Foto, Analog

Nu har jag haft bildera ett tag men har helt enkelt inte haft någon motivation att blogga tyvärr.
Här kommer de bilder jag är mest nöjd med, alla är spegelvända av någon anledning och ska ta mig tillbaka till fotoaffären och fråga varför det blev så. Men njut iallafall av skönheten!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Foto

Igår när det var 6 Juni så åkte jag och familjen till Sigtuna för att sitta vid vattnet och äta glass.
Glassen var jätte stor och man orkade inte hela, dock mycket god! Efter det åkte vi för att hitta de buddhistiska templet som ligger utanför märsta. Det var inte riktigt som vi trodde det skulle vara så vi åkte till ett slott som låg där i närheten istället.

Sen så lämnade jag in min rulle film till fotobutiken i Bålsta i måndags och bilderna lär komma någon gång nästa vecka så nu är det bara att vänta och se! Är så peppad på att få se resultatet.

Likes

Comments

Alla dagar på året, Foto

Hejsan!

Här kommer en update om mitt liv osv osv.
Jag har börjat jobba smått som vikarie för kommunens förskolor och har fått ett jobb som servitris/bartender på Skokloster campings restaurang Sjöö utsikten. Jobbet i Skokloster är skit kul och lär mig mer och mer för varje dag jag är där. Jobbet som vikarie är inte lika givande tyvärr men man tjänar pengar så det är ju nånting.

Har införskaffat i en analog kamera också, en Konica Autoreflex T3. Skit kul att använda men är osäker på hur bilderna kommer bli, men det lär vi märka :)
Dessutom försöker jag hålla mitt rum så minimalistiskt som möjligt nu och vill införskaffa i flera gröna växter.
Jag fick skott från en av mammas växter här om dagen så nu ska de få växa rötter sen ska jag plantera ut dem i kruka.


Växten • Min kamera ft. mina kaktusar och min Mauro Scocco skiva • Min lillebrors liljekonvalj bukett på skjortan

Likes

Comments

Alla dagar på året, Foto

Måndagen den 24 April åkte jag och Josefin till London. Vi behövde vara vid tåget 8.40 så ungefär kvart i åtta ringde jag för att boka en taxi. Självklart hade jag helt glömt att barnen denna dag skulle börja skolan igen efter påsklov och att ALLA taxi bolag i närheten av där jag bodde kör barn till skolan. Så ingen taxi fanns för oss. Vi kunde inte riktigt se vilken buss vi skulle ta heller så istället började vi gå samtidigt som vi hade en lapp där vi hade skrivit "To Ebbw Vale trainstation" så att vi kanske skulle stöta på någon som ville skjutsa oss. Till slut lyckades jag lista ut vilken buss vi skulle ta och snart satt vi på tåget.

När vi kom till London åkte vi först till Kings Cross där enligt Harry Potter böckerna platform 9 ¾ ligger. Som den sanna vännen jag är följde jag självklart med Josefin som ville dit. Men när vi kom dit var det jätte lång kö till att ta sin bild där så vi valde att gå in i butiken som ligger intill och fortsätta till nästa mål istället.

Nästa mål var Big Ben. Där tog vi några bilder på den stora klockan och sen var det som dags för lunch. Klockan var redan strax efter tolv och vi hade varit vakna sedan ungefär 6.30. Vi båda visste att vi ville ha fish 'n' chips på en pub så vi började leta efter en pub som inte var fullsatt. Den puben vi hittade var jätte mysig och vi satt precis vid ett fönster som lös upp underbart för bilder!

Efter god lunch så var vi tvungna att börja röra oss för att hämta Josefins väska, de som var det huvudsakliga målet med resan. Där fick vi än en gång problem med bussar. Bussen vi skulle ta gick inte. Så vi fick hittas oss till underground, åka till nått ställe och sedan ta en buss därifrån. Det gick bra det med, vi skrattade mycket under resan på bussen men åt vad minns jag inte. Självklart var det en dubbel däckare och vi satt där uppe och längst fram, som äkta turister

När vi hade väskan åkte vi tillbaka till Kings Cross så att Josefin skulle få ta sina bilder vid platformen. Kön var lite kortare denna gången och det tog ungefär 20 minuter att köa.
Efter bilderna tagits köpte vi något mindre att äta på tåget hem, det blev lite choklad. chips och något att dricka. Resan hem var ok, vi var tvungna att hoppa av en några stationer tidigare för tåget var försenat och vi skulle inte varit hemma i huset förens vid 1-2 på morgonen om vi inte hade hoppat av och tagit ubern. Istället var vi hemma vid 22.

