Header

Pussar i nacken. Fingrar som smeker i nacken, precis där bebishåret börjar. Så har jag både somnat och vaknat de senaste två dagarna. Äntligen. Som jag längtat. Fan, vad fjollig man blir när man är kär. Och fan vad lycklig. Konstant kolsyrebubbel i magen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Har varit mycket flashbacks det senaste. Situationer som slängt mig tillbaka. På gott och ont. Tappar lite greppet om verkligheten ibland, tar lite tid att hitta en ny väg istället för den man tog då. Men rätt givande tror jag.


Vart rätt nere senaste veckan, trött och opepp på det mesta. Jobbet har varit min räddning och frizon. Inatt sov jag elva timmar och vaknade för första gången på flera dagar och kände mig pepp på dagen. Vanligtvis är det numera vardag att vakna och uppskatta livet, men perioder kommer fortfarande när det inte är så. Såklart. Det gör det väl för alla. Det får mig att inse hur jävla kul och fint livet är ändå. Får mig också att sakna mina vänner som är ute på vift. Och Kalle givetvis. Men man lär sig också att stå på egna ben, tror jag är viktigt. Hittade någon text jag skrivit för nåt år sedan när jag började fastna i något, "Det sista jag vill, är att bli beroende av någon". Insett sedan dess att i perioder blir man faktiskt beroende, till den grad att man får abstinens. Sjukt ändå. Men viktigt att komma ihåg och hålla fast vid att i perioder måste man klara sig själv. Stå på egna ben.


Jag är nog ganska självständig. Iallafall numera. Tar egna beslut. Är van att ta vara på mig själv i svåra situationer. Men är nog också lika beroende av stöd och pepp från folk omkring mig. Tanken på att ingen av mina klippor skulle finnas runt för att fånga upp mig om det krashar skrämmer ju skiten ur mig. En dag ska jag väl prova det med. Inte riktigt ännu, men det kommer.

Likes

Comments

Snart dags att dra ut på vift igen och jag ORKAR inte vänta mer nu. Trivts bra här hemma fram tills nu men när februari börjar komma vill jag alltid bort. HATAR februari. Finns egentligen ingen speciell anledning. Men verkligen varje år, när januari börjar ta slut blir jag pisstrött, deppig och börjar frysa. Alltså fryser nästan ihjäl. Duschar till varmvattnet tar slut och går runt i fleece varje dag. Trött på vinter och mörker antar jag. Ska bli jävligt gött att åka iväg och hitta på lite bus.


På måndagkväll flyger jag själv till Schweiz och tar buss över till Frankrike för att bo hos Kalle o Co. i några dagar och åka skidor och bara ha det jävligt gött. Fick ett infall efter några öl på Harrys i onsdags och efter lite diskussion angående ekonomi och andra tråkiga, bromsande faktorer med Pamela kände jag att nä, finns inte mycket anledning att stanna hemma om ledighet och tid finns. Så, så fick det bli. Plötsliga idéer brukar sluta bra. 

Efter den veckan åker jag hem och jobbar i runt två veckor innan jag och några av mina absolut bästa bönor flyger till Asien en sväng för att bara, ännu en gång, ha det jävligt gött. Dessutom kommer Felicia OCH eventuellt Amanda, som jag inte träffat på ett antal månader eventuellt direkt från Australien och möter upp oss?! Livet.


Igår fick jag dessutom leverans från Australien. Min finafina vän hade fixat och trixat ihop två födelsedagspresenter med oändligt mycket baktanke bakom som inte anlänt förrän nu. Världens bästa överraskning. Fick ju dessutom fira 21 en stund till tack vare försening. Oändligt tacksam att denna pärla finns i mitt liv.

Likes

Comments

Indonesien för strax över ett år sedan med ett gäng favorittjommar. Tio dagar som ligger högt på min lista över bästa dagar i livet.

Likes

Comments

All min energi har sugits ur mig de senaste dagarna. Jag försöker boosta med mycket sömn och ingefära. Ingefära alltså. Är nästan religiöst troende angående den. Sätter all min tilltro till tillfrisknande där (konstig mening). Vitlök likaså. Alla huskurer egentligen. Emma suckar alltid åt mig när jag plockar fram halva kylskåpet, fullt övertygad om att botemedlet finns i någon av alla grönsaker och frukter jag pressar i mig.


