Ser att det är nästan en månad sen jag skrev sist, har tänkt att skriva flera gånger, men sen har jag helt enkelt glömt bort det. Vill i alla fall börja med att säga att allt är bara bra här borta på andra sidan jordklotet, jag trivs väldigt bra med familjen och jag börjar få mer och mer rutiner. Men tyckte det kändes konstigt när det blev Augusti och nu är det September, på söndag är det den 4:e och det är då 2 månader sen jag lämnade Sverige. Var sjutton tar tiden vägen, för det känns inte som jag att jag redan har vart här i månader. Men har som sagt börjat få lite mer rutiner och det känns skönt. Tar hand om tjejerna tisdag - torsdag, måndagar och fredagar är de på dagis så då lämnar jag och hämtar dem och är ledig där i mellan och ibland är mamman hemma och då är jag ledig hela dagen. På onsdagar går vi till en sagostund på ett bibliotek i Pukekohe ca 15 minuter bort och på kvällen åker jag till Pukekohe igen för en Zumba class. Har tidigare bara Zumbat hemma framför TV:n men måste säga att det är hur kul som helst och kommer helt klart att fortsätta med detta. Det är dessutom skönt att det finns lite saker att göra i närheten både med barnen och för mig själv. För torsdagar kan man verkligen säga att jag får köra bil. På morgonen åker jag och barnen till en Play Group med andra Au Pairer och deras barn ca 45 minuter bort i Auckland och på kvällen åker jag till en Coffe Group ca 40 minuter bort också i Auckland. Men jag vill träffa andra Au Pairer och eftersom jag bor utanför Auckland så blir det en bit att åka. Men det är kul att träffa lite folk, men ibland pratas det lite för mycket tyska då det är väldigt många tyska Au Pairer.

Förutom detta har jag varit på ett Au Pair event för några veckor sen på Aucklands Art Museum och efteråt gick vi runt i AUckland bland annat till hamnen, det var helt okej, men det pratades även då lite för mycket tyska. Detta var första gången jag körde i centrala Auckland, det gick faktiskt riktigt bra, men när jag skulle åka hem fungerade inte gps:en, men tänkte att det är väl bara att köra runt för förr eller senare måste det komma en skyllt som visar vägen till motorvägen och det gjorde det. Detta var på lördagen och på söndagen åkte jag till Clarks Beach som ligger ca 20 minuter bort och det var väldigt fint, tycker i stort sett allt i närheten av vatten är fint och dessutom var det massa palmträd vilket är ett stort plus.

Bilder på några båtar i hamnen i Auckland och några coola färgglada saker som hängde i taket på museet.

Clarks Beach: Utsikt, vatten och ett stort coolt träd.

För två veckor sen var jag på en middag med andra Au Pairer i Pukekohe. Det var första gången jag inte behövde åka in till Auckland och det var skönt, det var ganska trevligt. På helgen var jag på en roadtrip med några andra Au Pairer, vi åkte till Tauranga, Raglan och Hamilton. Måste säga att det blev lite för mycket körning för var väldigt trött efteråt. Men det var väldigt fint. I Tauranga gick vi på en strand och började gå uppför ett berg Mt Maunganui, vi gick inte hela vägen upp, men kommer att åka dit igen och då ska jag hela vägen upp, vi såg dessutom en hel del får, för beget var inhägnat så de gick omkring där vi gick. Det var även en hel del som surfade vid stranden. På söndagen åkte vi till Raglan som har en strand och på vägen hem åkte vi runt lite i Hamilton. Raglan var väldigt fint och det var även en del som badade. Okej, det var väldigt soligt och fint väder, men jag skulle nog inte vilja bada nu. I stort sett alla ställen med en strand är fint. Men ibland ser man nästan mer under bilturen än stället man ska till. För många vägar i Nya Zeeland är väldigt är väldigt kurviga och åker mitt igenom den vackra natur som man tidigare bara sett på bilder, med kullar och dalar och massa grönt. Det är heller inte ovanligt att köra på krokiga vägar med en bergvägg på ena sidan och vatten eller en brant på andra sidan, ibland är det lite obehagligt med alla kurvor, men det är som sagt väldigt fint.

