Long time no see. Eller vad säger ni? Jag säger då bättre sent än aldrig.

Nu är jag tillbaka vid samma problem som jag alltid har när jag skriver dessa inlägg. Vart ska jag börja? Men låt oss börja den 21 oktober. Det var en lördag och inne i San Francisco vid Ocean Beach var det ett evenemang som kallas Corgicon. Det är bara massa corgis som samlas på stranden, vissa i söta utklädnader. Till er som inte vet vad en corgi är så låt mig upplysa er om att det är en hundras (med väldig korta ben. Men dom är otroligt söta). Jag och Gabriel åkte då dit för att titta och klappa alla söta hundar. Vi hade sen en picknick på stranden för att sedan gå och titta på en gammal väderkvarn i Golden Gate Park. Efter att vi tittat på den gamla väderkvarnen så åkte vi till en utsiktsplats över Golden Gate bron. Det var en bra lördag och vi hade väldigt tur med vädret måste jag säga. I vanliga fall så är det kallt i San Francisco och speciellt om man är vid vattnet där det 9/10 gånger alltid blåser men just denna lördag så var det varmt och blåste ingenting. En rolig sak hände dock när vi skulle titta på den gamla kvarnen. Vi gick en promenad från stranden till kvarnen för det var inte alls långt. Men för att komma fram till kvarnen behövde vi gå genom en liten skogsdunge. Till historien hör att kvarnen är stor och lätt att se. Ha det i bakhuvudet när jag fortsätter min historia. Där går vi i riktning mot kvarnen. Vi ser den innan vi går in i skogdungen, kvarnen är alltså så stor att man ser den över träden. Vi går in i skogsdungen och upp för en liten kulle. Gabriel leder vägen för att han vill tro att han hittar vägen vilket jag nu har lärt mig att han inte kan. Men han går först och när han kommer upp på kullen så tittar han sig omkring och frågar vart den är. Jag bryter ut i ett gapskratt och han ser frågande ut och frågar vad som är så roligt. Jag säger då att den ungefär 50 meter bort och frågar om han verkligen inte ser den. Han tittar då sig omkring igen och upptäcker den och ger någon töntig ursäkt om att trädet var i vägen men vi vet alla att den inte var det utan att han bara har dålig syn och ett uselt navigationsinne.


Nu till lite glada nyheter. Iallafall om man är en svensk och ej är i Sverige eller om man heter Ingela och älskar IKEA. Men jag och Hanna åkte till IKEA en kväll eller det var inte vilken kväll som helst utan det var Hanna's födelsedag! Hon kom och hämtade upp mig efter jobbet och vi började åka mot Oakland där IKEA ligger. Det tog oss 1,5-2 timmar att ta oss dit på grund av all trafik. Men när vi väl kom fram till IKEA så var vi två lyckliga svenskar. Vi gick igenom affären och bara läste alla svenska namn. Sen gick vi vidare till restaurangen för kvällens stjärna, svenska köttbullar men potatismos och lingonsylt. Fantastiskt gott! Efter vi hade ätit gick vi ett varv på der nedre planet och jag köpte en ljusslinga till mitt rum, några doftljus och lite godsaker bland annar marabou, julmust och en adventskalender. När vi kände oss klara med IKEA så satte vi oss i bilen för att äta lite chips, julmust och chokladtårta. En helt magisk kväll måste jag säga.

Från en rolig sak till en mindre rolig sak. Weekend course. Som en del av J1 visumet jag är här på måste man plugga 6 credits. Det är ungefär 72-90 timmar som man måste plugga. Jag har valt att ta mina credits genom weekend classes. Det är precis vad det låter som, en kurs på helgen. På fredagen jobbade jag mellan 8-13 och sen var det skola från 15-21:30. På lördagen var det skola mellan 9-20 och på söndagen var det skola mellan 9-16. Som tur var det inte en extremt jobbig kurs utan vi hade lite "skolaktiga" ämnen såsom US history och politics men som tur var det mycket lek och fritid också. Men på söndagen var vi utomhus hela dagen. Vi började med att gå runt på the botanical garden för att sedan gå till de young museum. Efter museet så fick vi själva gå runt för att hitta nånstans att äta. Efter lunchen så begav vi oss mot Golden Gate bron för att gå över den. Men vad som bör tilläggas till denna berättelse är att det var svinkallt hela dagen. Nu måste jag erkänna en grej. Jag är inte stolt när jag säger detta men jag måste bara berätta det. Jag vet inte om jag kan kalla mig norrlänning längre. Jag vet inte ens om jag kan kalla mig svensk längre. Jag har nog en liten identitetskris. Det är nämligen så att jag har vant mig vid vädret här i kalifornien. Jag fryser när det är under 15 grader. Jag vet jag skäms men det var inget jag letade efter utan bet bara hände. Jag ska försöka bättre mig. Men tillbaka till att det var jättekallt den dagen. Det vara säker bara 10 grader och mulet och dimmigt hela dagen. Så ja, jag frös.

Halloween då, jag gjorde inget speciellt på halloween. Vi klädde ut barnen till skönheten och odjuret och begav oss till Sausalito så att Brooke kunde gå bus eller godis. När hon gått eller snarare åkt ett varv i vagnen och fått hyfsat mycket godis så tittade vi på paraden i någon minut innan vi köpte burgare och for hem.

Sen jag sist gjorde ett inlägg så har jag och barnen hunnit varit sjuka inte en utan två gånger. Två omgångar av förkylning på en månad. Det är nog jobbigt att ta han om sjuka barn men när man själv är sjuk så tas det till en ny nivå. Men jag och Alexander har suttit i soffan och bara gosat. Men på tal om Alexander så har han nu sagt sitt första ord "mama". Kan inte förstå att han redan är åtta månader. Min lilla kille som jag känt sen han var en pluttig liten 3 månaders bebis har blivit en stor pojke. Eller allt är ju relativt men han är stor om man jämför med hur han var när jag kom hit.

