i familjen Nu när snön kom, har inte bloggen varit prio 1, jag har flyttat igen, och jobbat som bara den, haft fullt upp så tiden har varit minimal då sömn också behövs. hästen har också tagit mycket av min tid, då jag delade med en annan på min häst då jag behövde lite hjälp, men hon hade inte längre tid och de förstod jag så nu är det bara jag som har henne igen.
denna veckan åkte jag med jobbet och hämtade nya lastbilar. 2 stycken i Kalmar, det va en bit bort men det gick på körtiden att komma fram i tid och det var kul. Volvo FE va det, men jag kör en Scania, jag föredrar den mer, mycket trevligare att köra med tanke på min längd 1..60 är inte så mycket att spela på då handbromsen satt mycket långt bak på denna jämfört med sättet. min lillasyster börjar bli stor nu 1,5 år nu, sen kommer nog en nykomling i famlijen, det får ni veta när det närmar sig.
Jag har också fått med min bäst vän som praktikant på jobbet, roligare kan jag inte ha det, bättre samspel på arbetet får man nästan leta efter.

Jag har också beslutat mig att ta körkort för buss, en ny erfarenhet kan inte skada, och de kommer bli kul, sen väntar jag på min nya bil en Dacia Duster vit, det kommer bli najs med en sprilans ny bil. som jag vet tar mig från A-B.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är uppväxt på landet, det går inte förklara hur skönt det är när man inte har många grannar, eller något och tänka sig för om man råkar gå till brevlådan si och så. Naturen ger mig ett lugn. Det är så fridfullt och frisk luft. Jag bor i Bullaren och det är nog det rätta stället för mig att bo i skulle inte byta det mot något annat.
Idag fick jag en tur som är i Buallren, och det ska jag ha imorgon också för bullaren e så stort så vi hinner inte med allt annars.
Dom som bor i Bullaren är ett helt underbart folk, snälla, trevliga och intressanta.
Jag växte upp utanför Bullaren på ett annat ställe men det var landet också men bullaren är lite mer som en familj typ. Det händer så mycket här, brännbolls turneringar, bullar rutten, där massor cyklar en lång runda, en på vinter revy en pjäs eller vad man ska kalla det, men det händer alltid något känns det som.

Rekommenderar det starkt att besöka <3
Likes

Comments

En bästa vän kan man inte vara utan. det är någon man litar på, någon man kan parata om allt med, vara ärlig, ha hjälp av när man får problem, när man e ledsen, och verkligen allt. Jag har en sån person i mitt liv jag inte skulle vilja var utan en dag utan henne. Utan henne hade inte mitt liv kunnat se ut som det gör idag.
i 7 klass i högstadiet fick jag en kompis i klassen som heter Annika. Men när hon var ledig från skolan eller sjuk. Så var jag helt ensam. jag hade ingen annan. Jag blev ensam på rasterna. Jag var mobbad och ingen tyckte om mig, jag skrattade för mycket. jag var för tyst. jag var för fet. vägde kanske max 50 kg aldrig varit så smal, jag var för ful, jag var inte tillräckligt populär, jag hade ett konstigt efternamn- det e finskt.
En rast såg min syster mig hon är 1 år äldre så hon gick på samma skola, hon såg mig ensam, hon var så kallad populär... Hon frågade mig om jag var okej, då började jag storm gråta och sa nej, jag är inte okej. Jag har ingen att vara med och ingen tycker om mig eller vill vara med mig. Så jag fick prata med rektorn och allt och säga att jag blev mobbad och utfryst. Jag försökte bli vän med dom andra men när man blir retad och trampad på tårna när man har nageltrång så det börjar blöda, då är det inte lätt.
Min kompis, hon var med dom andra flickorna i klassen. men man såg att hon inte fick vara med på samma sätt och hon satt tyst och sa inte så mycket. Så jag och Annika drog med henne att vara med oss.

Sen efter det har jag och min kompis Marie alltid hållit ihop, vi är verkligen synkade, vi kan säga samma sak samtidigt, vi tänker samma, har samma intressen och ställer verkligen upp för varandra i alla väder.
En sån kompis hittar man nog bara en gång i livet. Marie kommer alltid vara vid min sida och jag vid hennes.
Hon får alltid veta allt om mig först, vi kan prata om allt och vara ärliga och ha olika synpunkter om saker men
, det är okej vi respekterar varandras olika synpunkter och kan förstå att man kan tycka olika. Men det är sällan, vi tycker olika vi tycker oftast samma sak.

