Header

Postad i: Mat, Vardag

Godmorgon på er alla fina!!

Igår åt vi kräftor!! Så mysigt och gott!

Det känns skönt att ha "landat" lite i Sundsvall, både rent fysiskt men också "tankemässigt". Det är mycket som händer i huvudet just nu och plötsligt har det nog gått upp för oss ordentligt vad det är vi ska göra. Allt känns förstås otroligt spännande och det är roligt att det reda nu är så många kompisar och familjemedlemmar som har planerat att hälsa på oss i Spanien.

Som ni vet så ägde ytterligare en terrorattack rum för några dagar sedan. Den här gången i Barcelona. I Spanien. Alltså i det land som vi ska flytta till. Det är fruktansvärt och frågan är hur man "tacklar" det?

Redan innan terrorattacken ägde rum har det förstås funnits frågetecken hos oss gällande kriminalitet, säkerhet mm. i vårt nya hemland. Det är alltid svårt att känna en hundraprocentig trygghet i saker som man aldrig tidigare har varit med om och det är natuligtvis inte så att en terrorattack bidrar till en ökad trygghet. Men samtidigt är vi båda två väldigt eniga om att ingenting liknande detta som ska få hindra oss att följa våra drömmar. Vi kan inte gå runt och oroa oss. Vi kan inte gå runt och vara rädd. Det går inte. Vi måste få fortsätta upptäcka världen, hjälpa, jobba och leva på den plats vi vill utan att känna att vi ständigt måste trippa på tårna.

Mina tankar finns alltid hos de drabbade och deras anhöriga. Livet är inte rättvist. Vi måste ta hand om varandra!

(Här kommer bilder från en supermysig familjemiddag. Älskar det! Och älskar förstås min familj!!)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Mat

Godmorgon!
Jag tänkte dela med mig av ett recept på en riktigt god rabarberkräm som jag gjorde för några dagar sedan.
Det bästa med att göra egen kräm är att du vet exakt vad som är i den. Du slipper en massa onödiga konserveringsmedel, färgämnen och sötningsmedel. Det känns bra!!!

Det här behöver du:
400 g rabarber
500 g färska eller frysta jordgubbar
2-3 dl strösocker
5 dl vatten
1 vaniljstång
3 msk potatismjöl + 2-3 msk vatten

Gör såhär:
Skär rabarbern i bitar och stora jordgubbar i halvor. Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull tillsammans med socker och vatten.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur det mesta av fröna. Tillsätt vaniljstång och frön till kastrullen.
Låt alltsammans koka tills rabarbern är mjuk, det tar 10-15 minuter.
Dra av kastrullen från värmen. Blanda potatismjöl och vatten till en redning och häll den i en fin stråle samtidigt som du rör.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt krämen få ett uppkok.
GODAST är om du serverar krämen kall eller ljummen med mjölk eller grädde.

Pssssssst........ gör en dubbelsats och förvara några dagar extra i kylskåp - perfekt för snabba middagar eller lätta mellanmål.

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Livet i Marbella

Det känns faktiskt helt galet att vi kommer bo i Marbella alldeles snart!!
Från och med September kommer vi vara bosatt där nere och innan dess är det förstås mycket som ska hinnas med.

Men även om det känns riktigt bra att vi ska åka iväg så var det aldrig något "självklart beslut" för oss att flytta. Utan det bara blev. Allt gick extremt SNABBT och egentligen var det under vår resa när vi var i Thailand som tankarna väcktes om att verkligen göra något helt annat. Vi har fortfarande många bollar i luften och projekt som ska slutföras men det vi kände var att vi fortfarande inte har någonting som binder oss till just en specifik plats. Därav öppnades möjligheterna för oss att kunna kombinera att bo på varmare breddgrader och fortsätta göra det som vi vill.

Både jag och Patrik är väldigt impulsiva som personer och i vanliga fall kanske ett beslut om en flytt till ett helt nytt land kräver en längre betänketid men för oss gjorde det helt enkelt inte det. Vilket jag också är glad över eftersom jag är allergisk mot saker som går för
l å n g s a m t.

