Alla dagar på året, Musik

Gör dig själv lite lyckligare idag med 3 låtar från det norska bröderna i Ylvis. De flesta känner nog endast till deras låt The fox (what does the fox say?) men jag har en kompis *host*Josefin*host* som är besatt av dem. Så här kommer några av mina favoriter!

Likes

Comments

Alla dagar på året, Musik

Då var det Söndag igen och tid för en liten veckosammanfattning.

Måndag, Fredag och idag är mina "lediga" dagar, alltså de dagar som barnen är hos sin pappa under dagen men kommer hem på kvällen.
Jag skulle inte säga att jag riktigt har lediga dagar längre. Jag jobbar inte så jättemycket det kan jag vara ärlig med men jag har inte heller 24 timmar ledigt och har inte haft det på ett bra tag nu.

Jag har varit ute på några promenader den här veckan, bara för att komma ut och bara andas lite.
Twenty One Pilots vann en Grammy för Bästa pop duo/grupp framträdande och tog emot priset i kalsonger samtidigt som de gav ett fint tal (se här)

Tog skitfina bilder på mig själv som jag är jätte nöjd med. (Bilder här)

Har haft svårt att fokusera på enkla saker och haft lite allmän ångest sen i torsdags och det börjar bli bättre med fokus men ångesten finns fortfarande och bubblar under ytan.

Bästa ALL TIME LOW släppte ny låt och ny musikvideo. Älskar den och det är bara 20 dagar kvar tills jag ser dem!

Pratade med Josefin ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Och vi satt mest i tystnad över telefonen med varandra men det va höjdpunkten på veckan och jag kan inte fatta att vi ses om 63 dagar ❤

I morse natt kom Dylan ner till mig, klockan var ungefär 3.40 och sa "Linnea can you make me breakfast?" vilket han alltid säger när det är dags att stiga upp på morgonen. Jag vaknade och tittade på klockan och sa "No Dylan it's super early and too early for breakfast, would you like to lie with me until it's time to get up?" och det ville han. Så jag fick dela min säng med en fyraåring och sova på den sidan av sängen jag tycker är mindre bekväm men det spelar ingen större roll igentligen. Jag är bara glad att han förstod att det inte var dags att stiga upp och inte började gnälla om att han ville upp.

Låt-tips
Dirty Laundry - All Time Low
Love Me Like You - Little Mix
Här Kommer Alla Känslorna - Per Gessle


Likes

Comments

Alla dagar på året

Here I come again med ett inlägg om Josefin haha.
Man kan nästan tro att jag inte känner någon annan människa...

Iallafall så måste jag ta upp detta väldigt underliga beteende som vi har mer och mer stött på på den senaste tiden. Sammanträffanden i våra liv och vårat beteende. Det började mest med att vi samtidigt tänkte skicka samma bild till varandra och med tiden har det blivit att vi skriver/säger samma sak samtidigt och då och då att vi är på samma humör samtidigt. I början var det väldigt lustigt för det va liksom att jag skickade en bild och Josefin svarar "Jag skulle precis skicka den till dig!" eller tvärt om. Men nu är det nästan lite läskigt? Det händer nästan varje dag och det blir mer och mer "personligt" eller vad man ska säga.

Josefin funderar mycket på hur det ska bli med att hon lämnar Australien osv vilket är förståeligt eftersom det inte är så långt kvar nu innan hon börjar röra sig hemåt. Samtidigt som hon har börjat känna sig orolig och nervös inför det här har jag börjat känna att jag har svårt att koncentrera mig och att jag till och från bara stirrar ut i tomma intet. Detta är något som jag kopplar till att det är något jag grubblar över eller oroar mig över och om jag tänker efter så är det mycket som händer nu för mig som spelar roll med vad som händer när jag kommer hem. Lite samma sak som för Josefin. Jag känner mig okej men jag känner mig utmattad på ett sätt jag kopplar mer till hur jag kände för några år sedan. Jag mår bra psykiskt för tillfället, inga större negativa tankar men det är lite udda? Som om jag och Josefin har varit samma person en gång för mycket länge sedan för att senare ha blivit två personer och att vi ALLTID har känt varandra i tidigare liv.

Likes

Comments

Alla dagar på året, Musik

Detta kommer gå ut på att jag startar min största lista på Spotify, sätter den på Shuffle och de första sju låtarna som spelas ska jag skriva lite om och vad de får mig att tänka på.