Tauranga, det var hur fint som helst och det kanske ser fint ut på bilderna men det är ännu bättre i verkligheten!

Tog inte så många bilder när vi var i Raglan, men här har ni några i alla fall.

I söndags åkte jag till Hunua Ranges som har smala stigar att vandra på, det var väldigt fint och fridfullt, gick inte hela rundan, men kommer åka tillbaka och då ska jag ta mig runt alltihop och upp till toppen, för har hört att det är väldigt fin utsikt.

I onsdags var jag på ett Au Pair event med tjejerna och min värdmamma, vi var på Bounce & Beyond. Det är ett lekland med hoppborgar och stora rutchkanor. Tjejerna verkade uppskatta det och det gjorde jag också.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I måndags hade jag nästan hela dagen ledig då barnen var på dagis. Därför tänkte jag att jag tittar på kartan och väljer ett ställe ca 40 min bort och åker dit. Det får inte vara för långt bort så jag hinner gå runt och titta lite och hinna hem innan barnen ska hämtas. Dels ger det bra körträning så jag blir mer bekväm att köra på vänster sida och så vill jag ju hinna se så mycket som möjligt medan jag är här. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Skrev in en destination i GPSen och följde den, men vet inte riktigt vad jag valde. På vägen stannade jag på en utsiktsplats med en jättefin utsikt över vattnet och några kullar, kunde ju vänt där men nej, jag fortsatte. Oh vilken väg det var som en serpentin med jätteskarpa kurvor, men vägen gick utmed vattnet så det var fin utsikt. Men sen hamnade jag på en grusväg, på ena sidan av vägen var det berg eller kullar och på den andra var det stup, jag var mitt ute i ingenstans och som tur var mötte jag knappt några bilar, för jag kan säga att det var inga vägar du vill ha en massa möte på. MEN vilken utsikt, nu förstår jag vad alla menar när de säger att Nya Zeeland har så fin natur. Det var kullar och dalar och grönt, och kan säga att det var värt att köra på de bedrövliga vägarna för det var hur fint som helst. Tog inte så mycket bilder då det var svårt att stanna på vägen men några blev det. Dessutom tog det betydligt mer än 40 minuter, för vägarna var så kurviga så körde mellan 30-50 km/h en bra bit.

Har tyvärr inga bilder från grusvägen och det var där det var som finast, men har några bilder i alla fall.

Likes

Comments

I lördags var jag på mitt första Au Pair Event som Au Pair Link, förmedlingen jag åkte med fixat och det var Tree Adventures som är en klätterbana uppe i träden. Har länge velat göra något sådant, men det har aldrig blivit av så var kul att ja fick chansen nu. Men självklart ligger det på norra sidan av Auckland och jag bor utanför Auckland på den södra sidan. Detta var jag lite nervös för, då jag hittills bara hade kört runt där jag bor på typ slingriga landsvägar med lagom mycket trafik och Auckland är Nya Zeelands största stad med massor av trafik och den största stad jag kört i innan jag kom hit är Borås. Så jag var lite nervös, då det var första gången jag skulle köra motorväg på vänster sida, plus att det var första gången jag skulle köra motorväg med mer än två filer ibland var det fyra/fem och det är lite skillnad mot motorvägen mot Borås. Men det gick faktiskt riktigt bra, var inte så mycket trafik, så gick fortare att komma dit än jag trott. Har GPS i bilen så det är väldigt skönt, men glömde byta fil och tog en avfart något för tidigt så fick lite sightsing, men med hjälp av GPSen kom jag rätt igen.

