Alla dagar på året, Au Pair

Idag är det bara en månad kvar för mig i Wales. Josefin är inne på sin sista vecka i Australien.

Jag ser fram emot att åka hem, just nu mer än vad jag vill stanna. Men et beror helt på från timme till timme. När jobbet/dramat är jobbigt så vill jag bara hemma, när Alex somnar i min famn för hon är helt slut vill jag stanna för alltid. Jag älskar dessa barn, jag älskar Wales. Men jag älskar mig familj, mina katter, Sverige och Bålsta lite mer. Det ska bli skönt att komma hem men jag vill ta med mig barnen, speciellt Alex...

veckan har varit bra, massor av drama med pappan till barnen men annars har det varit ok. Vi var ute igår i en park och en skog. De var en jättefin å där, självklart var kameran med så bilder blev det och blöta skor och fötter för vad gör man inte för bilder? Måste redigera dem men det finns tid.

Alex somnade i min famn ikväll innan vi han ta ett bad, så hon fick lägga sig direkt, eller ja efter 30 minuter, då var jag klar med att njuta av hennes stryptag runt min hals. Älskade älskade Alex, jag kommer bryta nacken av de människor som sårar dig...


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alla dagar på året, Au Pair

Idag är det 4 veckor av jobb kvar... Wow tiden går fort.

Jag har beställt en födelsedagspresent / avskedsgåva till Louise (och barnen)
Det blev en fotobok med bilder jag tagit under min tid här och ett litet tack i slutet av boken.
Jag hoppas det kommer uppskattas.

Kollar tåg/buss priser för att möta Josefin när hon kommer till Bristol. Försöker lista ut vad som blir billigast och vad som känns bäst osv. Tåg verkar vara det som är bästa alternativet faktiskt, inte för dyrt och lättast att använda.

Souvenirer måste köpas också, har köpt två än så länge men saknar några stycken.
Tror jag såg en souvenir shop i Tredegar Town så ska ta mig dit idag nu när jag är ledig och se om jag hittar något.


Likes

Comments

Alla dagar på året, Musik

Från min Pinterest

SWMRS, jag lyssnade på dem första gången på konserten i Lördags och har sedan dess lyssnat massor på dem samt tittat på intervjuer och läst lite. Det är verkligen ett band som är medveten om vad som händer i världen. De pratar mycket om rasism, sexism, HBTQ+, fascism och liknande. De bland annat klär sig i klänning eller kjol ibland för att bryta normen om vad som är maskulint och feminint. De gör ett jävla bra jobb tycker jag.

"There's alot of shit going on right now, alot of fascist people trying to make you think a certain way. Can I ask you to do one thing? Today when you get home after the show and you lay in bed can you please think about what you are going to do to start thinking more for yourself. Just think for yourself, how can I make sure that I think for myself and don't let anyone else decide what I think?"
- Cole Becker of SWMRS 11/3-17

Likes

Comments

Alla dagar på året, Musik

Wow... detta hände på riktigt...

Jag har haft den bästa dagen på väldigt länge. Jag må ha ont i ben och fötter men mitt hjärta är fullt av kärlek och glädje.
Klockan ungefär 12.15 började jag köa för att träffa All Time Low innan konserten. Tack vare en tjej och hennes mamma hittade jag rätt efter att ha känt mig helt vilse. Alla stod i samma kö från början. Så de som skulle på deras signing och de som inte skulle dit stod alla tillsammans men kring 14 bildades det en separat kö för oss lite bättre ;) där stötte jag på några andra tjejer som såg till att vi hamnade lite längre fram.

Planen var att de skulle släppa in oss klockan 15 för att ta oss dit vi skulle få en affisch signerad av killarna men inte fören kring 16 blev vi insläppta. De gav oss armband och visade oss vägen till ett rum där vi fick fortsätta vänta. Där väntade vi kanske 30 minuter innan killarna kom in. Det var så konstigt att äntligen efter så många år vara i samma rum som dem och faktiskt ha chansen att säga några ord till dem. Jag började gråta men höll mig samman så mycket som möjligt tills efter jag hade träffat dem. Jag gav ett brev till dem till trummisen Rian och han sa "Hey, look here" och pekade på brevet "you spelled time wrong" Jag hade glömt att lägga till ett e på slutet, jag vände mig till honom och sa "I'm so sorry, this is so embarrasing omg no" och både han och Alex (som hade lyssnat på oss) sa "Don't worry it's okay" och sen la Rian till "I'll just add it for you!"

Efter det fick vi titta medans alla andra fick sina affischer signerade och innan de gick tog Jack en snap av oss medans vi vinkade och skrek. Sen var det att vänta igen. Vid ungefär 18.45 fick vi gå in till stället där konserten skulle vara. Vi från signeringen hade Early Entry så vi släpptes in innan de som väntade ute släpptes in. Detta resulterade i att vi var de första 4 raderna. Sen blev det att vänta mer tills de släppte in resten av fansen.

