Igår var det jentekveld och det innebar boooowlingg..... Jag kom tvåa, hehe.. ;)

Det var jag, Tina, Johanne, Elise, Ingrid, Reidun, Mary Ann, Rebekka och Kristin. Det var ganska kuuul, men jag gillar egentligen inte "tjejkvällar", för "tjejgäng" är jobbiga.. Men det var ett bra tjejgäng, så det blev ganska bra ändå!

Igår köpte jag ett staffli och lite färg, och snaaaart är jag redo att börja måla! Har jag nämnt att Eriks bror och hans fru har beställt en väldigt stor tavla av mig? - Det känns i alla fall kul att få måla den! Har inte börjat, men jag kan ge er uppdateringar när den har fått komma igång lite.


Snart skall det ätas risgrynsgröt (mhmhmhm så goooott), och nästa vecka ska vi till Preikestolen! JAG VILL HA KAVIAR och ägg och krama Sam och Pelle... jaja, snart... tre vcckor.. kanske.... lov... Hemmmmmmmmm <3<3<3

Sen jag senast skrev har jag och Erik spelat ett spel som tog typ... fyra timmar. ETT BRÄDSPEL. Men det var kul i alla fall...!! Jag har lagat kakao (inte KAKAO, utan - kackaooo) - som cocoa på engelska - till de andra. Fått äta vårrullar och suuushi <3<3

JUSTE, flyttat in i mitt nya rum! det är VÄLDIGT TREVLIGT och så mycket bättre än de förra rummen. Så nu känner jag mig lite mer tillfreds, och så. Har dock inga kläder här än då. Jag vet inte vad jag ska skriva egentligen. Kan ni kanske kommentera vad ni vill veta mer och höra om, så ska jag fixa det? Thaanks!

Utsikt från rummet ^^

Alla här spelar någon form av instrument. Och sjunger..

HADEEE

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag kommer inte ihåg vad jag har gjort, men jag kan börja från och med igår!

Igår så var jag på lektioner, och sedan åkte jag och Erik in till Tønsberg och köpte massa saker till mitt nya rum!

Bland annat korgar, canvas, mappar, och en ljusslinga. Jag har glömt att berätta att jag ska byta rum, så det är WIP. Längtar tills jag har ett färdigt rum...

Jag köpte inte Erik på Søstrene Grene, men jag köpte en skjorta till Erik från Dressman. DEN ÄR VÄLDIGT FIN, och jag tycker om den ganska mycket!!
Vi spelade i alla fall efter vi hade ätit middag och giiissa vem som vann... hehe... JAG. På kvällen var det bibelgrupp. 1 petrusbrevet.


Jag ska försöka blogga lite oftare, men jag vill fixa klart mitt rum först.

Livet på Fossnes är härligt och bra. Det känns skönt att ha rutin, att stiga upp och gå och lägga sig i tid. Lektionerna är väldigt intressanta och människorna är fortfarande lätta att umgås med.

Vet inte vad jag ska skriva... men jag är less på mackor. Norge har ett kasst system för måltider. VAD ÄR DET NYTTIGA MED BRÖDMAT HELA DAGARNA?

Erik har ännu inte fått jobb, men han fick ett jobb idag, bara ett dagsjobb. Så det blir spännande när han kommer tillbaka. Jag vill att han ska börja jobba, för det är inte nyttigt för noen att inte göra någonting hela dagarna..

Jag räknar er veckorna tills jag kommer hem, och det är mindre än fyra veckor!!!! AAAAHHHHHH!!!!!!!! SÅ HÄRLIGT!!!!!!!!!!

Där är våran husmor, Mary Ann! Hon är härlig. Väldigt härlig, och rolig. Hon älskar att jag älskar sushi, för ingen annan här har smakat det. Hon frågade mig hur jag började äta sushi, och jag sa stolt: min syster!!
(Thenks Julie)

Öhm.. ni får ha det så bra så länge. Kanske postar ett inlägg med bara lite bilder lite senare

Hadeeee!

Likes

Comments

Öppningshelgen gick väldigt bra ändå, må jag säga.
Det är lätt att bli inkluderad här, och det är trevliga människor som omringar en.

Borde ha skrivit lite, för nu har jag glömt bort allting.

Men idag hade vi information. Massor och massor av information... en miljard timmar av information. Och jag är helt död.

Känner lite att jag blir trött och galen av alla intryck, men det är skönt att vara här ändå.

Just nu vill jag helst bara sova, och ha ett städat rum. Jag har fortfarande inte packat upp.

