Alla dagar på året, Foto

"Jag skulle vara Kim Jong Un helt klart!"

Ja det här är det mest minnesvärda en av mina nya klasskompisar har sagt.
Jag ÄLSKAR att gå på folkhögskola, alla dagar får jag träffa mina nya vänner, skratta och lära mig nya saker (som att räkna division...)

Dessutom har vi en lektion i veckan som heter Kulturämne, det är som elevens val, man får välja ett ämne man vill syssla med under höstterminen och ha den lektionen ca 1.5h i veckan. Jag har valt foto, min lärare Paul är britt och fotograf samt jobbat för svt en del. Jag älskar denna kurs och har sjukt kul! Än så länge har vi inte gjort jätte mycket men jag lägger in några bilder här nedanför därifrån!

Jag ligger i fas med ALLT, jag har inget jag inte har gjort (förutom att läsa denna veckas sidor i boken vi läser på svenskan) men annars så ligger jag liksom i fas och så fort de säger att vi kan jobba med restuppgifter så har jag inget att jobba med. Det är fett segt för då sitter man bara där och gör ingenting...

Smedjan vid min skola // Deras fönster // Gula byggnaden i bakgrunden är min skola

Likes

Comments

Alla dagar på året

Detta är min just nu favorit låt! UNDERBAR

Nu är det nära, snart börjar skolan! Fram tills dess ska jag peppa, fotografera och se De Vet Du på Lördag.
Idag har jag varit med mamma på Dollarstore. Sen efter lunch när posten varit här åkte vi och hämtade mitt SL kort jag har fått från kommunen att åka till skolan med.

Ikväll ska jag titta på Show Me The Money, ett Koreanskt TV program som påminner lite om Idol, fast för rappare typ.

Likes

Comments

Alla dagar på året

Heeeeeeeeeeeeej

Hur är läget? All good?
Här är det bra!

Jag har jobbat så mycket hela Juli. Sex dagar i veckan varje vecka.
Men nu så är jag arbetslös igen. Dock börjar skolan snart igen! 21 Augusti börjar jag.
Jag skickade idag in ett formulär om ansökan om SL kort/ersättning från kommunen för att kunna åka till skolan.

Jag är så sjukt taggad på att fotografera men inget inspirerar mig. Det är så segt att inte något lyser upp och bara skriker "FOTOGRAFERA MIG!" men inget alls finns.

Från en tid då jag hade insperation

Likes

Comments

Foto, Analog

Nu har jag haft bildera ett tag men har helt enkelt inte haft någon motivation att blogga tyvärr.
Här kommer de bilder jag är mest nöjd med, alla är spegelvända av någon anledning och ska ta mig tillbaka till fotoaffären och fråga varför det blev så. Men njut iallafall av skönheten!

Likes

Comments

Foto

Igår när det var 6 Juni så åkte jag och familjen till Sigtuna för att sitta vid vattnet och äta glass.
Glassen var jätte stor och man orkade inte hela, dock mycket god! Efter det åkte vi för att hitta de buddhistiska templet som ligger utanför märsta. Det var inte riktigt som vi trodde det skulle vara så vi åkte till ett slott som låg där i närheten istället.

Sen så lämnade jag in min rulle film till fotobutiken i Bålsta i måndags och bilderna lär komma någon gång nästa vecka så nu är det bara att vänta och se! Är så peppad på att få se resultatet.

Likes

Comments

Alla dagar på året, Foto

Hejsan!

Här kommer en update om mitt liv osv osv.
Jag har börjat jobba smått som vikarie för kommunens förskolor och har fått ett jobb som servitris/bartender på Skokloster campings restaurang Sjöö utsikten. Jobbet i Skokloster är skit kul och lär mig mer och mer för varje dag jag är där. Jobbet som vikarie är inte lika givande tyvärr men man tjänar pengar så det är ju nånting.

Har införskaffat i en analog kamera också, en Konica Autoreflex T3. Skit kul att använda men är osäker på hur bilderna kommer bli, men det lär vi märka :)
Dessutom försöker jag hålla mitt rum så minimalistiskt som möjligt nu och vill införskaffa i flera gröna växter.
Jag fick skott från en av mammas växter här om dagen så nu ska de få växa rötter sen ska jag plantera ut dem i kruka.


Växten • Min kamera ft. mina kaktusar och min Mauro Scocco skiva • Min lillebrors liljekonvalj bukett på skjortan

Likes

Comments

Alla dagar på året, Foto

Måndagen den 24 April åkte jag och Josefin till London. Vi behövde vara vid tåget 8.40 så ungefär kvart i åtta ringde jag för att boka en taxi. Självklart hade jag helt glömt att barnen denna dag skulle börja skolan igen efter påsklov och att ALLA taxi bolag i närheten av där jag bodde kör barn till skolan. Så ingen taxi fanns för oss. Vi kunde inte riktigt se vilken buss vi skulle ta heller så istället började vi gå samtidigt som vi hade en lapp där vi hade skrivit "To Ebbw Vale trainstation" så att vi kanske skulle stöta på någon som ville skjutsa oss. Till slut lyckades jag lista ut vilken buss vi skulle ta och snart satt vi på tåget.

