Lime cupcakes
Dessa lime cupcakes är himmelskt goda!
De är lagom söta och inte alls sura. De är dessutom väldigt enkla att göra.

Vanilj och lime muffins :

2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
saft och rivet skal av en limefrukt
2 ägg
125 g smör
1,5 dl mjölk

Gör så här :
Blanda vetemjöl, vaniljpulver, socker och bakpulver.
tillsätt sedan smöret i små bitar, ägg, mjölk och limesaft och limeskal.
Vispa ihop allting till en jämn smet, och klicka ut i muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 12- 18 minuter.

Lime frosting :
200 gram philadelphiaost
1-2 dl florsocker
limesaft och limeskal
lite vaniljsocker

Likes

Comments


Rostårta

Den här tårtan är jätte enkel att göra, det enda du behöver är rätt tyll. Jag investerade i en hel låda med olika tyllar och det har varit värt varenda krona. Använder tyllar till nästan allt jag gör numera.
För att spritsa rosor behövs en stängd stjärntyll. Allra lättast och snyggast blir det om ni spritsa med smörkräm som är lite fastare i konsistensen, men går precis lika bra med grädde.

Jag bakade White velvet bottnar, de är  otroligt saftiga och goda och jag lovar att alla tycker om dem! 
Det här är ett enkel recept, jag dubblade för att få lite högre.

White velvet :
70 g äggvitor (ca 2 st)
1 1/4 dl mjölk
0,5 tsk vaniljpulver (1 tsk vaniljsocker)
2,5 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
85 g smör, rumstempererat

Gör så här :

Vispa ägg, mjölk och vanilj. Ställ äggblandningen åt sidan.
I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt. Tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om.
Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om.Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om.
Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet.
Häll upp i en smord springform.
Grädda på 175 grader i ca 15-20 min, det kan behövas mer tid. (kolla av med sticka, den ska vara torr).

Till fyllningen mixade jag jordgubbar med lite Marsanpulver för en fastare konsistens och blandade sedan ner lite grädde. 
Hade samma i båda lagren, tycker bottnarna är så saftiga i sig, så behövs inte olika smaker.

Sedan färgade jag grädde med lite pastafärg så den blev fint babyrosa.

Likes

Comments

Smörgåstårta

Att köpa en färdig smörgåstårta kan vara lite knepigt tycker jag, oftast innehåller det minst ett lager med någon fyllning som man inte tyckter om.
Personligen så tycker jag inte om när man blandar in leverpastej i en skaldjurs smörgåstårta.  Dels för att jag inte äter leverpastej och så tycker jag inte att det passar ihop med räkor.

Så jag gjorde en egen med följande ingredienser :

Jag började med att skära bort alla kanter på vanligt rostbröd ( de färdiga bottnarna som är till smörgåstårta är så dyra) och la ut dem så de täckte botten på en långpanna. Det gick åt 3 paket bröd.

Sedan rörde jag ihop och bredde ut på det första lagret :

* 2 burkar avrunnen tonfisk
* 2 dl majonäs
* 2 dl creme fraiche
* 2 matskedar senap
* 2-3 matskedar sweetchili sås
* salt och peppar

På det andra lagret hade jag en röra utav :

* 2 dl majonäs
* 2 dl creme fraiche
* 2 stekta lax bitar som jag mosade
* 4 skivor kallrökt lax som jag hackade smått
* några teskedar röd rom
* dill, salt och peppar
Och på det tredje lagret hade jag :

* 2 dl majonäs
*2 dl creme fraiche
* 1 paket hackad krabbfish
* 1 dl hackade räkor
* dill, salt och peppar

Sedan täckte jag hela med 200g philadelphiaost blandat med 4 dl creme fraiche.
Garnerade med sallad, tomat, gurka, citron, lime, lax, räkor, ost och dill.

Likes

Comments