Jag tycker det ska bli spännande att verkligen få skapa sig en vardag där nere i värmen. Inte bara en semester, utan verkligen leva ett liv där. Det blir en utmaning men oj så kul!

Likes

Comments

Egentligen är ju jag en riktig vinter tjej. Så är det bara. Och så har det alltid varit.

Men nu har vi trots allt beslutat om att prova på att leva ett liv i värmen. Det här året kommer bli spännande på många sätt och vis, men framförallt kommer vi kunna få svar på frågan; "Vilket klimat trivs vi bäst att bo och leva i?"

Den "riktigt" kalla vintrarna blir allt kortare i tid. Allt färre dagar att åka skidor, vara ute i djup snö och få vakna upp till minus grader. Och det är sorgligt. Och det är trist. Men samtidigt känner både jag och Patrik att vi aldrig riktigt har gett värmen en ärlig chans. Vi är båda uppvuxen i norra Sverige där vi under hela våra liv har levt i ett kyligt klimat och nu känner vi att det är rätt tidpunkt för oss att "testa".

Jag vet att det finns många som sitter hemma och drömmer om att flytta utomlands, men aldrig kommer dit. I mina ögon lever vi i en enkel värld där inprincip allt är möjligt att lösa. All hjälp som man någonsin behöver FINNS för oss alla tack vare internet. Information om kultur, språk, skatter, försäkringar, jobb, skolor, bidrag, boende mm. finns tillgängligt för oss alla och det är något som jag verkligen vill påminna om! Det är inte svårt. Men det gäller att bestämma sig och lägga ner den tid som krävs för att kunna ta sig iväg.

Självklart är det med väldigt blandade känslor som vi lämnar Sverige bakom oss. Kanske vårt första år utan att få uppleva en vinter med snö. Vem vet?

Hur som helst kan jag inte låta bli att vara SÅ NÖJD över att vi har tagit oss modet och tiden att verkligen göra det här. Det kommer berika våra liv.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

En fördel med att flytta är att man verkligen tvingas göra en ordentlig ut-rensing av alla sina saker. Det känns alltid skönt att sortera och få koll på vad man har, något som annars väldigt sällan blir av. Kläder, smink, nagellack, skor, strumpor, tidningar, ja allt möjligt!! Det är galet hur mycket saker som man kan samla på sig utan att man ens är medveten om vad man faktiskt äger.

Hur som helst så passade jag även på att rengöra och tvätta upp alla mina smink-borstar, vilket också görs alldeles för sällan hemma hos mig. Men att göra det är ju verkligen något som borde prioriteras då huden mår så himla mycket bättre av rena borstar. Dessutom är det superenkelt!!

Det enda du behöver göra är att tvätta borstarna i ljummet vatten med en liten liten gnutta milt schampoo eller tvål. Jag brukar också bilda en liten skål med ena handen och gnugga borstarna mot handen för att verkligen se så att allt smink och schampoo är borta. Lägg sedan på en torr pappershandduk eller liknande, inom några timmar är borstarna torr (det går givetvis att ta hårfönen om man har väldigt bråttom).

Det här ska jag verkligen göra oftare!! Hur duktig är ni på detta?

Likes

Comments

Postad i: Mat, Vardag

Sista middagen igår i vår fina lägenhet blev en klassiker..nämligen köttbullar!

Det blev riktigt fint väder och vi kunde faktiskt sitta ute på balkongen. Magiskt härligt!

Nu är ALLA våra saker nerpackade i väskor och lägenheten är tom. Idag väntas en sista städdag där det blir till att göra en grundlig städning innan nycklarna ska lämnas på lördag. Herregud, nog känns det lite underligt allt. Men samtidigt känner vi oss väldigt trygga med valet av hyresgäster så det känns verkligen som att lägenheten kommer bli bra omhändertagen medan vi är borta.

