Header

Rejäl påfyllarkväll inför morgondagens Action Run! Värmt upp kroppen med en härlig Mountainbike cykling, och där efter bara ätit massa gott utan nått stopp. Mat, Choklad, popcorn & kakor i all ära. Allt jag älskar! Kroppen käns energifylld, tankad och redo för att att ge gärnet!

8km och ca 35 hinder på väg in till mål! Har inte en aning om hur banan är uppbyggd, men det gör inget. Vi är Team Hulken och vi kommer gå in för att göra vårt bästa och ha riktigt roligt längst vägen. Jag är redo, Pelle är du redo? Nu kör vi!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

VISSTE DU ATT:
  • Mer än 50% av Sveriges befolkning är överviktiga?
  • Om du en gång varit överviktig kommer kroppen, resten av livet, alltid vilja sträva efter att nå den vikten igen. Detta genom att bli tröttare, öka aptiten och ända om sina hormoner. MEN DU KAN FÖRHINDRA DETTA genom att träna regelbundet (höja ämnesomsättningen) och tänka på vad du stoppar i dig.
  • Om du någon gång svält ner dig, haft ätstörning och blivit underviktig. Kommer du att vara mer matberoende än en överviktig person. (Det kan jag skriva under på...).
  • Att födas underviktig kan öka risken för övervikt senare i livet. Ett försvar kroppen gör för att inte hamna i svält igen. Detta gäller även om du varit underviktig under lång tid som vuxen.
  • Adoptivbarn blir oftast längre än sina biologiska föräldrar. Barn som äter mycket som små blir oftast längre som vuxna.
  • Fel sorts mat kan rubba tarm & bakteriefloran, det gör att du blir mer sugen på Fett och socker. Det är bra att äta fiberrikt!
  • Fettcellernas storlek minskas om du går ner i vikt. Men ökar i antal om du går upp i vikt. Därför är det svårt att bibehålla en låg vikt om du en gång varit överviktig.
  • Din vikt påverkas av din livsstil! Träning kan ta bort hungersuget (belöningscentrum).
  • Pizza är den vanligaste måltiden för svensken.
  • Olika hormoner påverkas av olika livsmedel. Därför är blandad kost bäst och därför bör du inte utesluta livsmedel.

Likes

Comments

Från glädje till panikångest. Det var vad som hände efter att jag kom hem från en fantastisk Mountainbike runda och fick reda på att en terrorattack ägt rum på den plats min far befinner sig på. Det tog flera timmar innan jag hörde ett ljud från honom och jag låg hemma i en ångestfylld gråt. Är han död? Har jag förlorat min fina pappa?! Men tillslut ringde han upp och berättade att han var oskadd, tack och lov!

Arbetsdagen var lång och eländig. Som tur av underhöll jag mig med poddarna: Alex&Sigge, och Tyngre träningssnack. Har numera flera A4 med anteckningar med ny fakta inom Träning, Kost, Kropp och Hälsa. Så var beredda på en BOMBNING av nya VISSTE DU ATT inlägg inom kort. Lovar att ni kommer bli chockade och mer kunniga inom området!

Orkade inte med något gym idag. Tur då att träning inspirerar mig på så många olika sätt. Blev ett 1,5h långt MTB pass ute i skogen bara med mig själv. Såg harar, ekorrar och Vildsvin (en hel familj) längst rundan. Tycker om att komma ut på egen hand samtidigt som man måste vara mycket mer försiktig. Var själv nära på att vurpa idag. Om det händer något allvarligt och man tuppar av ute i ingenstans, är det inte bra att vara ensam. Men för övrigt var det fantastiskt härligt att få lite flås, adrenalin och mjölksyra. Det är då jag lever.

Har ätit alldeles för mycket idag. Efter jobbet vräkte jag i mig 3 stora skålar med flingor och mjölk, och även närmare 6 stora nävar nötter. Brukar intala mig själv att det är viktigt att äta och att det inte gör något om det blir för mycket sålänge det är bra mat (som idag). Men hatar ändå känslan... dendär omättade känslan.

