Header

Åh vilken bra dag detta var! Detta var samma dag som vi på morgonen hade varit i Ocean City, så efter en dag på stranden så duschade vi och gjorde iordning oss för att sedan åka till en annan ö, Cape May. Där Spelade jag, mormorn och barnen mini golf och efter det fortsatte vi mot stranden " sunset beach" heter det passande nog för att kolla på solnedgången.

När jag skriver känner jag igen att jag kanske redan berättat om detta, att det är en grej på sunset beach varje år att man hedrar de som varit med och krigat tror jag. Väldigt speciellt men kul att varit med om. Efter det åkte vi runt lite och kollade in the enorma och fancy hus och sen hemåt. Är lite stolt att jag fick till en bra bild på mig och barnen, inte alltid alla är samlade. Imon lämnar vi detta underbara ställe efter typ 1 & 1/2 månad och på måndag börjar vardagen igen. Men har ganska mycket att se framemot nu så är inte det minsta tveksam till att mina sista 6 månader kommer gå hur fort som helst. puss å hej

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så himla kul när jag ser att några iallafall har tagit sig tiden att fråga lite frågor som de undrar över, jättekul. Jag har väldigt lätt att skena iväg med skrivandet när det kommer till ämnen som intresserar mig eller så har jag bara så mycket att prata om och håller mig oftast inte till ämnet utan travar vidare och det blir helt plötsligt noveller av en fråga.

Men ska försöka förkorta mina svar så man ORKAR läsa igenom det, för det vill jag ju. Intressanta frågor så det var faktiskt kul att besvara dessa och roligt att några är nyfikna och vill veta mer om hur jag lever och har det här. Så enjoy eller somna av "utrråkan".


Gud va roligt det verkar vara och leva aupair-livet! Kan du inte berätta lite mer om fördelarna med att flytta till USA men även nackdelarna som du kanske inte räknade med innan eller har fått uppleva?

Fördelarna med att ta sitt pick och pack och flytta iväg ett år måste vara att du gör det HELT på egen hand. Du lämnar din trygga zon, alla vänner, familj, allt som du har levt med i 22år (för min del) för något helt nytt.

Sen är min största trygghet min mamma, så det var väldigt stort och jobbigt för mig att flytta till andra sidan atlanten utan henne. Första gången på 22 år. Men det ser jag bara som en fördel genom att jag måste fixa och tänka på allt själv. Har ingen att luta mig mot på samma sätt och det gör ju att jag måste bli självständig vilket bara nu och i slutändan är ett plus. Du träffar på så mycket nya och olika människor, både från ditt egna land men också från andra länder. Du lär dig prata ett språk flytande eller iallafall bli så mycket bättre på det. Du får chansen att bo i en ny familj, lära dig om de amerikanska traditionerna och en ny kultur och kanske uppleva och göra saker som du inte hade gjort i din familj därhemma. Att sommaren här är LÅNG och det faktiskt är varmt och skönt och man kan kalla det sommar.


Nackdelarna för min del är nog att jag målade upp en bild framför mig hur det skulle vara, hur jag skulle vara och så blev det inte så. Maten, visst hamnar man hos en familia som bryr sig om att äta nyttigare så är det ju jättebra och enkelt men hamnar man i en som bryr sig men bara ibland så är det så svårt att försöka leva nyttigt när allt man ser omkring sig skriker skräpmat. Att man behöver betala tax överallt, när du shoppar, när du äter ute, när du handlar mat, allt. Nyttig mat är lika dyrt här som i Sverige. Att du bor på ditt jobb och har dina värdföräldrar som "chefer". Fuktigheten här är hemsk, när den slår in så är det inte bara fuktigt utan varmt som attan och du är liksom klibbig på huden och känner dig svettig hela tiden.

Hur är det annars med ekonomin, är det billigt eller dyrt?

Lika dyrt som i Sverige. Fast beror på vad.

Och vad är dina framtidsplaner, hur länge ska du stanna där är tanken?

