Godkväll (godnatt)
Tänker att jag har varit på helt ok humör men vill må ännu bättre så fick lite inspo från Pimpiina Mountain på youtube då hon lagt ut måndags pepp och såg denna.

”30 Day Challange”
Och jag tänkte why not? Det kan aldrig skada. Ska försöka att vara positiv till allt då det mesta bara gått utför.

Som uppdate på mitt inlägg om ångest så ska jag ta två sertralin om dagen pga dem ej funkar...

Vi alla kan köra denna 30 Day happy!

Kram Linnéa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kommer skriva lite om feminism och hur jag ser på det & om jag är feminist?.

Feminism är ett negativt laddat ord och det vet alla, tex Kvinnor/ickebinära/män som kallar sig själva manshatare när feminism är menat för jämställdhet.
När man nämner i skolor att jämställdhet mellan det manliga och det kvinnliga så får man höra ”Manshatare” ”feministhora” osv.
Men till er som sitter där hemma tänk på vad feminism har gjort.

Kvinnor fick inte rösträtt i Sverige förens 1919.
Utan kvinnokämpar så hade vi aldrig fått rösta.
Idag 2017 har saudiska kvinnor äntligen fått köra bil och det är 2017.
Allt är tack vare feminism och vi behöver det för att få en jämställd värld.

Jag är feminist och tycker det är ett skämt till dem som inte är det pga ”feminism är ett negativt laddat ord” ja men höj feminism istället för att ”lämna” för feminism behövs överallt!.

Detta står på Wikipedia om Feminism.

”Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.”

Ni kanske tänker på ”Men i Sverige så är det ganska jämställt”
Men tänk på att feminism rör hela världen.

Detta är mina tankar och kommentera gärna om ni har andra åsikter 💚

Kram


Likes

Comments

Godmorgon!
Snart är det andra advent och i min familj/släkt så har vi alltid firat andra advent av någon slump, och i år ska vi vara hemma hos mig vilket ska bli supermysigt!

Jag ska baka hela lördagen och mysa med familjen & bara vara sen kl 18 ska jag vara barnvakt så det blir typ en halvdag.

Jag håller redan på och fundera ut vad jag ska baka för nått..
Mintkyssar!
Pepparkakor!
Vanliga kakor?

Ska iallafall uppdatera med bilder från söndagen senare

Kram & ha en fin helg.

Likes

Comments

Måste skriva av mig lite grann fast inga kommer någonsin att läsa detta.

Jag är en tjej på sjutton år, jag är osäker på mig själv och har vart det typ hela livet. Har dagligen gått runt med ångest i snart två år, folk i min omgivning säger att de beror på de olika faserna som kommer i livet och vissa tror att det är mina preventivmedel som skapat all oro. men jag tror inte att det är något utav de alternativen. 

Dagligen kollar jag i mina fickor eller väskor efter tex min Plånbok, Mobil, Nycklar ETC för att om jag skulle förlora något utav detta så känns det som att mitt liv skulle kunna rasa. Har märkt att jag inte klarar av att tappa bort saker och det ger en sån stor ångest, kanske inte bara jag som är sån men har inte mött någon som är exakt som mig.

Har alltid brytt mig om vad alla tycker om mig, tror det är bra pga den osäkra Linnéa som sitter i mitt bakhuvud och tänker "hon kommer aldrig att tycka du är normal du ler ju fett stelt." så jag avgår från att prata med folk pga detta.

Äter nu sertralin som är ett antidepressivt läkemedel som ska minska min ångest och allt däremellan. Tycker inte att det är någon skillnad, har dock känningar på sämre mående men det skulle man förvänta sig.

Vill ha en omstart, vill bli en ny människa, vill vara den Linnéa jag faktiskt är och inte behöva gömma mig bakom ett leende som jag dragigt fram utan vill att det ska komma naturligt. 

Folk i min omgivning som är med mig eller är runt mig som vet att jag är lite off, är inte på som alla andra men vill gärna vara den som tar initiativ men jag är för jävla feg...

inte gått ut såhär mycket någonstans på sociala medier men känner att det är kanske dags att få skriva ner tankarna istället för att vara tyst.


Likes

Comments