Hej!

Idag blev jag med skissen och målat klart teckningen.

Det som fanns på bilden har ingen mening, utan jag målade bara ett ställe nära mitt lantställe. Men jag skulle nog säga att båthusen i de olika färgerna är en typisk grej för Bohuslän. Jag tycker om den här platsen väldigt mycket. Jag kan koppla av och bara vara. Jag använde vanliga färgpennor för att färglägga och innan skissade jag med vanlig blyerts. Himlen och vattnet målade jag med tunnare drag.

Jag blev inte så nöjd med teckningen. Hade också önskat att bilden såg mer verklig ut. Jag kunde skuggat båten exempelvis och lagt in mer ljus i bilden. 

Det var tänkt att jag skulle använda mig av fler tekniker men så blev det inte. Kände defenitivit att jag hade kunnat lägga ner ännu mer tid på bilden. Men eftersom vi snart ska vara klara med hela två tema innan vi slutar så tänker jag att jag avslutar detta temat och satsar mer och lägger ner mer tid på nästa tema. Vilket är sport. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det här är min bildmapp som jag blev klar med förra lektionen (v.36). Uppgiften var att man skulle göra en mapp med temat "identitet" Jag spelar badminton och har gått på konståkning. Jag ritade i:et som ett badmintonrack och målade massa bollar runt. Varför jag målade de är för att de är mitt största intresse, får mig att må glad och avslappnad, Jag kan verkligen springa av mig när jag väl är på träningen. Skolan tar upp mycket tid och gör mig stressad ibland när de är mycket. Så jag längtar varje gång tills nästa träning är. Längst nere i det högra hörnet målade jag ett par skridskor. Har gått på konståkning men slutade för ett tag sedan. Men jag tycker de är fortfarande riktigt kul. Skulle inte säga att komståkning är ett intresse men de är en grej jag gillar att göra nån gång ibland.

Jag är inte nöjd med min mapp. Kände att jag kunde utveckla den mycket mer och vara mer kreativ. Men mappen speglar mig ganska bra ändå. Nästa gång ska jag försöka ha ett huvudämne och utveckla de mer. 

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag haft bildlektion. Det var först tänkt att jag skulle måla de som ni såg i de senaste inlägget. Men jag ändrade mig och målade något annat. Kändes som om det var för lätt och att jag skulle bli klar för tidigt + de jag skissat såg allmänt tråkigt ut.

Den här teckningen skiljer sig lite från den andra, men i de stora hela liknar den nya mycket den gamla. Använder samma teknik och inspiration. Så tankekartan kommer jag behålla. Bara några ändringar som behöver fixas.

De jag målar nu har jag tagit inspiration från mitt lantställe Bohuslän. I Bohuslän finns det många fina ställen och teckningen föreställer en av dem. Jag kommer även lägga upp några bilder därifrån som jag tagit inspiration från och gjort om till min egna.

Jag är snart klar med skissen och nästa lektion tänkte jag börja måla.

Likes

Comments

Idag har jag haft bildlektionerna och har nu bestämt mig för att arbeta med temat natur.

Jag började att leta efter inspiration på nätet och hittade några bilder på en utsikt från en brygga med en snygg bakgrund. Konturerna var väldigt mjuka och konstnären hade använt sig av lätta penseldrag. Inom mig växstes någon typ av harmoni fram. Jag kan tycka att vissa bilder har så starka drag och linjer att de blir jobbigt att kolla på. Med de här bilderna var de raka motsatsen.

Sedan skrev jag en tankekarta om hur jag ska gå till vida med mitt arbete. 

Jag han skissa lite på min bild och gjorde om de bilderna jag hittat till min egna. Nästa lektion lär jag vara klar med skissen och börja måla. Överlag så kändes det inte som det här var en sån effektiv lektion. Det tog lång tid innan jag bestämde mig vad jag skulle göra. Var först inne på att måla något typ att djur. Men så blev det inte.

Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Linnea och går i klass 9a på Kapareskolan. 

Här kommer jag att skriva vad jag gör på bildlektionerna. Jag kommer även att lägga upp bilder på mina arbeten och reflektera kring vad jag gjort. 

Under höstterminen kommer vi att jobba med temat sport, natur och identitet.

Välkommen

Likes

Comments