vi möts upp efter jobbet för att dricka vin i augustisolens låga sken och jag är på mitt bästa humör, trots magknipen. tiden går så snabbt och sommaren är ju snart slut säger dem, så vi måste ta vara på de sista dagarna ihop. Amelie ska flytta tillbaka till sin stad och sin lägenhet och sitt plugg, och trots att det gör så himla ont att säga hejdå till en kollega som blivit så mycket mer än bara en kollega, är jag mest bara så himla tacksam över att ha fått tillbringa min sommar med henne bland annat.

det är ett år sedan nu, exakt, som jag fick min tjänst som personlig assistent på världens finaste arbetsplats nu. och det har gått så snabbt och varit så himla bra så att jag knappt hunnit med. jag älskar att gå till jobbet, och jag älskar att få älska mitt jobb. därför stannar jag här ett tag till, visserligen med lite uppehåll under hösten, men ändå, vissa platser kan en ju bara inte lämna riktigt riktigt än, du vet den känslan.

vi stannar på uteserveringen tills personalen ber oss lämna och sen kramas vi länge i dörröppningen.

den natten cyklar jag snabbt hem under en stjärnklar himmel och tackar universum över hur lyckligt lottad jag är. över att jag får möta människor varje dag som jag får vara både kollega och bästa kompis med. som jag får skratta och gråta hos och som jag kan lita på. det finns människor runt omkring mig varje dag som backar mig genom allt, människor som aldrig skulle tvivla på mig. och det är det finaste en kan ha hörni. och det är så viktigt att vara tacksam.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

mina vänner slåss om platserna på universiteten runt om i Sverige, och de lyckas. de ordnar med boenden och åker till Ikea och handlar till ett framtida liv. de lånar böcker på biblioteken och de köper kollegieblock på akademibokhandeln.

i samma veva fast någon helt annanstans slåss jag om den sista platsen på surfcampet i Portugal. och jag lyckas. efter lite frustration i kroppen och några tårar på sovrumsgolvet lyckas jag också.

vi ger oss alla ut i den stora världen på ett eller annat vis och vi är alla på väg någonstans. det är fint tycker jag. att få vara på väg.

i höst får vi alla lära oss nya saker, vi ska samla på oss nya kunskaper och knyta nya bekantskaper. alla på olika platser och alla på olika vis.

jag ska lära känna havet lite bättre och förhoppningsvis även mig själv kanske. så nu gör vi det här. vi lämnar marken under fötterna. ger oss ut.

full fart framåt. ALLTID full fart framåt!

Likes

Comments

hej kompisar! nu är jag här! på Nouw! mycket trevligt tycker jag.

ni som hängt med ett tag vet ju att höst betyder förändring för mig. och just därför händer det grejer här! nu är det visserligen inte höst alla redan, men den ligger framför och jag är ivrig. det är väldigt mycket som ska ske och förändras i mitt lilla liv nu i höst, och det ska vi prata mer om snart, men vi startar här! i ett nytt bloggrum (dock med alla gamla inlägg i behåll, fast i lite nytt format och på ny plats) och det känns fint tycker jag! peppigt ju!

jag hoppas att ni vill hänga kvar här hos mig och att förändringar inte skrämmer er allt för mycket. detta blir kul I promise!

så puss och kram vi ses på stan osv. om inte annat så ses vi här snart igen!

tack för att du vill läsa!

Likes

Comments

livet springer snabbt framåt nu och på sistone har jag haft migrän 3 av 7 dagar. och jobbat alla de där 7 dagarna, från morgon till kväll. jag har sovit för lite om natten och sagt ja till för mycket om dagen, men ändå så har allt fungerat. allt har gått ihop, nästan i alla fall. jag skulle kanske inte våga påstå att energin finns inombords helt och hållet, men lyckan finns där. och den kan en komma långt på!

det är augusti nu, vänner. det gick fort men ändå långsamt att komma hit.
augusti symboliserar så himla mycket. det är lite ovisst nu liksom, så där som det alltid har varit för alla i alla år, när sommarschemat börjar gå mot sitt slut och pistolskottet för skolstarten snart smäller och far upp i luften, och exploderar. vi är mitt uppe i allting men vi har ingenting att greppa tag i.

och en tidig morgon låter jag orden fyllda med oro sippra ur mig, och han tar emot dem väl.

jag säger: så alltså, när sommarschemat tar slut vet vi inte mer? då har vi ingen plan alls egentligen

han svarar: exakt så är det. lyx att få vara så fri.

sen känns allt lugnt igen.

och allt fortsätter. precis som alltid.

