Header

Trots att så många planer inför detta år har gått i kras i samband med att jag fick reda på att jag bär på denna sjukdom, så känner jag nu att det inte finns någon anledning till att ''låsa in mig'' här hemma sängliggandes. Medan jag ändå har ork kvar och vill hitta på grejer så ska jag självklart göra det!

De senaste tre åren har jag varit på Summerburst festival här i Göteborg, och efter sista akten på Lördagskvällen så har jag genast börjat planera och längta efter nästa gång. Tanken detta året var att jag tillsammans med mina närmsta vänner skulle till Stockholm, för att bo på hotell och uppleva festivalen där. Tyvärr blir det inte så för mig denna gång.

Jag försöker hela tiden komma på saker att hitta på, för att vardagen skall bli roligare samt för att få mig på andra tankar. Så nu köpte jag spontant biljetter till Summerburst här i Göteborg. För ärligt talat finns det ingen anledning att sitta hemma och må dåligt över att jag missar det när jag faktiskt kan vara där! Varför plåga sig själv i onödan?

Bilder ifrån Summerburst 2016.

Ifall jag inte har någon ork när det väl är dags så är det ju bara att strunta i det. Sedan är det ju inte särskilt långt hem om det nu skulle bli alldeles för jobbigt.

Under tiden vännerna åker upp till Stockholm över nästa helg så tar vi i familjen en liten trip till Falkenberg för att komma bort i ett par dar. Bo på hotell, äta god frukost och bara ha det mysigt.

Det är så viktigt att göra saker man faktiskt vill, utnyttjar tiden när man väl kan och orkar. Även när man ''bara'' har en förkylning. Lura inte er själva om att man MÅSTE ligga hemma och må sämre än vad man redan gör! Lyssna alltid till din kropp men låt dig inte luras utav psyket under tiden.

Likes

Comments

En senare frukost hos Beatrice.

Likes

Comments

En vecka med behandlingarna (Strålning och Cytostatika) är nu gjord, och är nu inne på vecka nummer två utav sju.

Hittills har det fungerat bra, inga större biverkningar har ännu kommit. Det jag märkt av har varit att jag blivit lite tröttare/segare efter att jag strålats, samt lite illamående utav tabletterna.

Tabletterna tas på kvällarna, varje dag. Medan strålningarna endast sker på vardagarna inne på Sahlgrenska. Smärtfritt och går på cirka fem minuter. Vilket är jätteskönt!

Efter dagens besök ringde jag upp en salong som ligger här i Göteborg. Där de säljer peruker m.m..

Bokade in en tid redan i morgon bitti, då vi får kolla hur mitt hår ser ut i dagsläget samt vad de har att erbjuda mig när det väl är dags.

Jag var helt inställd på att jag skulle tappa allt mitt hår genom jag går på dessa tabletter. Men i mitt fall är det strålningen som kommer att påverka mitt håravfall. Alltså kommer inte allt att försvinna utan blir mer som en krans eller fläckar i håret. (Detta brukar ske efter ett par veckors behandling).

Kort uppdatering denna gång. PUSS

Likes

Comments

Hej igen!

Det går långt mellan gångerna då jag uppdaterar bloggen med nya inlägg men nu är jag äntligen här för att fylla på med minst ett till. Mycket för att uppdatera de som valt/väljer att följa med mig på min resa emot min cancer.

Senast jag skrev ett inlägg kring detta hade jag precis kommit hem ifrån Sahlgrenska sjukhus. Där jag fick reda på att cancern jag har var elakartad och i hög grad. Dock visste vi inte riktigt hur hög den var. Det vi visste var att det antingen var grad 3 eller grad 4 de pratade om. Jag fick därifrån gå omlindad runt huvudet igen, detta pga vätskan som hade fyllts i pannan. För er som inte vet så är det vätska vi alla bär på, som hade läckt under operationen. Detta är väldigt vanligt. Lindan använder man sedan för att pressa tillbaka vätskan, som skall tillbaka i cirkulation till hjärnan.

I förra veckan var jag återigen tillbaka på plats. Måndagen vart ett snabbt besök för att ta ett nytt blodprov då de senaste hade visat att det hade stigit. Men nu var allt som det skulle igen.

Under Onsdagen var ett inbokat besök med tre stycken läkare som numera kommer att ha hand om mig. Vi gick igenom det som komma skall och även det jag gått igenom, samt hur jag mår i dagsläget. Vi fick då reda på att min cancer var i högsta grad, alltså grad 4. Samt att den är obotlig.