Hade du frågat mig för 1 månad sen hade jag sagt att jag ABSOLUT ska förlänga, för jag trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att bo här och vill verkligen stanna om jag kan. Men nu och då 1 månad tillbaka känner jag att jag absolut inte vill stanna ett år till haha. Mer för att denna resan har "öppnat" min modiga sida och jag har så mycket drömmar som tidigare varit "nedgrävda" men nu känner jag att jag vågar uppfylla dom, hur töntigt det än låter så är det så. Sen så skulle jag kunna stanna i USA ett år till men inte som Au pair. Så när jag kommer hem ska jag först krama om och hänga med nära och kära. Börja jobba och spara ihop pengar. Resa med en dear friend och bara ta dagarna som de kommer. Resa, resa & resa. Åka till la France och plugga franska. Åka till London och jobba. Detta är inom de närmsta åren, sen hoppas jag väl att jag ska börja plugga med något som har med mitt dröm yrke att göra, gärna abroad men har inte mina tankar eller intresse där riktigt än. Sen även köpa mig ett beach house efter att ha spenderat nästan hela sommaren i Avalon NJ.

Du verkar ha det helt magiskt! 😍 Frågor: Hur mycket tid spenderar du med din host familj?

Ganska mycket faktiskt, både bra och dåligt haha. Nu när vi har varit här i Avalon (stranden) väldigt mycket så har jag hängt med dom när jag jobbar men även ganska mycket på min lediga tid då jag inte känner någon här nere. Visst har jag gjort saker på egenhand men mestadels varit med familjen.

Är aupair-livet som du förväntade dig?

Både ja och nej. Jag trodde inte att jobbet kunde vara så jobbigt och påfrestande som det ibland kan vara. Som sagt, jag hade tyvärr målat upp en helt perfekt bild i mitt huvud innan jag kom hit och blev överraskad när det inte alls blev som jag tänkt, blandannat med min rematch som jag icke hade planerat. Men ser rematchen mer som en fördel än nackdel då den fick mig att ta upp saker som jag aldrig annars skulle göra. Som att faktiskt ta upp att jag inte mådde bra och ville rematcha och prata om mina känslor för två främmande människor. Sen att om du haft en jobbig dag så på ett jobb hemma får man en paus genom att åka hem men här är du på samma ställe hela tiden så känns inte riktigt att man får paus även fast man är ledig. Ifall man inte stänger in sig på rummet eller flyr haha.

Vad är det som gjort dig mest positivt överraskad av leva i USA, so far?

Hur trevliga och sociala människorna här är. Här är det inte alls konstigt om du börjar prata med grannen bredvid när du åker tåg, buss eller liknande. När jag åkte hem från Miami så satt jag på flyget bredvid ett äldre par, och tror vi pratade halva resan hem och det kändes inte alls konstigt utan tvärtom, var jättetrevligt.

En annan gång när jag åkte tåg hem från New york satt jag bredvid en dam som hörde mig prata och frågade vart jag kom från och vi pratade på hela tågturen utan några konstigheter. Så de är inte lika reserverade här som vi är hemma, det är inte konstigt om främlingen bredvid dig i bussen börjar prata, eller att någon kommer fram till dig i butiken och frågar om råd och sen ser dig igen och tackar och börjar små prata. Det är fullt normalt här. Det känns att det är lättare att passa in på något sätt. Vet inte om det har att göra med att jag var mer osäker hemma men här känner jag att jag kan klä mig tex. som jag skulle vilja göra hemma men aldrig gjorde, men här känns det inte lika konstigt, det känns friare på något sätt och inte lika dömmande.

Hur många svenskar träffar du? Hur är maten?

Majoriteten av de människor jag träffat är nog svenskar, vill inte erkänna det egentligen då jag var så bestämd med att inte bara sträcka mig ut till svenskar utan andra från andra länder men det är så mycket lättare att få prata sitt egna språk. Visst har jag blivit så mycket säkrare och bättre på engelska men att kunna prata ut på svenska är så jävla skönt haha. Dock där jag bor nu är det knappt några svenskar utan stället kryllar av tyskar haha och brasilianare.