Nu känner jag att ni är up to speed som man säger. Eller juste, i onsdag gjorde jag teoriprovet för körkortet här och det gick bara bra. Jag var nog mest rolig för syntestet man skulle göra där på plats då jag vet att min syn kanske inte är den bästa. Men jag klarade både den och själv provet så nu är det bara att klara uppkörningen.

Sist men inte minst, dagen d är här, det så att i detta ögonblick som jag skriver detta så är det bara två dygn innan mamma och pappa är här. Att jag äntligen kommer att får krama om dom efter fem månader känns overkligt men jag är så extremt lycklig att dom snart är här. Idag är det ju den 11 (här medans jag skriver så är det fortfarande lördag den 11 november) och det är exakt fem månader sen jag sa hej då till dom på Umeå flygplats. Jag är så lycklig att jag tog mig iväg och jag ångrar det inte för en sekund även fast att där och då för fem månader sen så skulle jag gjort allt för att bara fått stanna hemma. Men jag tog mig iväg och idag så älskar jag inte bara min familj i Sverige utan jag har även fått en familj som jag älskar här. Och jag är så tacksam och glad att jag ska få rå om mina föräldrar i två veckor och får visa dom mitt nya hem och familj.

Låt mig avslutat detta inlägg med några söta bilder på mig och barnen. Och jag ska försöka bli bättre på att uppdatera men jag lovar inget.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ojoj nu var det ett tag sedan jag var inne här. Jag gick nyss igenom mina bilder och skrev ner vad som hänt (vad jag fotat) den senaste månaden. Det blev 8 punkter. Jag har alltså 8 saker att ta upp i detta inlägg eller om det blir flera inlägg återstår att se. Men vi tar det från början.

Jag fick ett paket hemifrån. Ni förstår inte känslan när man får en avi där det står att man har fått ett paket från sin familj som man inte kramat om på alldeles för länge. Känslan av att ha en liten bit av hemma här. Att få läsa något som är skrivet med mammas handstil. Bara det får mig tårögd. Lite tårögd blir jag också av pollyn men det låter inte lika fint att säga. Jag blev superglad över allt i paketet iallafall. Som ni ser så är det mest godis, dels för att jag älskar mina sötsaker och dels för att godiset här är dåligt. Det är jättesvårt att hitta bra godis här. I paketet fanns också en ring som jag fick av Linda. Det är en västerbottensring och jag har stolt på mig den varje dag. Men det roligast med detta paket är nog att se reaktionen på folk när dom testar djungelvrålen. Även fast man varnar dom med att det är SALTlakrits (det var svårare att stava lakrits än vad jag är villig att erkänna) så blir chockade över hur salt det är. Men jag är lite glad att ingen tycker om den för det betyder mer godis åt Linnéa. Tack till min underbara familj för det fantastiska paketet.

Jag och en kompis åkte in till stan för att sitta och titta på människor i Dolores park en stund. För det är det man gör ii Dolores park, äter kakor och tittar på människor. Innan vi slog oss ner i parken så gick vi förbi Safeway för att köpa snacks men när vi gik där så upptäckte vi något fantastiskt.Att en liten grej som att hitta svenskt hårdbröd i affären kan göra en glad. Jag är ganska säker på att jag släppte ut ett litet glädjeskrik när jag såg detta.

Vi hade en historisk varm helg här i början på september. 42 grader i Mill Valley. Det är nog det varmaste jag någonsin upplevt och eftersom att dom aldrig får så varmt här så har inga hus AC. Som tur är så har detta hus en källare så där nere var det inte lika varmt. Men inne i San Francisco var det 108 grader fahrenheit, det varmaste som någonsin uppmätts där. Jag kan säga att det fanns stunder då jag trodde att jag skulle gå bort. Nere i källaren hade vi kanske 28 grader på mellanvåningen var det kanske 34 grader och på övervåningen så var det samma temperatur som ute, det vill säga 42 grader. Så att vara i den värmen hela dagen plus att försöka att inte få bebisen överhettad var en struggle kan jag säga eftersom att bebisen vart kinkig för att han var varm. När han blir kinkig så vill han bara vara i famnen vilket resulterar i att jag gör honom ännu varmare. Det leder till en ännu grinigare bebis. Men vi båda två överlevde den alldeles för varma helgen. Kan verkligen säga att det var en nära döden upplevelse. Om jag får vara lite dramatisk..

Det är lite rolig att se att det 42 grader där jag är medans det bara är 3 grader hemma i Pauan.

På söndagen efter de tokvarma dagarna så bestämde jag och Nadine oss för att åka till stranden tidigt på morgonen. Sagt och gjort så kom hon och hämtade mig just efter 7 på morgonen och vi åkte till Muir Beach och hängde där hela dagen. En sak ska jag då säga att vattnet här är fruktansvärt kallt och det ska tydligen vara mycket hajar här. Så vad ni ser på bilden är det längsta jag någonsin kommer gå ut i vattnet.

Jag har ju också hunnit vara i Virgína en sväng sedan jag uppdaterade sist. Jag, Heather och barnen var och hälsade på Heathers familj i tio eller elva dagar i mitten av september. Det tråkiga var att jag blev tokförkyld andra dagen där. Och det värsta av allt var att när jag packade såg jag min svenska medicin men tänkte att "nej jag kommer inte bli sjuk. Jag behöver inte den där medicinen" dumt tänkt och jag får kanske skylla mig själv som tänkte så. Trots att jag var sjuk så var det otroligt kul att vara där och Heathers familj är verkligen supertrevlig och mysig. Jag och hennes mormor klickade direkt och det kan nog vara så att jag kommer bäst överens med gamlingar och barn.