För er som missat det har vi alltså valt att hyra ut lägenheten i andrahand till en början. Självklart känner vi att det blir en trygghet för oss att kunna ha den kvar och det är vi väldigt glada över. En flytt till ett nytt land är en stor omställning och det är svårt att veta hur utfallet kommer bli i förväg. Men vi kommer självklart göra allt vi kan för att njuta av tiden nere i Marbella. Jag är säker på att det kommer bli fantastiskt även om det förstås är med sorg i hjärtat som lägenheten lämnas kvar här i Sverige.

Likes

Comments

Postad i: Entreprenörskap

En styrka som jag alltid har haft är att jag är duktig på att utmana mig själv. Jag skulle nog säga att jag är väldigt sökande som person och jag har aldrig varit rädd för nya saker.

Tyvärr tror jag att många kanske kan känna igen sig i att man sitter hemma och drömmer om nya saker som man väldigt gärna skulle vilja göra/testa men ändå inte genomför. Oftast tror jag att det också grundar sig i en rädsla om att man kan misslyckas.

Om du kliver ut, utanför din comfort-zone, då hamnar du plötsligt på "nya" marker. Områden som du kanske inte förstår dig på fullt ut och känner dig osäker på hur du ska agera. Det kan handla om allt ifrån att säga upp sig på sitt jobb, börja jobba på en ny arbetsplats, starta eget, resa till en ny världsdel, börja utöva en ny idrott, plugga, skilja sig, konfrontera någon eller flytta. Ja listan kan göras lång på saker som skulle kunna få vårt självförtroende att svaja.

Jag är absolut ingen expert men jag tänkte ändå dela med mig lite av hur jag brukar tänka:

Först och främst; För mig är ordet "misslyckas" inte längre ett begrepp som känns okej att använda för att beskriva mina utföranden. Jag älskar att jobba mot mål, och det är långt ifrån alla gånger som jag faktiskt uppnår det jag strävat efter, MEN bara för att ett mål inte fullföljs/uppnås så är inte det ett misslyckande. Snarare sagt tvärtom, det är en framgång.

Det är en framgång att jag faktiskt har haft ett driv, en vilja och ett mod till att försöka göra verkliget av vad jag drömmer om.

För vad är det värsta som kan hända?

Att jag faller? Ja, det kan hända.

Men då är det väl bara att resa sig igen? Eller?

Tänk såhär;

1. Du kommer aldrig någonsin kunna vinna något om du aldrig vågar satsa. (ALLT handlar om att det. Oavsett om du köper en lott på 50kr eller om du måste träna stenhårt till ett prov i skolan.)

2. Se ALLA dina framsteg. (Titta inte bara på målet. Om du pluggar till det där provet i skolan -men inte blir godkänd-, se det inte som ett misslyckande, se det som en framgång att du har tagit dig ett steg närmare målet.)

3. Förstå att människor i din omgivning INTE ska styra över dina val. (Sluta bry dig om vad alla tycker och tänker. Gör dina val och lev ditt liv på det sätt som du vill. Ödsla inte DIN tid på människor som inte ger dig någonting.)

4. Kör!! Våga!! (Du vet vad du ska göra om du faller. Det är bara att resa sig, dessutom kommer du resa dig ännu starkare, eller hur?)

Följ era drömmar, våga lev medan du kan!!


Likes

Comments

Postad i: Mat

Nästan varje dag denna sommar har jag börjat morgonen med att äta vattenmelon! Så fräscht!

Visste ni att...?

  • Vattenmelon har fått sin röda färg från antioxidanten lykopen och när man äter lykopen sägs risken för att drabbas av en stroke minska med minst 20%.
  • Vattenmelon hjälper även mot muskelsmärtor, vilket gör det till ett perfekt livsmedel för dig som tränar och brukar "dra-på-dig" träningsvärk. Kalium är ämnet som finns i vattenmelon som reglerar musklerna.
  • Vattenmelon innehåller även ämnet betakaroten som hjälper till att förhindra hudens åldrande.
  • Vattenmelon kan till och med hjälpa till att få en bättre nattsömn. Kolin som finns i vattenmelon gör dig lugnare och hjärnan mer fokuserad. Vattenmelon innehåller även citrullin som hjälper levern att fungera mer effektivt vilket bidrar till en minskad fettsamling i kroppen!
  • Vattenmelon sägs "klassas" som ett riktigt dunder-livsmedel så frossa i det kan man göra utan problem!!

