Header

Under tiden jag satt på flyget på väg till Stockholm så började jag fundera. Varför slutade jag skriva på bloggen? Det var nog det enda stället som jag verkligen kunde skriva av mig på. Det enda stället som jag egentligen framförde mina åsikter om väldigt viktiga problem som vi har i Sverige. Det stället var lite som en fristad. Jag älskar att skriva, jag tycker om när fingrarna bara går och hjärnan får arbeta utan att någon stoppar en. Men ibland kommer man till en punkt i livet där man kanske inte mår så bra. Jag tappade lusten att skriva, för jag kände "varför skriva? Ingen läser det ändå, och om de gjorde det så blir jag bara kritiserad för mitt val av ämne". Men nu, precis i detta ögonblicket som jag skriver dessa ord, så inser jag att jag gjorde bloggen för mig själv. För att jag skulle tycka om den, inte någon annan. Jag ville att den skulle vara ett ställe för mig just för att jag skulle få vara i min lilla bubbla utan mina egna problem och bara fokusera på de ord jag skriver just i den stunden.

Var vill jag då komma med detta? Jo, jag kommer att börja skriva på bloggen igen. Men det kommer inte vara "dagliga" eller ett inlägg där jag berättar vad jag har gjort idag. Utan det kommer vara ett ställe för mig där jag pratar om viktiga saker, där jag känner att jag kan framföra min åsikt om Hbtq, rasism, jämställdhet, mm. Jag vill känna att jag är nöjd med vad jag skriver, och inte "vad kommer alla andra tycka?" För det är inte det viktiga. Det viktiga är att jag är nöjd med mina inlägg och att jag får skriva av mig om det jag behöver. Vem vet, jag kanske till och med startar en youtube-kanal där jag kan prata om dessa saker? 😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det onsdag. Bara två dagar kvar till fredag, då kommer Elias ner hit från Stockholm och stannar till söndag. Igår så hade vi nationella i matte hela dagen. Det gick ganska bra, jag gjorde i alla fall så bra som jag kunde. Imorgon är det sista nationella provet för denna terminen, också i matte. Riktigt skönt att ha allt det avklarat. Just nu sitter jag i skolan och har håla i 3 timmar. Sen ska jag hem och plugga lite natur och historia.

Hoppas ni har en skön onsdag, kram!

Likes

Comments

Riktigt gott recept som mamma hittade i Coops mattidning. Det var relativt enkelt att göra faktiskt.

Koka först quinoa, sen steker du lite sötpotatis. Riktigt gott tillsammans. Hummusen kan du antingen göra eller köpa, funkar lika bra vilket. Jag gjorde egen, på kikärtor, rödbetor, vitlök och lite citronsaft. Riktgt gott :) Försök sedan att få ut kärnorna ur granatäpplet (detta tar cirka 2 år, så se till att du inte har bråttom när du ska göra maten). Efter det kan du ha lite vilka tillbehör som passar dig bäst, avokado är att rekommendera men tyvärr så hade Coop bara bruna och tråkiga sådana. Så i och med att Coop lite förstörde min glädje när jag öppnade avokadon så fick vi improvisera lite. Istället hade vi halloumi, sallad, apelsin och lite alfalfagroddar. Gick alldeles utmärkt :)

Lycklig blev jag när jag insåg att maten skulle räcka till imorgon med, så nu får jag njuta av denna fantastiska måltid en gång till!

Likes

Comments

Varje dag får jag höra något i stil med "var inte så bögig" "titta vad bögigt han klär sig". Sen när har en sexuell läggning varit ett adjektiv?

Ofta är dessa kommentarerna väldigt nedvärderade, kränkande och framför allt generaliserande . Jag har då en fråga till dig som använder bög som ett adjektiv. Hur vet du att alla bögar är likadana? Är det så att du själv är väldigt aktiv i HBTQ-rörelsen och har studerat alla homosexuella män och vet därför att de har ett gemensamt beteende? Svaret på första frågan är; Det vet jag inte. Svaret på andra frågan är (läs borde vara); Nej, jag är inte aktiv i HBTQ-rörelsen och vet därför inte så mycket om hur homosexuella män är...

Förklaringen till detta tror jag är ren ovetskap. Jag tror inte att personen som använder ordet bög som ett adjektiv riktigt vet vad det innebär. Jag förstår att de vet att om man är homosexuell så betyder det att en person av ett kön, känner attraktion mot samma kön. Men det jag inte förstår är att om de nu vet detta, varför säger de inte till sinna vänner "var inte så straight"? Svaret som du förmodligen kommer få är "men alla heterosexuella män ser inte lika dana ut, eller beter sig inte på ett visst sätt". Nej, precis min poäng. Det är för att de har en bild om hur en homosexuell man är. De ska vara feminina, prata på ett visst sätt och gå på ett visst sätt. Men denna bilden som de har stämmer inte. Man kan inte svepa alla över en och samma kant., samma sak med heterosexuella män. Alla personer är olika individer och alla har ett eget sätt att vara på. INGEN är lika dan, vilket är en positiv sak. Du är speciell.