 1. Polaren Per Är Kärlekskrank - Cornelis Vreeswijk Youtube Spotify
  Jag är osäker på vad låten fakitkst handlar om. Men texten får mig att tänka att Per är kär i Ann Katarin men hon är känd som en kvinna som ligger med många män och inte är typen att ha ett fast förhållande. Per bryr sig inte men får sitt hjärta krossat av henne även fast alla försöker förklara för honom vad för typ av tjej hon är.
 2. Lucifer - SHINee Youtube Spotify
  Jag tänker direkt på dansen som tillhör låten och den enda engelska texten som man hör är typ "Her whisper is the Lucifer"
 3. Blasphemy - Bring Me The Horizon Youtube Spotify
  Inte en favoritlåt. "Ask no questions and you gett no lies" är det jag minns tydligast från låten.
 4. Panda - Desiigner Youtube Spotify
  Varför är denna låt i min lista? Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrah, den användes i vines ett tag va? Jag minns faktiskt inte, den e lite catchy men jag kan inte höra texten förutom "I got broads in Atlanta" och "Panda, Panda, Panda, Panda"
 5. Very Nice - Seventeen Youtube Spotify
  Ah detta är en feel-good låt. Ljus och lättsam. Tänker på dansen till låten och att de gjorde "running man challange" i deras roof-top verision.
 6. Fallin' - Alicia Keys Youtube Spotify Justin Bieber
  En låt om att vara kär i någon man inte borde vara kär i för det är något som orsakar en smärta lika mycket som njutning. Tror att Justin Bieber sjöng denna låt i nån tävling innan han blev känd.
 7. Psycho Killer - Talking Heads Youtube Spotify
  Jag har inget att säga? Denna låten hörde jag första gången 2008 eller 2009 när min moster gjorde en bland CD med denna, Zlatan låten och andra låtar. Det var tider det. Fortfarande en riktigt bra låt faktiskt.

Likes

Comments

Alla dagar på året

Alla säger att ens första kärlek är något man inte glömmer.
Jag trodde inte det stämde förrns jag träffade den där killen hösten 2014.

Jag, som många andra i min ålder hade gått ett tag på gymnasiet, skaffat nya vänner och gjorde mitt bästa i studierna. Även som många i min ålder hade jag en smartphone och appen Hot or Not (en gammal variant av Tinder)
Det moderna sättet att dejta på, man slipper gå fram till någon på stan utan kan lätt bara bestämma efter utseende vem man vill dejta.

Iallafall hade jag gillat en kille och han hade gillat mig så då började vi automatiskt en konversation, om vad kan jag inte minnas men han var väldigt trevlig och snäll. Sen en måndag bestämde vi oss för att träffas på en fika. Vi möttes på Odenplan där jag gick i skolan och han visade mig ett fint litet fik i närheten av tunnelbanan. Vi gick in och han beställde och betalade min Cafe latté. Jag minns fortfarande hur nervös jag var och att jag var alldeles skakig om händerna på grund av min nervositet. Vi pratade om allt möjligt; favoritfärger, intressen, musik. Han nämnde också hur han tyckte det var gulligt att jag skakade och var nervös och att det inte fanns något att vara nervös för. Vi avslutade våra koppar kaffe och gick ut i mörkret för en liten promenad. Uppe i parken vi var vid som låg precis ovanför fiket och stadsbiblioteket kunde man se Stockholms ljus från fönster och gatlyktor. Vi gick och pratade, han höll min hand och hela min mage bubblade av lycka. Efter promenaden gick han med mig till tunnelbanan och vi kramades hejdå.

Det var alltså såhär jag såg ut ungefär under den tiden. Rakat på sidorna, långt där uppe. Miley Cyrus stuk

Under en månads tid fortsatte vi att skriva med varandra och bestämde oss för att ses igen, denna gången åkte vi hem till mig för att baka ett pepparkakshus och se film. Vi möttes vid pendeltåget och han omfamnade mig på en gång. Det var början på December och det var riktigt kyligt ute. Jag hade glömt vantar och mina fingrar var iskalla. Han märkte det och höll mina händer för att värma dem. På pendeltåget var det fullt med människor, vi var tvungna att stå nära varandra och det gjorde mig så nervös; jag ville stå nära men jag tvekade på om han ville vara nära mig. Tåget skakade samtidigt som det svängde och han fattade tag om mig så att jag inte skulle ramla, men han släppte inte när tåget var lugnt igen; han ville vara nära mig också.

Vi kom äntligen fram till Bålsta men var tvungna att vänta på bussen. När vi stod där och väntade sa vi inte mycket men båda log, sen kysste han mig. Jag tror jag trodde jag skulle dö av att min mage skulle spricka eller något. Bussen kom och vi åkte hem. Hemma träffade han min mamma och lillebror, tror inte pappa var hemma ännu, jag undrar om han var nervös. Vi bestämde oss för att titta på film ett tag först, vad vi såg minns jag inte, det var inte viktigt. Vi satt i varandras famnar och utbytte lätta kyssar då och då. Efter ett tag så började vi dekorera pepparkakshuset, det var nog inte riktigt hans grej men han försökte för min skull, i efterhand var det nog inte den bästa idén jag haft men jag tyckte att det skulle vara kul att göra något kreativt tillsammans som man sedan under julen kan kolla på och minnas den stunden vi spenderade tillsammans. Mamma skjutsade oss ner till pendeltåget när det var dags för honom att åka hem. En kyss innan han åkte blev det.