Vad jag upptäckt än så länge är maten helt ok. inget speciellt än. Inte ätit ute så mycket som jag velat och testat på nya grejer men det kommer och då ska det testat på.

Heeeej frågor: vad ska vi göra när jag kommer och hälsar på?

Vad du vill.

Har du varit på någon amerikans dejt???

Inte än, men måste gjort det innan jag avslutar mitt år. Måste ju få uppleva en amerikanske dejt;)

Blir du typ mega arg (tappar det) på barnen ibland?

Jag kan erkänna att jag kan bli arg fast inombords, och det är när de ej lyssnar men jag vet att de hör men ignorerar en. Jag ska inte ljuga med att det finns de dagar, kvällar då jag bara behöver ligga i min säng, ha det alldeles tyst och bara andas haha. Tror och nästan vet att jag inte är ensam på den fronten.

Vad är det godaste du ätit där? Byte

Än så länge så är det faktiskt pizza. Det är en pizza som du får typ garlic crust på som är sådär nybakad och mjuk och helt amazeballs. Sen till det så fick man vitlöksbröd som hade ost i sig och jag kom ju till himlen, herregud va gott det var och tror aldrig jag njutit som jag gjorde av det. Onyttigare kan det väl ändå inte bli. Sen måste jag nog säga efterrätten jag åt i Miami, den var helt enastående god. Min hostmums mozzarella, tomat och basilika grejs måste jag nog med nämna. Även deras hemgjorda brownies, OH MAY GOD. Jag kan vara hur duktig och nyttig som helst men när någon bakar dessa är det som att jag inte ser något annat än de och bara mölar..... helt sjukt. Och deras majskolvar, har alltid undrat hur man säger eller stavar detta så ursäkta mig. Men dessa är nog också de godaste jag ätit. Deras dounats, asså seriöst. Åt en när vi var på en boardwalk i Ocean city som hade cinnamon på och helt nybakad och fräsh och så GOD.

Hemlängtan?

Ja, jag har hemlängtan. Men det är som en berg&dalbana. Just nu är det neråt, trodde aldrig jag skulle sakna Sverige eller ställen där hemma men det gör jag faktiskt. Saknar mina vänner, då jag inte rikligt skaffat några här så saknar jag den bitan allra mest hemma och min mamma haha. Men vet att skulle jag åka hem tidigare pga av hemlängtan så skulle det kännas bra i några sekunder sen så skulle jag stå därhemma igen och trampa på samma ställe och ångra ihjäl mig att jag åkte hem pga av hemlängtan.

Ska någon komma och hälsa på?

Min mamma, moster och kusse kommer nu i Oktober, och jag kan knappt tro det. Dom ska äntligen komma, tiden är snart här. Helt sinnes. Och Antagligen en friend i January, hopefully!!!

Vad är dina planer efter usa?

Antagligen direkt när jag kommer hem, jobba ihop lite money. Sen resa, resa, resa med min friendo. Sen förhoppningsvis avslutas min resa i Frankrike där jag börjar plugga franska. Eller innan Frankrike stannar i ett eller flera länder och jobbar där och sen låta ödet ta mig vart det vill.

Hur är shoppingen?

DYR.

Har du ätit kardashian salladen?

Nej, jag har ju ej det. Men det ska vi se till att jag gör innan jag åker hem.

Har du lärt dig att göra cookie dough?

Så roligt med denna frågan, jag har inte lärt mig men familjen gör det ganska ofta och det är dödligt gott.

Har du kontakt med många hemifrån?

Nja, mer med vissa än andra. Men mamma är väl den jag pratar mest med, moster y kusse och min kömpis Gabbi.

Något du saknar i Sverige som inte är lika bra i Usa?

Tyckte människorna i Sverige körde som dårar men det är inget jämfört med här och så fort något går långsamt sätter man handen på "signalhornet". Kom fasiken ej på vad man kallar det, tutan haha. Vi har det väldigt bra i Sverige har jag börjat inse och är ganska glad över att jag växte upp där, även fast jag skulle älska att växa upp här och gå i amerikansk skola. Saknar att vi inte har socker i allt hemma, speciellt brödet. Saknar vårt smör, smöret här är hårt och konstigt. Saknar vårt godis.