Sanningen är att en underviktig person löper större risk för att bli tjock! Men det berättar jag mer om i nästa VISSTE DU ATT? inlägg! Håll utkik!

Likes

Comments

Här ser ni en lång video på mitt MARKLYFT-Pass. Min mat idag. Samt min morgonform. Nöjd över dagen även om jag känner mig otroligt slö i kroppen, ibland orkar jag inte ens visa känslor. Försöker verkligen vara glad och social på jobbet, men det är otroligt svårt när kroppen inte riktigt är med. Det är en psykisk utmattning, säkert från stress... dåliga tankar.

Har som nämnts tidigare börjat ta en ny medicin och kanske reagerar kroppen extra hårt nu i början. Har aldrig tidigare behövt slumra efter jobbet men dessa dagar har jag inte haft mkt annat att välja på för att orka. Även dubbla matportioner före och efter träning har varit nödvändigt. (vad jag äter på en dag ser ni här nedan).

Blev ett markpass + 4 axelövningar på gymmet idag. Blir allt mer stark i mark vilket gör mig megaglad! Min PT och jag har pratat mycket om att börja lägga mycket av min träning å framförallt Tyngd-Lyftning. Att då se sina egna framsteg är som godis för självförtroendet. Helt fantastiskt!

Mark + Axlar
Uppvärning:

5 min crosstrainer
5 min stretching

Mark
50kg 8st
60kg 4st x5
60kg 5st x2

Axlar
Axelpress hantlar 9kg/arm 12st x4
Hanlar utåt sida 5kg/arm 15st x4
Bakåtdrag kedja 5kg 15st x4
Axellyft hantlar 16kg/arm 25st x4

MY FOOD OF TODAY:

Smakat dem ECO majskakorna? Sååå goda och dessutom lite energi! Åt upp hela paketet på en kväll och det är inte mer KCAL än om man skulle tagit 2st proteinbars. Perfekta snaxet framför kvällsserierna!

Morgon - Picture - Today

Likes

Comments

Hej på er! Blandade känslor i kroppen idag och det negativa behöver jag inte nämna här. Men jag är otroligt glad över att jag tagit kontakt med en gammal vän och bestämt en dag vi båda kan ses. Saknat denna tjejen så otroligt mycket och att äntligen få träffa henne igen står mig så otroligt varmt om hjärtat!

Haft en oerhört smärtsam träningsvärk i benen efter gårdagens stenhårda pass där jag slog nytt PB i Böj (65kg). Blev därför ett simpelt bröstpass + lite mage på gymmet. Jobbade upp lite pump, supersättade vissa övningar och vilade så lite som möjligt.

Bröstpass Tisdag

Stretch med pinne 5 minuter

Bänk 30kg 12st x2
Bänk 40kg 8st x4
Lutande hantelpress 13kg/arm 12st x4
Cable cross 10kg/arm 12st x4
Bröstpress maskin 50kg 12st x4

Bensving upp (liggande på bänk) 15st x3
Hängande situps 15st x3
Situps 15st x3

Sambon fotade mig under passet och jag bjuder idag på en IN THE ACT bild på mitt wariur face! Haha!

Här nedan ser nu dessutom mina 6 måltider för dagen!

Food Of Today:

Likes

Comments

Godmorgon!
Första dagen med ny medicin i kroppen. Levaxin, som ska höja sköldköttelhormonet till ett normalt värde. Hoppas nu framöver att kroppen ska bli lite piggare och höja sin temperatur. Har dem senaste åren haft okontrollerade tempraturregleringar där jag svettats ena stunden för att där efter vara blå om fingrarna av kyla. Sambon tycker dessutom att jag är onormalt trött. Så nu håller jag tummarna över att levaxinet ska hjälpa mig till att må bättre, och att kroppen ska hamna i en jämnare balans.