På klättringen fanns det flera olika banor, med olika svårighetsgrad och de högsta var 14 meter. Vi hade möjlighet att göra banorna 5-8 och jag gjorde alla 4. Vissa var svårare än andra. Vi fick gå på stockar och vajrar, placerade på olika sätt, vi fick också svinga oss i rep usch var nog det jag gillade minst. I varje bana fanns också minst en flying fox, typ som ziplining, varje bana avslutades med en och vissa hade även några i banan. Tyckte det gick väldigt bra och man fick ett härligt pirr i magen. Men vissa saker var obehagliga t.ex. svinga sig i rep och sen var det en grej där små stockar var fästa i rep som en gunga och sen skulle man gå från gunga till gunga när de svingade. Fick även lite problem några gånger. Vi fick åka linbana från en plattform till ett nät och klättra till nästa plattform, men på en av dessa fastnade jag med foten i nätet och eftersom jag fortfarande satt fast i linbanan tog lite tid att komma loss. En annan grej var att man skulle stå på en bräda och hålla sig i ett rep med den åkte framåt, tyckte det såg lätt ut när andra gjorde det men den gick fortare än jag trott och var inte med på starten och trillade så jag fick åka sittande istället. Detta ledde till ett jätte blåmärke på benet. Hade även problem med att landa mjuk med flying foxen så slog i rumpan ganska rejält några gånger, dessutom for jag in i ett träd som var klädd i en madrass och madrassen var inte alls mjuk. Kan säga att jag hade en hel del fina blåmärken när jag kom hem och dagen efter kom jag knappt upp ur sängen, var öm i hela kroppen. Men det var värt det för det var hur kul som helst och skulle gärna göra något liknande igen.


Likes

Comments

Det är mitt vintern här just nu och ca 14 grader, vissa dagar skiner solen och det är väldigt skönt, andra dagar regnar och blåser det rejält. Men ska inte klaga för det är så skönt med en vinter utan snö, och tjocka vinterjackor. Dock är det lite svårt att säga vad som är typiskt att ha på sig under vintern här, för går jag på stan kan jag se både folk i vinterjacka och mössa och folk i shorts och flip flop. Själv tycker jag det är lagom med gympaskor, långbyxor och en huvtröja samt en jacka om det regnar eller blåser mycket (dock ingen vinterjacka). Som sagt regnar det en del här nu och det är riktiga störtskurar, det har också åskat en del och det har varit riktigt rejält här också både knallar och ljussken. Dessutom började det helt plötsligt hagla idag och vilket hagel. Hörde hur det började ballra ordentligt på taket och var tvungen att öppna dörren och kika ut och de var stora som en halv putterkula, måste vara de största haglen jag har sett. Men det kan även vara riktigt fint väder med solsken. I tisdags var jag ute på en promenad med barnen och plockade blommor och då var det så varmt att jag gick i t-shirt och det är inte ofta man kan göra det mitt ii vintern.

Bjuder på en bild från promenaden i tisdags och åhh vad jag älskar alla palmer och andra exotiska träd och buskar.

Likes

Comments

Börjar bli en riktig hejare i köket. I tisdags bakade jag scones för första gången och i onsdags lagade jag hemmagjorda köttbullar för första gången. Både sconesen och köttbullarna blev faktiskt riktigt goda och gick hem hos familjen så det var ju bra. En lite rolig sak på tal om köttbullar är att när min värdfamilj och Au Pairer från andra länder pratar om köttbullar så säger de inte bara "meatballs" utan de säger "Swedish meatballs", som att betona att de är från Sverige och det är ju lite kul att de känner till något som är typiskt svenskt.

Likes

Comments

I söndags var jag och min värdfamilj på utflykt i Auckland. Vi började med Auckland Museum, där vi åt lunch vi haft med oss i ett picknickrum, sedan gick vi till Winter Gardens och avslutade med en fika på ett litet café. Allt låg inom gångavstånd, så det var väldigt praktiskt, men fy vad det blåste, det var nästan svårt att hålla balansen ibland.

Auckland Museum var indelat i flera olika avdelningar, men vi tittade inte på alla. Vi var i en del som var för barn, där de kunde dra ut låder, öppna tittskåp och titta på olika djursaker. Vi kollade även på fåglar och dinosaurier och ett rum med maorisaker. Maorier är ursprungsbefolkningen på Nya Zeeland för er som inte visste det.