Vi gick även igenom förberedelserna som skall göras innan man börjar strålas, vilket är att man gör en ''mask'' efter sitt huvud/ansikte för att strålningen skall pricka rätt och inte en massa goda/frisk celler. Biverkningarna man mestadels brukar få vilket är trötthet, illamående, håravfall, humörsvängningar och i vissa fall förstoppning. Håravfallet kommer att ske i samband med strålningarna och inte cellgiften vilket jag helt och hållet trodde att det skulle göra. Fick med mig en bunt med papper med information och hjälp. Samt en tid för förberedelserna inför första strålning, vilket vart på Fredag två dagar senare.

Fredagen började med att skapa en ''mask'' vilket tog cirka 10 minuter, därefter vart det att åka in i en slags röntgen med masken på (för att de skall veta exakt hur allt ser ut och vart det onda sitter). Därefter vart det ett par timmars väntetid inför att jag sedan skulle in på magnetröntgen. Passade då på att få i mig lite mat och sitta ute i solen tillsammans med mamma. Slutligen vart det tid för mig att röntgas, dock tog hela processen nästintill en timma längre än vad det egentligen skulle göra. Detta pga det var/är så extremt svårt att hitta mina blodkärl i armarna och händerna. Det vart en heldel sprutor, spruckna blodkärl, fyra stycken läkare och jag. Tillslut hittade de en ådra som fungerade och vi kunde sätta igång. Äntligen!

Nästa tid är nu den 22 Maj, då jag skall börja strålas. Dagen innan detta börjar jag ta cellgiften. Nu är vi igång!

Likes

Comments

Anastasia Dipbrow Dark Brown

Likes

Comments

Hej

Idag blir det ett enklare och kortare inlägg än de tidigare kring min ''sjuk-resa''.

Idag vid 11 var vi åter inne på sjukhuset igen för att träffa upp en läkare för att prata om hur det hittills gått för mig, plocka bort agrafferna men främst för att prata om min framtid.

Tyvärr blir det inget glädjebesked. Tumören var alltså en elakartad och återigen tyvärr rätt så allvarlig. Exakt vad det var för tumör visste de ännu inte om då det var inflammerat. Jag fick en kallelse tillbaka den 10 Maj för där och då lägga upp en plan för mig framöver. Behandlingen kommer att ske med både strålning och cellbehandling. Det är i princip det vi i nuläget vet om.

Jag är återigen omplåstrad och återigen helt dåsig och slut.

Jag ville bara dela med mig utav beskedet. Nu blir det tillbaks till sängen och sova. Pussar!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Tillbaka är jag med en återkallelse ifrån sjukhuset som blir av imorgon vid 11.

Tiden har gått så otroligt fort, vilket jag egentligen alltid tycker att den gör. Men nu har det alltså gått elva dagar sedan jag utförde operationen, och en hel vecka har gått sedan jag fick åka hem igen.

Även utvecklingen för min del går framåt för var dag som går. Jag klarar av allt mer (att utföra själv), att promenera längre samt snabbare, klarar av allt mer ljud, ljus och doft, har äntligen fått några timmar sömn per natt, allt mindre snurrig när jag reser mig upp och har äntligen börjat få tillbaka cirkulationen i magen igen.

Efter operationen gick jag både på medicin via tabletter och sprutor medan jag låg inne på avdelningen. Tillbaks hemma igen så var det mestadels smärtstillande, vilket jag helt och hållet slutat med nu vilket är jätteskönt!

Imorgon vid klockan 11 är jag tillbaka på Sahlgrenska sjukhus igen för att plocka bort mina agraffer som sitter fästa likt häftstift från ena örats höjd över till andra sidan utav huvudet. De har alltså sytt huden under och sedan häft agraffer för att jag i framtiden skall få så fina ärr som möjligt. I och med att de sitter där de gör. Har funderat över om jag skall posta några bilder på hur ''såret'' ser ut eller om jag skall hålla det kvar för mig själv. Vore det intressant för er att se?

Men besöket är mestadels för att träffa upp en ny läkare och prata om min framtid. Hur ser det ut nu? Var det en godartad tumör? Eller en ondartad cancer? Behöver jag fler behandlingar? Eller är jag nu redo att ''gå vidare''?

Imorgon får vi svaren på alla dessa frågor. Spänt går vi alla väntar. Men vad svaren än visar så går vi vidare starkare och högre än någonsin tidigare!

Bild tagen 2016.

Likes

Comments

ST. TROPEZ

I och med omständigheterna så är numera solariet inget aktuellt för min del framöver. Iallafall för ett tag.

Så mamma var iväg till kicks och fick ihop ett litet paket till mig med brun utan sol ifrån ST.TROPEZ. En för kropp, ansikte och även en handske för att applicera med.

Har genom alla åren bara hört en massa gott om just detta märke/denna produkt så ser verkligen fram emot att testa denna nu.

Likes

Comments

Instagram@linneaseil