Finns det många snygga killar?

Ja, men alla är för unga. Här tar de ju körkort när de är 16 så de känns så mycket äldre än vad en 16 åring i Sverige känns.

Hur är din värdfamilj?

Mina vf är jättetrevliga, snälla och sociala. Känns att jag "bondat" väldigt bra med mamman. Har redan gråtit typ 3 gånger framför henne så känner att jag kan berätta om något stör mig eller liknande, nästan allt. Barnen är också snälla, men de har sina perioder där de är mindre jobbiga och mer jobbiga.

Vad gör du när du är ledig?

Kollar nettan. Eller pratar med mamma. Och vänner.

Hoppas det är lite kul att läsa detta, det var iallafall kul att svara på frågorna och jag insåg vissa grejer när jag gick igenom och svarade. Jag hade kunnat skriva så mycket mer men känner inte att någon vettig människa kommer orka läsa det så försökte hålla mig till ämnena och inte skriva för mycket. Hoppas ni får en bra friday och har ni mer frågor om mig eller au pair livet är det bara att fråga på, inga frågor är dumma eller fel. Puss och kram

Likes

Comments

Just nu sitter jag alltså som den "amerikan" jag blivit och smaskar på caramel popcorn. Japp, trodde aldrig jag skulle falla för frestelsen men det har jag tyvärr gjort, och jag har blivit besatt. Nästan så besatt att jag måste springa förbi boxen för att inte äta eller sätta tejp över munnen, eller slänga ut det.... Hoppas ni förstår ironin men också att det är så fruktansvärt svårt att låta bli och när jag nästan kan gråta av lycka när det är slut och jag inte behöver tygla mig själv, så köper min värdmamma mer och så börjar det igen haha.

Jag fick en lite "reminder" eller "att tänka på" och det är att inte göra så långa meningar utan punkt och styck indelningar, så ska försöka med det. Kan väl säga att jag inte är den bästa på svenska, grammatiken eller allt som har med det och göra så säger ingen till mig så skulle jag kunna skriva på utan punkt, komma och allt.

Men vad händer annars då?? Linnea försöker att fixa så att hon kan börja läsa en av sina klasser som hon måste för att fullfölja sitt år, och detta tar hon alltså tag i 10 dagar innan college börjar. Då jag är VÄLDIGT efter så kan jag inte välja den kurs jag ville ha så det slutar med att jag ska läsa spanska. SPANSKA..... Jag sög i spanska när jag hade det i grundskolan och det jag enda jag har i minnet är inget mindre än "Me llamo Linnea, yo tengo doce anos, vivo en Suecia". Jaja, ska försöka klara mig igenom det och FÖRVÅNANSVÄRT längtar jag, men inte till skolbänken, läxor, böcker mm, utan att träffa människor. Inte au pairen utan människor i min ålder, amerikaner.

Läste denna boken härom dagen och började tänka om detta är och kommer bli mitt "Golden Year". Tror det har börjat bra men så kom jag att tänka på att jag vill inte ha ett speciellt år som blir mitt GOLDEN YEAR, Jag vill att alla mina år ska vara golden. Från och men nu ska och kan jag göra allt jag vill, det jag tänker på att göra men aldrig gjorde. Att åka hit har verkligen öppnat min "dolda" modiga sida och jag känner helt plötsligt att jag kan göra allt jag vill, alla mina drömmar, ALLT. Ska inte låte rädsla eller tankar över att jag inte kan eller inte vågar hindra mig. Livet är verkligen för kort för att inte göra det man vill och låta rädslaN ta över och jag inser det bara mer och mer för varje dag.

