View tracker
View tracker
View tracker

Vardagen kom emellan planerandet & uppdaterandet av NZ, & helt plötsligt är vi snart inne i december! Jag har avverkat första advent med familjen, skrivit på papper för att hyra ut min lägenhet (äntligen!) & jobbat första julbordet på jobbet.
Så njuter just nu av varje dag medan jag samtidigt vill att det ska gå så fort som möjligt till den 15 januari!

Kolla mitt & min härliga kollega Evas pepparkaksbygge! Två Bensinpumpar som vi har på jobbet i serveringen. Alltid lika roligt att göra något annorlunda som folk uppskattar!

Likes

Comments

Väldigt tråkigt att höra på radion i söndags om Jordbävningen som har ägt rum i Nya Zeeland. Lät på nyheterna som att den var väldigt kraftig & att en tsunamivarning hade utfärdats. Lyckligtvis verkar det inte vara så många som har omkommit & från de personerna som jag har läst från i de Facebook-grupperna som jag är medlem i, verkar det inte vara ett stort antal som har drabbats heller. Dock blir det ju alltid en stor skada hos alla när den kommer till byggnader osv. Skickar över styrka ner dit & så hoppas vi allt repar sig relativt fort igen!

Likes

Comments

Santa Monica Pier var en såndär "måste"-sak som vi var tvungna att se, uppleva & ta kort på. Det enda som var häftigt var att man har sett denna plats i så många serier, filmer & på nätet. I verkligheten var det dock inte lika "coolt", utan mest väldigt mycket turister. Men, ändå värt ett besök!

Likes

Comments

Strävar ofta efter att aldrig vara nöjd, speciellt när jag är ute & reser. Oavsett om det är en vecka eller flera så försöker jag alltid utnyttja tiden så bra som det går. Man kan aldrig se för mycket & det finns oftast massa små smultronställen som man inte märker om man inte tar eget initiativ & går på upptäcksfärd. Det gör alltid jag när jag är iväg. Går promenader nästan varje dag, & åt olika riktningar så jag får se så mycket som möjligt. Det är oftast då jag minns hur platsen verkligen ser ut & vad fint det är runtomkring.

I kreta gick jag & min vän promenader varje morgon & fick njuta av soluppgången varje morgon från olika vinklar, uppe på berg eller nere vid strandkanten.

Likes

Comments

Godmorgon! Ny vecka & snart endast två månader kvar tills jag åker!
Igår skypeade jag med mina kära resevänner igen. Vi gick igenom hela rutten tillsammans & så bokade vi Hostels längs hela vägen ända till Queenstown. Så nu är även det avklarat. Känns så skönt!
Vi siktade på så billigt så möjligt men med bra förutsättningar. De flesta blev dorms då det är smidigt & så träffar man många andra härliga människor på det sättet.

Nu är det bara lite mer småfix inför packning & dylikt som ska göras.

På Koh Lipe bodde vi i en liten bambubungalow som var hur mysigt som helst. Relativt nybyggda & kändes som man bodde i djungeln.

Likes

Comments

Både i Indonesien, Thailand & Malaysia träffade vi dessa härliga små apor som levde sina egna små liv av nyfikenhet & att springa runt & upptäcka & hälsa på alla människor som gick runt & tittade konstigt på dem.
Tråkigt dock att många inte har respekt för djuren i naturen & försöker peta på dem med paraplyer eller andra saker för att få dem att göra någonting. Vi stod mest & iakttog deras sätt att leka med godispapper & undersöka varandras hårbottnar.

Man kan inte låta bli att charmas av dem.

Likes

Comments