View tracker

16 september Färja tillbaka till Wellington och Nordön

Denna gången gick det mycket bättre och jag blev inte lika sjösjuk, satt nästan hela tiden uppe på däck och tittade på utsikten.

16 - 18 september Wellington

Vi kom iland med färjan ganska sent och då stannade vi inne i centrum över natten. På kvällen gick jag ut på stan själv för att kolla runt. Det var första gången jag vart i en storstad på kvällen och det var så mycket folk överallt, en torsdagkväll. Dagen efter tänkte jag utforska Wellington på egen hand och precis som i Christchurch gick jag runt. Men kunde inte göra allt som jag tänkt för vädret var bedrövligt och det blåste och det regnade. Det började inte så bra, då mitt paraply blåste sönder och mina byxor blev dyngsura, så smsade föräldrarna och frågade om de fortfarande var i stan för behövde nya byxor, så det var lite småroligt. Gick omkring och tittade på några gamla byggnader, några kyrkor och parlament byggnaden. Annars gick jag från ett museum till ett annat, då det inte regnade inne på museerna, besökte 3 stycken. Först Wellington Cuty Gallery, sen Te Papa Tongarewa som är Nya Zeelands nationella museum och sen Wellington museum. Det var helt okej och ibland tycker jag det är kul att bara gå runt och titta på saker, så det var en helt okej dag. Sen tog jag tåget till ett ställe utanför Wellington där vi skulle bo hos släktingar till mina värdföräldrar inne vi skulle åka tillbaka hem. Det var andra gången i mitt liv som jag åkt tåg. Sen väntade den längsta bilresan hittills från Wellington till Patumahoe. Tror vi lämnade runt 8 på morgonen och var runt 4 -5 på eftermiddagen så i stort sett hela dagen spenderades i bilen. Det gick bra, men det var skönt att va hemma igen. Men måste säga att jag var glad att jag fick följa med familjen och det var roligt att få se sydön, så det var två lyckad veckor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

13 - 15 september Akaroa

Nästa stopp på resan var Akaroa där vi stannade i 2 nätter. Det låg jättefint precis vid havet och med alla kullar i bakgrunden. Från verandan där vi stannade kunde vi se havet och utsikten var jättefin. En av dagarna åkte vi på sightseeing på bedrövliga, slingriga grusvägar till en gammal fyr. Det var även en fin utsikt med öppet hav. Det var även där som jag såg min första säl i det fria. Gick på lite äventyrliga stigar och kommer inte ihåg om det var en eller flera, men i alla fall så såg vi en.

J ag tog en vandringsled upp på en kulle och fick en jättefin utsikt över havet och alla båtar.

I Akaroa ligger även The Giants House, som är ett stort hus med en trädgård full med mosaik skulpturer, det var ganska häftigt att se.

15 - 16 september Kaikora

Nu var det återigen dags för en lång bilresa upp till Kaikora. Det finns en sak som Kaikora är riktigt känt för och det är att åka ut med en båt och titta på valar, typ valsafari. Jag och min värdmamma åkte med på en sån båt. Var lite nervös då jag blev sjösjuk på färjan, men nu var det inga problem som tur var. Vi såg några delfiner på avstånd och tre valar. Det är mycket väntan när man ska titta på valar, så det ibland är lättare och ibland svårare att hitta dem. När besättningen spårat valen, fick vi vänta på att den skulle komma upp till ytan, olika arter är uppe olika länge och andas. Det var som att titta på en stock som sprutade ut vatten. Men det var häftigt när den dök och vi fick se fenan. Det var ändå coolt att ha fått se valar.

Medan jag och mamman var på valbåten, hade pappan tagit med barnen för att titta på något annat. Så när vi kom i land sa de att de hade något att visa oss. De hade hittat en strand full med stora sälar. De var helt i de fria och vi kunde gå så nära att vi kunde nudda dem, vilket man inte gör då de kan bli aggressiva. Men det var ändå coolt att de var så nära.

Utsikten var ganska bra från stället där vi bodde.

På vägen tillbaka till Picton stannade vi utmed vägen vid ett ställe och om man gick ca 10 minuter in i skogen fanns det ett vattenfall med babysälar. De hoppade omkring i vattnet och detta var lätt en av höjdpunkterna under resan.

