa få vila, det för att jag inte vill köra på för hårt från första början.

Likes

Comments

Idag fick Drifa spring på volten efter tre veckors vila! Hon gick superfint! Märks att vila kan göra mycket! Hon var inte halt längre. Känns jätteskönt att få börja sätta igång henne igen. Även om hon fickupp flåset och blev svettig efter tio minuter så är det skönt att hon har en bra grundkondition.

Var på City Gross innan jag åkte ut också. Handlade kiselgur till hästarna, foderjästen är tyvärr slut där, så det blev ingen. Märkte att Andvari blev lite rädd för plastpåsen, så han fick miljötränas lite... Tillslut fick jag på påsen över både öron och ögon superskönt.

Likes

Comments

Idag har jag provat longera Drifa igen. Resultatet såg mycket lovande ut efter tre veckors vila. Hon gick mycket finare och verkligen jobbade med bakbenen, till skillnad av hur det sett ut tidigare!

Man ser tyvärr inte tydligt, på varken filmer eller videor, men hältan på ena frambenen syns. Man kan ändå se lite skillnad på bilderna.

Den här bilden är tagen för tre veckor sedan. Man kan tyda från bilden att hon inte tar något övertramp. På bilden under kan man tyda ett tydligare övertramp och ett mer svävmoment. Svävmomentet är det som Drifa har haft svårt för, samt att jag inte tränat tillräckligt mycket på att öka den.

Likes

Comments

Nu har Andvari vilat tisdag och onsdag, så jag och Josefin red ut igår, hon på Sakarias och jag på Andvari. Det var ett jättehärligt väder och skoten var perfekt. Vi tog Snorrirundan och lät båda hästarna länga på sig med mycket kliv över stock o sten. När vi var tillbaka insåg vi att vi glömt göra gottismaten, så det blev snabbfil och sedan ut till hagen för att äta lunch.

Även om molnen på bilden ser hemska ut så flög dom bara förbi. Solen låg på oss hela tiden men molnen längre bort såg inte roliga ut!

Likes

Comments

Idag har jag nog varit sjuk i två veckor... Kommer aldrig riktigt till det där stadiet där jag börjar känna mig frisk. Dessutom är jag extremt trött efter dagen igår. Kände verkligen att luften gick ur mig efter middagen igår, så det blir en vila dag för mig hemma. Josefin åker ut till stallet och rider Andvari, tror hon tänker rida barbacka. Får väl se hur det går, om hon håller sig kvar eller inte ;)

Nu ska jag och Pepsi fortsätta mysa i soffan!

Likes

Comments

Herregud! Denna dag. Den har varit lång, lärorik och mycket rolig. Jag har äntligen fått känna på hur Andvari är på tävlingsbanan, hur han är att transportera och hur känner för ny miljö. Han har varit jätteduktig hela dagen. Första tävlingen är ju alltid spänd och mycket förväntan. Eftersom jag tävlade på ett SM-kval var det inga finaler, dessutom hade jag aldrig trott att vi skulle komma på första tävlingen och kvala in direkt till SM. Men det har väldigt kul att få veta ungefär vart man ligger. Andvari är ju ändå ung och en riktig nybörjare på banorna. Det jag dock tror störde honom mest var musiken. Jag blev faktiskt arg över hur hög musiken var, det var en högtalare vid varje hör ut mot ovalen och dem stod på högsta volym. Man kände verkligen hur han nästan vibrerade av skräck mot musiken. Men det får mig för det mesta att inse att han behöver träna på att höra på hög musik. Frågan är nog bara hur jag ska kunna göra det utan att behöva köpa mig ett par egna högtalare... Haha!

I T2 grenen blev Andvari rädd, troligen av musiken, i en av kurvorna så flög han av banan med alla fyra hovar. Det betyder att man blir diskvalificerad... Men vi fick ändå domarkommentarerna med 5.0 för tölten med tygelkontakt. Så himla roligt.
I V1 var det piloten det var fel på. Jag var så himla fokuserad på att han inte skulle lyckas ta traven, så när han inte tig den valde jag galoppen istället. Varav det blev fel galopp. Men traven kom ändå efteråt. Ska försöka ta med mig hästarna till en ovalbana och träna nån gång. Då ger det mig och hästarna chansen att få träna på olika saker.

Förutsatt diskning och lite annat så är jag nöjd med dagen. Josefin har tagit så himla mycket fina bilder. Tackar henne tusen gånger om!

Likes

Comments

Imorgon är det tävlingsdag! Jag är så himla taggad. Idag har bara gått ut på att fixa en massa saker inför imorgon. Fick lösa licensen på nåt specialsätt, då jag haft problem att fixa den och helt glömt bort den. Dessutom har vi hämtat ett släp som jag ska få låna från några kompisar. Och sist men inte minst har jag varit i stallet, ridit och lunchfodrat. Kände igenom Andvari så allt sitter inför imorgon och smörjde alla saker. Så nu är jag helt klart redo för tävling. Hoppas på det bästa men inte för mycket. Det är ju trots allt Andvaris första tävling så det är ju svårt att kräva för mycket av honom. Hoppas bara att inte blir allt för nervös, han är ju som sagt lugn som berget här hemma.

Tycker det här med täcket är så himla kul! Andvari ser ju inte klok ut bär man drar på det. Har alla möjliga olika bilder på hur det kan se ut!

Likes

Comments