Vi gjorde inte supermycket medans vi var där men en dag åkte vi in till DC och tittade lite där och gick på zoo till Brookes stora förtjusning. Vi hann också med en och annan picknick eller "pickenicke" som Brooke kallar det. Vi hade också ett födelsedagskalas för Heathers brorsdotter som fyllde 1 år. Det roliga är att Alexander som är 6 månader är både längre och väger mer än 1-åringen.

Det tar lite drygt 5 timmar att flyga till Virginia från San Francisco men jag kan säga att det känns som tio med två småbarn. Trots att barnen var superduktiga på flyget så är det intensivt. Och självklart är det alltid någonting som ska gå fel. När vi åkte dit så gick det bra på morgonen även om det var lite stressigt. Vi tog oss till flygplatsen, genom säkerhetskontrollen och in i flyget. Flygde över landet utan större problem med barnen. Vi lander 23 lokaltid i Virginia. Det är där problemen börjar. När vi går av flyget så har vi en liten vagn till Brooke men när vi får tillbaka den så har den gått sönder eller ena hjulet har lossnat. Det är en vagn som har dubbelhjul överallt så det ena hjulet på vänster dubbelhjul är borta (förstår man vad jag menar?). När vi sitter på tåget från terminalen till där man hämtar väskorna så glömmer vi bröstpumpen på tåget. Så efter lite strul och panik så får vi igen den och vi kan hämta väskorna och åka till huset. Kan säga att jag sov gott den natten.

Ett sista tack måste jag rikta till Daniel Tiger som underhöll Brooke. Vad skulle vi göra utan den tigern?

I lördags åkte jag och Gabriel till Headlands för att hikea upp till Hill 88. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte exakt vad det är men Headlands är ett område som millitären använde under andra världskriget så det är fullt med gamla bunkrar som det nu är massa med grafitti på. Det tog os 1,5-2 timmar att ta oss upp till toppen med det är en fantastisk utsikt hela vägen så det var inga problem. När vi var klara på toppen så påbörjade vi vandringen neråt och det tog oss ungefär 50 minuter. När vi kommit ner bestämde vi oss för att åka till Rodeo Beach. Där var vi till solen gick ner och det blev för kallt för att vara kvar. Efter det åt vi på Chick filA och det var gott som vanligt.

En sak som jag har gjort i veckan är att rensa och organiserat alla Alexanders kläder. Han växer ju så att det knakar och hans lådor med kläder var kaos så det var bara att riva ut allt och börja om på nytt. Det är faktiskt ganska rogivande att sortera hans kläder och jag fick en bättre överblick av vad han har för kläder.

Här kommer bara lite random bilder som jag vill dela med mig av. Bland annat en god glass från ett glasställe inne i SF som jag tror heter "Over the moon". Den ligger då mittemot the Ferry building. Första gången dom stavade mitt namn rätt på Starbucks. Resten av bilderna är bara kort på mina två fotomodeller. Dom är ju för söta för att inte ta kort på.

Jag vet att detta blev ett otroligt långt inlägg och creed till dig som orkat läsa allt (eller bara tittat på alla bilder) men jag har bara två saker till att nämna sen är jag klar. Den första är att jag nu äntligen har tagit tag i att anmäla mig till weekend courses här i SF. Så sista helgen i oktober och första helgen i december har jag mina classes och det ska bli skönt att få det gjort. Det andra jag vill nämna är att det inte allt är länge kvar tills mamma och pappa kommer! Minder än 40 dagar nu och jag längtar nästan ihjäl mig efter att få krama dom.

Det var allt för denna gång. Jag ska försöka att inte vänta en månad till nästa inlägg för det tar sån lång tid att skriva såna här monsterinlägg.

Likes

Comments

...Eller det var det jag trodde att det skulle bli iaf. Det är nämligen så att Brookes skola är stängd denna vecka så jag har båda barnen måndag, tisdag och torsdag. Stressigt tänkte jag när familjen berättade det. Hur i fridens namn ska jag kunna ta hand om en fem månaders bebis och underhålla en tvååring samtidigt. Men jag sitter här denna tisdagskväll vid liv och har inte ens ont i huvudet. Dessa två dagar har faktiskt gått bra. Förutom 10 minuter på måndagsmorgonen då allt gick emot mig. Jag tror båda barnen blev påverkad av eclipsen. Som man/jag inte såg eftersom att det var mulet och dimmigt här. Det kallas inte Fogust (August) helt i onödan. Men måndagen då, det hela började med att Brooke inte ville äta frukost. Redan där kände jag på mig att något dåligt skulle hända. Det är nämligen så att ni som känner min kära syster Linda kanske vet att hon brukade vara extremt känslig för blodsockerfall (jag är det kanske också men inte lika extremt som Linda var förut). Brooke är ungefär som Linda brukade var x2. Det är som att det bor ett litet monster i henne som kommer ut när hon inte har ätit på ett tag. Hursom ville Brooke inte äta frukost men jag sparade den så att jag snabbt kunde få i henne föda när monstret började komma fram aka när hon blir hungrig. (Till pappa sm jag vet har svårt med aka, "also known as"). Lite visste jag att hon skulle bli döhungrig just när bebisen också blir det. Grejen är den att dom har just bytt munstycke (?), grejen längst upp på nappflaskan som bebisen har i munnen, till en storlek större så mjölken kommer fortare nu och Alec håller på att vänja sig. Men när han är hungrig så äter han fort och det kombinerat med att maten nu kommer fortare så blir han arg. Otroligt arg. Jag hade nu två hungriga och arga barn att försöka få i mat. Tur att jag hade sparat frukosten till Brooke så jag kunde sätta henne i hennes stol och ge henne mat för att sen försöka lugna och mata Alec. Efter 10 minuter så var båda barnen lugna och kunde äta. Resten av måndagen och tisdagen har gått bra. Det är nästan lättare att göra saker när Brooke är hemma eftersom att hon älskar att underhålla bebisen. Så medans jag diskar flaskorna eller tömmer diskmaskinen så sjunger och dansar hon för Alexander och han älskar det. Det är också mysigt att få lite kvalitetstid med Brooke när Alexander sover. Jag får inte det en vanlig dag för då är alltid nån här. Trots att det bara är tisdag så måste jag säga att denna vecka har gått bättre än vad jag trodde den skulle göra. Det var måndag och tisdag jag fruktade mest men om resten av veckan fortsätter lika bra som den började så är jag nöjd. Fick ett sms av Heather idag där hon sa vilket bra jobb jag gjorde med barnen och att jag får det att se så lätt ut. Sånt värmer, det är alltid kul att få uppskattning.