Likes

Comments

Man ser inte jättebra på bilderna men min mat, salladen var inte värd pengarna at all. Tror jag betalde 20 dollar eller mer och då var det ändå ett av de billigaste alternativen, för mig är det mycket för en sallad men sallader är ju förvånansvärt dyra idag... Men, den var helt ok god men efterrätten överträffade allt. Vi delade på den och detta var någon frukt etterätt som persika eller något och jag var väldigt skeptisk för jag väljer ALDRIG efterätter som innehåller eller är gjorda av frukter. Det blir antingen någon etterätt med chocolada, glass eller brownie, så ja, detta var ett osäkert val men F A N vad gott det var. Riktigt 100%!!!! Tror jag betalde 75 dollar för denna måltid, just de ja, 10 dollar för vattnet också, det får vi ju inte glömma haha. Men men, vad gör 75 dollar om hundra år, restaurangen var jättevacker och vi fick en trevlig kväll.

Denna dagen så åkte vi till fort lauderdale, till ett ställe som hettet Key Biscayne som ni ser på bilden ovan. Asså så himla vackert, när jag såg detta så insåg jag verkligen att jag var utomlands och i Miami, palmerna gör så mycket. Här hann vi vara lite för lite för strax efter vi varit där så skulle vi vidare till ett annat ställe där vi skulle åka ut med en båt och snorkla bland firrarna. Låter helt fantastiskt, I know, men fy i helskotta vad jobbigt det var och tror banemej att jag fick träningsverk OCH sår på armarna. Båtturen ut var rolig och det var fint väder och bra musik och roliga människor på, kul upplevelse!! Väl ute hoppade vi i och man kunde tro att jag såg en haj eller liknande för fiskarna vi såg var så nära mig att jag kunde nudda dom om jag ville men jag blev så rädd typ och ville bara därifrån haha. Men sen drog vi därifrån till ett annat ställe, men asså strömmen var så stark att varje gång jag skulle försöka mig på att kråla för att komma någon vart och snabbare så kollade jag upp och var på exakt samma ställe som innan även fast jag trodde jag hade kommit flera meter. Men efter typ 30-45 min i vattnet gav jag upp för dit jag ville, där de sa att fiskar var kom jag ju aldrig till så jag gick upp på båten och satte mig där. Tydligen hade jag kämpat så mycket att när jag kom upp fick jag typ migrän och satt halvdålig på vägen tillbaka. Men detta kommer jag göra någon mer gång när jag är utomlands, så himla rolig och häftig grej! Efter detta så åkte vi till fort lauderdale och åt ute och sen hem. Väl hemma gjorde vi oss iordning för middag på detta dyra stället. Men det var en trevlig och rolig dag! Nu ska jag sova så hörs vi inom de närmaste dagarna. Väntar fortfarande på mer frågor, kommer lägga upp inlägget en gång till och ge er en chans till! ;D

Likes

Comments

Hade en riktigt mysig och rolig dag med ungarna och gran (mormor på engelska) idag. Dagen började med att vi 08:45 åkte iväg till ocean city som är en mycket större ö kanske 15 min ifrån oss där vi skulle cykla på boardwalken. Skillnaden mellan Ocean city och Avalon är att OC är mycket mer befolkat och så mycket mer liv och trafik haha. Men de har ju så mycket mer att erbjuda såklart. Ett tivoli ish och på board walken hade de massa med små fika, restauranger, fina små butiker mm. Sen när vi åkte runt lite så kändes det mer som en stad än ett sommarställe. Efter cykel turen så åt vi den efterlängtade frullen, då jag ofta vaknar av att jag är hungrig var detta en utmaning att hålla sig men det gick, fast med nöd å näppe haha. Efter frukosten for vi hem för att sedan dra ner till la beach och spendera några timmar där. Efter circus 4 timmar tog jag mig en pw vilket var sååå skönt. Runt halv sex åkte vi till macidonken och köpte med oss mat till en annan ö vid namn "Cape May" som också är större än Avalon. Där åkte vi för att spela lite minigolf. När vi var färdiga med det så gick vi några hundra meter för att kolla in solnedgången på sunset beach. Om jag förstådd det lite rätt så var det någon slags ceremoni där de hedrade de bortgångna som krigat för landet, så de hade den amerikanska nationalsången och samtidigt tog ner flaggan och vek ihop den, så som man ser på tv:n. Lite känslosamt med väldigt fint. Och solnedgången var oslagbart vacker. Väl hemma var jag helt slut men blev lite tittande på AFV och sen sängen för mig.