Innan All Time Low spelade hade de två förband; Waterparks och SWMRS.
Wow säger jag bara, vart har dessa band varit någonstans? Varför har jag inte lyssnat på dem?
De var sjukt bra och jag kan nu inte sluta lyssna på deras låtar haha.
Efter hela konserten fick jag möjlighet att ta en bild med sångaren Cole från SWMRS, han var jätte snäll och vänlig.

Sen hände det. All Time Low kom ut på scen och att jag höll på att svettas ihjäl och att mina fötter gjorde ont spelade ingen roll längre. De hade en sån stage presence att jag inte trodde det var sant. Jag kan endast jämföra med One Direction och Justin Bieber och All Time Low är så mycket bättre live än dem. Dessutom låter det lika bra live som på skivorna vilket jag inte kan säga det samma om med JB eller 1D.

Efter några låtar sjöng de Therapy, det var helt otroligt vad jag var glad över att höra Alex sjunga denna underbar låt. Den har hjälpt mig så mycket genom åren och att få höra den live var bland det bästa med kvällen. Jag filmade nästan hela låten men min mobil valde att sluta filma mot slutet... Dock hör man mest bara mig som sjunger med. Efter Therapy skulle de sjunga Missing You och innan de gjorde det sa Alex detta;

"This next song is for everyone who has a disorder, or know someone who has a disorder. You are not alone and it gets better. If you feel that you are alone put our music on cause we will always here for you. This is missing you"

Wow, jag grät mer än vad jag grät under Therapy, jag kände mig så träffad av de han sa. Jag har vänner och familj som bryr sig men jag har haft tillfällen där det känns som om jag är ensam i världen och inte har någon, då har jag satt på mig hörlurarna och lyssnat på bland annat All Time Low. Jag grät så mycket under den låten för jag kände mig så tacksam.

Efter Missing You spelades fler låtar, det skämtades och man kunde nästan känna alla personers lycka i luften.

Konserten led mot sitt slut, de tackade oss om och om igen för att vi kom och försäkrade oss om att de älskar oss och att det har haft en underbar kväll. Sista låten Dear Maria, Count Me In spelades, konfetti flög ner och sen var det slut.

Efter konserten gick jag och köpte lite merch; Två t-shirts, en tygväska och ett armband. Sen gick jag ut ur byggnaden och satte mig på marken. Mina ben var för trötta för att stå upp mer, där satt jag i minst 10 minuter innan jag såg Cole och bad om att få ta en bild med honom och sedan gick jag till hotellet.

Saker jag tänker på inför nästa konsert:

 1. Undvik att ha med dig en väska, även en liten.
  Jag hade en liten väska med mig och ändå var den ivägen. Vissa hade en stor ryggsäck...
 2. Klä dig i luftiga och bekväma kläder
  INTE jeans!! Det blir för varmt! Klänning, kjol, shorts. Ta på dig bekväma skor som du kan stå, hoppa och gå i utan att vilja såga av dina fötter
 3. Om du får ta med dig en vattenflaska in, GÖR DET
  Du kommer bli törstig, det är varmt, folk omkring dig i publiken kommer behöva vatten också.
  Vi fick ha vattenflaskor igår med oss vilket jag inte hade, men de delade också ut vatten till publiken, men inte så att alla fick i sig ordentligt med vatten. 3-5 personer kunde dela på ett litet glas var 10-20 minut.
Låt tips idag blir självklart kopplat till konserten
Waterparks, SWMRS och All Time Low

Likes

Comments

Alla dagar på året, Au Pair

Vilken dag det är idag! Min lilla blogg blir äntligen ett helt år! Jag hade bloggat tidigare (ingen av de tidigare bloggarna finns nog tyvärr inte kvar..)
Denna blogg har varit med genom nästan hela min resa som au pair, bloggade inte när jag sökte familj eller liknande men från att jag hade hittat en familj, till att hitta nästa familj, förbereda mig, åka till Madrid, ha problem med familjen, vandrarhem, ny familj på Gran Canaria, problem, hem, ny familj i Wales, problem och äntligen denna underbara familj!

Jag är så glad att ni vill läsa om mina dagar och se mina foton. Även fast det är mest familj och vänner så läser så har jag e anledning till att skriva. Jag har fått höra av min rektor från grundskolan att hon gillar att läsa min blogg och det levande språk jag använder. Tack! Jag älskar att skriva och berätta!

Detta kommande år kommer ni få ta del av andra händelser, se mig utvecklas mer som person och för hoppningsvis läsa om hur det är att återvända till gymnasiet!

Skål för detta fina år! Låt oss nu blicka framåt mot fler möjligheter att växa!


Likes

Comments

Alla dagar på året, Au Pair, Musik

Som ni kanske vet så ska jag på konsert om EN VECKA!
Den 11 mars ska jag äntligen få se All Time Low!

Konserten börjar klockan 19 och jag kommer ha tid innan att utforska Cardiff lite. Jag hoppas på att kunna vara inne kring 12 kanske för att sedan kunna göra lite innan jag vill röra mig mot Cardiff Univeristy Great Hall. Funderar på att vara Great Hall kring 17.30 men vi får se, vill kunna hamna ganska långt fram till scenen så att jag får se dem up close!