Winter Gardens var två stora växthus fyllda med blommor, växter, träd och kaktusar.

                                   Auckland Museum - Maorier                                                               Winter Gardens - Kaktusar

Likes

Comments

En dag förra veckan var jag och min värdmamma och barnen på Butterfly Creek, vet inte riktigt vad jag ska säga att det är för det finns så mycket att göra där. Inomhus finns det akvarier med fiskar, ett rum med fjärilar, och lite andra kräldjur och insekter. Plus en restaurang och en presentshop. Utomhus finns det en lekplats, en park med dinosaurier där man också kan åka en tur med tåg och som en liten farm med grisar, getter, alpackor och kaniner mm. Tyckte fjärilsrummet var ganska häftigt, det var väldigt varmt och klibbigt därinne, det var en massa växter och träd och så flög det omkring en massa fjärilar, stora och färgglada. Barnen tycker om att gå dit, så var nog inte sista gången jag gick dit.

Likes

Comments

I lördags, för en vecka sen följde jag med familjen till Devenport. Vi åkte till Navy Museum, där vi också åt lunch. Jag tyckte det var ganska häftigt att gå runt och kolla på gamla saker från flottan som modeller av båtar, medaljer, kläder, foton, vapen mm. Det var även ett hus med gamla båtar. Museet ligger precis vid vattnet och det finns en brygga så att man kan gå ut en bit på vattnet och WOW vilken utsikt. Man såg Auckland och Sky Tower hur bra som helst och alla segelbåtar som var ute och seglade. Tog inga bilder inne på museet, men tog en del på den fina utsikten och återigen WOW!

Det blåste en hel del, men för att vara mitt vintern är det väldigt bra.

Efter detta åkte vi runt på lite sightsing i Devenport, vi åkte uppför en väldigt brant slingrande väg till ännu en WOW utsikt.

Likes

Comments

Hade med mig presenter till barnen från Sverige, så att de skulle få se något som är typiskt för mitt hemland.

De fick varsin Sverigedress med T-shirt och shorts plus en älg med en sverigeflagga på sin halsduk. Var väldigt nervös för att dressen inte skulle passa. För stor är ju inte hela världen då de kan växa i den, det är ju värre om den är för liten och det var det jag var nervös för. Det var väldigt svårt att uppskatta vilken storlek de skulle ha då jag bara sett barnen på bild, men som tur var passade de väldigt bra.

De blev nyfikna när jag sa att jag hade något till dem och när de fick presenterna blev de glada och det kändes bra. De ville prova dressen direkt och så stoppade de in älgarna under tröjan så att bara huvudet stack upp vid halsen. Den äldsta tjejen tog av sig den nästan direkt, för hon ville hellre ha sin blommiga känning. Medan den yngsta tjejen hade på sig den hela dagen och dagen efter fick jag plocka upp den från tvättkorgen för hon ville ha den igen, men den tredje dagen fick jag säga att hon skulle välja något annat att ha på sig, då den faktiskt var ganska smutsig. SÅ hos henne var den väldigt populär. Älgarna var också uppskattade då jag ser dem gå runt med dem. SÅ jag är väldigt glad att presenterna uppskattades. 

Likes

Comments

Det känns så konstigt att jag redan har varit hos familjen i 2 veckor och allt känns väldigt bra. Jag trivs med familjen och de har varit så välkomnande. Men det är fortfarande mycket nytt och jag känner mig mer och mer hemma för varje dag.

Tjejerna gillar verkligen att göra kort av papper och klippa och klistra, vilket är toppen då jag också gillar att pyssla, så det har vi gjort en hel del. Jag har dessutom gjort min första play doh deg och det var inte bara att följa receptet som jag trodde. För det var bara en kladdig gröt och jag tror tjejerna undrade lite vad jag höll på med, men tillslut fick jag till en bra deg och den var uppskattad.

Likes

Comments