Marie är min bästa vän och som en syster <3


Likes

Comments

Min ena katt Mio hittades som en övergiven kattunge vid Skee kyrka, en vaktmästare kom och frågade min mamma om vi ville ta hand om henne. Mamma kunde ju inte tacka nej så vi tog henne. Det var inte säkert att hon skulle klara sig eftersom hon var så liten, men vi köpte katt mjölk till henne, och katt bebis mat. hon växte sig större och större, sen några år senare, fick hon kattungar tre små sötnosar, min syster tog en av bebisarna sen när dom var redo att flytta efter 12 veckor. Jag flyttade hemifrån för inte så länge sedan, några mil från där vi bodde innan så jag tog ju så klart med min katt Mio och min katt Findus. jag släppte ut Findus först det gick jätte bra, nån vecka senare smet Mio ut sen såg jag henne inte mer, jag letade och letade, orolig som bara den. Kollade med grannar, ingen hade sett något. Findus fick flytta hem till Mamma igen då jag ska flytta igen och jag ville inte att dom ska bli flytte hit och flytte dit katter.
Igår fick jag ett samtal av en som kände någon som hade några grannar som hade en katt hemma hos sig, som beskrevs som Mio såg ut. Jag åkte dit direkt med bilen.
Det var Min katt, min Mio, jag började gråta av glädje.
Hon var borta i nästan 2 månader, så att se att hon var helt okej och lika glad som vanligt gjorde mig så glad, och en lättnad kom.
Hon är nu också hos Mamma, där blir hon inte bort jagad av andra katter och har de lugnt, även om hon e min vill jag att hon ska bo där hon har det bäst och då mår jag bra.

<3 MIO <3 Bebisen på bilden är min underbara lillasyster <3

Likes

Comments

Jag är inte en morgon pigg person, jag ligger gärna och sover den där lilla x-tra 10 minuterna man kan få på morgonen, som jag hopps dom flesta gör i min ålder.
Det sägs att man blir mer morgon pigg med åldern, men hoppas de finns en verklig svacka där, för den är jag i. För jag blir verkligen bara tröttare och tröttare på morgonen.
Men det skönaste är när man kommit igång, och ljuset smyger sig fram genom trä topparna och bländar en i ögonen, då vet man att nu kommer energin och lusten till att vara vaken.
I mitt jobb ska man börja 06:00 och ibland börjar vi 05:00. Då måste man vara igång på morgonen, kanske inte världens bästa tider för mig egentligen, men jag är nöjd ändå. Jag trivs ju med mitt jobb. De är väl bara de att jag är latast på morgonen helt enkelt. De är bara att bita ihop och hålla igen tills man vaknat ordentligt, och då går tröttheten över.
Desto snabbare jag kommer upp och igång desto snabbare kan jag börja jobba och kan bli klar snabbare, oftast för att hjälpa dom andra som kör, eller för att ta de lugnt. Det känns alltid bäst att vara klar med det man ska göra på dagen så man kan tänka på vad som ska ske härnäst, utan stress och utan oro det är alltid bäst.

Likes

Comments

Det jobbigaste med hösten är att man känner sig ensam, Det känns som att jag vill ses, umgås med mina vänner, men det är bara jag som tar initiativet, det är faktiskt väldigt tråkigt, för det kommer till den punkten där man slutar höra va sig för man vet att man bara kommer få ett nej, kan, inte, och det är ju helt okej jag har inte alltid tid jag heller men då blir det mest så att man tänker '' okej dom hör av sig när dom har tid'' så slipper man ha känslan att masa på folk. Det är ju ett av det viktigaste som finns, att bara få umgås med sina vänner, att få prata, lite så där allmänt om allting. 

Men nu känner jag mig väldigt ensam, faktisk att bara ha några få att kunna var är tråkigt när dom inte kan, så om någon vill vara med mig  så är det bara att höra av sig :D ;)

Likes

Comments

Alltid när jag var liten så jag somna efter Bolibompa, det var liksom som en signal som sa. Nu ska du sova.
och jag sov ca 10 timmar som ett barn i den åldern ska göra.
den växte jag upp och i tonåren var det som vanligt. Men nu när jag börjat jobba så är det verkligen tillbaka till det med att sova 10 timmar. Jag är så trött konstant.
Förra vintern var jag i en depression, det ledde till jobba 06.00-15:00 sen hem sova vakna vid 10 på kvällen gå på toa, sen somna om och vakna upp lagom till att åka och jobba.
Det ledde till att jag var inte ute så ofta, umgicks, hittade på saker med mina vänner. Orken fanns inte där!.
denna vintern verkar vara på väg åt samma håll.
Men orsaken till depressionen är stress och väder omställningen.
Jag saknar solen och att den värmen.
Idag var första dagen som jag körde på halt väg lag med lastbilen sen förra vintern, det är alltid nervöst första dagen. men jag hoppas på bättre underlag, bättre grusat och underhållet resten av vintern.

Men jag försöker sova minst 8 timmar om dagen och högst 10, då man kan bli trött även med för mycket sömn.
Det svåraste är att hitta det bästa läget för en själv.

Om ni har några bra förslag till att inte vara trött eller ett bra tips på hur man kan få den bästa sömnen som går skriv gärna till mig, eller kommentera.