Ett problem jag dock har stött på är att ibland så kan jag engelska bättre än svenska. Nu kanske ni tänker att det är ett bra problem att ha här i USA och att det skulle vara värre om det var tvärt om. Men till er som tänker så så ska jag förklara att det är lite pinsamt att berätta för familjen att man inte kan "Blinka lilla stjärna" på sitt modersmål. Jag kan den på engelska men inte på svenska. Jag upptäckte detta problem då Heather bytte Brookes blöja och bad mig sjunga "Twinkle Twinkle" på svenska. Jag började sjunga "Blinka, lilla stjärna där, hur jag undrar vad du är" sen tar det stopp. Jag vill fortsätta med "vart jag än i världen vänder" men det är fel. Det är från någon psalm jag lärde mig som barn. Jag försöker sjunga den igen i mitt huvud "Blinka, lilla stjärna där, hur jag undrar vad du är. Vart jag än i världen vänder" nej jag kan inte den enklaste barnlåten på mitt egna språk. Måste säga till Heather och Brooke att jag tydligen inte kan den låten på Svenska.Efter det värst utbrottet jag sett från Brooke så kom hon och gav mig popcorn för att säga förlåt.

Brooke har munnen full med snacks för att mätta monstret.

Brooke gillar att plocka blommor till mig. Igår sprang och fram och tillbaka mellan mitt rum och framsidan och gav mig blommor. Det blev en fin liten bukett tillslut.

Likes

Comments

Två månader låter så lite men känns så länge. Att jag jar varit i USA och hos min fantastiska värdfamilj i över två månader känns overkligt. Overkligt för att två månader är ju ingenting men det känns som att jag känt dom för alltid. Jag är så glad över att min värdfamilj välkomnar mig med öppna armar in i familjen. Inget gör mig gladare när jag går och dom ropar "Have fun! We're gonna love and miss you" eller när jag läser en bok för Brooke och frågar vad som gör henne lycklig och hon svarar med "Baby Alexander and Linnea". Det är såna stunder som jag inser hur lycklig jag är att ha en till familj som bryr sig om mig och som jag bryr mig om. Det är också läskigt att jag efter bara två månader kan tycka om familjen så pass mycket. Hur kommer det kännas efter åtta månader eller när mina tolv månader är slut? Men jag är så lycklig att ha den här familjen i mitt liv och jag kan inte drömma om en bättre familj.

Men livet rullar på även fast jag är sämst på att skriva om det. Jag jobbar, äter och försöker träffa vänner. I lördags så följde jag med två svenska tjejer till stranden och spenderade dagen där. I söndags hängde jag med en au pair och vi åkte upp till en view point trots att det var dimmigt. Det kan vara ganska coolt och häftigt med dimma ibland. Efter vi frusit klart i blåsten och dimman så åkte vi till ett outside mall och åt lunch. Självklart avslutades dagen med glass. Jag tror inte man kan avsluta dagen på något annat sätt.

Jag har också hunnit gå på en Giants match och det var en upplevelse i sig men ingen sport mäter sig med hockey kan jag ju säga.

Så här ser ett vanligt samtal med familjen ut.

Likes

Comments

Hur tusan gör ni som uppdaterar flera gånger i veckan? Ni måste ha någon typ av superkraft. Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag skrev ett inlägg. Jag har egentligen inget att skylla på men vi kan låssas att jag varit för upptagen för att uppdatera. Men nu äntligen har jag kommit till skott och ska skriva om när jag och Michelle var i LA för tre veckor sen. *Insert emoji som ler med en tår över huvudet*.

Michelle kom till SF på tisdagen och den dagen spenderades i Stinson Beach för att jag jobbade. Onsdagen jobbade jag och men mötte upp henne på kvällen inne i stan och vi åt på Cheesecake Factory. En väldigt god sallad måste jag säga. Jag fick ledigt hela torsdagen så då åkte vi till Muir Woods och gick omkring där och tittade. Mäktigt hur stora de där träden kan bli. Man känner sig liten när man går omkring där.

