Well that was awesome. I lost my voice tho. I now sound like I've been constantly smoking for about 80 years. It was worth it!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I veckan är min pappa o hälsar på i NY! Han är på affärsresa och har fullt schema, och jag jobbar jag också, men vi har hunnit ses en del ändå. Det har vart så jäkla skönt! Äntligen någon som faktiskt lyssnar på mig och uppskattar att vara med just mig. Toppenbra!

Likes

Comments

Hej o hallå! Helgen är över, det är söndag kväll och jag försöker finna motivation för en promenad. Det är bara att det är så grymt kallt ute, men å andra sidan är jag ensam i huset vilket inte alls är roligt så jag kanske tar en promenix ändå.

I fredags åt jag Shabbos-middag med familjen och när det hela var över gick jag på bio med Corinna. Vi såg filmen om ett flygplan som landar på Hudson River, Sully heter den. Den var jättebra! Skulle absolut rekommendera den. Den var inte alls så läskig som jag föreställt mig.
Sen blev det iallafall lördag och jag åkte iväg för att fixa mina naglar. Dem blev jättefina! Provade en ny salong och den var så mycket bättre än min gamla. Efter det åkte jag direkt in till Lavo o gick på brunch med Anna och Tea. Vi åkte vidare till PhD och efter det åkte jag hem. Det var en superkul kväll!
Vaknade imorses och mådde som jag förtjänade, men hade som tur var vaknat alldeles för tidigt så jag sov några timmar till innan det var dags att jobba. Tog med barnen på bio för att se "Storks", vilken var helt okej. Nu är familjen iväg och firar Rosh Hashanah vilket är det hebreiska nyåret, och här sitter jag. Måste dammsuga mitt rum, men en promenad lockar mer.
Imorgon kommer pappa hit!! Längtar ihjäl mig.. Wiii!! Ha det fint!!!

Likes

Comments

Jag har fingrat på det här länge. Inte egentligen för jag tog upp mobilen för 3 minuter sedan, men om mina tankar funnits på papper hade pappret haft en hel del fläckar och gammeldags fingeravtryck av bläck längst med kanterna. I mitt huvud snurrar tankarna runt runt och upp och ner. Jag har hela tiden sagt att livet som au pair är en bergochdalbana och det är fortfarande sant, det är bara att under den senaste tiden gick det allt brantare neråt och det gick allt snabbare och tillslut kunde tåget inte hålla emot alla svängande krafter längre så hjulen började glida ur greppet kring rälsen och bältena började bli allt lösare. Kanske gick ett och annat av, men jag sitter kvar. Och i huvet går tankarna "överlever jag det här?", "om jag bara kan hålla mig fast en liten stund till kanske backen tar slut snart", och "jag vet ju inte vad som händer om jag släpper taget".

Ångest för vad jag vet, oro för vad jag inte vet. Kanske är det lika bra att hålla kvar, inte ge upp; vem vet vad som finns där ute. Kanske är det bäst att ge upp och se sig om för andra alternativ. Man vet vad man har men inte vad man får. "Finns i sjön". Kan man spegla livet på sådana enkla lekar? Är livet kanske så enkelt ändå? Det kanske egentligen bara handlar om mod - den som har mod vågar ta risken och den som tar risken är den ende som vet. Men jag har ingen fallskärm, inte ens en hjälm. Och jag har aldrig varit den som tagit onödiga risker.

Så nu ligger jag här. Klockan är återigen sent och jag känner återigen hur min lilla skokartong med känslor håller på att explodera. Jag packade ner mina känslor där för ett tag sen; jag tänkte att jag kunde ju packa upp dem snart igen. Istället sitter jag nu varje kväll och kollar på när lådan hoppar och stånkar och vrider och vänder. Det brukar ryka lite ur ena hörnet, men sen emellanåt kommer en ganska behaglig doft av kokos och då är allt väldigt bra.

Jag kommer snart att explodera. Själva explosionen är jag inte rädd för, men jag är rädd för förstörelsen efteråt. Jag vet inte vem som kommer stryka med och vem som kommer stå där med sot runt ögonen och fundera på vad i hela friden det var som hände. Jag är inte rädd för explosionen men jag är rädd för vad den kan göra med folk omkring mig. Jag behöver explodera. Jag behöver få reagera. Jag behöver släppa taget om alla krafter som drar och sliter i mig så att det känns som både armar och ben håller på att gå av. Men det är inte dags ännu, jag måste klara ett litet tag till. Det är inte riktigt dags ännu så jag kommer fortsätta hålla igen. Jag kommer fortsätta trycka ner känslorna i skokartongen varje morgon, och det får det vara värt. Jag har ju trots allt tre härliga ungar att spendera dagen med.

Until next time; Lev livet lite åt mig också för just nu levs det inte särskilt mycket här borta och jag kan svära vid Gud att jag saknar er alla så in i bängen. Ha det fint hörni, det förtjänar ni.