Likes

Comments

förra veckan tog familjen Ragnarsson sitt pick och pack och hoppade in i bilen som styrde mot Öland. Öland är nog min bästa plats på jorden faktikst. jag har i alla fall aldrig upplevt tryggheten någon annanstans, på samma vis som jag upplever tryggheten på Öland. kanske har det med mormor och morfar att göra? eller att vi samlar hela familjen på så liten yta i så många dagar? det är fint i alla fall. och jag tänkte att du kanske ville kika lite på hur en Ölandsvecka i min värld kan se ut.

om en har RIKTIG tur, vilket jag och min syster hade i år, så har en biljetter till Håkan Hellström och pang-startar veckan med konsert! det var just vad vi gjorde och alltså ja, vad ska en säga? det var himmelskt. sjukt vackert. jag hoppas att du får uppleva en håkankonsert du också, kanske i sommar. kanske en annan gång? hur som helst, lugn bara lugn, din tid kommer (sry torrt skämt, var tvungen).

och om turen fortsätter så vaknar en upp till en solig dag dagen där på, och sådan tur hade vi visst också! då kan en passa på att hänga nere vid hamnen, lapa sol och sluka sommarprat efter sommarprat. life ändå!

eller, så packar en picknickkorg och far iväg på utflykt. också ett mycket trevligt alternativ!!

när dagen sedan lider mot sitt slut kan en plocka hallon i hallonlandet, gärna med kvällssolen i ögonen.

sen finns det såklart mycket annat att hitta på också. som att kika på växterna i morfars växthus, plocka upp potatisar ur landet eller hänga på taket såklart.

det finns mycket att ta sig för på Öland, men vi är nog alla rörande överens om att det allra bästa är att bara få vara. klyschigt men sant osv.

det är så fint, överallt!
så tack Öland, tack mormor och morfar för att ni alltid välkomnar oss så vackert och tack för ledighet och lugn. nu ska jag ta tag i alla måsten igen. men det känns lite fint det också!

tack för att du läser. puss och kram vi ses på stan

Likes

Comments

vecka tjugoåtta for förbi och jag har försökt fånga varenda liten vacker stund, och vackra stunder har det varit gott om. vi tar en titt!

i måndags for jag och mamma ut på äventyr! vi styrde bilen mot Österbymo och trollskogen där vi skulle få rida en liten tur på ett par himla mysiga hästar (obs älskar alla djur<3), det var väldigt väldigt fint och inte minst roligt. mamma och jag har inte värsta ridvanan direkt så det blev en hel del gapskratt!

se så fint på vägen dit!!!

vi lyckades hålla oss kvar på hästryggen under hela timman vi fick i skogen och ni skulle bara veta hur nöjda vi var efteråt. om ni har brist på sommaraktiviteter vill jag verkligen tipsa om dethär!

en annan kväll efter jobbet var jag så sugen på chai så att jag tvingade med mig min syster till Willys för lite kvällsshopping. det resulterade i ett mycket fint litet kvällsfika så småningom!

morgonen där på var det varmt i luften och jag kunde äta frukost på verandan med bara ben.

senare den kvällen blev himlen vackert rosa och jag skrattade mig lycklig under den.

och sen har jag jobbat en massa också där emellan allt trevligt. men jobbet är också trevligt så jag klagar verkligen (!!) inte. en dag den här veckan fick jag och Emelie äran att baka födelsedagstårta till ett visst litet kalas, vi var mycket nöjda över vår uppgift!

och nu! vet ni vad!? NU har jag lite semester och åker om bara ett par timmar till Öland och familjen och mormor och morfar. wow så fint. en bra vecka bakom mig och en bra vecka framför mig! I'm so blessed osv.

puss och kärlek! hoppas att er sommar tar väl hand om er!