På fredagen gick flyget till LA. När vi kom fram till LA och hittat hostlet så gick vi och åt lunch på en restaurant som Scott tipsat om. Jag åt en tuna melt och den var två tummar upp men det bästa var stripsen man fick till. Om ni inte visste det om mig så är pommes min favoritföda och hela helgen gick i stripsensanda. Efter att vi ätit så gick vi och la oss på beachen och bara njöt. På lördagen hyrde vi cyklar och bestämde oss för att cykla till Venice Beach från Hermosa Beach där vi bodde. Jag kan tala om för er att det var en cykeltur på två mil ENKEL väg. Jag cyklade alltså fyra mil på en dag. Kan säga att jag fick blåmärken på skumma ställen och jag kunde inte sitta på några dagar. Men det positiva är att jag inte behöver sätta mig på en cykel på ungefär 20 år nu. Påväg till Venice så hade jag en nära döden upplevelse. Vi cyklar och cyklar. Vi stannar för att kolla hur långt ungefär det är kvar. Jag har min telefon i handen och vi börjar cykla igen men just då bestämmer sig min telefon för att leka med döden och hoppar ur min hand. Telefonen störtdyker ner i asfalten. Skalet flyger åt ett håll och telefonen åt ett annat håll. Jag stannar och skriker NEEJ. Jag känner hur modet sjunker när jag ser att telefonen och skalet inte är tillsammans och att skalet är trasigt. Telefonen ligger med skärmen ner på marken. Jag böjer mig ner för att undersöka skadan. När jag vänder på telefonen så upptäcker jag till min förvåning att den är hel. Inte en enda spricka. Jag skrattar och ler och en gubbe går förbi och skrattar åt mig och säger nått med i stil med att han hoppas att telefonen inte gick sönder. Jag ger han ett stort leende och säger att det gick bra, att min telefon lever. Jag stoppar min telefon i väskan för jag vill inte att min telefon leker med döden igen och vi cyklar vidare. När vi nästan var framme så stannade vi vid ett supermarket och köpte med oss lunch som vi kunde äta på stranden. Efter en underbar dag på stranden så började vi de två långa milen hem. Jag kan med säkerhet säga att jag aldrig haft så ont i rumpan nångång. Det är tur att det inte var så mycket backar och att man cyklar längst stranden hela vägen så utsikten är inget att klaga på. Till middag den dagen tyckte vi att vi förtjänade en burgare, vilket vi helt klart gjorde. Sist men inte mist så spenderades söndagen på stranden innan vi behövde bege oss till flygplasten för att åka hem. Sista måltiden i Hermosa blev fish and chips och jag är väldigt nöjd med att jag fått ätit pommes tre dagar i rad.

Utsikten från vårt fönster på hostlet. Vi bodde på Surf City Hostel i Hermosa Beach.

Oklart om jag försöker ta kort på mitt crazy hair eller på den snygga killen i bakgrunden

En välförtjänt burgare med pommes

Likes

Comments

Nu har jag mycket att berätta igen. Så går det när man väntar med att skriva inlägg. Jag kommer säkert att glömma hälften av det jag vill berätta men så är livet ibland.

Men nu fortsätter vi inte där vi slutade förra inlägget utan vi börjar med idag och sen hoppar vi lite till vad jag nu tycker är värt att skriva om. Idag då, 3e Augusti, har utan tvekan varit den jobbigaste dagen på hela min tid här. Den började som en vanlig dag. Jag vaknade vid 6-tiden och låg kvar i sängen tills 7. Jag började jobba kl 8:30 och då kom första stenen som skulle tynga ner mig resten av dagen. Jag ska ha båda barnen hela dagen. Det kanske inte låter så jobbigt och jag vet att vissa gör det varje dag men jag gör det inte. Jag är van vid att ha min lilla kille att mysa med hela dagen. Men nu ska jag underhålla en energisk tvååring också. Förlikar mig med tanken och tänker att vi kan vara ute på bakgården och leka. Frukosten går bra men när Heather måste gå upp för att jobba och ta ett telefonsamtal bryter ett-väldigt-varmt-och-otrevligt-ställe lös. Brooke blir otroligt mammig och vägrar lämna henne. Brooke bryter sig in i rummet där Heather är. Jag måste nu försöka få ner och ut en gallskrikande tvååring och en nu väldigt ledsen bebis. Alec blir rädd och ledsen för att Brooke skriker och slåss. Jag försöker lugna ner dom och få dom ner för trappen och ute för att dom ska kunna lugna ner sig. Tillslut sitter vi i soffan utomhus och dom börjar lugna ner sig. Men det tar inte slut där inte. Hunden Jake är också ute med oss och nu börjar han skälla och hoppa vid grinden för att där står det en stakars man som ska göra landscapingen. Han vågar inte komma in för att hunden skäller. Barnen börjar nu grina igen för att hunden skäller så mycket. Jag sitter där på soffan med två skrikande barn, en hund som bara skäller och en stakars trädgårdsmästare som inte vågar gå in. Som tur är så kommer Scott och får in hunden (eftersom att hunden inte lyssnade på mig) och jag tar barnen och går in. Nu börjar det äntligen att lugna ner sig. Jag får på Brooke riktiga kläder och fixar hennes hår. Alec får mat och alla är lyckliga... Tills att Alec blir trött och vill äta. Brooke springer iväg och leker rövare. Jag har en hungrig och trött bebis i armarna och jag känner hur håret på huvudet sakta men säkert blir grått. I såna situationer så har nöden ingen lag. Jag måste få B att sitta still så att jag kan mata och lägga A. I såna situationer kallar man på Daniel Tiger och som med ett slag med ett trollspö så sitter tvååringen still och bebisen kan få mat och somna. Resten av dagen gick förvånansvärt smärtfritt och nu sitter jag här och tröstäter mina polly som jag förövrigt inte har så många kvar av. Sad face.

Men nu över till något roligare. MAT. Om ni följer mig på insta så har ni kanske sett att jag äter mycket mat och postar det på instatoryn. Ibland händer det att jag postar maten både på insta och på snap men det är bara för att jag vill att mina matbilder ska få maximal spridning. Så gillar ni inte mina matbilder så strunta i att kolla på mina kommande storys för dom kommer mest troligt att vara matbilder. Oj det var ett sidospår, jag hade bara tänkt skriva att i måndags och igår har jag träffat upp andra au pairer och ätit middag. Väldig gott om ni frågar mig och väldigt viktigt att visa omvärlden att man lever och mår bra. Det gör man lättast genom att visa att hur god mat man äter.