Bjöd hem Felicia på frukost en gång när jag var sjuk och bestämde mig för att Nu Jävlar Ska Jag Bli Frisk. Insåg ju själv hur äcklig min idé var så självfallet skulle Fillan tvingas med på samma. Tog fram två shotglas, pressade i två vitlöksklyftor i varje, rev ner några centimeter ingefära, toppade med pressad apelsin. Slutade som en tjock gröt som absolut under inga omständigheter skulle gå att shotta. Minns inte om vi slevade i oss detta eller om det fick va. Äckligt var det iallafall.


En annan gång hade jag urinvägsinfektion och eftersom jag så lätt får magkatarr undviker jag pencillin in i det sista. Drack ju tranbärsjuice och allt såntdär man ska såklart. Gnällde väl rätt mycket på jobbet och sprang och kissade var femte minut och då fick jag tipset av en av mina kollegor. Vi håller henne anonym. Haha. Hon berättade att hon stoppat upp en vitlök i muttan sist hon hade samma problem och att det hade hjälpt nästan direkt. Där kände jag att min gräns gick. Kände mest att det måste ju fräta? Kändes livsfarligt. Inga lökar där. Nejnejnej. Men roligt tips. Kul med kreativitet. Skönt att det hjälpte för henne. Men där var jag för feg. Blev pencillin till slut iallafall.


Behöver ni någonsin hjälp med huskurer så kom till mig kära vänner, jag är mycket insatt.

Likes

Comments

Smällde i mig frukost för två timmar sedan men myser fortfarande runt i morgonrock. Det är livet att börja på eftermiddagen och jobba kväll. Gå upp tidigt ligger lååångt ner på min "tycka-om-lista". Detta är perfekt.

Likes

Comments

Fyllde 21 förra lördagen och firade gång nummer två igår. 21 alltså. Har åldersnojjat över detta i flera veckor. Känt mig som en tant. Livrädd för avslut och ser varje födelsedag som ett sådant. Nyår och såntdär bekymrar mig inte, men min födelsedag var ångest första gången när jag fyllde sju. Mitt år som sexåring var då, enligt mig, det bästa i mitt liv och att fylla sju skulle ju sätta punkt på det. Haha. Vilken jävla hjärna man fötts med alltså. Så mycket nojj. Förutom nojjet innan så hade jag en fantastisk födelsedag i lördags med mina vänner, nästkommande dygn blev jag överraskad med weekend i Köpenhamn av Kalle vilket var ca. den bästa present jag kunde fått. Och igår styrde jag upp våffelkalas för att fira igen med min fina lilla familj.


Men ahapp. Under mitt år som 20 åstadkom jag ändå lite småsaker. Spenderade 10 månader i Australien och resterande i Sverige dåva. Kärade ner mig fullständigt i en av mina närmsta vänner som på samma gång gjorde detsamma i mig. Det är rätt fint ändå? Blev liksom någons flickvän. Mycket oplanerat. Tog också tag i min ambivalenta, bipolära sida genom både terapi, utredning och medicinering och har under det senaste året funnit mer balans än på de nitton föregående tillsammans. Känner att jag styr över mitt liv och det i sig är väl en skön insikt. Trivs med mig själv och min omgivning för det mesta numera. Så ja, 21 give me what you've got. (Eller helst inte men aaa.)

Likes

Comments

Igår var jag och lämnade av Kalle på Landvetter och sa hejdå för ett för tillfället oklart antal månader framöver. Mitt lilla hjärta vrider sig lite i kramper av tanken på att ännu en gång vara så långt ifrån varandra. Men viktigt att leva sina egna liv och göra det som faller en in. Livet blir så grått annars. Jag har någon månad kvar innan jag sticker på lite äventyr jag med och tänkte försöka se det som lite tid att göra vadfan jag vill. Skaffa en onödig hobby eller nåt. Ta igen tid med mina vänner som blivit lite osidosatta senaste veckorna pga. min extrema separationsångest och slösa äckligt många timmar på serier. Skam. Bland annat. Jag fastnade också till sist. Såklart. Hade någon väntat sig något annat?

Likes

Comments

Söndagkväll efter en fin långhelg. Spenderat största delen i sängen tillsammans med Kalle tror jag. Serieplöjande och frukost/lunch/kvällsmat under täcket. Förjävla skönt faktiskt, sällan jag kan finna ro till att ligga mer eller mindre still och göra ingenting så många timmar i rad.


Hålen mellan sänghänget har fyllts med promenixer och party. Mycket bra.

Likes

Comments