Idag vaknade jag upp med magont och varit illamående HELA dagen så varit sängen för mig hela dagen och så har det varit underbart väder ute såklart. Men imon så flyttar vi från gran och pops strandhus till det som familjen hyrt nu i en månad framåt. Ska tydligen få eget badrum så det ser man ju fram emot. Om ni är snälla kanske jag visar upp lite bilder på huset när jag kommit dit, kommer nog göra det även om ni inte skulle vara det av någon anledning. Nä men nu ska jag kolla färdigt lite på PLL och sen äta något mer för är fortfarande hungry.

Likes

Comments

Japp, om EXAKT 2 månader kommer min underbara familj hit till USA!!! Alltså hur sjukt att den tiden då de ska komma ner för att hälsa på mig har kommit. Det betyder att jag kommer att ha varit här i sju månader, asså helt seriöst, 7 månader??? I oktober har jag varit i staterna i 7 månader och har alltså 5 kvar, det är ju helt insane. Hur kan ett beslut som tog mig tre långa år att fatta snart vara över... inte alls snart men ni fattar. Alltså tiden har gått något fruktansvärt fort och jag hinner knappt med. Får ibland tänka efter hur mycket jag faktiskt har hunnit med för man blir lite blind vad man faktiskt har åstadkommit när man är i vardagen då alla dagar ser likadana ut. Just nu har jag en period då jag saknar allt och alla. Det kom som en chock för mig då jag har nästan sen 2 veckor tillbaka älskat min tid här och vill aldrig hem. Men jag har väl kommit in i det dom kallar "blabla chocken" kommer inte ihåg namnet men det finns faktiskt haha. åh "kulturchock". Man kan få det när man har börjat bli hemmastad och vänja sig vid allt och inse att man faktiskt bor någonannanstans. Jag har inte märkt det alls då jag älskade att komma hit, jag "flydde" ju nästan på sätt och vis från Sverige för jag ville göra något, eller jag har ju velat detta ett tag men komma bort. Jag var så uttråkad hemma, mer på det viset att jag kände att det hände inget, jag gick till jobbet som jag trivdes jättemycket med men alla dagar såg likadana ut och gjorde det i circus tre år. Jag kan inte bärga mig tills jag får krama om min älskade mamma, moster och kusse. Hur kommer jag kunna släppa dom igen för att sedan se de åka tillbaka hem utan mig, det kommer nog ta mycket på mig men med handen på hjärtat så dröjer det inte 1 år innan jag får krama dom igen utan bara 5 månader. Vilket jag kan och kommer stå ut! Men de kommer iallafall i oktober och ska vara här en vecka tror jag , först ska de bo i Philly och sen i New york, som jag ska spendera några dagar med dom i. Kan inte vänta tills jag får sätta mina fötter i New york igen, underbara stad!!!

Likes

Comments

OMG, vart ska jag börja..... Jag och Diana bestämde att vi ville göra så mycket som möjligt så man inte i efterhand kände att vafan gjorde vi egentligen sååå vi köpte i förväg ett häfte där vi hade valt 5 grejer av 30 som man kunde uppleva och göra. Så denna dagen Hade vi på agendan att åka en jet boat och innan det kommer jag inte ihåg vad vi hade gjort faktiskt haha... Vi satt nog på stranden en stund men så gick vi och skulle kolla in parasailingen, om det eventuellt fanns tid efter vår jetboat tur och det fanns en typ samma tid så det skulle vi ej hinna men så "out of the blue" säger tjejen som har hand om det att vi kan åka om typ 3 min... Och jag och Diana kollar på varann och hon blir jätte exalterad och säger JA direkt medan jag blev så tagen, från att ha gått från att vara så exalterad till att bli svin nervös och hade nästan gråten i halsen haha. Jag ville ju ha tid att förbereda mig, inte det att jag är höjdrädd men jag kan få svindel och allt gick helt plötsligt så himla snabbt. Men 5 min senare satt vi i en lite båt som tog oss ut till den lite störa båten som vi skulle åka parasailingen från. Jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det, men när vi väl var där uppe kollade vi på varann och båda bara "jaha, vad gör vi nu då??", så man satt helt enkelt där upp med benen hägnades över havet och bara var. Det var en harmonisk känsla, väldigt stillsamt och mäktigt, mäktigt att se allt från så högt upp. När man satt nere i båten och väntade på sin tur så gick det så jävla fort så man blev chockad när man kom upp och kändes inte att man rördes alls. Men som ni ser på bilderna så är det sjuuukt högt upp och det ave lika häftigt och skrämmande som det ser ut.

