Nya inlägg

Klockan 03:00 vaknade jag av ihållande värk i svanken morgonen fredagen den 21/4. Det hade jag haft till och från i någon vecka men detta kändes starkare tillsammans med sammandragningar. Gick upp och tog alvedon och letade efter min värmedyna. Gick sedan för att försöka somna om men det var omöjligt. Funderade på om man kan få värkar bara i ryggen som inte känns i magen. Men klockan ca 05 fick jag första värken och då förstod jag att det var på riktigt. Som alla säger, man missar inte en värk.

De började komma ganska regelbundet med en gång och jag försökte klocka. Vid 06:30 började det göra riktigt ont. Värkarna kom med 2 minuters mellanrum och höll i sig ca 45 sekunder. Värkarna ska komma med 3-4 minuters mellanrum och hålla i sig i en minut när det är dags att åka in hade jag läst innan. Så jag tänkte att jag kanske klockat fel eftersom det var så tätt mellan.

Vid 07 kände jag att det började göra för ont för att va hemma. Så ringde förlossningen och väckte G. G försökte få mig att äta frukost innan vi skulle åka men jag hade alldeles för ont och koncentrerade mig på att andas. Bilresan ner (som tar tio minuter) kändes som den längsta i livet. Vid åttatiden var vi framme..

Det var början på när sessan skulle födas. Helt sjukt att hon bara "funnits" hos oss i fem dagar. Att bli mamma är livets upplevelse helt klart. 💗

​Så fina blommor från arbetskamraterna. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God förmiddag! Nu har vi varit hemma sedan igår eftermiddag. Det är knepigt på nätterna att försöka sova då lillan inte vill ligga ensam utan hon vill vara nära hela tiden. Försökt lägga ifrån mig henne mellan amningen men då blir hon så ledsen. Klockan 05 väckte jag G så jag fick sova vila någon timme iallafall. ☺ Man får pussla lite så går det bra. I eftermiddag ska hon få träffa mormor, moster och morbror för första gången. Det blir mysigt. Vi hade ett snabbt besök av farmor igår, det är vad vi hunnit med. Är ännu helt mörbultad och slut efter förlossningen. 

  • Filed under: Bebis

Likes

Comments

Hej från BB! I fredags 21/4 klockan 13:49 kom äntligen vår tjej. Åkte in klockan 8 med täta värkar så det blev en relativ snabb förlossning. Idag åker vi nog hem, vi får gärna stanna en dag till och vi blir så väl omhändertagna men känner att det skulle vara skönt att komma hem. Det är en stor omställning att hon styr hela vårt liv nu men vi alla mår bra och är så lyckliga 💕.

  • Filed under: Bebis

Likes

Comments

Hej! För alla som undrar kan jag tala om att bebisen ligger fortfarande i tryggt förvar i min mage. Vecka 41+0 idag och har precis varit på förlossningen på kontroll. Går på extra kontroller nu pga på gränsen blodtryck. Ligger uppkopplad med ctg för att kolla rörelser och tar prov så det finns fostervatten osv. I söndags när jag var där blev jag nästan lovad att jag skulle ha en bebis innan idag efter en undersökning men icke sa nicke. Kroppen är redo men hon verkar inte vilja träffa sina föräldrar ännu 😉. Känns lite overkligt när jag är inne på förlossningen att när som helst är jag inte där för att ta prov utan för att föda. När man gått över så många dagar tror man nästan att bebisen inte finns längre. Hur man nu kan tänka så när man inte blir mer gravid än såhär.

Precis. 👆

Likes

Comments

Jag ser det snöar, jag ser det snöar. Det var väl roligt, hurra.

Vill bara titta in och önska glad påsk! Här börjar jag dagen med en gul smoothie med banan, mango, kokosmjölk. Så gott. I eftermiddag ska vi på påskmiddag sen blir det lugnt. Hoppas ni får en bra helg iallafall! 🐤💐

Likes

Comments

Dagens mami: 👇

Hej på er! Imorse vaknade jag upp med en lugn och glad känsla i kroppen. Trotsade regn och ruskvädret, gjorde mig iordning och tog en fika på stan tillsammans med min mamma och syster. Idag är en dag när jag tycker om att vara gravid och känner att jag kommer sakna det lite. Helt plötsligt är det inte bråttom alls. Tänk vad olika det kan vara från dag till dag 😉.

Magen i vecka 41 vs 31. Man kan se att det hänt en hel del under dessa veckor. 😊 (notera, samma klänning och samma nagellack. Det var verkligen en slump, haha.)

Likes

Comments

Några timmar "över tiden" och redan helt knäckt 😂 Tålamodet är nere på noll för länge sedan. Önskar att jag hade mer tålamod. För ju mer man vill desto mindre kommer kroppen sätta igång något. Bara för att jävlas. Jag lovar att det är så. Jag försöker tänka på att detta kommer vara glömt så snart hon kommer. Vi kommer ha hela livet tillsammans och jag är glad att hon iallafall trivs i magen.

Jag är med i en bf grupp på Facebook där alla redan verkar ha fått barn för tidigt. Jag vet att de flesta går över med första barnet och att det inte är något konstigt, men man kan inte låta bli att känna att de är de längsta dagarna i ens liv. Och omgivningens press på om man inte har fött ännu..

Likes

Comments

Idag är det dagen före den beräknade ankomstdagen. Det känns fantastiskt att dagen som vi räknat ned till äntligen är här imorgon! Håller verkligen tummarna för att hon vill komma snart. Jag är så färdig med detta nu. Bebis är också färdig och blir bara starkare för varje dag som går. Jag försöker se fram emot att fira lite påsk med familjen eftersom detta lär dra ut på tiden, men kan ändå bara ta en dag i taget just nu. Att tänka att det kan vara minst 14 dagar kvar känns för jobbigt både fysiskt och psykiskt. Ni som varit såhär nära bf dagen vet vad jag menar 😉 Man letar efter tecken och funderar på vad man kan göra för att sätta igång det så fort som möjligt.

En liten promenad med himla foglossning och ont i magen blev det. Så skönt ändå. Sedan handlade jag lite innan vi fick fikabesök av svärföräldrarna. Satt ute och åt smörgåstårta på altanen. Mycket mer lär väl inte hända idag. 😘

Likes

Comments

Min godisskål 👆 Som ni ser älskar jag surt godis. Helst ska det vara så surt att det vrider sig i munnen haha. Det kan G inte alls förstå. Jag passade på att ge honom ett tidigt påskägg med godis han tycker om idag. Han blev jätteglad. Tänk att man kan bli glad av att få något så enkelt som godis i present. Det är mysigt med påskägg.

Likes

Comments