Nedvärdera inte det du inte förstår. Vår värld hade varit så mycket ljusare om vi hade accepterat istället för att kritisera och nedvärdera.


Likes

Comments

Idag, torsdag 4/5-17, har varit en väldigt produktiv dag. Skolan börjar 8.00 med Svenska och historia. Väldigt intressanta diskussioner som kom upp på svenskan. Sedan fick jag väldigt mycket gjort på matten, vilket är bra då vi har nationella prov om två veckor... Sedan var det dags för idrott och idag stod det friidrott på menyn. Det var väldigt roligt, men stafett är inte något jag gillar att göra i och med att jag har en aning stora bröst... ni som har stora bröst fattar vad jag menar.

När jag sen kom hem så pluggade jag i ca 1 timme innan det var dags för träning med mamma och Lovisa. Det var väldigt roligt :) Nu ligger jag i min säng och har pluggat i ca 2 timmar och är klar med två inlämningar. Skype med stockholmarna är nu igång och intressanta diskussioner lär nog dyka upp här med.

Ha en trevlig fredag imorgon :)

Och här är bara ett litet tecken på att det 36 dagar till sommarlovet, snart... håll ut

Likes

Comments

Bilderna är tagna av mig, 4 dagar i rad i fina Glumslöv. Jag tror det äntligen börjar bli vår. Så skönt att man kan njuta av soltimmarna ända in på kvällskanten.

Likes

Comments

Idag så har det varit en väldigt lugn dag. Sovit ut, Skypat med Elias och Evelina, och nu är det dags för middag med familjen för att fira Joakims födelsedag. Det blir middag på Lagmarks, med mamma, Lovisa, Oliver, Alexander och såklart Joakim. Det ska bli väldigt trevligt.

Hur ser din lördag ut?

Likes

Comments

Igår så var en ganska lugn dag. Jag åkte in till stan och mötte upp farmor, hon skulle fixa sina naglar så jag passade på att ta en runda på stan. Det var ett tag sedan. Det visade sig vara ett lyckat besök eftersom jag hittade en ny bomberjacka på KappAhl. Sen gick vi in på Das Backhaus och tog en kopp kaffe och hade en trevlig liten pratstund.

När vi sen hade kommit till salongen, så satt jag och väntade i en soffa och snackade lite i telefon med en kompis. Det tog ungefär 45 minuter sen så var hon klar, då tog vi bussen hem.
Väl hemma, så väntade hemmalagad pizza. mmmh, tack farmor!

Idag så har jag hjälpt henne att städa lite, plocka fram påskpynt och tittat igenom lite av mina och Lovisas gamla leksaker. Nu ska jag snart ta bussen hem och förbereda mig lite inför Stockholmsresan som påbörjas imorgon, torsdag. Dagsagendan är följande

- Packa
- Städa undan på rummet
- Duscha
- Sätta på ett nytt lager brun-utan-sol
- Plocka ögonbrynen
- Läsa klart min bok och BARA slappa!

Glad påsk!

Likes

Comments

Igår så firade vi att min kära syster fyllde 20 år förra veckan. Det är helt sjukt hur fort tiden går, kommer fortfarande ihåg tiden när vi var små, nu håller vi båda på att växa upp. Ta vara på tiden som du får, är lat jag säger.

Hon blev i alla fall firad med massor av tårta, presenter och fin sång av nära och kära.

Nu är i alla fall påsklovet igång och jag längtar till torsdag när vi åker till Stockholm :)
Ha ett trevligt påsklov, och här är den "fina" tårtan jag lovade en bild på, haha

Likes

Comments

Ja. Imorgon, fredag, så har vi äntligen nått ett välförtjänt påsklov. Och för en gångs skull så har jag faktiskt lite planer om vad jag ska hitta på.

Ett måste är, såklart, att träffa @desireeclaesson så mycket som möjligt. Man vill ju verkligen inte missa en dag med henne, för man verkligen inte vad som händer, haha.
En annan sak som händer är att min syster ska fira sin 20:årsdag på lördag, och eftersom jag är bagaren i familjen så kommer jag få stå för tårtorna. - och JA, det kommer bilder på bloggen antingen på lördag eller söndag ;)

An annan lite större händelse, är att jag, mamma och hennes sambo har planerat en resa till Stockholm. ska faktiskt bli väldigt skönt att komma ifrån Skåne (även om jag kommer sakna Desiree ofantligt mycket) och se storstaden litegrann. Mamma och hennes sambo ska faktiskt kolla på Björn Skifs, och jag ska bara chilla kant med några vänner.
Så jag ser väldigt mycket fram emot lovet!

Vad ska du hitta på under lovet?

Likes

Comments