Iallafall har jag lite saker jag vill göra INNAN konserten, dessa saker är.....
 1. Äta koreansk mat på Kimchi
 2. Besöka Doctor Who experience - vilket jag nu läser kommer ta mig några timmar... så kanske inte...
 3. Besöka en souvenir shop

Så jag har längtat att få gå och äta koreansk mat och testa Tteokbokki Spicy rice cakes och riktig Kimchi Koreansk saurkraut.

Doctor Who Experience har jag tittat länge på att besöka men tvivlar hit och dit, det kostar cirka 150 kronor inträde och det ska tydligen vara en enormt häftig upplevelse om man gillar serien. Jag vill jag vill men det kommer ta lång tid att gå igenom hela upplevelsen och se allt från tv serien så jag tror att jag kanske får avstå då jag inte vet när jag åker in till Cardiff eller hur lång tid det tar för mig att hitta Kimchi och äta där.

Jag måste fortfarande hitta souvenirer till familjen och mig själv. Har hittat en sak till mamma och en till mig själv än så länge men min lillebror och far är inte lätta att hitta till. Desstuom ska jag hitta lokal öl till pappa också så det ska blir kul! Det får bli att köpa i Tredegar efter att jag samlat lite info om vad jag ska köpa för öl.

EFTER konserten då?

Jag tror att konserten komemr vara klar närmare 23 och min tanke är att helt klart gå ut och festa lite efter!
Känna på nattlivet i Cardiff som tydligen ska vara fyllt med lättklädda tjejer och fuckboys.
Kollar vad det finns för barer/klubbar i Cardiff och det enda jag riktigt hittat om folk rekommenderar är enn Gay klubb så jag antar att det kanske är dit jag får gå haha.

Likes

Comments

Alla dagar på året, Foto, Au Pair

Bilder från veckan. I måndags var vi på Big pit national coal museum, "fyfan va trist" ni kanske tänker. Men det var vackert och intressant och jag fick ta lite bilder (de sista tre)
Sen i Fredags var jag och barnen ute på en promenad med picknick, Alex ramlade i leran de första 10 minuterna vi var ute och vägrade låta mig torka av det. Men en bild gick bra att jag tog. De var båda riktigt duktiga och ställde upp på att ställa sig på vissa sätt för att jag skulle få den bild jag ville ha.

Idag skulle det ha varit rugby men tydligen är det ospelbart pga vad det har varit för väder... Det har regnat, vi är i Wales där det regnar 364 dagar om året och tydligen går inte deras plan att spela på för det har regnat...
Aja jag får väl se om det blir något annat kul...

Låt-tips denna vecka
Peace up, A-town down
Röda Heta Chili Paprikor
Love has either got you over heels or overdosed

Likes

Comments

Alla dagar på året, Musik

Gör dig själv lite lyckligare idag med 3 låtar från det norska bröderna i Ylvis. De flesta känner nog endast till deras låt The fox (what does the fox say?) men jag har en kompis *host*Josefin*host* som är besatt av dem. Så här kommer några av mina favoriter!

Likes

Comments

Alla dagar på året, Musik

Då var det Söndag igen och tid för en liten veckosammanfattning.

Måndag, Fredag och idag är mina "lediga" dagar, alltså de dagar som barnen är hos sin pappa under dagen men kommer hem på kvällen.
Jag skulle inte säga att jag riktigt har lediga dagar längre. Jag jobbar inte så jättemycket det kan jag vara ärlig med men jag har inte heller 24 timmar ledigt och har inte haft det på ett bra tag nu.

Jag har varit ute på några promenader den här veckan, bara för att komma ut och bara andas lite.
Twenty One Pilots vann en Grammy för Bästa pop duo/grupp framträdande och tog emot priset i kalsonger samtidigt som de gav ett fint tal (se här)

Tog skitfina bilder på mig själv som jag är jätte nöjd med. (Bilder här)

Har haft svårt att fokusera på enkla saker och haft lite allmän ångest sen i torsdags och det börjar bli bättre med fokus men ångesten finns fortfarande och bubblar under ytan.

Bästa ALL TIME LOW släppte ny låt och ny musikvideo. Älskar den och det är bara 20 dagar kvar tills jag ser dem!

Pratade med Josefin ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Och vi satt mest i tystnad över telefonen med varandra men det va höjdpunkten på veckan och jag kan inte fatta att vi ses om 63 dagar ❤

I morse natt kom Dylan ner till mig, klockan var ungefär 3.40 och sa "Linnea can you make me breakfast?" vilket han alltid säger när det är dags att stiga upp på morgonen. Jag vaknade och tittade på klockan och sa "No Dylan it's super early and too early for breakfast, would you like to lie with me until it's time to get up?" och det ville han. Så jag fick dela min säng med en fyraåring och sova på den sidan av sängen jag tycker är mindre bekväm men det spelar ingen större roll igentligen. Jag är bara glad att han förstod att det inte var dags att stiga upp och inte började gnälla om att han ville upp.

Låt-tips
Dirty Laundry - All Time Low
Love Me Like You - Little Mix
Här Kommer Alla Känslorna - Per Gessle


Likes

Comments