Godmorgon! Under tiden som jag planerar & har mig med resan, är det mycket jobb just nu. Eftersom jag jobbar på Café/Restaurang börjar all planering med julborden redan nu. Vilket är kul! Dock väldigt mycket jobb. Tur att man har någonting att se framemot så, då får man automatiskt mer energi!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

När jag var i Indonesien, bokade vi oss en vecka på La Point Surf Camp. Detta är en av de bästa veckorna i mitt liv. Dels för att jag fick lära mig surfa, men också för att under tiden fick man träffa så otroligt många nya härliga individer, umgås & göra samma saker som vi alla tycker om, yoga, spela volleyboll, gå ut & äta, surfa & åka på utflykter tillsammans.

Att surfa är bland det bästa som finns, men också otroligt jobbigt, läskigt, utmanande & svårt. & det är därför det är så sjukt roligt när man lyckas ställa sig upp på vågen & kunna säga "I caught a wave!!!!".

Detta är något jag kommer göra i Nya Zeeland & Australien, så fort jag får tillfälle.

Likes

Comments

En av våra bokade aktiviteter längs vägen till Queenstown är Hobbiton. Detta ser jag verkligen framemot då jag är ett stort fan av alla filmerna. Trots att det är ett stort turistmål & "typisk" grej att åka till, så är detta ett måste. Att få se sånt med egna ögon & få en egen känsla när man har upplevt är det bästa som finns & är väldigt svårt att beskriva i ord.

​Bilder från Pinterest

Likes

Comments

På de senaste resorna som jag har varit på har jag fått större respekt för vatten. Både när det kommer till att ta hand om naturen & miljön men även en sorts rädsla.
I mina yngre år var jag som en fisk i vattnet & vägrade gå upp när vi skulle hem från simhallen.
Nu är däremot känslan en annan & efter att ha surfat, försökt mig på dykarcertifikat, varit på en båt mitt ute i havet som gått sönder, åkt en annan båt i storm med fyra meter höga vågor & att bada i större hav har jag börjat hålla mig mer på land. Trots att jag älskar havet på alla sätt & vis så är det så mäktigt.

​På Gili Trawangan i Indonesien hyrde vi snorklar & lekte runt precis intill stranden i det härliga vattnet. Sånt tycker jag om!

Likes

Comments

Jag pratade ju om att det hade blivit fel i mitt visum? Jag mailade till Immigration government direkt & fick svar att jag skulle skicka bild på mitt pass så att de kunde verifiera att det var jag.
Vips så fick jag en omredigering till mig skickad dagen efter så nu är även min riktiga visumbekräftelse i min hand & fixat. så skönt det är när det är bra service & man får svar så pass fort. Nu var jag ändå tidigt ute men tror att de ofta stöter på såna här problem vilket gör att de är vana vid att få mail som dessa & kan fixa det direkt!
Lättad & glad kunde jag gå till jobbet denna veckan!

Underbara höst

Likes

Comments

Packning varierar så otroligt mycket beroende på vart man ska åka & hur länge man ska vara iväg. Jag har märkt att jag har börjat packa allt mindre på vanliga wekeendresor & charterresor sedan min asien-resa eftersom jag insåg att jag inte använde mer än hälften av det som jag verkligen tog med mig. Sedan beror det också mycket på vad man ska göra & vart man åker.

När jag var i Asien använde vi mestadels bikini på grund av klimatet & vi köpte mycket nya fina kläder som även var billiga där. Eftersom vi också backpackade hade vi så lite ömtåliga kläder som möjligt.

Jag hade en liten tjocktröja med mig till asien & en regnponcho, det var allt som jag behövde i klädväg när det kommer till tjockare kläder.

Ser jag tillbaka på USA-resan var det en helt annan packning. Där skulle vi vandra, bo i tält, men även komma till platser där det var sommarvärme. Alltså alla klimat & väder. Här var man tvungen att planera vad man skulle använda så lite som möjligt men som ändå var väldigt viktigt, som man kanske kunde köpa när man väl kom fram.

Regnjacka, tjocktröja, vandringsskor, sovsäck, bikini & allt däremellan var med på USA-resan

Har ni några supertips på vad man ska ta med sig till Nya Zeeland om man ska vara borta i ca ett halvår & jobba men även upptäcka så mycket som möjligt? 

Likes

Comments

En av höjdpunkterna när jag var på Bali var att besöka Ubud. Dess kultur, miljö, atmosfär & människor gör att man själv går i slow motion & tar dagen som den kommer. Någon som jag gillar. Likt många andra turister åkte vi till National Monkey Forest. En skog där det bor massor av apor & som människorna tar hand om & matar med sötpotatis & ser till så att de lever i bra förhållanden. Tyvärr såg jag många turister som behandlade aporna väldigt dåligt då de petade på dem med paraplyer osv. & Jag hoppas verkligen de som jobbar där säger till dem att det inte är okej, för djuren är precis lika mycket värda som vi är.

Jag är helt mot djurplågeri, ZOO osv, men i denna nationalpark/skog bor aporna helt fritt & har möjlighet att göra precis vad de vill. Alltså behandlas dem inte på fel sätt av dem som tar hand om dem så som djuren på olika Zoo gör, heja UBUD!

Likes

Comments

Nu när jag & mina reskompanjoner ska åka iväg, så bestämde vi att ha så mycket aktiviter som möjligt bokade. Dels för att det är så pass stor efterfrågan på dem men också för att det är skönt att ha det färdigt när vi väl kommer ner. Jag fick ett meddelande häromveckan från en tjej som jobbar på Happy Tavels NZ, & som frågade om jag ville ha hjälp med att boka alla dessa aktiviteter. Först blev vi lite fundersamma på om vi verkligen skulle lita på att boka genom dem & om det var tryggt. Vi diskuterade fram & tillbaka & skypeade med tjejen, vilket fick oss att se vart hon var, hur alla bokningar gick till & att hon verkligen var seriös.
Så vi bestämde oss för att chansa & skypeade medan hon tog våra bokningar, hon visade när hon slog in numrera & alla biljetterna som skulle skickas till oss. Sedan fick vi ett mail där alla vouchers var bifogade & sedan visade hon när hon tog bort alla kontaktuppgifter.
Väldigt smidigt gjort & hon var väldigt trevlig när vi pratade med henne.

Rekommenderar verkligen Happy Travels, även om vi inte har kommit dit ännu & fått bekräftelse på allt, men än så länge fungerade det verkligen bra!

Likes

Comments

Lika mycket som jag tycker om att spendera mitt liv på olika platser ute i världen, där kvällarna består av att gå ut & äta på olika mathak. Hitta nya vänner att umgås med & glömma hur mycket tiden är för att nuet är det enda som håller en vaken. Lika mycket tycker jag om fredagskänslan, då man inte har bokat upp någonting, men planerna kommer smygandes ändå. Man hör av sig till en vän som bara är någon kilometer bort & helt plötsligt har man tacofredag att se framemot tillsammans med en film eller två, popcorn & chips på bordet & en underbar spontan kväll att avnjuta.

​Happy friday!

Likes

Comments