En rubrik som enligt mig inte säger mycket. Eller ja, säger självklarheter. Jaha tänker ni och jaha säger jag och rycker på axlarna.Det är en söndagskänsla i ett nötskal. Mörkret tar allt längre tid på sig nu på morgnarna och snabbar sig bort allt mer på kvällarna. Det är måndag imorgon och för mig har denna tomhet som så ofta uppstår på söndagar inte något med tid att göra. I och med bebis så ser mina dygn likadana ut vardag och helg. Denna söndag har känslan uppstått pga mörkret. Lou har kommit in i en ond cirkel där hon somnar jätte tidigt och Vaknar jätte tidigt. Men det är inte tiden som är bekymret. Det är att det är flera timmar kvar tills solen går upp när hon vaknar på morgonen. Det är en jobbig sits för att det går inte att gå ut, och för tidigt för att sätta igång dagen hemma eftersom Douglas ligger och sover. Och idag, denna kväll slog hon rekord i att somna tidigt. Så vetskapen om att en Tidig morgon väntar lämnar mig här... söndagskänsla.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är en tradition nu. Fjärde året i rad. Då räknas det väl som en tradition?Så bar det av till Gotland även denna sommar.

Babysitter, babyskydd, underrede till vagn, liggdel till vagn, kläder till bebis, skötväska, blöjpaket, resväska med kläder till oss, extra väska med handdukar och lakan, kamera, hattar, kepsar och bebis var med. Inpackat (mosat) i bilen. Köra till nynäshamn med ett barn som hatar att åka bil. 3 timmar på färja med att försöka få ett barn att fortsätta sova bland 1200 andra människor, där ca hälften är (skrikande) barn.Nej att hålla uppe traditionen detta år var inte fullt så enkelt som tidigare år då vi packat varsin väska, satt oss på ett tåg först till Stockholm för att sen ta flyget 40 minuter till Visby. Det hela var avklarat på 3 timmar (typ).

Men så är det, och det gick bra och var alldeles underbart ändå.Vi var ett stort gäng som levde under samma tak i det finaste och mysigaste huset i Västergarn. Med en strålande sol hela veckan.

Likes

Comments

Jag har alltid varit en sån som gillar att promenera. Det är något läkande i det.Nu när vi bor så nära skogen så är det dit jag dras. Eftersom jag är mammaledig nu så har jag lyxen att få börja nästan varje dag med att ta en promenad där. Och denna årstid... Wow!.Man blir så medveten om hur årstiderna förändras. Jag och Douglas talade senast här om dagen om vad det gör med en. När vi bodde mitt uppe på Stortorget och inte ens hade en bil så rörde vi oss inte på speciellt stora ytor. När vi då lånade en bil för att ta oss utanför stan vid speciella tillfällen så fick vi nästan alltid en chock. "Va här är det snö?", eller "Det är ju höst nu!?", lät det.Det är också något existentiellt med att se årstiderna skifta. Precis som när man ser sitt barn lära sig nya saker varje dag. Man blir medveten om tiden, och hur den allt som oftast rusar iväg. Det är en ny känsla som det framkallar hos mig. Jag har tidigare aldrig varit medveten om den, eller snarare aldrig brytt mig. För även om jag har tänkt att tiden flugit fram ibland så har det aldrig funnits någon vilja om att stoppa den. Nu är jag rädd för att missa något, att jag inte tog till vara eller kände tillräckligt. Nu räknas varje dag.


Likes

Comments


Imorgon är det 5 månader sen du kom. 5 månader sen sist jag skrev ett blogginlägg, det känns som en livstid. På fem månader har livet förändrats totalt. Fast det känns som om det inte har förändrats alls.Mina känslor har blivit 1000 gånger starkare, likaså min oro. Jag är tröttare än någonsin och dagarna är nog minst lika jobbiga som dem är härliga, om inte mer. Men jag är kär. För det är så det känns. Som den starkaste av förälskelser.Du lär dig något nytt varje dag, men just nu:

 • Har du lärt dig att pussas. Du gapar och pressar din ansikte mot mitt. Om du lyckas hitta min läpp och kan snutta lite snabbt desto bättre.
 • Vill du stå upp helst hela tiden. Att ta några ostabila steg när man håller dig under armarna är ännu roligare. Gärna om katterna är i närheten, då får du ju ett tydligt mål.
 • Älskar du titt-ut lekar och kan skratta högt när man plötsligt dyker upp.
 • Hatar du att åka bil.
 • Älskar du mat. Skeden kan inte komma snabbt nog till munnen, vilket leder till frustration hos dig och ännu större frustration för oss. Vi har inte riktigt fått till middagarna än.
 • Är allt utanför fönstret spännande.
 • Är det tråkigt att vara själv mer än två minuter.
 • Är barn under två år både konstigt och läskigt.