Likes

Comments

ett utdrag ur ett skapande;

⁃ du är lite tyst, bara
⁃ mm. jag antar att man måste ha tysta perioder i livet, ibland
⁃ varför är just detta en tyst period då?
han ser på mig med fundersam blick
⁃ jag tror bara att jag sagt allt som behövt sägas, liksom. och då blir det tyst ett litet tag. och det enda en kan göra i en sådan tid, är att vänta på svar

Likes

Comments

vecka tjugosju når sitt slut och jag är jobbsliten. faktum är att jag inte hunnit med så värst mycket mer än att jobba jobba jobba, men vi kan väl ta en titt ändå.

i början av veckan var jag ju faktiskt lite ledig i två dagar, och då passade jag på att äta fruktsallad och dricka chokladmjölk till frukost.

när magen var belåten hoppade jag på tåget som tog mig hela vägen till Motala och en saknad vän. i Motala var det fina rosenbuskar längs en del trottoarkanter och fin kvällshimlen om kvällen. jag sa till Gabriel att alltsammans påminde mig lite om Kalmar, och Kalmar är ju trevligt tänkte jag så Motala får högt betyg! 

när jag klev av tåget hemma igen var det kväll ännu en gång och jag tog mina rastlösa ben på en promenad. det är så OTROLIGT fint nu. en blir ju nästan tårögd osv.

en annan kväll (efter jobbet såklart) åkte jag och min syster och köpte glass som vi åt nere vid sjön. vi fångade solnedgången och pratade om sådant som ingen annan fick höra.

och nu är vecka tjugosju slut och jag har endast tre pass kvar på jobbet innan jag tar lite semester. och inte vilken semester som helst för vi ska nämligen till mormor och morfar på öland och det är det BÄSTA med hela sommaren. jag längtar ihjäl mig! 

jag hoppas att era sommarveckor är vackra! puss och tack för att du läser!

Likes

Comments

under vecka tjugosex har jag gått på skogspromenader, flera stycken faktiskt. skogen är som allra bäst nu och det måste en ju ta vara på. på en av alla dessa promenader hittade jag ett litet hav av Linneor, den kära blomman som gav mig ett namn. 

en annan dag under vecka tjugosex åt jag frukost med min kära syster och senare fikade jag födelsedagsfika ihop med Elin som fyllt sina 20 år. det kan se ut såhär på ett ungefär! 

samma kväll tog jag med mig min mätta mage ut på promenad igen och hittade jasmin som jag var tvungen att stanna och lukta på, såklart.

och en annan dag åkte jag på en liten tur med Klara och vi skrattade så mycket så att vi nästan körde av vägen, men bara nästan.

senare den dagen blev himlen varm av mina favoritfärger och jag låg vaken länge länge länge och kikade på himlen utanför sovrumsfönstret.

dagen där på åt jag jordgubbar till lunch och sen åkte jag och min syster ut för att tälta. tälta det gör man på sommaren, det är sen gammalt. en bra tradition om ni frågar oss.

och sen kom helt plötsligt helgen hit och jag jobbar dag in och dag ut till vecka tjugosex når sitt slut. 
sen ska jag åka från en stad till en annan och hålla hårt om en vän i ett par dagar. men det är inte förrän vecka tjugosju ju.

kram på dig kompis <3

 

 

Likes

Comments

hej kompis!
nu är det visst midsommar, och det fina i det är att vi har allting precis framför oss nu. sommaren har mycket att ge oss i år vill jag tro. jag vill i alla fall hoppas det.
jag tycker att sommaren startat vackert i år och jag hoppas hoppas hoppas att det kan få fortsätta så. jag tycker att vi behöver en riktig pangsommar i år!

hittills idag har jag ätit midsommarlunch med mamma och pappa, rensat jordgubbar och bundit kransar. så midsommrigt som det kan bli egentligen. fint ju!

och ikväll, då ska jag styra ihop en liten middag ihop med min syster och min bästa vän (bästa kombon ni hör ju), planen är att vi bara ska äta och dricka gott, och prata om sådant som en behöver prata om. med andra ord ska vi se till o ha en riktigt vacker kväll! 

jag vet inte alls vad ni har för planer men jag vill i alla fall önska er en galet härlig midsommarafton! var rädda om er och håll varandra hårt i händerna när ni vandrar hem genom natten sen.

 

puss och kärlek

Likes

Comments