Hur gick besöket hos barnmorskan då? Jo de gick väl så där, alla prover var jättebra, både blodtryck och urinprov.Magen hade vuxit sen sist, SF måttet låg på 33cm och barnets hjärtljud var mellan 140 och 150, vilket var bra. Ska tillbaka till min barnmorska den 21 dec och sen ska jag tillbaka till bedömningsmottagningen den 22 dec, så får se vad dom säger då, om dom behöver sätta igång mig eller inte. Kanske blir det ett nyårs barn eller ett januari barn. Uppdaterar er mer när jag har varit där.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon och glad lucia!

Vilken fin och underbar morgon det har varit idag! Vaknade upp när J’s klocka ringde, vi låg kvar och myset ett tag innan vi satte oss i vardagsrummet med frukosten och kollade på luciamorgonen på tv:n. Vi har haft en tradition i min familj att på lucia vakna tidigt och kolla på luciafirandet med en mysig frukost. När J åkte till jobbet låg jag kvar och kollade och sen somnade jag faktisk i soffan haha, vaknade upp strax efter tio. Nu ska jag göra mig iordning för att åka till Uppsala och sedan till barnmorskan igen.

Hoppas ni får en fin luciadag! Puss ♡

Likes

Comments

Godkväll!

Seg måndag och seg tisdag, alltså två hemmadagar! Har faktisk inte gjort så himla mycket, har för det mesta bara legat i soffan och kollat Netflix, sen även tvättat och lagat mat också. Men ibland får man ha såna dagar man bara ligger och tar det lugnt. Men imorgon ska jag in till Uppsala igen för jag har tid hos barnmorskan igen och ta fler prover. Så skriver igen imorgon efter besöket.

Hoppas ni haft en bra måndag och tisdag! Puss ♡

Likes

Comments

Bebisen

- Barnet är nu ca 42cm.

- Väger ungefär 2,18kg i början av veckan och ca 2,35kg vid veckans slut. Men dock vet vi ju nu att bebisen inte alls väger så mycket.

- Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar.

- Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare.


Mig själv

- Känner mig alltid orolig för allt, kan liksom inte slappna av.

- Halsbrännan är något som förstör min vardag.

- Spyr fortfarande varje morgon och de har blivit värre få spy flera gånger.

- Sover forfarande oroligt på nätterna, vaknar flera gånger per natt.


Igår var vi även och hämtade ut våra sista startboxar, denna från libero får man från vecka 33. Boxen innehöll iallafall 2st amningsinlägg, ett paket bindor, ett minipaket våtservetter, en babyolja och en babywash. En liten vagnleksak och ett paket blöjor med både strl 1 och 2. Man fick även en kupong på libero sortiment på Ica. Väldigt nöjda är vi!

Likes

Comments

Godmorgon allesammans!

2.a advent och det är bara två veckor kvar till julafton, som jag längtar!

Vi har precis ätit upp frukosten och sitter nu och kollar på serie i vardagsrummet. Vi båda sov till tio idag, eller jag vaknade strax innan sju men lyckades somna om igen. Men jag behövde verkligen de här då jag sover så oroligt dom senaste nätterna. Dagens planer är så att vi ska till Sigtuna på julmarknad och kolla lite där. Sen ska vi även fixa iordning allt här hemma som är kvar till bebisen. Sen får vi se vad dagen leder, kanske blir det bara en hemma dag resten av dagen.

Hoppas ni får en mysig 2:a advent! Puss ♡

Likes

Comments

Godkväll!

Äntligen fredag! Så skönt med helg igen. Idag har det verkligen inte varit en bra dag, då vi imorse åkte in till Uppsala för att gå på ett ultraljud som jag igår skrev så var allt normalt. Men dom upptäckte att bebisens vikt inte låg som den ska alltså 810g för lite enligt kurvan. Så jag blev kvar ca två timmar på Akademiska och dom tog en massa prover och fick även ctg så dom kunde se höra barnets hjärtljud och sammandragningar. Ska tillbaka om två veckor för ytligare kontroller och ska tillbaka till min barnmorska redan nästa vecka och ta en massa prover. Så hela förmiddagen har jag spenderat på sjukhuset och detta kom ju som en chock för mig då jag inte alls var inställd på detta. Hade helt andra tankar. Om de visar att de inte händer något med barnets vikt så kommer jag bli igångsatt redan i början på januari.

Efter besöket så åkte jag hem till mamma och pappa och var där till bästa Jossan kom och hämtade mig, vi åkte och shoppa lite. Sen skjutsade hon tillbaka mig och då kom även J och blev bjudna på tacomys hos mamma och pappa. Sen blev vi faktisk kvar där och kollade idol-finalen. Nu är vi äntligen hemma och ska strax gå och sova.

Hoppas ni haft en fin fredag! Puss ♡

Likes

Comments

Lite sent men lovade er ett inlägg hur de gick hos barnmorskan. Hur gick det då? Jo de gick super bra men var ju nervös innan men allt gick jättebra.


- Magen har vuxit sen sist nu ligger SF måttet enligt min kurva på 32 cm.

- Blodtrycket och blodsockret var bra.

- Vikten var också bra då jag har legat på samma vikt vid tre tillfällen nu.

- Hjärtslagen låg runt 150 på lillen.

- Barnets huvud låg neråt som hon kunde känna iallafall.


Vi pratade även om mitt illamående då det har blivit lite värre så har fått tabletter nu så får se om de hjälper, men de tror jag inte haha. Sen har ju halsbränna också blivit värre så har nu köpt Gaviscon på apoteket. Sen pratade vi även lite om förlossning och tiden efter. Ska skriva förlossningsbrev nästa gång. Har sån härlig barnmorska så tiden rann verkligen iväg men tur så hade hon inte någon efter mig haha, alltid lika glad varje gång jag går därifrån, känns så skönt att allt såg bra ut denna gång också. Ska även på ett tillväxtultraljud imorgon, då får vi äntligen se våran bebis igen som jag har längtat att få se den igen, kanske då får vi veta könet.

Likes

Comments