Du har varit självklar för oss enda sen den dagen du kom. Tänk om jag visste det innan.

Likes

Comments

Det var inte meningen att det skulle bli en paus på fem månader. Men det blev så och nu är jag här igen.

Sen sist har jag:

 • Bytt bloggportal, från att själv skapat en wordpress och hostat den hos ett webbhotell till att flytta över allting till nouw.com. Så smidigt! Anledningen till att jag gjorde en egen wordpress från början var att för att jag skulle kunna ha tillgång till källkoden själv så att jag skulle kunna göra css ändringar m.m om jag ville. Jag fick dock reda på att hos nouw kan man göra egna css ändringar om man vill och det är superenkelt alltihopa bara. Plus att wordpress är uppbyggt på språket php vilket jag inte kan och inte har något intresse av att lära mig.
 • Haft sommar och semester.
 • Blivit mamma. Vilket min blogg kretsade mycket kring på slutet.

Så nu när jag är tillbaka tänkte jag börja med att visa lite från dem två sist punkterna.

Stay tuned.

Likes

Comments

Jag har sån otrolig längtan till sommaren. Den här sommaren kommer att bli väldigt speciell eftersom vi kommer att ha en till familjemedlem. Den kommer såklart ha sina begränsningar. Men det gör inget för vad dem begränsningarna innefattar är jag ändå inte ute efter just nu. När jag tänker på sommaren så blir jag varm i magen och jag kan inte att låta bli att drömma. Just nu om promenader i kvällssolen, ett glas vin på balkongen, grilla, plocka blommor och ställa in på köksbordet, ta bilen och åka till mysiga badplatser, ligga i skuggan och läsa, jogga genom skogen på Gotland och bara ta dagen som den kommer. Två månader är vi lediga tillsammans varav en vecka spenderas på Gotland i vanlig ordning. Hur resten blir får vi se. Men jag tänker att det gärna kan få se ut så här:

askersund1

Promenera längs med Askersunds vidder.

boat

Åka båt, fräknig och brunbränd.

chark

Äta chark och dricka rödvin på balkongen. mmmmm

evening sun

Fånga kvällssolen på en brygga vid en tjärn långt in i skogen.

fishing

Meta

gotland

 Ta en öl på verandan i Västergarn i väntan på middag.

gotland1

Utforska Gotland.

plockaBlommor

Plocka blommor med bara ben.

running

Hänga ute på landet och få för sig att man vill springa fast man inte planerat för det, så man tar det som finns, och det är lugnt för det finns bara 2 grannar på flera kilometers avstånd

solnedgång

 Bada i solnedgången.

visby

Ha picknick med Visby som utsikt

visby1

Promenera i trånga, blommande gränder i Visby.

visby2

Avsluta dagen med att sitta och snacka skit på innegården i Visby.

/Linnéa

Likes

Comments

Jag sover så länge nu för tiden. Visst att det är sisådär med sömn på nätterna, då jag går upp och kissar flera gånger per natt och att bara byta ställning är ett projekt i sig. Men dagarna försvinner iväg. Sovs bort. Jag inser nu att jag ligger i sängen och sover (ich) lika länge som jag är vaken på dagarna. Visst att den här tiden ska gå ut på att vila, men jag vill nog ändå hinna njuta lite av tiden också, plus vilken chock det ska bli sen då när jag knappt kommer få sova alls... I lördags fick jag iallafall ställa klockan (hehe) för att hinna upp till den brunch som jag och Douglas var bjudna på klockan elva. Den var hemma hos Therese, Jacob och William och den var ljuvlig!

brunch

 brunch1

brunch2

d_och_w

desert

Douglas och william

william och douglas

På kvällen hade jag och Douglas dejt-night. Vi försöker ha det en gång i veckan nu, och denna kväll gick vi ut och åt och såg Djungelboken på bio. Vi har egentligen inga krav på vad dejt-nighten ska innehålla förutom att vi ska umgås, bara vi, och att vi medvetet ska utesluta det som kan vara störande, som tv och mobiler exempelvis. Oftast blir det att vi lagar mat ihop, tänder ljus och äter middag till jazz i bakgrunden och bara pratar.

Det finns så mycket att prata om, framförallt nu och helgen avslutades igår med att vi tog en promenad i solnedgången i Oset bara för att få prata av oss. Tänk att dessa stunder kommer att vara sällsynta snart. Bara det får ju kroppen att svämma över av tankar och känslor. Men det får bli ett annat inlägg.