Nu blev jag otroligt trött så detta får duga som inlägg idag. Får ta och skriva om när Michelle var här och LA en annan dag. Men se det positivt, nu har ni ett till inlägg att se framemot.Så här såg det ut efter allt kaos imorse och innan kaos numero dos bröt lös. Alec på golvet och Brooke som sjunger för han.

Här är bilderna igen på den goda maten jag har ätit. En sallad och cheesecake från Cheesecake Factory och en burgare från The Counter.

Likes

Comments

Har hört från varierande källor att jag inte är så bra på att uppdatera här. Men det är så att mina dagar inte är så intressanta och jag kan bara skriva så många gånger att jag myst med bebis hela dagen. Men det är det jag gör. Hela dagen, varje dag. En typisk dag för mig ser ut som att jag vaknar vid 06:00. Jag stänger inte persiennerna på natten så jag får de flesta dagarna vakna upp till en fantastisk soluppgång. Jag ligger kvar i sängen till 7 ungefär. För det är det bästa som finns enligt mig. Att vakna tidigt och bara få ligga kvar i sängen och vakna till liv. När jag vaknat till liv så fixar jag mig, bäddar sängen och det viktigaste på hela morgonen är att jag ringer till min familj. De flesta dagarna, förutom måndagar, börjar jag jobba kring 9. Så en kvart innan jag ska börja brukar jag gå ut och äta frukost och prata med familjen om dagen. Till er som vill veta så är min favoritfrukost havregrynsgröt med äpple och kanel. Viktig info det där. Vid nio varje dag så åker Brooke antingen till skolan eller till nannyn och är ofta borta mellan 9-13 eller 9-15. Medans hon är borta så gosar jag med bebis, förvånande jag vet. Vi leker, jag läser böcker och sjunger svenska låtar för han. För helt ärligt tror jag inte han bryr sig om vilket språk man pratar, bara man pratar med han. När han har sin första nap så brukar jag diska alla nappflaskor och tillbehör. Efter hans första nap så ger jag han ett bad och han älskar att plaska med benen i badet. Resten av dagen består av eat, sleep, play and repeat. Om Brooke kommer hem kl 13 så lägger jag henne för hennes nap och om hon kommer hem kl 15 så leker vi. Sen slutar jag jobba vid 17. Som ni kanske hör så är inte min dag så jättespännande och jag tror inte att det är så kul att läsa om det flera gånger. Men om ni nån gång i framtiden tänker "hmm, undra vad Linnea har gjort idag?" så läs bara om texten ovan för det är mest troligt det jag har gjort.

Jag kommer inte ihåg vilken dag det var men jag har iallafall bakat blåbärsbullar. Dom vart inte så fina men dom smakade riktigt gott och det är det viktigaste. Jag bakade dom för att igår (lördag) så hade vi ett födelsedagskalas för Brooke. Scotts hela familj är här i veckan och har hyrt ett hus vid Stinson beach och ska vara där hela veckan. Så igår var det den stora dagen för den lilla tjejen. Det var lyckat och det var fint väder. Fast det säger inte mycket för det är alltid fint väder här. Jag har pratat med min familj om detta men ni andra kan ju också få höra det. Eftersom att det är fint väder här varje dag så kan man inte prata om det. Så när jag ska ut och gå så vill svensken i mig säga "åå jag ska ut och gå det är ju så fint väder" men det funkar inte riktigt här för då skulle jag ju vara ute och gå hela tiden.

I torsdag, ja jog kommer faktiskt ihåg att det var i torsdag, så var städarna här och medans dom gjorde sin grej så gick jag, Heather och Alec på en hike. Eller jag förstår inte varför de envisas med att kalla allt en hike. Det var en promenad. För i mitt huvud så är en hike när man måste klättra över ett berg och inte bara kliva över en kulle. Men vi gick iallafall Tennessee Valley hike. Det var jätte fint för man går som i en ravin och sen kommer man ut till havet. Vi gick inte hela vägen till havet för att vi hade barnvagnen med Alec i. Scotts mamma kom också hit i Torsdag och sov över en natt. Hon är verkligen en supersöt liten dam. Det är helt underbart att se hur mycket Brooke älskar sina farmor och se bandet som dom har. Det får mig att sakna min familj lite extra men det är tur att familjen här är så bra och jag känner mig verkligen som en i familjen.

Veckan som kommer blir det dock annorlunda dagar. Så läs inte texten ovan och applicera den på de kommande dagarna. Eftersom att Scotts familj är här så kommer vi att vara med dom hela veckan. Eller jag jobbar mån-ons plus lite på torsdags morgonen. För på tisdag kommer Michelle hit och på torsdag ska jag inte följa med till stranden så att hon och jag kan hitta på nått. På fredag så flyger vi till LA och stannar där tills på söndagskväll.

Nu orkar jag inte tänka om det är något mer jag vill berätta. Det är det säkert men jag har bara glömt det. Men ni kan ju höra av er när ni vill ha ett till inlägg för om ni väntar på att jag ska ta tag i det själv så kan det ta en vecka eller två innan det kommer ett nytt. Men det är bra att ni håller koll på mig så jag vet när det behövs ett nytt.Här är en av alla fantastiska soluppgångar som jag får njuta av från sängen

Och en fin solnedgång från en av mina promenader

Det här en bild från "hiken" eller promenaden. Man kanske inte ser det med det är havet mellan kullarna

Det här är utsikten från huset dom har hyrt vid stranden

Juste nu kom jag på en till grej när jag såg havet. Det finns tydligen mycket vit hajar här så förvänta er inga bilder på mig i havet. Det håller jag mig långt ifrån. De ända hajarna jag vill träffa är dom från San Jose. Hoppas ni förstår vad jag menar annars är det synd om er.

