Header

Hej

Idag blir det ett enklare och kortare inlägg än de tidigare kring min ''sjuk-resa''.

Idag vid 11 var vi åter inne på sjukhuset igen för att träffa upp en läkare för att prata om hur det hittills gått för mig, plocka bort agrafferna men främst för att prata om min framtid.

Tyvärr blir det inget glädjebesked. Tumören var alltså en elakartad och återigen tyvärr rätt så allvarlig. Exakt vad det var för tumör visste de ännu inte om då det var inflammerat. Jag fick en kallelse tillbaka den 10 Maj för där och då lägga upp en plan för mig framöver. Behandlingen kommer att ske med både strålning och cellbehandling. Det är i princip det vi i nuläget vet om.

Jag är återigen omplåstrad och återigen helt dåsig och slut.

Jag ville bara dela med mig utav beskedet. Nu blir det tillbaks till sängen och sova. Pussar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Tillbaka är jag med en återkallelse ifrån sjukhuset som blir av imorgon vid 11.

Tiden har gått så otroligt fort, vilket jag egentligen alltid tycker att den gör. Men nu har det alltså gått elva dagar sedan jag utförde operationen, och en hel vecka har gått sedan jag fick åka hem igen.

Även utvecklingen för min del går framåt för var dag som går. Jag klarar av allt mer (att utföra själv), att promenera längre samt snabbare, klarar av allt mer ljud, ljus och doft, har äntligen fått några timmar sömn per natt, allt mindre snurrig när jag reser mig upp och har äntligen börjat få tillbaka cirkulationen i magen igen.

Efter operationen gick jag både på medicin via tabletter och sprutor medan jag låg inne på avdelningen. Tillbaks hemma igen så var det mestadels smärtstillande, vilket jag helt och hållet slutat med nu vilket är jätteskönt!

Imorgon vid klockan 11 är jag tillbaka på Sahlgrenska sjukhus igen för att plocka bort mina agraffer som sitter fästa likt häftstift från ena örats höjd över till andra sidan utav huvudet. De har alltså sytt huden under och sedan häft agraffer för att jag i framtiden skall få så fina ärr som möjligt. I och med att de sitter där de gör. Har funderat över om jag skall posta några bilder på hur ''såret'' ser ut eller om jag skall hålla det kvar för mig själv. Vore det intressant för er att se?

Men besöket är mestadels för att träffa upp en ny läkare och prata om min framtid. Hur ser det ut nu? Var det en godartad tumör? Eller en ondartad cancer? Behöver jag fler behandlingar? Eller är jag nu redo att ''gå vidare''?

Imorgon får vi svaren på alla dessa frågor. Spänt går vi alla väntar. Men vad svaren än visar så går vi vidare starkare och högre än någonsin tidigare!

Bild tagen 2016.

Likes

Comments

ST. TROPEZ

I och med omständigheterna så är numera solariet inget aktuellt för min del framöver. Iallafall för ett tag.

Så mamma var iväg till kicks och fick ihop ett litet paket till mig med brun utan sol ifrån ST.TROPEZ. En för kropp, ansikte och även en handske för att applicera med.

Har genom alla åren bara hört en massa gott om just detta märke/denna produkt så ser verkligen fram emot att testa denna nu.

Likes

Comments

Godförmiddag! Hoppas ni alla fått en bra start på den nya dagen, för det har faktiskt jag.

Sedan att jag genomgått min operation har det mesta gått som det ska. Det har alltså gått framåt och allt bättre och enklare för var dag som går.

Det största problemet har varit sömnen. Jag sov knappt någonting alls de första dagarna, låg alltså bara och kämpade i sängen från kväll inpå tidig morgon tills jag tillslut kom till ro för en stund. Men natten till igår samt natten till idag har jag faktiskt fått sova ett par timmar, och det känns alldeles underbart. Sömnen är ju verkligen någonting vi behöver för att fungera någorlunda.

Vaknade upp och mamma hade fixat grillade smörgåsar fyllda med bara en massa gott, precis i min smak. Samt en varsin kopp te. Jättegott!

Nu blir det tillbaka till soffan för en vila. Puss!

Likes

Comments

För exakt en vecka sedan låg jag just nu på uppvak på Sahlgrenska sjukhus efter att ha genomgått en operation.

Jag har under två månaders tid haft en kraftig och tryckande värk i vänster öga, öra och sida utav huvud. Det har varit något som kommit och gått lite som det själv har velat.