Efter detta i lite stress tog vi uber till nästa destination och åkte jetboat. Det var också en häftig upplevelse. Vi kom därifrån dyngsura och med avundsjuka på de kändisar som bor i sådana paradishus längst havet, men men sånt är ju livet. Sen tror jag vi åkte hem igen och gjorde oss iordning för att gå ut och äta middag på en bra och eftertraktad restaurang. Vilket senare visades bli den dyraste middagen jag någonsin ätit och kommer äta haha. Bye for now

Likes

Comments

När jag under tiden laddade in dessa bilder kan jag inte fatta att jag har varit i Miami. När jag var där förstörde nästan värmen vistelsen för mig då jag inte kunde vänta tills jag kom hem och inte behövdes svettas lika mycket. Asså det var så otroligt varmt och det är faktiskt inte kul när man klätt upp sig och försökt göra sig fin och fräsh och svetten börja rinna direkt. Från att ha känt sig fräsh och fin känner man sig genast motsatsen. Men det jag vill komma fram till var att jag saknar stället. Jag skulle aldrig kunna bo där eller skaffa la familia men gärna semestra där en eller fler gånger i framtiden. Som ni ser på bilderna är det ju väldigt vackert och jag har några ursäkter till att åka tillbaka då vi inte hade tiden att göra allt vi ville så det förde ju bara lite gott med sig. Så kan och vill du så besök gärna Miami men bered dig/er på värmen.

Jag kommer inte ihåg exakt vad vi gjorde andra dagen men jag TROR att vi hade bestämt oss för att hoppa på en "hopp off/hopp on" buss. Så med den åkte vi runt och fick se vart bl.a den kända tatuering studion "Miami Ink" låg, lite kända hotell, vart kända människor bodde mm. Sen efter ett tag hade vi tyvärr oturen att få ett oväder av ös regn över oss, så då vi satt där uppe så blev det översvämning så alla var tvungna att gå ner under taket på bussen, men där var det inte mycket bättre för där började det läcka in från taket haha. Men så kom vi till en slags slutdestination där vi valde att ta en annan buss som tog oss till "little havana" vilket var ett mysigt ställe. Dock var både jag och Diana ganska frusna av regnet och hungriga så vårt mål var ju att hitta en restaurang, vilket vi gjorde och det var en lite välkänd restaurang i "little havana" så det var ju kul. Helt ok ställe, min mat var okej, inget att hurra för men inte heller bua för men Dianas var nog lite bättre än min men helt okej vistelse ändå. När vi var färdiga där, blöta men mätta så tog vi uber tillbaka till vår lägenhet. Undra om det var den kvällen vi gick ut, jo men det var det. Så vi gick i lite affärer men sen ganska direkt hem för att göra iordning oss. Sen gick vi till någon klubb och var där ett tag. riktigt roligt. Sen så slutade det med att vi vid halv fem gick till vårt favvo diner och åt frulle, sen bar det hemmåt för att gå och nana.