Likes

Comments

16 dagar kvar tills vi ska till LA. Det är mycket att se framemot. Många nedräkningar. Idag den 11e har det gått en månad sen jag kramade min familj sist. Men som tur är så är det bara 124 dagar kvar till jag får krama mina föräldrar igen. 124 dagar till jag får känna den välbekanta doften av mammas parfym och känna hur hennes hår kittlas i ansiktet när vi kramas. 124 dagar tills jag bara kan krama pappa för att han är här och 124 dagar till han kan klappa mitt huvud även fast jag har bett han att sluta miljoner gånger. Jag är ju faktiskt ingen hund.

Den senaste veckan har gått fort. På tisdagen var det 4th of July och på morgonen for jag, Scott och Brooke för att titta på paraden i Sausalito. Det var kul att se bara för att ha gjort det men om jag ska vara ärlig så var det inte super spännande. Vi var dock inte där så länge för Brooke vart less så vi åkte hem. Vi lekte hemma en stund sen for jag och Heather och åt lunch på In-N-Out. Burgarn var god och stripsen var inte dåliga. Men Frasses har ju dom godaste stripsen enligt mig. Till middag åt vi hotdogs så vi åt den stereotypiska amerikanska maten på 4th of July. Kändes ganska passande. På kvällen orkade vi inte åka nånstans för att titta på fyrverkeriet men man såg dom från huset.

I lördags efter att jag jobbat klart så bestämde jag mig för att åka in till San Francisco. tog 14:10 färjan in och hade planerat att ta 18:00 färjan tillbaka. Men livet är inte alltid lätt. Speciellt inte när det är svårt. Jag tog mig in till stan utan problem och jag hittade dit jag skulle. Så allt var frid och fröjd tills jag kom tillbaka till där färjan skulle gå. Jag kom dit ungefär 17:15, för jag gillar att va i tid. Jag satt mig ner på en bänk där så att jag kunde se när man kunde gå ombord på färjan. Kollade på min telefon för att få tiden att gå. Helt plötsligt ser jag att klockan är 18:00 och det är ingen kö eller personal där man går på färjan. Får lite smått panik att jag har missat den sista färjan hem. Men tyckte att det var konstigt att jag inte sett kön för jag satt ju precis framför där den skulle va. Jag satt och övervakade lite och såg fler människor som jag tror också väntade på färjan. Då kändes det lite bättre. Tänkte att om det är fler här så kan den ju inte ha gått än. När jag åkte in till stan var färjan ungefär 20 min sen så jag tänkte att den bara var sen. Så jag satt kvar och bara väntade. Klockan han bli tjugo över, halv och tjugo i. 18:50 ser jag personal som börjar släppa ombord folk till där man går på färjan och tänker äntligen. Det visade sig att färjan skulle gå 18:45 och inte 18:00 som jag hade på mitt papper. Jag satt mig på färjan och när vi kom till där man hoppar av så parkerar färjan mitt ute i vattnet och står där i 20-25 minuter. Jag kan säga att jag vart less. Men när jag väl kom i land så tog jag en uber hem. Han som körde var superrolig och berättade att han nyss kört en annan svensk och att man ska passa sig för dom är överallt. Svenskarna alltså.

Resten av veckan har det inte hänt något speciellt. Vi här ätit glass ett par gånger. Brooke älskar sin glass kan jag säga. Dagarna går fort då Alec kan vara en av dom snällaste bebisarna jag har träffat. Pepper, peppar. Pratar ofta med min familj och vänner så det gör dagarna roligare. Speciellt när Alec sover.

Likes

Comments

Veckan har rullar på med jobb hela dagarna. Men jag kan inte säga att det är ett hemskt jobb. Jag gosar bara med bebis på dagarna så det kunde vara mycket värre. Eller en sak hände faktisk som inte var så kul. Allt jag säger är att det var bajs överallt så får ni fylla i resten själv. Men i fredags så hade jag båda barnen och jag beundrar er som tar hand om fler än ett barn.. Allt händer ju på samma gång. Bebisen vaknar och vill ha mat, Brooke vill inte gå ner till där bebisen är. När jag väl får ner henne i källaren och börjar mata Alec så är äggen klara som håller på att koka uppe i köket. Måste avbryta matningen så Alec blir arg. Brooke får tag i en vattenflaska och häller ut allt på golvet. Äggen i köket är nu säkert överkokta, Alec frustrerad för att han inte får mat och Brooke är blöt. Har nog aldrig beundrat min mamma så mycket som då. Mamma du är min största hjälte och jag tacker er från djupet av mitt hjärta att ni valde att skaffa mig efter att ni redan hade två barn. Helt otroligt att ni tyckte att det var en bra idé att skaffa en till.

Igår efter att jag jobbat i tre timmar så gick jag på en promenad eftersom att det var fantastiskt väder. Hade bara tänkt gå till en park tio minuter bort för att sätta mig där och njuta av det fina vädret men det slutade med att jag valde att gå åt ett annat håll bara för att se vad som fanns där. Det var soligt och fint och jag promenerade på. Eftersom att jag bara hade tänkt gå till en park så hade jag på mig mina ballerinaskor. Ballerinaskor är inte dom bästa att gå långpromenader i. Så min promenad slutade med tre nya blåsor på fötterna och en värkande höft idag. Plus att jag nu rockar en fantastisk ballerinabränna på fötterna. Det vill säga brun fot med vita tår. Urtjusigt. Men det var fint och jag köpte en peach-lemonade på vägen tillbaka.