<3

Likes

Comments

Jag har alltid tänkt på en sak, varför drömmer man? vad är meningen till att man drömmer egentligen?. Det finns ju en studie till varför man drömmer, det är för att det centrala nervsystemet bearbetar information. Men exakt varför vi drömmer finns det många teorier om. En annan teori, som väckte stor uppmärksamhet på 1970-talet, är att drömmar består av slumpmässiga hjärnimpulser och att vi sedan sätter ihop dessa minnesfragment för att göra drömmen begriplig. Ofta rymmer drömmar tvära kast i tid och rum, vilket kan stödja denna teori alternativt förklaras av att hjärnans centrum för tids- och rumsbegrepp är mindre verksamt i sömnen.Men det vi drömmer om glömmer vi väldigt snabbt. Det finns en teori, man glömmer drömmen väldigt fort för att verkligheten kommer ifatt och man tänker framåt och inte bakåt. Nu på senaste tiden har jag drömt många drömmar som hänt på riktigt inte så långt efter jag drömt, jag vet att det inte hänt förut och det blivit en så kallad ''de ja vu'' upplevelse, eftersom jag skriver ner det jag drömmer.
Men jag undrar varför jag har fått så många drömmar som blir på verklighet så ofta nu och så tätt emellan alla. Jag undrar om det betyder något ??
Som tur är det inga dåliga drömmar som hänt på riktigt, utan bara vanliga drömmar, som te.x
- jag kör en speciell bil, jag träffar folk under en speciell situation, jag gör något jag vet jag drömt. Men jag kommer bara på att jag drömt det i sekunden det händer då vet jag detta har jag drömt och det kan jag kolla upp sedan då jag skrivit ner de.

vad tror ni betyder när man drömmer på det här viset, kommentera gärna eller skriv till mig.

källor till informationen hittade jag på internet, http://www.alltomvetenskap.se/nyheter/varfor-drommer-vi
Här kommer en länk om 8 olika anledningar som kan vara roliga att läsa om och tänka på om det stämmer eller inte
http://www.mabra.com/8-saker-du-inte-visste-om-dina-drommar/

Likes

Comments

Måndagen efter jag tagit studenten våren 2015, börja jag jobbet med att köra Lastbil, men en sopbil, ingen vanlig man ser ute med paket och sånt, utan jag hämtar folks SKIT!! Att jobba inom det yrke i min ålder är faktiskt väldigt svårt, folk skämtar om det hela tiden, ''åh vilket skit jobb' ''åh vilken sopa'' ''haha det kan inte vara kul'' m.m.

Men jag älskar mitt jobb faktiskt! hur mycket folk säger att man ska luktar väl skit efter det, åh det luktar det och all möjligt. men jag har bra lön, världens bästa ledning, chef och mina arbetskamrater gör så mycket, bättre får man leta efter. Folk har alltid åsikter vad dom tycker men det viktigaste är att jag tycker om det och trivs. Man luktar inte sopor om någon undrar, svett kanske, då jag går runt 20 000 steg om dagen men det är ett fritt jobb, jag hinner alltid med det jag ska ha och mina kunder är trevliga när dom kommer ut och har frågor. Jag kör områdena Hamburgsund, Fjällbacka, Grönemad i Tanum. sen har jag kört Komposterad och hushålls sopor i hela kommunen innan jag fick fast och bara var tim anställd. Jag hade fördelen av att vara från kommunen och älskar läsa kartor så det har faktiskt gått bra för mig. jag känner att detta är min sak att göra och att det här kan jag jobba i flera år framåt.
Jag önskar väl att alla i min ålder inte hade såna fördomar om mitt arbete arbete. men folk har ju fördomar om allt nu för tiden så jag lever med det. Jag trivs och det är det viktigaste.

Nu när snön kommer och lägger sig blir det mer spännande. halt och ut med lastbilen det är alltid intressant.
förra vintern gick bra, men dom säger att det ska bli halare i år, men tar man det lugnt och planerar sin körning så ska jag nog klara det utan problem.

Vad anser ni om att jobba som lastbilschaufför, och vad anser om köra sopbil.
är det något ni anser en Kvninna skulle göra?? kommentera gärna :)

Likes

Comments

Jag vet inte om jag kommer skriva några inlägg, som ni kommer se, detta är väldigt mycket för att jag ska kunna skriva av mig nån stans. men det ska bli kul, jag kommer nog skriva i ett typ som i en Bok, lite som en självbiografi eller nästan inte det heller, men kanske som en bok om ett liv som kan likna mitt där vissa händelser har hänt men vissa detaljer kan vara påhittade mest för att inte sätta skit på personer i min närhet så kan det som står inte dom gjort eller hänt alls, men kanske ett bra sätt att bara få skriva historier, eller som en bok liksom. 

får se hur detta går :)Likes

Comments