Likes

Comments

Godkväll kära ni! Blir så konstigt när tidsskillnaden i USA och Sverige är 6 timmar, så för er lär det ju mer bli Godmorgon! Som rubriken lyder så tänkte jag på en sak och då det känns att jag tappat några följare, eller känns JAG VET haha, statistiken är väl inte på topp men det har jag bara mig själv att skylla på. MEN varför gråta över spilld mjölk, ja, jag har det senaste fastnat för detta uttrycket och tycker det är så bra så säger det nästan hela tiden nu. Men de människor som fortfarande har hoppet öppet och kommer in då och då, har ni kanske några frågor? Tänkte om jag skulle göra som min kära kompis Izabella D'Arienzo (Här hittar ni hennes grymma blogg) http://www.familjeliv.se/blogg/izabelladarienzo och göra en frågestund. Där ni kan fråga allt ni vill om au pair livet, det jag varit dålig på att berätta om eller inte har berättat om alls. Behöver inte heller vara frågor om au pair livet, undrar ni något annat om mig eller mitt liv, funderingar, planer, tankar, allt ni kan tänka på så bara fråga på. Så förhoppningsvis får jag några frågor som jag kan sammanställa och ni kan få veta lite mer vem jag är eller något liknande. Vad tycker ni om det? Det är ju faktiskt ni som bestämmer om iden suger eller om det låter bra, så detta ska bli lite spännande. puss och ha det bra tills vi ses igen.

Likes

Comments

Så när jag och Diana hade hittat varandra på Fort Lauderdale flygplatsen tog det inte många minuter innan svetten började rinna och man insåg direkt att man var i Miami. Vi tog därifrån Uber till vårt Airbnb som låg circus 45 minuter ifrån och alldeles nära till south beach! Ganska perfekt läge om jag får säga det själv Dock så tog det oss ett tag innan vi hittade rätt och det visade sig att vi hade gått runt i cirklar i typ 30 min och passerat huset några gånger men men. Väl där blev jag helt amazed av alla gröna träd som var här, därav de vackra gröna bilderna, var ju tvungen inte bara för att vi skulle få fina bilder utan för växterna också...... Nä men så kom vi in och det var helt ok, ÄLSKAR att hon vi bodde hos hade air condition men så sa hon att ingen människa i Miami bor där utan air condition och det kan jag förstå efter att bara ha spenderat 5 dagar där. Men efter vi fick packat upp lite och fixat till oss och då man trodde att man var för snygg för att äntra stan så fick jag den där första svett droppen på ögonfransen efter ja typ 3 min..... så jag visste ju redan då vad som väntade mig haha. Näst på tur var ryggen och ja det var SKIT varmt mina vänner, tänkte att detta var intressant så bara att skriva ner i "intresseboken". . . . . . . Men vi traskade runt och kom till ett "diner" som det så amerikanskt heter. Jag var skeptiskt då jag tänker att det är ett B trashfood ställe som var alldeles för dyrt och inte gott alls, men så fel jag hade. Om alla diner är såhär kommer jag mer än gärna besöka de oftare, detta såg exakt ut som ett diner ska se ut men maten var sååå god och sååå fräsh!!!! Ett MÅSTE om ni besöker south beach i Miami, gå till "The diner" or "Diner". Jag beställde en ceasar sallad där man faktiskt fick gott om kyckling nästan för mycket och det kan jag inte riktigt säga att jag alltid fått hemma in Sweden när jag beställt det. Diana beställde lax med crabcake i vilket för mig låter inte gott alls men överraskande nog var det både nytt och gott. Och sen som grädden på moset testade jag deras nya mango mojito och Oj vad det nästan var den godaste drink jag druckit! Så det var ett riktigt bra start angående maten för denna semestern!

Efter maten som sedan satt så fint i maggen gick vi runt lite och kollade läget, skulle egentligen gått ut på kvällen då vi träffade en promoter på restaurangen men blev inget med det då vi både var såå trötta så vi gick och satte oss ute istället och drack lite drinkar. kom ändå hem ganska sent så hade varit vaken i exakt 1 dag den dagen!

Innan vi satte oss ner så promenerade vi ju faktiskt till la stranden! och åh vad det verkligen kändes att man var utomlands och palmerna har jag ju bara innan sett på tv men nu fick man se dessa irl vilket inte var illa pinkat.

Så detta var vår första dag, andra dagen kommer upp snart! Nu ligger jag i sängen för att snart inta sömnen. Så hoppas att ni hade en bra torsdag men får en bättre fredag för imon är det ju friyay (för mig, för er är det redan friyay).... Så goodnight and godnatt.

Likes

Comments