TId: 09.50-14.30

På förmiddagen fortsatte jag att plasta av kläder på barnavdelningen som jag sen galjade och ställde tillbaka ner i lagret.

Efter lunchen så hade vi tidigare på mötet bestämt att mellan 12-13.00 så ska vi inte plocka med varor utan sikta in och på att sälja. Så då höll jag mig till runt provrummen, gick och "städade" bland kläderna, alltså storlekssortering och snygga till. Fokuserade på att få en bra kundkontakt och hjälpte många kunder utfrån mina egna tankar. T.ex. var det en person som ville köpa en tröja med en färg som passade hennes ansikte. Då vi inte hade någon färg som hon gillade så föreslog jag en vit skjorta och sen visade henne till sjalarna som fanns i massa olika färger och mönster. Jag är väldigt nöjd över det bemötandet.

Jag slutade tidigare den här dagen för att hinna med bussen hem men det var helt okej för dem då jag jobbat på så pass bra.
Innan jag slutade sa jag hejdå till alla och tackade för dem är roliga dagar. Har haft två superduperbra praktikveckor och ångrar inte ett dugg att jag valde Åhléns. Trevlig personal och en trvisam arbetsmiljö. Har lärt mig mig mycket under dessa dagar, bland annat planogram och hur varor ställs fram för att locka kunder.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tid: 09.50-16.00

Idag hade det kommit lite varor till mode så jag plastade av det och hängde ut. Fick även vara litegrann i kassan vilket gick bra.

Efter lunch så fick jag för första gången vara på övervåningen och jobba. Kändes typ som att vara i en annan affär, haha.
Där fick jag plasta av barnkläder, galja dem och sen hänga ut. Fick inte så mkt frågor av kunder under var på ett vis lugnare på den här avdelningen.

Det var kul att få prova på en ny avdelning men tycker ändå att mode och hudvård......avdelningen är snäppet roligare. Kan vara för att jag kan mer där nu!

Likes

Comments

Tid: 09.50-16.00

Idag fick jag fortsätta hjälpa till att möblera om på modeavdelningen och fick åka ner till lagret en del.

Efter lunch så packade jag upp resväskor till en kampanj, fick börja inventera lite barnkläder på lagret och sen de sista  minutrarna av dagen fick jag hjälpa till i kassan. För varje dag som går hjälper jag fler kunder vilket är något jag älskar att göra!

Likes

Comments

Tid: 09.50-16.00

På förmiddagen satte jag upp hyllor och ställde upp varor efter planogram som hade tillfällit tagits ner pga av elektronikjobb.

Tog en lite senare lunch 12.30-13.30 och när jag kom tillbaka så tog jag upp plaggen jag dagen innan plastat av från lagret. Hjälpte sen till med att flytta om och hitta plats åt de nya varorna och gjorde om lite tidigare hyllor.

Ps: Sommarväder idag!! 🌞

Likes

Comments

Ny vecka, nya tag!

Tid: 09.50-16.00

Idag har jag bara varit på modeavdelningen.
Jag har plastat av hattar, sjalar, väskor och skor. Sen har jag även lärt mig att sätta larm på väskorna (det var superkul). Fick sista halvtimmen hjälpa till i skyltfönstret med att ta bort plast från en kampanj som satt på rutorna. Det var inte det lättaste men det var ändå kul :)

Känner även att det är med att hälsa på kunder har satt sig upp i hjärnan då jag förra veckan sa hej till en av skyltdockorna....vet inte om jag ska ta det som ett bra tecken :')

Känner mig väldigt peppad för den nya veckan då jag nu kan mer om varorna jag jobbar med och kan då hjälpa fler kunder. Lär mig något nytt varje dag så känns bra att ha en vecka till!

OBS det här är måndagens inlägg, inte tisdag.

Likes

Comments

Tid: 09.50-16.00

Idag kom det varor till mode-avdelningen så jag har varit där hela dagen. Fick plasta av plaggen, sen galjade jag dem och hängde ut dem i affären.

Hälsat på många kundet idag och hjälpt dem så gott jag kunnat.