Efter att jag kommit tillbaka så åkte jag och Heather till affären för att köpa lite saker till tårtan vi ska göra till Brooke när hon fyller år på måndag. Vi ska förresten göra den svenska jordgubbstårtan. När vi kom tillbaka från affären så började vi prata om att baka och jag råkade säga att kanelbullar va min specialitet. Vi kollade och dom hade inte alla ingredienser för att göra bullarna. Så jag körde tillbaka till affären själv för att köpa det som saknades. Det gick bra att köra dit för att jag hade på navigationen på telefonen. Men på tillbakavägen var jag nästan säker på att jag skulle hitta men satte ändå igång navigationen för att vara säker. Men efter första kurvan så åker telefonen rutschelkana (rutschkana) ner från mitt knä och in under sätet så det vara bara att köra på minne och hoppas att jag hittar rätt. Jag tog hem både bilen och mig själv i ett stycke. Jag började baka bullarna och jag hade egentligen alla odds emot mig. I USA använder dom torrjäst och det har jag aldrig använt förut, en helt ny ugn, jag hade varken en kavel eller en pensel för att pensla på ägg och inget pärlsocker. Hur i hela fridens namn ska jag få ihop någotsånär goda bullar tänkte jag. Jag som tillochmed sa att bullar var min specialitet. Klockan 20:30 tog jag ut de första bullarna ur ugnen och till min förvåning såg dom faktiskt ganska goda ut. Jag tror att dom blev godkända av familjen då de åt upp sex stycken på mindre än fem minuter. Familjen var nöjd och jag var nöjd så då fanns det bara en sak kvar att gör. Skryta för familjen hemma. Så jag skickade iväg ett meddelande till Sandra som jag hoppades skulle vara vaken (typ vid fem på morgonen i Sverige). Hon var vaken så jag började med att visa (skryta) för henne och sen bad jag henne att ringa till mamma och pappa så att dom kunde facetimea mig. Sagt och gjort så hade jag dom snart på videosamtal och kunde visa upp godsakerna.

Juste nu när jag sitter och letar efter bilder så kommer jag ihåg att jag och min kusin har ju bokat en weekend i LA i juli. Kulkul med att få lite strandhäng och sightseeing i LA.

(Jag skonar era ögon från bilder på mina blåsor)

Likes

Comments

Den första riktiga helgen här i San Fran har nu passerat för mig. Det var inte bara en vanlig helg utan det var ju också midsommar hemma i Sverige. Jag älskar midsommar hemma och det kändes lite tungt att vara borta med som tur är så finns det videosamtal som gör att det känns som om man är hemma. Vi firade genom att göra svenska köttbullar och en jordgubbstårta. Kan det bli mer svenskt? Tror inte det. Köttbullarna blev väldigt goda och jag tror att både mamma och mormor hade godkänt dom. Det var ungefär så min midsommar såg ut. Eller jag försökte att lära Brooke (soon-to-be 2-åring) att säga "Happy midsummer" men hon var mer intresserad av att äta tårta och säga "Happy fathers day". Men nu gick jag händelserna i förväg för köttbullarna och tårtan gjorde vi på lördagen och på fredagen gick vi ut och åt för att fira att jag varit i San Francisco i en hel vecka. Jag åt en salad med getost och en pizzabit. Mycket gott! På lördagen jobbade jag mellan 9-12 sen for jag och Heather ut och åt brunch/lunch på nått franskt ställe. Där åt jag en omelett med getost. Man kan säga att helgen har gått i getostens tecken.

Men nu till det roliga, söndag. Jag var ledig hela dagen så jag tog färjan in till stan. En grej som gjorde min dag var att på färjan så satt det en svensk familj framför mig och jag blev så lycklig av att få höra svenska så jag bara log de 30 minuterna det tar att åka färjan in. 30 minuter kanske låter som en lång stund men det går fort för att man har en fantastisk utsikt. Man får se skylinen, Alcatraz och Golden Gate bron. När jag kommit in till stan så gick jag och kollade på prideparaden. Så mycket folk och alla var så glada. Några skumma outfits och några som man helst skulle vilja få osett. När jag kollat på paraden en stund så gick jag tillbaka till the ferry building för att köpa något att äta. Sen började min vandring längs vattnet med sikte på fisherman's wharf för att kunna bocka av det från turistlistan. Vädret var perfekt. Det var varken för varmt eller för kallt. Det var alldeles lagom ett ord som jag saknar, lagom. När jag varit vid fisherman's wharf och tittat så gick jag tillbaka och köpte glass för att sen vänta på färjan tillbaka.

Men nu när jag läser igenom vad jag har skrivit så ser jag ju att jag har glömt en vital del av min dag och det är dom fruktansvärda fåglarna. Jag hatar duvor och fiskmåsar av hela mitt hjärta. För fåglar hemma blir då rädd och flyger iväg när man kommer men inte dessa stadsfåglar inte. Nej dom flyttar inte på sig och när dom flyger så bryr dom sig inte om vem som står i vägen. Vet inte hur många fåglar som nästan flög på mig. Men när jag sitter där och väntar på färjan. Har just ätit upp min glass. Njuter av den fina utsikten och bara njuter av livet för en liten stund så är det ju självklart att nån fågel ska komma och förstöra det. Nej det var ingen fågel som bajsade på mig om det var det ni trodde men precis bredvid där jag sitter och njuter av livet så är det nån tant som bestämmer sig för att mata dom flygande råttorna. Precis bredvid där jag sitter. Vem vet tänk om en liten brödsmula hamnar på mig och jag blir attackerad av fåglarna. Det ville jag inte så jag flyttade på mig och skickade i vägen en bön om att det var råttgift hon matade fåglarna med.

Likes

Comments