Lite blandade bilder från senaste tiden

Likes

Comments

Hej världen där hemma, världen här har rasat ihop. Det har skakat och mullrat och jag kämpar nästan för livet i denna skål med alldeles för mycket vatten. Jag kan inte riktigt förklara och jag vet inte vad som borde sägas och inte - helt enkelt så finns det inte mycket att säga just nu. Jag kämpar på och vi väntar o ser vad som händer, helt enkelt. Det är anledningen till att bloggen vart tyst, jag har haft för mycket annat att tänka på. Bloggen kommer förbli tyst för detta är det enda jag tänker skriva ikväll. Skickar iallafall ut lite bilder från den senaste tiden.

Likes

Comments

Hallå! Idag startade vår lilla 3-dagarsresa och vi har hunnit med mycket. Startade dagen tidigt med packning och sedan satte vi oss i bilen och körde i ca 2,5 timme. Hamnade sedan på en "adventure farm" där det fanns getter, kor, åsnor, kycklingar, lamor o en massa aktiviteter! Barnen hade superkul trots värmen. Vid 4 satte vi oss i bilen åter igen och styrde mot Hersey Park. Sedan blev det ett röj på nöjesparken! Åkte en hel del kul åk, vissa bättre än andra. Åkte en som var helt underbar! Tyvärr kommer jag nog inte åka den igen då jag får åka själv; pojkarna är för korta. Nu är vi iallafall på hotellet och jag har precis stoppat de två äldre grabbarna i säng. Natti!

🇺🇸
Hey. Today we started our 3-day trip. I started early with some packing and then we all got in the car and drove about 2,5 hours to an "Adventure farm". There were hens, chickens, cows, donkeys, goats and a lot of activities! And they also had lamas. Kids loved it and we all had a lot of fun. Around 4 pm we got back in the car and headed to Hersey Park. We spent the rest of the night going on rides and just having fun. I went on one that was amazing, but I most likely won't go on it again since I'll have to go on my own - the boys are too short. Anyway, we're at the hotel and I just put the two older boys to bed. Nightiie!

Likes

Comments

Hej! I fredags åkte jag in o träffade Johanna i city och vi chillade en stund men åkte hem tidigt. Tänkte att det var perfekt för då kunde man ju passa på o sova lite - men icke. När jag väl kom hem var jag pigg som en speleman och vad jag än försökte med kunde jag inte slappna av. Jag läste, målade, lyssnade på musik, var helt tyst, hade ASMR och gud vet vad men där låg jag och vred o vände.. På lördagsmorgonen ringde alarmet ganska tidigt och jag gick upp o sa hej till pojkarna före de gick iväg till synagogan. Sedan, vid 10-draget, plockade jag upp Valeria och Nicola och vi åkte o fixade våra naglar. Lösnaglar, alltså.. Det var längesen. Men kan faktiskt hantera dem bra. De blev dock inte alls fina så om jag ska göra naglar igen går jag inte till samma salong. Men men, sånt är det. Efter detta åkte jag och Matilda till city. Mötte upp Johanna och Lisa och käkade brunch på Lavo. Supermysigt och kul. Åkte vidare till phd och tillsist Bounce men sedan valde jag att åka hem då jag var helt slut. Det var en kul dag iaf, som vanligt! Haha. Igår, söndag, ringde alarmet tidigt igen och jag åkte iväg till Jersey Shore med värdfamiljen. Det var soligt och varmt, men det fläktade så det störde inte. Lyckades såklart bränna mig lite men jag hoppas att det snart går över. Matilda och hennes värdfamilj var också med så vi hade en heldag på stranden - huur skönt som helst. Sov, badade och käkade mintchokladglass. Kan ju inte bli bättre.

Idag har jag jobbat. Bowlade med pojkarna på förmiddagen, åt lunch hemma och sedan åkte vi till jcc. Skönt med ett antal timmar vid poolen men jag är verkligen jättetrött när vi lämnar. Det är faktiskt inte alls särskilt avslappnande att åka till poolen med tre barn, haha! Men det är mysigt och vi har väldigt kul.

Aja, nu ska jag kolla Grey's Anatomy och sova. Godnatt!

🇺🇸
On friday I went to the city to meet up with Johanna. We wanted to go to the movies but they didn't show anything we wanted to see so we took a walk and went home early. Figured I'd be better off with some sleep, but no. Once I came home I couldn't sleep at all. I tried everything - drawing, music, ASMR, silence... Nothing worked. Saturday morning my alarm woke me up early and I went upstairs to say hi to the boys before they went to the synagogue. Around 10 I picked up Valeria and Nicola and we went to get our nails done. Fake nails, that is. It's been a long time but I can handle them pretty well. I'm not very happy with them tho; I won't go there to get them done again. Anyway, shit happens. When I got back from the Nail saloon me and Matilda went to the city. We met up with Johanna and Lisa and then we went to Lavo Brunch, Phd and Bounce. It was a good saturday but I went home by midnight because I was soooo tired. It was crazy how tired I was, didn't think I could even get that tired anymore.

Sunday I had to wake up early again - we were going to the beach. I went with my host family to the Jersey Shore. Matilda and her host family were with us as well and we spent the whole day there which was nice. Of course I managed to get burned by the sun but it's not very bad and will most likely be forgotten in a couple of days. It was a great day over all - sun, sleep and mint chocolate chip ice cream. Can't get any better..