Likes

Comments

Alla dagar på året

Jag är hemma i Sverige igen.
Det kommer ett inlägg med resan till London och liknande senare men just nu försöker jag fortfarande landa i att vara hemma. Jag fick falukorv, tårta och presenter i Onsdags när jag kom hem.

Kämpar nu med paypal och annat liknande så att jag har alla mina pengar på kontot och kan betala tillbaka pengar till mamma som jag lånat för att köpa jeans och skor.

Likes

Comments

Alla dagar på året

Det kommer komma spoliers antagligen i detta inlägg så om du inte har sett men ska/vill se denna serie läs inte detta inlägg ❤

Så denna serie tyckte jag var bra på många sätt, så här i efterhand önskar jag nog att jag inte sett den då jag tror det river upp många sår hos mig då de som ni vet handlar om en tjej som tar livet av sig efter att ha blivit mobbad och utsatt för mycket olika trakaserier. Jag själv har inte varit med om så grova saker som Hannah har varit med om men de känslor hon beskriver är något som ligger mig nära.

Innan Hannah tog livet av sig spelade hon in kassetter där hon berättar 13 anledningar till varför hon tog livet av sig. Under seriens gång får vi följa Clay Jensen när han lyssnar på dessa kassetter och hur han kämpar med att lyssna på dem. När han väl lyssna på dem får vi se händelserna så som de hände när Hannah upplevde dem.

Spridning av bilder, rykten om att hon är lätt att få i sängen, en lista där de skriver de med bästa/sämsta rumpan, bröst, mun osv, våldtäkt och en kurator som inte tar henne på allvar är några av de sakerna som ledde till Hannahs självmord.

Clay Jensen var Hannahs love interest och vise versa. Anledningen till att det är Clay vi följer under serien är för att han också med på kassetterna men vi vet inte varför och det gör inte han heller och för att få reda på varför måste han lyssna igenom alla kassetterna för att komma till sin egen.

Clay gjorde inget mot hemskt mot Hannah aktivt. Hans misstag var att han inte stod upp för henne utan bara stod vid sidan och såg på när hon blev mobbad även att han inte tvingade Hannah att prata om hennes känslor även fast hon bad honom gå.

Vi får även se Hannahs föräldrar kämpa igenom hennes död och att de försöker förstå varför hon gjorde det då hon inte lämnade något brev till dem och de har inte hört kassetterna.

Serien innehåller många grafiska och jobbiga att se på scener där bland våldtäkten på Hannah och Jessica samt Hannahs självmord. Före avsnitten varnar de om att det kommer vara starka scener med våldtäkt/självmord och att det kan vara känsligt för vissa tittare.

Jag kan förstå varför de visade dessa scener så tydligt på det ger en väldigt stark effekt på tittaren.
För mig var det svårt att titta på våldtäkts scenerna och ännu svårare att titta på självmords scenen. Det kändes väldigt verkligt och jag har fortfarande lite svår att processa det.

Över lag tycker jag att det är en mycket bra serie och det slutade på ett sätt så att det skulle kunna bli en säsong 2 men samtidigt så att det skulle kunna lämnas där.

"You can't love someone back to life"
"You can try"

Bild-länkar:
Tumblr
ComingSoon

Likes

Comments

Alla dagar på året, Au Pair

Jag är inte längre en au pair. I nästan ett år har jag jobbat i fyra olika familjer som au pair men igår kring klockan 13 tog det slut. Jag är nu bara Linnea Ornered, 19 år gammal och positiv om framtiden.
Jag vill inte skriva något om mitt hejdå till familjen riktigt då det fortfarande är ett färskt sår för mig men en sak vill jag nämna. Det fina som Louise sa till mig innan hon hoppade in i bilen.

"Make yourself happy"

Biljetterna till London kom igår också, nu längtar jag massor tills att åka dit med Josefin!
På lördag åker jag till Cheltenham med rugbytjejerna, söndag kommer jag hem från det och JOSEFIN KOMMER.
Måndag åker vi till London, Tisdag åker vi till Bristol och sover över, Onsdag åker vi hem till Sverige.


Från och med nu kommer jag inte använda kategorin Au Pair längre. Detta är mitt adjö till den kategorin.

Likes

Comments

Alla dagar på året, Au Pair

Det händer inte mycket här, jag försöker njuta av mina sista dagar med min familj och försöker ta vara på all den tid jag får med barnen.