Likes

Comments

Postad i: Träning&Hälsa

Efter min operation nu i sommar så har jag verkligen min grundstyrka att TACKA!

Jag upplever att jag har haft en bra och snabb återhämtning vilket har varit enormt skönt. Efter att jag har avslutat min skidkarriär så har min träningsbelastning förändrats väldigt mycket och sättet jag tränar på idag skiljer sig stort i jämförelse med förr.

Idag tränar jag för att ha en bra grundstyrka. Målet är att min kropp ska må bra och klara av att göra allt jag vill i min vardag. Jag är en tjej som älskar aktivitet och projekt vilket också kräver både en fysisk och mentalt bra hälsa. Kroppen måste orka röra på sig, springa i trappor, cykla till mataffären, gå ner till stan osv osv osv. Men hjärnan måste också vara pigg, snabbtänkt och målinriktad i det jag gör.

OCH - Bästa tipset för att komma igång och bygga upp sin grundstyrka är att inte ducka för vardagsmotionen.

MEN - sedan krävs det förstås också lite mer. Det är nödvändigt att få in lite extra träning också och den träningen tycker jag att alla borde anpassa efter vilket liv man lever.

Exempelvis: Vet du om att du sitter mycket vid datorn i din vardag, då borde du kanske träna upp styrkan i din nacke, rygg och bål. Allt för att orka sitta med en bra hållning under hela arbetspasset och inte slita ut din kropp.

Jag är övertygad om att en BRA GRUNDSTYRKA skapas genom att anpassa sin träning till sin livsstil. Att lägga "krut" på att bygga upp sina svaga länkar och se till att hela kroppen bibehåller en så jämn belastning som det bara är möjligt.

Ta dig tiden. Analysera dig själv och din kropp. Hur ser din situation ut? Hur spenderas huvuddelen av dagarnas timmar? Vad behöver du? Vart är du svag? Och hur kan du bygga upp dig själv på bästa möjliga sätt utifrån den tid du har möjlighet att avsätta?

Frågorna ovan är det första steget till att skapa en grundstyrka i din kropp. Var ärlig och utmana dig själv!


Likes

Comments

Postad i: resa

Hallå underbara ni!

Under morgonen har jag suttit och gått igenom bilder i vår kamera. Huvuddelen av korten är från vår Thailandsresa i början av sommaren och jag tänkte att det kanske skulle vara dags för en "ur-rensning", Nu är ju vi på väg mot nya äventyr och då måste vi förstås göra rum för alla kommande minnen. Härligt!!

Det märks att många börjar återgå till sina arbeten nu då många hantverkare här i närheten kör igång redan vid 7-tiden. Vi har ju drygt två veckor kvar av -t o t a l - l e d i g h e t- vilket känns bra, men samtidigt med en viss längtan efter vad som komma skall.

Vi kommer hyra ut vår lägenhet här i Umeå i andrahand vilket är en stor frihet för oss. Dels känns det helt underbart rent "investerings-mässigt" att ha köpt en lägenhet där vi nu har fått bevisat svart på vitt att efterfrågan är ENORM. Det känns verkligen tryggt och vi kan för tillfället intala oss att lägenheten ligger i ett konkurrenskraftigt område. Perfekt!!

I övrigt är det dock med blandade känslor vi kommer lämna över lägenheten. Vi har renoverat och gjort så fint här i vårt hem och nu helt plötsligt flyttar det in andra människor som ska bo här. MEN samtidigt så tänker vi att denna lägenhet trots allt inte kommer vara "vårt" framtida boende vilket gör att processen känns enklare. Både jag och Patrik är nog ganska lika när det gäller det. Vi vet båda två att vi kommer jobba hårt för att få det ännu bättre i framtiden.

Här kommer lite bilder från kameran!! Thailand-Tillbaka-Blick!!

Kram

Likes

Comments