Today I worked, as usual. Went bowling with the boys before lunch and then to the jcc in the afternoon. Had a blast at the pool but was exhausted when we got back. Heading to bed and will watch an episode of Grey's Anatomy. And then sleep! Good night

Likes

Comments

Hej igen! Värst vad tiden går. Torsdag igen - dock blir det nog inget Bounce idag. Ska alldeles strax till gallerian en snabbis med Matilda och sen ska vi ta en promenad. I veckan har jag jobbat en del men det har vart helt okej - i tisdags åkte jag med Zach och Brian på hike i ett litet skogsområde innan vi tog JCC på eftermiddagen. På kvällen var det LCC-möte och vi paddlade kajak! Det var kul! I onsdags tog vi en lång cykeltur till Sagamore Park och lekte en stund innan det var dags att hämta Jon från Sleep Away Camp! Han hade vart borta i 10 dagar så det var kul o se han igen. Sen kom idag. Det var vart en ganska grinig och gnällig dag, vilket såklart är tråkigt men samtidigt helt okej ibland. Jon var väldigt trött efter att ha stannat uppe hela sista natten på lägret, Zach hade en dålig dag och Brian drogs med i den negativa cirkeln. Sånt är det ibland. Vi åkte på hike igen och sedan till lekplatsen, och på eftermiddagen gick vi på bio. Nu ligger jag i sängen och ska som sagt träffa Matilda. Ha de fint!

🇺🇸
Thursday again - but prolly no bounce this time. I'll soon be on my way to the mall with Matilda and after that we're going to work out, probably take a walk or go to the gym at the JCC. This week I've worked pretty much but it's been fine. Tuesday I took Zach and Brian for a hike before going to the JCC in the afternoon. That evening we had an LCC-meeting and we went kayaking! It was a lot of fun. Wednesday we took a bike ride to Sagamore Park and played for a while before picking up Jon from Sleep away camp! He had been away for ten days and it was nice to see him again. Today we went for another hike, then to a big playground and this afternoon we went to the movies.
Anyway, seeing Matilda soon!

Likes

Comments

Hej! Idag är det måndag och jag har haft en stor del av dagen ledigt. I helgen var jag borta en hel del. Fredagen spenderades i Hoboken med Johanna och hennes värdbarn, i lördags åkte jag till Anna i Westchester och sedan åkte vi till Marquee. Igår åkte jag direkt till the JCC när jag kom hem och lekte där med pojkarna och Lance, det var lite mysigt. Och idag jobbade jag några timmar på förmiddagen men sedan åkte barnen till stranden med mormor och morfar. Jag har sovit, kollade Grey's Anatomy, promenerat en timma och sedan läst min bok. Pratade lite med min familj hemma också, gosigt!

Men nu är klockan 5 och barnen skulle vara hemma vid denna tiden, så det är dags att förbereda sig för det. Jag jobbar ikväll och det är första gången jag kommer vara ensam med dem vid läggdags. Lite småläskigt, men det kommer lösa sig. Ha en fin kväll!

🇺🇸
Today's monday and this weekend I was barely home. Friday was spent in Hoboken with Johanna and her hostkids. Saturday I went to Westchester and Anna. We had a preparty at her house (actually we mostly ate) and then we went to the city and Marquee. Great night, bus also very expensive because of all the transit back and forth. Sunday I went straight to the JCC when I came home to play with the boys and Lance. I had a great time, so nice to actually spend some time with them off work.

This morning I worked for a few hours before the boys got picked up by their grandparents. They went to the beach. I've mostly been sleeping but I also watched tv, went for an hour long walk and read my book. Anyway, they were supposed to be home by 5 pm which is now and I better get ready for the night. It's my first time alone for bedtime and I'm a bit nervous but should be fine! Have a good night

Likes

Comments

Trevlig fredag hörni!
Idag har vi haft en playdate med Brians kompis Ollie. I förmiddags var vi mestadels hemma och jag gjorde jättemycket tvätt, men sen åkte vi och handlade, åt lunch och sen kom Valeria hit med sitt värdbarn Ollie. Så himla skönt att jag o Valeria också trivs ihop. Det blev en dag full av tvätt, har tvättat hur mycket som helst. Planerna för kvällen är som så att jag ska åka till Johanna i Hoboken och kolla film o käka pizza med hennes värdbarn då hon behövde jobba. Det blir supermysigt. Lite skönt att inte gå ut också, en vilodag, haha! Ha de fint!

🇺🇸
Finally friday! Today we had a playdate with Brians friend Ollie (Valeria's host kid). Me and Brian were alone before lunch so I did a lot of laundry and then we went to the supermarket. Had lunch and then Ollie came! Brian and Ollie had a lot of fun and me and Valeria too. I'm so glad we have fun together. Tonight's plans are that I'm going to Johanna in Hoboken - we're having a pizza and movie night with her host kids. Sooo good to have a day of just relaxing. Anyway, have a great weekend!

Likes

Comments