Likes

Comments

Det är inte du som bestämmer om du ska bli tjock eller smal, det är dina gener. Övervikt blir allt vanligare i dagens samhälle och det är på grund av att skräpmat blir allt mer lättillgängligt. Men det är inte ditt fel om du blir överviktig, det är omgivningen som triggar dina gener. Förr fanns inte snabbmatskedjor, färdigmat och lösgodis, därför hade folk svårare för att gå upp i vikt. Idag går det att få tag på snax i varje gatuhörn och då är det dina gener som styr dina val.

BMI är ärftligt och olika människor reagerar olika på kostintag. Skulle du öka en blandad grupp människors kost med 2000 kcal skulle inte alla kroppar reagera på samma sätt. Några hade blivit feta, några hade lagt på sig muskler och andra hade blivit mer aktiva och bränt av överskottet. Det är alltså inte du som bestämmer över din kropp utan dina gener.

Likes

Comments

Sicken underbar måndagens massvis av härliga ögonblick. Kroppen kändes pigg och återhämtad efter helgens mat-konsumsjon. Folk börjar komma tillbaka till arbetet från semestern. Massa nya podavsnitt i lurarna. Diskuterat massa kring träning och fått ta del av ny kunskap. Pratat träningsutveckling och kost med min Bästa PT Anders Flex Lindstrand. Utfört ett starkt benpass. Gjort nytt PB i knäböj (65kg)... och slutligen fått slå mig ner i soffan där jag avnjutit bästa kvällsmaten.

Benpass Måndag
Uppvärmning:
Crosstrainer 5 minuter. Stretch 5 minuter.

Knäböj skivstång
40kg 12st
45kg 10st - x2
50st 7st - x2
60kg 2st
65kg 1st - x2
40kg 10st

Vadpress maskin 20kg 20-25st - x4
Benspark maskin 40kg 15st - x4

Food of today

Frukost-
vassle shake + kaffe latte.
Frukost nr 2- kvarg + kaffe.
Lunch- 2 kycklingklubbor, potatissallad & grönsaker.
Mellanmål- havrekuddar, fet mjölk & en näve nötter.
Middag- 2 tunnbrödsrullar, propud, frukt och en näve nötter.
Kvällsmål- en proteinbar Goodlife.

Likes

Comments

Efter gympasset som blev närmare 2h långt så sa min kropp ifrån! Har sovit dåligt nu 7 nätter i sträck. Börjat jobba igen. Hård träning på det. Plus att jag även hjälp till som stallskötare tidigt på mornarna.

Sov närmare en timma i soffan efter lunchen och det var som godis för själen. Vaknade upp som en ny människa. Slängde i mig en proteinbar & så var jag och sambon redo för vår första Mountainbike tur tillsammans!

Jag ville cykla en runda jag gick förr när jag var som mest engagerad i mitt hundintresse. Gick då flera mil i veckan. Flera timmar om dagen. Och jag hittade fantastiska vägar som ledde kring otroliga vyer!

Sambon och jag cyklade vilse ett X antal gånger pga mitt dåliga lokalsinne. Men tillslut kom vi hela vägen runt och jag var den lyckligaste tjejen på jorden!

Vågade släppa på bromsen, sladda över stigarna, flyga över guppen. Samtidigt som tankarna hela tiden attackerades av fantastiska minnen och händelser från den gamla goda tiden.

Likes

Comments

Spenderade förmiddagen på gymmet och gjorde ett utav mina älskvärda ryggpass. Har fortfarande känningar i högra baksidan från förra veckans pass, men med bra uppvärmning och lätta övningar så försvann smärtan nästan helt.

Stämningen var på topp på gymmet idag. Sambon följde med, mina absolut bästa träningskompisar var där, och Beast-grabbarna hade antagit en utmaning 8h Armar.

Ryggpass Söndag

Crosstrainer 5 minuter
Stretch med pinne 2-5 minuter

Chins 5st + 4st
Hantelrodd 23kg 12st x4
Chins maskin 40kg 13st x4
Skivstång smal rodd 30kg 12st x4
rygglyft med bred skivstång-rodd 12kg 15st x4
Bakåtdrag kedja 5kg 15st x4
Latsdrag 22kg 15-20st x4

Likes

Comments