Vardag

Hej!

Idag är det söndag, och jag önskar helgen var längre. Det känns som det var fredag eftermiddag för fem minuter sen.

Den här helgen har jag spenderat med flera fina vänner. I fredags kom Carl och Emma över och så pratade vi, lyssnade på musik och skrattade en massa. Jag och Carl spelade även in en video som snart kommer upp på Carls youtube! Igår så kom Victoria hit vid två-tiden och så gjorde vi oss i ordning tillsammans, och vid halv fyra var vi vid pulkabacken vid Nobel där vi mötte upp Carl, Terrell och Vanessa. Vi åkte i ungefär fyrtio minuter, och under den tiden hann jag och Carl spräcka en pulka och vi alla känna av bristen på bra motion, haha. Efter det gick vi hem till mig och värmde oss en stund innan vi gick ut igen mot Sibylla. Där mötte vi upp Oscar, åt, och köpte efter det lite godis på Ica innan vi gick hem till mig igen. Sedan var vi hos mig resten av kvällen och hade det allmänt roligt med en massa skratt. Dagen blev riktigt lyckad, helt enkelt.

Det var en liten resumé på hur min helg har sett ut. Idag har jag bara varit hemma, träffat en kompis en stund och ska försöka få lite plugg gjort också i ett försök att dämpa söndagsångesten. Hoppas ni har det bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag, Pepp

Just nu sitter jag i sängen med datorn i knät, bakåtlutad mot några kuddar. Bekvämt. Min tidsförhållning känns inte som den bästa just nu - när jag är i skolan segar sig timmarna fram, när jag kommer hem är klockan helt plötsligt nio. Jag är inte den bästa på att plugga tyvärr, så det gäller att planera vad man behöver få gjort i förväg. Som tur är har vi nästan inga läxor den här veckan. Det är nog bra av flera anledningar, främst för att jag tvivlar på om jag skulle fått särskilt många av dem gjorda. Jag håller fortfarande på att ställa rätt dygnsrytmen och komma tillbaka till vardagen med skola och plugg, lättare sagt än gjort.

Annars händer det inte så mycket. Kollade på The Notebook igår, och måste säga att den var precis så fin som alla sagt. Kärleksfilmer kan bli väldigt klyschiga, men den var riktigt bra. En sådan där typisk film som bara får en att vilja bli kär, få det där pirret i magen. Och vem vill inte ha det egentligen? Det är ju hur härligt som helst att vara kär. Om personen ifråga är intresserad tillbaka, vill säga. Man kan säga att 2015 var mitt "year of rejections", haha. Blev dissad mer än en gång förra året, men det är inget jag grubblar över eller ångrar. You never know if you never try liksom. Hellre att jag tar en chans och satsar på något och att det sedan kanske inte går som jag velat, än att jag inte provar alls för att jag är osäker. Jag skäms hellre en stund över att jag försökte och det gick dåligt, än ångrar mig för att jag aldrig tog chansen och provade överhuvudtaget. Jag vill lära mig att våga gå utanför min comfort zone, växa som person. Jag har alltid varit lite osäker och bekväm av mig, och det vill jag ändra på. Man får ta små steg i taget.

Jag känner mig taggad på att ta tag i allt, börja leva sundare och må bättre. Nu har jag fått tillbaka en del ork jag inte hade förra året, och med den motivation. Jag vill satsa på mig själv i år, så att jag kan känna att jag faktiskt mår bra på riktigt till slut. 2015 var till för att läka, vila ut mig, och 2016 vill jag bygga upp mig själv på nytt igen. Det går upp och ner hela tiden, men nu känner jag mig redo att försöka.

Likes

Comments

Vardag

Idag var det första skoldagen för vårterminen. Jag känner att den gick helt okej, trots att jag känt mig som en zombie mer eller mindre hela dagen. Det var väldigt kul att få träffa alla i klassen igen efter lovet, vissa hade man inte sett sedan julavslutningen. Jag är verkligen jättenöjd med min klass, kunde inte ha bett om en bättre. Alla skratt jag har med dem lyfter upp så mycket, det blir lättare att orka dagar som dessa. Efter skolan tog jag sällskap hem med Carl och pratade framtidsdrömmar utanför Karlskoga. Ibland får man sån stark längtan och inspiration till att bara flytta härifrån.
Det var meningen att jag skulle både gå till bibblan och träna tabata idag också, men jag var helt slut när jag väl kom hem så det blir någon annan gång. Istället har jag tagit det lugnt, läst lite och lyssnat på musik. Den här dagen får vara en vilodag helt enkelt, det kan behövas.

Likes

Comments

Om mig

Först och främst vill jag säga välkommen hit!

Jag heter Linnea och är sexton år gammal. Jag bor i en stad i Värmland och går i ettan i gymnasiet, linjen Estetik med inriktningen media. Jag är en oftast glad och sprallig tjej som tycker om att sprida glädje helt enkelt. Min familj består av mamma, pappa, lillebror och två katter som jag alla håller väldigt kära. Mina vänner och min familj betyder allt för mig. Jag tycker om att läsa, skriva, rita, sjunga, lyssna på musik, och tränar ibland. Jag är feminist, och jämställdhet & kvinnoförtryck är ämnen som jag ofta pratar om och tänker på som ung tjej i samhället. Kroppspositivitet och överlag accepterandet av alla precis som de är, oavsett om det handlar om sexuell läggning, kön, utseende eller något annat är också väldigt viktigt för mig. Jag vill också att vi ska prata mer om psykisk ohälsa, främst bland unga. Det är oftast mycket vanligare än man kan tro att må dåligt idag som tonåring.

Här skriver jag om min vardag, och mycket tankar och åsikter. En hel del pepp blir det nog också. Det blir lite blandat helt enkelt.

Ta hand om er!

Likes

Comments