Har haft en superbra och rolig vecka!! Hoppas på än lika bra till.

Likes

Comments

Tid: 09.50-16.00

Passade på innan öppning att gå ner och ta lite bilder, så nu finns dem att se i mina tidigare inlägg.

Fortsatte sen med att flytta klart olika hudvårdsprodukter efter planogrammet och gjorde plats till huvårdsprodukter för barn som skulle flyttas från övervåningen till nedervåningen.

Tog nästan hela dagen att göra klart barn-hyllan då allt skulle få plats på en mindre yta och sen skulle det fixas ektiketter och etiketthållare. Jag fick lära mig hur en etikett scanner maskin funkade och sen skriva ut dem. Så det var mycket pyssel idag och det var superkul. Det ända lite mer krävande var att flytta hyllorna då dem satt så pass lågt ner men annars var allting bra.

Blev klar med det som behövdes en halvtimme innan jag skulle sluta så jag gick över till mode-avdelningen och erbjöd hjälp. Fick sortera kläder i storleksordning sen slutade jag.

Likes

Comments

Tid: 09.50-16.00

Hela förmiddag spenderade jag på hår och huvdvård-avdelningen där jag fick sätta ut kampanjetiketter. Det tog sin tid att hitta rätt etikett till rätt produkt men jag tog hjälp av att läsa priserna då namnen var som en ända stor djungel för mig.

Tog sen lunch vid vanlig tid och när jag kom tillbaka fortsatte jag en timme till med etiketterna tills det var klart.

Fick sen hjälpa chefen med sortera hårprodukter rätt efter planogram. Det var kul att lära sig hur ett planogram funkade och hur man skulle läsa av det. Har sen innan inte vetat så mycket om det så det var toppen. Fick sen fortsätta lite på egen hand med det men hann inte klart till 4. Så jag kommer nog fortsätta med det imorgon.

Dagarna går verkligen jättefort (kan vara för att jag inte har någon klocka att snegla på).
Trivs hittills superbra på Åhléns med både personalen och arbetsmiljön. Hoppas på att få prova på lite fler avdelningar de kommande dagarna.

Hann inte ta några bilder idag heller då det var så mycket att göra, men jag ska gö ett nytt försök imorgon. Blir såklart roligare o tydligare med lite bilder i mina inlägg så ska fixa det så fort jag kan 😁

Likes

Comments

Tid: 09.50-16.00

Började med ett kort möte för att planera dagen gällande personalens raster osv. Fick sen hjälpa till på mode-avdelningen fram till lunch. Där fick jag ta bort plasten av nya varor som jag sen tog ner på lagret. Efter det gick jag och sorterade kläder i storleksordning.

När jag kom tillbaka efter lunchen så fick jag plocka ut varor från lagret som skulle ut till hudvård och hår-avdelningen. Jag sorterade även på lagret för att underlätta inför kommande inventering.

Nu efter andra dagen vet jag ännu lite bättre om vart olika varor finns och har även kunnat hjälpa några kunder på egen hand, vilket är superkul. Jag hoppas på att få ännu bättre kunskap om det jag jobbar med för att hjälpa flera.

(Bilder kommer upp i morgondagens inlägg)

Likes

Comments

Idag var det första dagen av mina två praktikveckor på Åhléns!

Tid: 10.00-16.00 

Började dagen med en rundtur genom affären där min handledare visade mig runt på de olika avdelningarna. Jag presenterade mig sen för de andra i personalen och fick sen börja plocka varor. Under hela dagen var jag på smink, hår och hudvård avdelningen där jag fick fronta, plocka upp varor och ställa fram vissa kampanjvaror på utvalda bord. Ja tog lunch mellan 12 och 1 sen när jag kom tillbaka så fortsatte jag med varorna. Har gjort mitt bästa för att hjälpa kunder idag även då jag hade dålig koll på olika produkter. Efter idag har jag lärt mig vart olika varor finns, såsom hårfärger, borstar, nagellack osv.

Hoppas på en lika rolig dag imorgon! Likes

Comments