Vad jag inte visste då var att jag skulle få ett meddelande där det stod "Förlåt men vi kan inte fortsätta prata eller ses, det har hänt något i mitt liv och om vi fortsätter prata kan det betyda att du hamnar i fara. Jag är ledsen..." Det var det sista han sa till mig. Det gjorde så ont, jag var så kär i honom och även om jag bara var 16 så var det på riktigt för mig.

Likes

Comments

Förutom det självklara som familj, katten och vänner finns det några andra saker jag saknar där hemma!

 1. Ica - Jag saknar Ica kvantum hemma i Bålsta, att kolla på alla svenska produkter, sättet det är byggt på, personalen som man känner igen och lukten som finns där.
 2. Scouterna - Jag saknar scouterna, jag saknar att ha någonstans att gå varje Måndag klockan 18.30 och spendera min kväll med.
 3. Tystnad - Jag saknar hur tyst det är i mitt hus hemma, inga bilar som kör utanför mitt fönster, inga barn som skriker och inga hundar som skäller. Det mest högljudda hemma är min lillebror som spelar datorspel med sina vänner och snackar på skype.
 4. Svenska - Att folk pratar svenska. Jag pratar med Josefin på svenska och självklart alla andra som jag då och då ringer men inget är som att gå en hel dag och bara prata svenska.
 5. Km, Kg och Liter - Jag trodde att man använde dessa mått här också men ack så fel jag hade. Att faktiskt kunna avgöra mått och inte bara gissa hur mycket det är i ett mjölkpaket ska bli trevligt igen!
 • 37 readers

Likes

Comments

Idag är det Alla Hjärtans Dag. En mysig dag för vissa, för andra är det en dag som påminner dem om hur ensamma dem är. För mig var det lite av en dag som påminde mig om att jag är ensam men har det senaste året insett att bara för att det inte finns en partner i mitt liv betyder det inte att jag är ensam. Jag har vänner och familj som älskar mig. Dessutom älskar jag mig själv och det räcker gott och väl!

Så idag för att påminna mig själv och andra så vill jag dela med mig av lite self-empowerment och stärka de som känner sig ensamma och oälskade idag. Viktigast är att du älskar dig själv!

ALLA bilder hittade jag på WE❤IT
Länk till min samling HÄR

Likes

Comments

Alla dagar på året
Så i morse när jag vaknade snöade det ute! Jag har tidigare i veckan velat gå ut och gå med kameran och ta bilder men tidigare dagar har det regnat för mycket och idag snöade det istället så jag bestämde att när barnen åkt skulle jag ut och gå. Jag gick, fotograferade, gick, hälsade på en hund och det gick i en cirkel typ 3 eller fyra gånger. Många ägare som var ute där kring 11.30-13.00. Jag gick ungefär samma väg som jag gått med Louise en gång tidigare men där vi gick vänster gick jag höger, jag ville se mer. Jag jag stötte på en liten bäck som var jätte fin och lät så vackert. Tillslut kom jag till en kulle där jag kunde se Tredegar town clock och tänkte "aa men det är inte så långt dit går dit och fotar den också" så jag fortsatte mot klockan och tog lite bilder, sen på väg hem gick jag förbi en tatuerings studio och gick in för att fråga vad de skulle ta betalt för den tatuering jag vill ha. Efter att ha fått veta priset bestämde jag mig för att göra den när jag ändå var där. Jag fick vänta ca en timme tills tatueraren hade tid för att göra den lilla simpla tattueringen och så fick jag den gjord. Jag planerade inte alls att jag skulle tatuera mig men ibland måste man vara lide wild and crazy. Och tro inte att jag bara skaffade något på måfå, har tänkt på denna tatuering sen innan jul, början av november kanske och tänkt fördelar och nackdelar. Skaffa inte en tatuering som du inte har funderat ordentligt på!Peidiwch â rhedeg cyn y gallwch cerdded

Don't run before you can walk

Denna tatuering har två betydelser, nästan tre.

Första är att den är på Welsh, jag har spenderat mer än 6 månader här och det kommer ha varit ungefär 9 månader när jag åker hem. Detta har varit en stor del av mitt liv och vill ha något som alltid kommer påminna mig om min tid i detta underbara land.

Andra är att jag har hela mitt liv varit bra på att klanka ner på mig själv när jag inte klarar av något på första försöket och har alltid velat vara världsbäst på all på en gång, detta ska påminna mig om att saker och ting tar tid att lära sig och att det är okej.

Typ tredje är att mitt jobb som au pair kommer ha pågått i ungefär ett år när jag kommer hem och när jag först började ville jag vara den bästa au pairen på en gång men fick lära mig att jag måste vara en bra au pair innan jag kan vara den bästa, jag fick lära mig sakta men säkert hur man gör vissa saker eller hur man handskas med barn som får ett tantrum. Jag vill nästan kunna säga att i den meningen så var jag tvungen att lära mig gå innan jag nu kan springa, för nu är jag nog faktiskt världens bästa au pair (delad första plats med Josefin ofc)

 

Bilder till mina bilder från dagen finns på min FLICKR

Likes

Comments