Förra helgen fick jag uppleva någonting lite annorlunda. Jag åkte tillsammans med en liten grupp från vår församling till Ryssland, vilket var otroligt spännande. Vi sov i en skola som fanns i Kelto, en liten by starx utanför st:petersburg.

Vi fick se en del av staden st.petersburg och ta del av stadens historia. Vi besökte flera kyrkor och vi shoppade i ett stort köpcenter. Alltså det var faktiskt stort på riktigt. Det största jag har varit i. Man fick akta sig så att man inte gick vilse.

Annorlunda mat har de också kan man säga. Jag vågade testa allt. Fastän jag inte är så kräsen av mig kan jag ändå säga att allting föll inte i min smak. Vatten kunde man inte dricka ur kran utan man fick köpa vattenflaskor i butiken.Priset ser kanske lite mycket ut men 1€ motsvarar ca. 70 rublar

Likes

Comments

Jag har nu haft sjuk i mitt högra knä länge. Ungefär i 3 år. Förra hösten blev mitt vänstra knä också sjuk på samma ställe. Jag har varit många gånger till fyssen och fått gympaprogram, men jag märkte ingen skillnad.

Nu i augusti var jag på magnetröntgen och ortopeden gav mig besked om att menisken e sönder i högra knä, så han skulle ta bort den söndriga delen.

Igår var min operationsdag. Efter att jag hade blivit opererad visade det sig att menisken var hel. Det var istället något annat som var fel som de tog bort. Jag kan inte säga exakt vad det var eftersom all skriftliga information är på finska.

Så nu får jag försöka återhämta mig. Kryckor använder jag bara de första dagarna och sen är det meningen att jag ska kunna gör normala rörelser en vecka efter operationen.

Om resultatet av högra knä blir bra kanske jag åker in med mitt vänstra knä så småningom också.

Men ni ska annars ha en bra tisdag! 

Likes

Comments

Travis och Gabby träffar varandra för första gången som grannar i en liten kustby. De går in i ett förhållande som testas av livets mest definierande händelser.

Jag älskar den här filmen och skulle lugnt kunna se den en gång till. (Tårarna kom i floder)

Den här filmen är inspirerad av den verkliga historien om Debi Walden.


Likes

Comments

God förmiddag! Skönt med helg pånytt. Den här veckan har gått väldigt snabbt. Igår kom mina kompisar hit och vi hadde kul och chillade som vanligt.


Frukost blev bananplättar med bär. Å vem tackar nu nej till lite sura och vitaminrika bär också?

Å nu ska ja se ett avsnitt av Sofias änglar. Det är ett väldigt underhållande program. Det är så roligt att se när någon som verkligen behöver hjälp också kan få det tackvare de här underbara människorna.

Likes

Comments

Tja länge sen sist! Nu har jag fått prova en ny (för mig) nöjespark i Tammerfors, "särkenniemi" och för två veckor sedan var jag i Alta och hälsade på släktningar. På hemresan kom många av dem med ner till Larsmo. Onsdagen för 1,5 vecka sen for vi till power park( andra gången för mig i sommar) där körde vi också go kart. Fredagen efter tog vi en ny runda med kartings och jag förbättrade min tid med 2s och tog en 3:e plats av 9 deltagande. Sjukt nöjd😉💪

Och nu är det slut på sommaren för skolan började redan 12 aug. på en fredag!😣Jag går i 1:an i Kronoby Gymnasium. Det är en väldigt hemtrevlig skola med jättebra lärare. De här första dagarna i skolan har varit ganska förvirrande men på samma gång spännande med nya kompisar och lite nya omständigheter. Det som har varit jobbigast är väl min förkylning som jag fick redan förra veckans onsdag. Det har varit lite fram och tillbaka med den och lite feber har jag också haft. Men nu ska vi hoppas att det snart går om.


Dønnevarre i Alta

Go kart i Alahärmä

Idag sköter jag min 2åriga systersdotter Amanda. Får se vad vi hittar på . En liten busunge e vad hon är😅😍🙈

Likes

Comments

När vädret är som bäst så hänger man mest vid villan. Runt 25 grader i skuggan och inte ett moln på hela dagen.😎 Inte illa! Tyvärr blir det inte så mycket simmande för min del p.g.a. mitt sår som jag nämnde tidigare. Jag har simmat endast korta och få gånger sedan jag fick mitt sår.😏Men som tur har vi en kanot utan hål som jag och Anja tog en tur med ikväll.


​Ps. Här lever vi på hallon😅😍

Likes

Comments

​Det blev en dagstur till Alahärmä. Junker'n (berg&dalbananpåbildenovan)var nog allas favorit👌

Likes

Comments

I morse när jag var påväg till arbetet gick det lite snett. Jag har sommarjobb vid köpmanholmen som sommarflicka. Men hur som helst när jag nästan var framme i hamnen där var wilmabåten plockar upp oss fick jag lite problem med cykeln. Det slutade med att jag fick åka till sjukhuset för att sy ett ganska djupt sår på mitt knä. Men när jag kom dit konstaterade läkaren att såret var på ett ställe där var stygnen ändå bara skulle komma lös, så hon tejpade bara ihop snittet. Hoppas verkligen inte att det lämnar kvar ett fult ärr.


När vädret är så härligt kan man inte avstå från att åka till villan. Bästa medicinen "ever"

Likes

Comments

Hej alla flitiga läsare. Ni är hjärtligt välkommen att läsa min blogg. Det här är nästan första gången som jag startar en blogg. Med de orden menar jag att jag startade en blogg för kanske tre år sen som jag skrev ett inlägg på och sedan blev den bortglömd. haha😂Men det får inte hända den här gången. Nu ska ja verkligen försöka mitt bästa för att hålla igång skrivandet.

Lite om mig själv.

Jag är en (för det mesta) glad och positiv tjej på 16 år. Jag är uppväxt i en storfamilj och har många underbara vänner som jag gillar att umgås med. Mina första 6 år bodde jag och min familj i Alta, en stad som befinner sig uppe i norra Norge. Mamma är norsk och är uppväxt där. År 2006 flyttade vi hit till Larsmo var min pappa är uppväxt. Jag trivs väldigt bra här. Vi besöker Alta så ofta som möjligt. Där bor mina morbröder, moster, kusiner, bror och syster med sin mann. Jag älskar naturen uppe i Alta. Det är verkligen värt att ta sig en titt dit upp.

Jag har många intressen. Volleyboll är en av mina favoritsporter. Jag spelar inte i något lag, utan ser det mera som ett roligare sätt att umgås på. Jag gillar gosiga kramar och älskar barn.

Det här var bara en liten presentation om mig. Mera inlägg kommer sen. Hade!

På bilden ser ni min favoritkille, min systers barn som också råkar vara mitt fadderbarn💕

Likes

Comments