Header

Jag får hela tiden påminna mig om att jag står på ny, okänd mark. Befinner mig på en plats i livet jag aldrig varit förut. Det gör man väl i och för sig alltid, men just nu på ett väldigt konkret vis. Jag står inför så många val. Hur vill jag att mitt liv ska se ut? För första gången är det bara JAG som måste styra. Alltid haft någon vid min sida när jag gjort planer för framtiden. Vänner, pojkvän eller familj. Vissa dagar är jag stensäker på vad jag vill, andra dagar är allt bara ett stort sudd och jag överväger att "vänta" så att en enklare plan kanske kan få dyka upp och bara lägga sig redo framför fötterna. Problemet är jag att då inte vet vad jag ska vänta på. Måste ändå intala mig att hålla i bromsen lite. Faktiskt tänka och känna igenom alla idéer och tankar som dyker upp. Hålla i bromsen men absolut inte trycka på stopp. Tillåta dagar som idag, sju timmar i soffan och en sittandes vid farmors köksbord med en hög kakor framför. Avsluta med att använda all jävla energi i hela kroppen på ett spinningpass för att skapa lite endorfiner och en skön utmattning för att faktiskt kunna sova inatt och vakna imorgon och känna mig peppad över att på nytt älta alla dessa tankar. Missförstå mig inte, det är fina och roliga tankar. Tankar som väcker de mest peppande och spännande känslor. Alla idéer innebär nya, okända steg, själv. Det är inget osunt ältande jag sysslar med, utan mer en inre kamp mellan tankar och känslor. Konsten att skilja dem åt behärskar jag inte riktigt.


Och dagar som idag måste få finnas, dagar när man inte orkar planera, fundera över framtiden eller göra en plan över hur man bäst strukturerar upp ett liv man vill leva. Fräste ifrån rejält när farmor ifrågasatte mina val idag. Tog en stund för henne att förstå att det gör lite ont i mig just nu, även om det inte syns. Jag är glad, jag har kul och jag trivs i mig själv och min omgivning, men det gör fortfarande lite ont. Det måste jag också säga till mig själv att acceptera. Att det är okej att säga att det gör ont, men det är också okej när det inte gör det. Det är okej att vara glad. Alltid.


Imorgon ska jag till Halmstad, och sen fika med tre pärlor. Det är min livsplan för nu. Känns fint.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vissa dagar har man tillräckligt med tålamod för att tackla i stort sett vad som helst. Allt bara rinner av och man är lika oberörd som innan. Andra dagar, som idag, räcker det med minsta grej för att man ska känna sig provocerad till den grad att man hade velat kasta en burk i huvudet på nästa person som kommer för nära. Idag har jag varit irriterad. Sen gick jag på världens roligaste danspass i en timma och livet vände. Lätt det kan vara ändå. Krävs inte så mycket. Toppade kvällen med ett idolavsnitt och godis. Lyx ändå.

Likes

Comments

Hej på er.

Det var längesen jag lät någonting flöda här inne. Mycket har hänt sen sist. För mycket för att sammanfatta i ett inlägg och tur är nog det. Minnen kan uppfattas så banala när de sammanfattas lite hastigt i ett inlägg som dethär. En snabb update om livet som hunnit ta miljoner vändningar och skulle behöva lika många inlägg för att sammanfattas. Låter därför allt vara osagt för nu.


Jag trampar just nu, vissa dagar i långa uppförsbackar och vissa svischandes nerför backar. Ibland står jag totalt jävla stilla som om jag glömt hur pedaler, växlar och allt vad det kan vara fungerar. Försöker att vara här och nu men ändå låta dörrarna för framtiden stå på glänt. Är inte riktigt redo att öppna någon av dem ännu. Övertygad om att jag kommer våga ta något av de nödvändiga kliven genom en av dem någon dag framöver, men inte idag. Idag har jag svischat fram på cykel, bokstavligt talat. Både jag och Emsan var lediga och ville ha "ääääventyr", vilket slutade med cykelkorgar fullproppade med gummibåt, åror, fiskespö, mat och regnkläder. Sen trampade vi bort till Ljungsjön där vi spenderat hela eftermiddagen i skogen och ute på vattnet i den lilla gummibåten jag köpte för 180 spänn på Gekås i början av sommaren. Fantastisk leksak. Flabbat mycket i den.

Likes

Comments

Pussar i nacken. Fingrar som smeker i nacken, precis där bebishåret börjar. Så har jag både somnat och vaknat de senaste två dagarna. Äntligen. Som jag längtat. Fan, vad fjollig man blir när man är kär. Och fan vad lycklig. Konstant kolsyrebubbel i magen.

Likes

Comments

Har varit mycket flashbacks det senaste. Situationer som slängt mig tillbaka. På gott och ont. Tappar lite greppet om verkligheten ibland, tar lite tid att hitta en ny väg istället för den man tog då. Men rätt givande tror jag.


