Tänkte förklara lite om skolan, vilka klasser jag tar och vad jag gör i de olika klasserna :)

Så varannan dag är purple day och varannan white day, på de olika dagarna har vi 5 olika perioder med olika lektioner och klasser. Det är alltså inte som hemma där man har ett schema för hela veckan utan vi har 10 olika lektioner som vi själva får välja och kombinera själva.

Mina purple days består av period 1 som är U.S History vilket är ett klass jag var tvungen att ta där vi pratar om citizenship och ser på nyheter, så ointressant och tråkigt heh. Period 2 har jag Foods & Nutrition vilket är som hemkunskap, jättekul! Dock har vi hittills bara pratat om säkerhet och sånt men snart ska vi laga mat, amerikansk mat. Period 3 är Release Time och då är vi i skolans lilla kyrka där vi pratar och lär oss om mormonism som är den absolut största religionen här and I love it. Efter det har jag lunch och om skollunchen kan jag bara säga att min värdbror åt den fem gånger på fyra år haha men har turen att min älskade värdmamma jobbar i skolan så jag och min värdsyster brukar äta något hon har. Efter lunch är det dags för period 4 vilket är Language Arts som också var en klass jag var tvungen att ta men den är helt ok, har världens bästa lärare så den blir rolig. Sista klassen denna dag, period 5, är Spanska 2 heh.. samma spanska som de som läst max ett år innan men det är bra för att hålla igång den!

Purple days är då period 6-10 och detta är min favoritdag! Jag börjar dagen på bästa sätt med peer tutor där vi är med dem med special needs och alla är så mysiga och glada. Sen går jag vidare till History of Film där vi inte gör annat än att kolla på kortfilmer och skriver kritik till dem, ganska svårt men ändå roligt. Period 8 är Attendance Aide där jag sitter i min värdmammas kontor och skriver notes till de som kommer sent, har denna med en jättemysig tjej så det är bara roligt och en skön klass. Period 9 är astronomi som jag ska byta för det är alldeles för svåra ord och begrepp men efter denna period har jag lunch. Sista lektionen på dagen är Adv. Strength & Conditioning där vi tränar i skolans gym, så kul och massa härliga människor.

Man kan ha antingen 1st lunch som är efter tredje klassen på dagen eller 2nd lunch som är efter fjärde klassen. Vi börjar 8 och slutar 14.40 varje dag förutom onsdagar då det är short day och vi slutar 13.30. Så bra skolsystem, mindre bra undervisning ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Längesen..

Hela 10 dagar har gått sen jag bloggade sist och en hel del har hänt. Skolan har kommit igång och jag börjar komma mer och mer in i familjen och livet här borta. Engelskan har börjat flyta på mer och jag har äntligen kommit i kontakt med folk i skolan. Något jag inte kommit in i och riktigt vant mig vid är maten som finns. Jag är så van med att äta rätt mat i rätt mängd vid rätt tidpunkt.. men, det är bara 9 månader och ingenting jag dör av!!

Imorgon är det äntligen fredag och då kommer min äldsta värdsyster upp hit från Kalifornien där hon bor för att fixa blommor till ett bröllop, hon är florist, och henne har jag inte träffat än så det ska bli trevligt. Hon ska till Irland om någon vecka också och då även förbi Stockholm där hon ska bo i vår lägenhet, så mysigt! 

Såhär ser det ut från framsidan och kanten av vår gigantiska tomt, jag ska fota runt min fina lilla stad någon dag så ni får se mer <3 hoppas ni har det bra

Likes

Comments

Fredagskvällen spenderade vi på ett rullskridsko disko en bit härifrån dit vi tog den stora bilen med både min värdbrors och värdsysters vänner. Det var kul men inte riktigt min grej kanske hehe..på vägen hem åkte vi förbi in&out för lite nattmat. På lördagen runt eftermiddagen åkte jag, min värdbror och min värdsyster till den äldre systern som bor ungefär 1,5 h härifrån där vi spenderade natten, även denna kväll blev det ett snabbt besök på in&out, så gott. Dagen efter tog vi det mest lugnt, var hos deras grannar som hade en skateramp i trädgården eftersom mina kära syskon är naturbegåvningar och kan exakt allt. Jag försökte, med hjälp, men gav upp. Det är ju svårt och krävs en massa tålamod vilket jag har exakt 0 av. På kvällen kom nästan hela släkten och vi hade barbeque. När alla gått spelade vi ett jätteroligt spel som heter "Cards Against Humanity" som hade varit roligare om jag förstod allt men det var bra övning!