/Linnéa

Likes

Comments

Nu är jag mammaledig, från och med i torsdags. Mammaledig utan barn då. Ett tydligare bevis på att det snart ska anlända en bebis finns ju inte. Ändå känns det som om att få ett barn är låångt borta. Det är fortfarande saker jag vill vara mer förberedd på innan bebis kommer och ändå så tänker jag att man nog ändå inte är förberedd när det väl händer och tänker mycket att det blir som det blir. Jag känner mig väldigt lugn hur som helst och tror väldigt mycket på mig själv när det kommer till förlossningen.Eller att om jag är "bra" på det så är jag, och om jag är "dålig" på det så är det så det är. Det är nog inbyggt tänker jag. Det jag skulle vilja hinna med ändå är: - Öva lite mer andning. Jag och Douglas fick låna en psykoprofylax film från vårdcentralen och den var ganska bra. Så jag tänker att det nog inte kan skada att öva lite. Plus att det var några avslappnings/massageövningar på filmen också som Douglas ska göra på mig under förlossningen och detta känner jag att man inte kan öva för mycket på. hehe - Läsa mer i boken "att föda" tillsammans med Douglas. Ja vi läser högt ur den. Det går dock inte så snabbt framåt. - Koka nappar och flaskor och typ sova med bebisens filtar så det luktar oss. Det är inte så viktigt, iallafall inte att hinna koka nappar och grejer, det förstår jag med. Men vore bara skönt att få gjort. Även om bebisens ankomst ockuperar en del av hjärnans aktivitet så tänker jag ändå mest på att jag ska vara borta från jobbet i ca 8 månader. Det känns jobbigt! Jag är ju relativt ny på mitt jobb och som systemutvecklare (sen ett år) och jag gillar verkligen mitt jobb och framförallt min arbetsplats. Det är ett väldigt stimulerande jobb på flera sätt. Socialt med mina kollegor, utmanande, klurigt, nervöst, kreativt och ja jag tror att alla delar av hjärnan är aktiva under en arbetsdag. Jag tror att det kommer bli fantastiskt att vara hemma, att få lära känna mitt barn och få lägga allt fokus på henne. Men! Jag är väl lite rädd för att jag kommer att sakna att jobba och att jag blir lite understimulerad hemma.   Det absolut bästa med att vara hemma just nu är iallafall att man kan ta sig tid att göra saker som man annars aldrig hinner på vardagar. Som att gå upp och göra de bästa frukostarna och äta framför bron.

breakfast breakfast1 breakfast2

   

Likes

Comments

Jag har aldrig sett mig själv som speciellt materiell. Med det menar jag att jag inte kopplar några direkta känslor till materiella ting. Om en sak går sönder så är det så det är. Livet går vidare. Har egentligen känt så kring saker oavsett kostnad. Kläder, möbler, mobiltelefoner,datorer m.m. Tills nu... Det är inte klokt vad den lilla damens åk har väckt känslor hos mig. Jag går in och kikar på den, klämmer på den, bäddar den och drömmer om att få packa, bädda ner och gå första turen runt kvarteret med den. Det är inte bara en grej. Den är en sån symbol för vad som komma skall. För det underbara fina som ska ligga i den. En sån mysig, värdefull, inbäddad plats och två katter i lägenheten har också gett mig en och annan mardröm om att katterna ska få för sig något dumt. Därav skyddet över vagnen.....

barnvagn

Barnrummet börjar ta form. Det är en bit kvar innan vi är riktigt där, men äntligen är det inte lägenhetens förråd längre. Javisst barnet kommer antagligen inte ens bo här inne under typ hela första året. Men det är ju sån känsla.

kid room kidsroom kidsroom1

Likes

Comments

easter easter2 spring spring1

4 dagars ledighet har hittills spenderats med påskmiddagar och promenader i varmt vårväder, och med godis i massvis såklart! Jag och Douglas har lyckats boka upp all ledig tid vi har haft dom senaste veckorna men idag är kalendern fri och vi ska bara njuta av att inte göra någonting. En promenad och en veckohandling ska vi försöka få in, men annars bara njuta av den sista lediga dagen innan jobbet sätter igång imorgon igen.

eastercat

easterme

I graviditeten mår jag bra! Jag har varit lyckligt lottad hittills och har inte direkt haft några större besvär. Jag trivs otroligt bra med kulan på magen och aldrig har jag känt mig så stolt över min kropp som nu. Det största problemet är väl hur jag ska klä mig på morgnarna. Sakta men säkert växer jag ur plagg efter plagg och jag är en av dem som tycker att det är galet oinspirerande och onödigt att köpa kläder just för graviditeten. Köpa kläder under graviditeten överhuvudtaget har varit oinspirerande. Jag vet inte hur mycket min kropp kommer att se ut efter bebis och inte vet jag heller om smak och stil kommer vara densamma. Så nu pusslar jag, varje dag, ibland blir det totalt misslyckat och ibland blir det okej, bättre än så blir det inte just nu.   /Linnéa

Likes

Comments