Dylan har påsklov så han är hemma hela veckan + nästa vecka fram tills de åker på onsdag. I tisdags var vi nere till en park som vi var i bland mina allra första dagar jag var här. Där träffade jag för första gången mammorna till Dylans klasskompisar. Vad jag inte insåg i tisdags var att det nog blev min sista gång jag träffar mammorna och barnen.
Jade, en av mammorna har nyligen fött en liten flicka (utan namn än så länge) hon var så liten och skör och jag har aldrig sett något så fint. Att få hålla henne var jätte mysigt.

Annars i veckan har vi gjort påsk kort och haft vattenkrig i badrummet. Jag har även köpt pappas öl som han ska få och beställt tågbiljetter till London och till flygplatsen/hotellet.

Ja ni läste rätt, London! Jag och Josefin ska åka dit över en dag, dels för att hämta hennes resväska som en bekant till henne har och för att ha lite sightseeing. Jag är såååååå taggad! Älskade London äntligen återvänder jag!
Vet inte om jag nämnt det men vi ska bo på hotell vid flygplatsen natten till onsdagen så att vi inte behöver oroa oss för att stiga upp piss tidigt och ta oss till Bristol.

Likes

Comments

Alla dagar på året, Au Pair, Foto

Förra veckan 27 Mars - 2 April

Louise var ledig hela den veckan så det spenderades mycket tid tillsammans. Fredag - Söndag var familjen i England hos Louise pappa samtidigt som jag stannade i Wales och tog hand om hundarna. Nu har vi bara två hundar kvar här då ena flyttat till Louise pappa och fru.

Denna vecka 3-9 April

Jag var ledig den 3 då barnen var hos sin far, vädret har varit på topp hela veckan så jag var ute och gick, fastnade i lera på min promenad och tvättade kängorna när jag kom hem. SÅ RENA ÄR DEM.
I fredags får jag ett meddelande från mamma där hon berättat att en lastbil har kört in i en folkmassa och sen in i Åhlens inne i Stockholm och att det är misstänkt terrorattack. Allt var ok med familj och vänner och jag följde alla nyheter jag kunde få reda på online om händelsen.

Igår var jag, min värdfamilj plus barnens far iväg till Caerphilly Castle som vi besökte i September (HÄR)
Denna gången fick vi faktiskt gå in också vilket var underbart! På vägen in till slottet satt en kvinna och kollade på svalorna som flög omkring. Hon såg så fridfull och glad ut att jag var tvungen att fråga om det gick bra att jag tog en bild på henne. Hon tvekade lite grann men tillät mig sedan att ta bilden. Tusen tack till henne!
Caerphilly Slott är en av de första utflykterna jag gjorde med min värd familj och en av de sista jag kommer göra också. Tiden går så snabbt.
Jag hittade fler fingerborgar till mamma men fortfarande inget åt pappa eller Petter :( Det var riktigt varmt ute igår och inga moln på himlen, trodde inte att jag skull bränna mig men mina axlar gjorde ont i duschen...

Sista dagen med familjen: 10 dagar
Josefin kommer: 14 dagar
Åker Hem: 17 dagar

Likes

Comments

Alla dagar på året

Detta var inte oväntat. Inte gör mig iallafall. Vi har sedan hösten 2015 följt olika liknande händelser runt om Europa. Vi tror alltid att vårat land är imunt mot terror dåd. Vi tror att Sverige, som accepterar alla inte kommer ha attentat som detta. Vi vet inte anledningen till denna händelse, vi vet inte vem som har gjort detta och allt vi kan göra är att hoppas att vi får tag på dem.


Jag sitter i Wales, jag kan inte göra något för att hjälpa till, men folk som bor i Stockholm öppnar sina hem åt de behövande, de som inte kan återvända till sitt hem eller sitt hotell pga denna situation. Jag är så stolt över svenska folket som hjälper varandra i situationer som denna. Som ser att vi måste hjälpa varandra.


Tyvärr har några få mist sitt liv idag. Mitt hjärta är hos deras anhöriga. Jag kan inte föreställa mig vad de känner. Mitt hjärta är hos de som skadat sig under denna händelse. Mitt hjärta är med de som sitter fast på sitt jobb eller i skolan. Mitt hjärta är med hela svenska folket.


Min familj och mina vänner är okej. Vissa av dem är fortfarande fast på jobb och skola men de är oskadda.


Mitt kära Sverige, var inte rädda. Tillsammans är vi starka.

Likes

Comments