När vi kom till London åkte vi först till Kings Cross där enligt Harry Potter böckerna platform 9 ¾ ligger. Som den sanna vännen jag är följde jag självklart med Josefin som ville dit. Men när vi kom dit var det jätte lång kö till att ta sin bild där så vi valde att gå in i butiken som ligger intill och fortsätta till nästa mål istället.

Nästa mål var Big Ben. Där tog vi några bilder på den stora klockan och sen var det som dags för lunch. Klockan var redan strax efter tolv och vi hade varit vakna sedan ungefär 6.30. Vi båda visste att vi ville ha fish 'n' chips på en pub så vi började leta efter en pub som inte var fullsatt. Den puben vi hittade var jätte mysig och vi satt precis vid ett fönster som lös upp underbart för bilder!

Efter god lunch så var vi tvungna att börja röra oss för att hämta Josefins väska, de som var det huvudsakliga målet med resan. Där fick vi än en gång problem med bussar. Bussen vi skulle ta gick inte. Så vi fick hittas oss till underground, åka till nått ställe och sedan ta en buss därifrån. Det gick bra det med, vi skrattade mycket under resan på bussen men åt vad minns jag inte. Självklart var det en dubbel däckare och vi satt där uppe och längst fram, som äkta turister

När vi hade väskan åkte vi tillbaka till Kings Cross så att Josefin skulle få ta sina bilder vid platformen. Kön var lite kortare denna gången och det tog ungefär 20 minuter att köa.
Efter bilderna tagits köpte vi något mindre att äta på tåget hem, det blev lite choklad. chips och något att dricka. Resan hem var ok, vi var tvungna att hoppa av en några stationer tidigare för tåget var försenat och vi skulle inte varit hemma i huset förens vid 1-2 på morgonen om vi inte hade hoppat av och tagit ubern. Istället var vi hemma vid 22.

Likes

Comments

Alla dagar på året

Jag är hemma i Sverige igen.
Det kommer ett inlägg med resan till London och liknande senare men just nu försöker jag fortfarande landa i att vara hemma. Jag fick falukorv, tårta och presenter i Onsdags när jag kom hem.

Kämpar nu med paypal och annat liknande så att jag har alla mina pengar på kontot och kan betala tillbaka pengar till mamma som jag lånat för att köpa jeans och skor.

Likes

Comments

Alla dagar på året

Det kommer komma spoliers antagligen i detta inlägg så om du inte har sett men ska/vill se denna serie läs inte detta inlägg ❤

Så denna serie tyckte jag var bra på många sätt, så här i efterhand önskar jag nog att jag inte sett den då jag tror det river upp många sår hos mig då de som ni vet handlar om en tjej som tar livet av sig efter att ha blivit mobbad och utsatt för mycket olika trakaserier. Jag själv har inte varit med om så grova saker som Hannah har varit med om men de känslor hon beskriver är något som ligger mig nära.

Innan Hannah tog livet av sig spelade hon in kassetter där hon berättar 13 anledningar till varför hon tog livet av sig. Under seriens gång får vi följa Clay Jensen när han lyssnar på dessa kassetter och hur han kämpar med att lyssna på dem. När han väl lyssna på dem får vi se händelserna så som de hände när Hannah upplevde dem.

Spridning av bilder, rykten om att hon är lätt att få i sängen, en lista där de skriver de med bästa/sämsta rumpan, bröst, mun osv, våldtäkt och en kurator som inte tar henne på allvar är några av de sakerna som ledde till Hannahs självmord.

Clay Jensen var Hannahs love interest och vise versa. Anledningen till att det är Clay vi följer under serien är för att han också med på kassetterna men vi vet inte varför och det gör inte han heller och för att få reda på varför måste han lyssna igenom alla kassetterna för att komma till sin egen.

Clay gjorde inget mot hemskt mot Hannah aktivt. Hans misstag var att han inte stod upp för henne utan bara stod vid sidan och såg på när hon blev mobbad även att han inte tvingade Hannah att prata om hennes känslor även fast hon bad honom gå.

Vi får även se Hannahs föräldrar kämpa igenom hennes död och att de försöker förstå varför hon gjorde det då hon inte lämnade något brev till dem och de har inte hört kassetterna.

Serien innehåller många grafiska och jobbiga att se på scener där bland våldtäkten på Hannah och Jessica samt Hannahs självmord. Före avsnitten varnar de om att det kommer vara starka scener med våldtäkt/självmord och att det kan vara känsligt för vissa tittare.

Jag kan förstå varför de visade dessa scener så tydligt på det ger en väldigt stark effekt på tittaren.
För mig var det svårt att titta på våldtäkts scenerna och ännu svårare att titta på självmords scenen. Det kändes väldigt verkligt och jag har fortfarande lite svår att processa det.

Över lag tycker jag att det är en mycket bra serie och det slutade på ett sätt så att det skulle kunna bli en säsong 2 men samtidigt så att det skulle kunna lämnas där.

"You can't love someone back to life"
"You can try"

Bild-länkar:
Tumblr
ComingSoon

Likes

Comments