Vart rätt nere senaste veckan, trött och opepp på det mesta. Jobbet har varit min räddning och frizon. Inatt sov jag elva timmar och vaknade för första gången på flera dagar och kände mig pepp på dagen. Vanligtvis är det numera vardag att vakna och uppskatta livet, men perioder kommer fortfarande när det inte är så. Såklart. Det gör det väl för alla. Det får mig att inse hur jävla kul och fint livet är ändå. Får mig också att sakna mina vänner som är ute på vift. Och Kalle givetvis. Men man lär sig också att stå på egna ben, tror jag är viktigt. Hittade någon text jag skrivit för nåt år sedan när jag började fastna i något, "Det sista jag vill, är att bli beroende av någon". Insett sedan dess att i perioder blir man faktiskt beroende, till den grad att man får abstinens. Sjukt ändå. Men viktigt att komma ihåg och hålla fast vid att i perioder måste man klara sig själv. Stå på egna ben.


Jag är nog ganska självständig. Iallafall numera. Tar egna beslut. Är van att ta vara på mig själv i svåra situationer. Men är nog också lika beroende av stöd och pepp från folk omkring mig. Tanken på att ingen av mina klippor skulle finnas runt för att fånga upp mig om det krashar skrämmer ju skiten ur mig. En dag ska jag väl prova det med. Inte riktigt ännu, men det kommer.

Likes

Comments

Snart dags att dra ut på vift igen och jag ORKAR inte vänta mer nu. Trivts bra här hemma fram tills nu men när februari börjar komma vill jag alltid bort. HATAR februari. Finns egentligen ingen speciell anledning. Men verkligen varje år, när januari börjar ta slut blir jag pisstrött, deppig och börjar frysa. Alltså fryser nästan ihjäl. Duschar till varmvattnet tar slut och går runt i fleece varje dag. Trött på vinter och mörker antar jag. Ska bli jävligt gött att åka iväg och hitta på lite bus.


På måndagkväll flyger jag själv till Schweiz och tar buss över till Frankrike för att bo hos Kalle o Co. i några dagar och åka skidor och bara ha det jävligt gött. Fick ett infall efter några öl på Harrys i onsdags och efter lite diskussion angående ekonomi och andra tråkiga, bromsande faktorer med Pamela kände jag att nä, finns inte mycket anledning att stanna hemma om ledighet och tid finns. Så, så fick det bli. Plötsliga idéer brukar sluta bra. 

Efter den veckan åker jag hem och jobbar i runt två veckor innan jag och några av mina absolut bästa bönor flyger till Asien en sväng för att bara, ännu en gång, ha det jävligt gött. Dessutom kommer Felicia OCH eventuellt Amanda, som jag inte träffat på ett antal månader eventuellt direkt från Australien och möter upp oss?! Livet.


Igår fick jag dessutom leverans från Australien. Min finafina vän hade fixat och trixat ihop två födelsedagspresenter med oändligt mycket baktanke bakom som inte anlänt förrän nu. Världens bästa överraskning. Fick ju dessutom fira 21 en stund till tack vare försening. Oändligt tacksam att denna pärla finns i mitt liv.

Likes

Comments

Indonesien för strax över ett år sedan med ett gäng favorittjommar. Tio dagar som ligger högt på min lista över bästa dagar i livet.

Likes

Comments

All min energi har sugits ur mig de senaste dagarna. Jag försöker boosta med mycket sömn och ingefära. Ingefära alltså. Är nästan religiöst troende angående den. Sätter all min tilltro till tillfrisknande där (konstig mening). Vitlök likaså. Alla huskurer egentligen. Emma suckar alltid åt mig när jag plockar fram halva kylskåpet, fullt övertygad om att botemedlet finns i någon av alla grönsaker och frukter jag pressar i mig.


Bjöd hem Felicia på frukost en gång när jag var sjuk och bestämde mig för att Nu Jävlar Ska Jag Bli Frisk. Insåg ju själv hur äcklig min idé var så självfallet skulle Fillan tvingas med på samma. Tog fram två shotglas, pressade i två vitlöksklyftor i varje, rev ner några centimeter ingefära, toppade med pressad apelsin. Slutade som en tjock gröt som absolut under inga omständigheter skulle gå att shotta. Minns inte om vi slevade i oss detta eller om det fick va. Äckligt var det iallafall.


En annan gång hade jag urinvägsinfektion och eftersom jag så lätt får magkatarr undviker jag pencillin in i det sista. Drack ju tranbärsjuice och allt såntdär man ska såklart. Gnällde väl rätt mycket på jobbet och sprang och kissade var femte minut och då fick jag tipset av en av mina kollegor. Vi håller henne anonym. Haha. Hon berättade att hon stoppat upp en vitlök i muttan sist hon hade samma problem och att det hade hjälpt nästan direkt. Där kände jag att min gräns gick. Kände mest att det måste ju fräta? Kändes livsfarligt. Inga lökar där. Nejnejnej. Men roligt tips. Kul med kreativitet. Skönt att det hjälpte för henne. Men där var jag för feg. Blev pencillin till slut iallafall.


Behöver ni någonsin hjälp med huskurer så kom till mig kära vänner, jag är mycket insatt.

Likes

Comments

Smällde i mig frukost för två timmar sedan men myser fortfarande runt i morgonrock. Det är livet att börja på eftermiddagen och jobba kväll. Gå upp tidigt ligger lååångt ner på min "tycka-om-lista". Detta är perfekt.

Likes

Comments