Jag, Erik, Elias och Sigurd körde till Biltema, Jula och Jysk (sveeenskt) och köpte bland annat galgar, tvättkorg, ljusslinga, tvålpump, mm. Två snickers hängde med också. Kanske två twix också.

Kanske ska berätta att det är Elias (som jag känner sen innan), Sigurd (en... aktiv och intensiv och lite högljudd norsk som jag också träffat förut), Tina och Johanne (två lugna och roliga tjejer. Jättesnälla) som jag går med. Sen ett gäng filippiner och en vietnames och så. Men de är bara med på lektionerna, inte så mycket annat. Sen så finns det massa studenter och arbetare som bor på Fossnes också. Alltså, det är en väldigt härlig grupp. Jättehärlig. Det är lite som ett paradis, att sådana här ställen finns, med sådana här människor.

Upplägget är:
Frukost 7:30 (ooooh deaaaar)
Första lektionen 8:30
Andra lektionen 09:25
Tredje lektionen 10:20 (tror jag)
Lunch (som består av mackor)
Sen två lektioner till. Man är klar runt... 2-3 med "dagen".
Sen blir det annat också.

Längtar till "info"-fasen är över (gällande lektionerna).

Men det går ändå bra. Det är inte alls hemskt, på något sätt egentligen, förutom att jag blir trött och sliten lite för lätt. Vill ha hel tystnad och bli blind!!

Godnatt (snart). Hoppas Sam växer och blir fet och go, och att alla andra tar hand om sig ❣️

Här slavarbetar Erik för mig

Likes

Comments

Hello hello kära vänner.

Imorse när jag vaknade i mitt rum på Fossnes så kändes det inte så kul. Jag önskade att det inte fanns något som betydde att man måste lära känna folk innan man kan vara bekväm med dem. Ungefär.

Men men.. det går väl bra.
Idag är det öppningshelg, øpningshelg? Och det känns lite bättre nu efter frukosten. Hanterbart.

Jag hoppas att jag kommer att trivas här. Det är skönt att ha träffat de flesta sen innan och att Erik också bor här.
Bubblan får lite mer uppmärksamhet än tänkt, men det är kul. Den är ju jättefin, och söt!!

TACK FÖR MUGGEN MAMMA, DEN ÄR UNDERBAAAAR!! Påslakanen också!!! Tiiiiick mimmiiii

Nu ska jag fortsätta att flytta in i mitt rum, packa upp, göra det hemtrevligt.

Alla här är förresten väldigt trevliga och det finns inget jobbigt med någon. Det är bara lite ovant med att flytta, men jag känner mig positiv till det, även om jag känner mig rädd och så. Jag kommer nog växa ganska mycket genom att göra det här, och det finns nog inget bättre än att göra något som man är rädd för. Hur annars ska man utvecklas och få erfarenhet?

Adios

Ps. Jag ska göra bloggen lite mer tilltalande, när jag har lite tid och så. Ds.

Likes

Comments

Hej mina kära läsare (vilka ni nu är, typ mamma och Karin).

Just i detta ögonblick befinner jag mig i den gula Bubblan, körandes mot Fossnes. Vi är i Norge redan, och jag stod just ett tag bredvid ett par franska elever när vi stannade vid en rastplats.

Ganska fin rastplats, ja!

Vi har cirka två timmar kvar att köra innan vi kommer fram. Igår körde vi i ungefär 12 timmar, och när vi kom fram till Eriks farmor i Degerfors fick vi potatismos och köttbullar (klockan var 12 på natten då).

Men Degerfors kan jag skriva lite kort om i ett inlägg då jag har överfört bilderna därifrån.

Just nu känns det skönt och spännande och jobbigt att få börja med rutiner (gå skola). Hyser kanske inte den största kärleken för Norge, eller på sätt och vis gör jag det, men desto mer man är i Norge desto mer hemmakär blir man. Så jag lämnar er inte för all framtid, kära familj och vänner. I will be back.

Linnéa Söderberg och presentationsrundor och lära känna-stadiet går bara inte ihop. Så jag ser mest framemot om kanske två veckor, då man vant sig lite. Jag hoppas att den tiden går fort.

Under bilresan insåg jag också att jag har flyttat till NORGE. Varför har ingen av er berättat det för mig? Jag har aldrig fattat det..

Jag saknar ingen hemifrån (än, just wait), men jag skulle inte tacka nej till att sitta i vardagsrummet med er.

Vi hörs någon gång då jag känner för att dela med mig av livet lite ytterligare!

Likes

Comments