Jag var vid ett tillfälle iväg för att kolla upp detta, dock fanns det inte mycket de kunde göra och det var heller ingenting de trodde skulle vara någon större fara. Vi gjorde lätta kontroller men mer än så trodde de ej att de kunde göra för mig. Jag försökte då bara att släppa problemet, trots värken som fortsatte.

För cirka två veckor sedan.. En Fredag och jag skulle gå på ledighet fick jag plötsligt en försämrad syn i höger öga. Jag såg inte mannen som stod några meter intill mig, jag såg knappt min tumme när jag försökte skicka iväg ett sms. I princip allting på höger sida vart alldeles suddigt. Jag började genast gråta, för det var så obehagligt och det kom ifrån ingenstans. På vägen hem hade jag en tryckande och pulserande värk i hela huvudet, vilket jag förknippade med att jag hade ansträngt mig så otroligt mycket för att kunna se de senaste 30 minuterna..

Väl hemma vid parkeringen tappade jag allt mer och mer känsel i kroppen. Jag kände att jag kom framåt, men det kändes som jag svävade fram. Känslan i händerna och armarna försvann nästan helt och hållet. Och efter detta började talet försvinna allt mer och mer. Jag var nu tvungen att prata i telefon då jag ej såg särskilt bra. Men nu började även orden hamna i obalans. Jag tappade bort ord? Jag kunde inte förknippa vad '' hur mår du '' betyder. Orden var alldeles väck. Men efter någon timma var allting som vanligt igen och jag kunde fortsätta dagen som vanligt.


Den 8e April firade jag min fina vän, allting fungerade bra tills några timmar in på natten och den extrema huvudvärken var starkare än någonsin tidigare. Jag var helt förkrossad då det gjorde så extremt ont. Ingenting jag kan jämföra med. Men jag försökte ändå hålla mig en timma till, men jag fick nog. Tog en taxi och åkte hem. Jag tänkte givetvis att huvudvärken skulle vara borta när jag vaknade upp morgonen därpå. Men så var det inte.. Värken satt kvar, lika intensiv och tryckande som natten innan. Och det bara fortsatt.. Jag spydde i tre hela dagar, minsta lilla jag fick i mig kom genast upp igen. Jag låg som isolerad i ett nedsläckt rum fram tills i Torsdags. Då vi fick nog och var tvungna att åka in på akuten. Vilket vi gjorde på Kungälv sjukhus.


Jag gick igenom lätta kontroller och sedan blev det en röntgen där de genast såg en stor förändring i hjärnan och fick genast ett besked om att jag skulle skickas iväg till Sahlgrenska med en ambulans. Mer fick jag inte veta..

Jag fick sova en natt på Sahlgrenska, gå igenom en ny röntgen och dagen därpå vart det en akut operation. För jag hade en hjärntumör. En tumör som hade förblödigt och var på 5 cm. Den låg och tryckte på fel hjärnsida.

Operationen gick bra och det verkar som de fick bort den helt och hållet. Jag är nu återigen hemma, sedan i Onsdags.

Mer kring tumören vet inte ännu. Men någongång i nästa vecka kommer vi att få en kallelse för att prata vidare kring tumören. Är det en ondartad cancer eller är det något godartad? Blir det fler behandlingar eller är jag numera ''bra''?

Det ända jag vet är att jag är otroligt tacksam och lycklig som är vid liv. Har så många stöttande runt om mig. Jag känner mig starkare än någonsin, och jag vet om att jag klarar av vad jag än kommer att stöta på!

Likes

Comments

Denna kavaj kommer nog som en chock för alla de som känner mig, att jag köpt en sådan till mig själv. Den är både lång och rak i modellen, något som jag i vanliga fall brukar undvika. Jag köper nästan jämt plagg som sitter tight och är figursydda då jag anser att det passar min kroppstyp mest, som är lite kurvig. Men när jag testade denna kavaj vart jag som förälskad. Den var och är verkligen så himla snygg! Ser så i fram emot att använda denna och matcha ihop med en massvis med olika outfits, men framför allt att ha denna ihop med ett par klackar.

Kavajen är köpt ifrån Ginatricot, fanns tyvärr inte kvar att köpa online men skynda ut i butik och kika utfall att den verkar intressant.

Likes

Comments

Instagram@linneaseil