Denna morgon var det upp tidigt för att åka till ett berg och se på "the eclipse" som är som en solförmörkelse, det hände dock inte så mycket men ljuset blev annorlunda och det blev jättemycket kallare så det var coolt ändå.

Nu ligger jag bara i min säng, skolan börjar imorgon och jag är såå nervös men det går bra.

Love ya'll

Likes

Comments

Jag har aldrig i mitt liv känt så många olika, konstiga känslor som jag inte känner igen under dessa 9 dagar jag varit hemifrån. Att inse hur länge jag faktiskt ska vara borta utan att få träffa alla mina kära vänner och familj, inte få äta svensk mat och inte få sova i min egen säng är konstigt och det gör mig rädd. Sen inser jag vilka otroliga minnen och vänner jag kommer skapa under den här tiden vilket ger ett glädjerus och en lycka som är otrolig.

Man kommer hit utan någon slags trygghet, helt ensam och står på egna fötter. Att hitta en trygg punkt kan ta ett tag, och den tiden kan vara jobbig men tiden går snabbt och plötsligt har det gått fem månader, man har kommit in i livet här och kan aldrig tänka sig att åka hem, för nu är det här hem.

Jag är fortfarande här och letar efter en trygghet att luta mig mot. Jag lär mig att kunna vara ensam utan att tänka för mycket och att kunna göra egna beslut som jag aldrig gjort hemma. Vid sex när jag ska äta middag ute med mina vänner kan jag inte ringa mamma och fråga om råd, hon sover då.

Jag ser verkligen hur den här resan kommer vara bra för mig, för alla som gör det. Att vara utan alla sina vänner som funnits där i alla år är utmanande och skrämmande men snart sitter man på sitt gamla rum igen och har då också insett vilka som är där, som stannat kvar, som stöttat dig under ditt, förmodligen, livs största äventyr.


;))

Likes

Comments

Hallåå elleer

Nu var det några dagar sen soft landing campet tog slut och vi alla spreds ut över landet men tänkte att det kunde vara intressant att skriva lite om dagarna vi hade där, iallafall för mig att se tillbaka på sen.

Dag 1 bestod av en massa jobbiga hejdå på Arlanda för att sedan flyga i 8 timmar. Väl framme i newark åkte vi till hotellet och fick våra rum och åt även middag.

Dag 2 skulle vi se Upper Manhattan så vid 11.00 gick bussen till Grand Central Station för att först äta lunch, jag och Anja åt på Shake Schack och sen åkte vi vidare med världens härligaste guide i fem timmar och fick se alla fina, häftiga platser som finns där. Från 17-20 hade vi egen tid och vi gick bara runt och tittade och sen stannade vi vid Times Square och såg på någon show som aldrig kom igång men de var snygga så den var bra ändå haha.

Dag 3 var det dags för Downtown och även denna dag åt vi på Grand Central Station men någon wrap som smaka lite speciellt. Sen åkte vi vidare med samma underbara guide i fem timmar och precis som dagen innan, tre timmars fritid. Denna spenderade vi mestadels på Starbucks och åt Cream Cheese Bagels som också var vår middag hehe.

Dag 4 skulle det shoppas på en mall en bit från hotellet men först var det picknick i Central Park. Jag och Anja satt på sidan och åt vårt och gick sedan och satte oss på ett kafé istället. Vid halv 3 gick bussen till Mallen och där var vi i 2,5 timme.

Dag 5 spreds vi ut, alla till olika ställen och familjer. På morgonen gick bussarna till flygplatsen där vi sa hejdå till sista ledaren som följde med oss ut och sedan checkade vi in allt och satte oss på ett ställe och åt lunch. Vid 19.30 kom jag fram till Salt Lake City där min värdmamma, värdpappa, värdsyster och kontaktperson väntade på mig, jag var alldeles nervös, glad och skakig, allt. Vi åkte till ett mexikanskt ställe och åt dit även min värdbror kom, efter det åkte vi bara hem och myste och jag packade upp alla mina grejer.

Puss

Likes

Comments