Likes

Comments

View tracker

8 - 10 september Hanmer Springs

Nu var det dags för ännu en lång ca 5 timmars bilresa till Hanmer springs där vi skulle stanna i två nätter. På vägen dit så snöade det en bit och vi stannade även på ett ställe för att ta foton för att det var så vackert med berg.

Men när vi kom fram till Hanmer Springs var det bättre väder och ingen snö. När vi gick omkring såg jag påskliljor och reagerade direkt på att det är inte normalt att se påskliljor i september då det är en vårblomma. Men då september är vår här så är det ju inget konstigt. I alla fall så ville jag ta ett kort på dem, men orkade inte just då utan tänkte att det kan jag göra imorgon, men då sabbades mina planer, för när vi vaknade dagen efter såg det ut så här när vi tittade ut genom fönstret.

Det hade snöat under natten och vi fick nu vårt andra möte med snö under resan. Vi vaknade ganska tidigt och sen gick vi runt på stan och väntade på att affärerna skulle öppna, så vi kunde köpa vintervantar. För planen var att bygga en snögubbe, efter många om och män blev det tillslut en snögubbe och pappan byggde ett snöfort. När vi gick runt på stan såg jag någon stå och filma men tänkte inte så mycket på det då. Men på kvällen när vi såg på nyheterna visade de vad de hade filmat i Hamner Springs och den yngsta tjejen var med på nyheterna och hon tyckte det var väldigt kul att se sig själv på TV. Min värdmamma sa att det är vad som händer när det snöar på Nya Zeeland, det hamnar på nyheterna för att det inte är så vanligt, speciellt inte i september då det är så kallad vår här.

I Hanmer Springs finns det hot pools som vi badade i. Det är typ naturligt tempererade utomhusbassänger. Det snöade när vi var där och det var väldigt coolt och sitta poolen och få snö i håret, men det var svinkallt och gå barfota i bara bikini när man skulle byta pool. För det fanns flera olika med olika temperaturer, var mest i en av de svalare tillsammans med barnen, men när barnen och föräldrarna gick hem så stannade jag kvar en stund i de varmare poolerna.

Vi besökte också en form av gård, med lite olika djur som hästar, lamor och höns. De hade även Wallbys som ser ut som kängurur, det var ganska coolt, fast kändes lite konstigt att se dem tillsammans med snö. En annan cool sak var att se palmer täckta i snö.

10 - 13 september Christchurch

Nästa stopp var Christchurch där vi stannade i 3 nätter. Här bodde vi i ett vanligt bostadshus som ägarna hyrde ut. Eftersom det var en jordbävning där för några ås sedan så blev många hus skadade och det märktes i detta huset, då de hade två toaletter och ingen av dörrarna gick att stänga helt, så det kändes alltid lite riskabelt att gå på toa eller duscha haha. En av dagarna mötte vi upp några vänner till familjen som nyss flyttat hit och vi gick till Christchurch Botanical gardens, växthus med blommor och kaktusar, ett museum och så åt vi lunch ihop på ett mysigt ställe vid vattnet. Senare när den andra familjen åkt hem så tog vi the Tram, en typ av spårvagn på en guidad tur runt i stan. Den andra dagen åkte familjen och besökte släktingar, medan jag valde att gå omkring och utforska Christchurch på egen hand. Familjen erbjöd sig att släppa av mig i stan på vägen, men dum som man är sa jag att det är inte så långt så jag kan gå, dock var det längre än vad jag trodde, men tillslut kom jag fram. Gick till Botanical Gardens igen och så gick jag omkring en bra stund och tittade på Street Art då det finns väldigt mycket sånt i Christchurch och jag gillar det. Såg då även en hel del av de byggnader som blivit förstörda i jordbävningen för några år sen. Såg även Bridge of remembrance och Restart mal som är ett köpcenter byggt av containrar som de byggde efter jordbävningen. Nu fick jag även se påskliljor igen och denna gången tog jag även kort på dem. Jag ville passa på att se så mycket som möjligt nu när jag ändå var i Christchurch och gick nästan konstant i 7 timmar, i slutet kunde jag knappt gå för hade fått blåsor på fötterna, men får ändå säga att det var en lyckad dag. Dessutom så var jag gammalmodig, började med att använda Google maps i mobilen, men det slutade med att jag använde en papperskarta istället för tyckte att det var enklare.

Likes

Comments

Ohakune 4 - 5 september

I dag började vi ganska tidigt, då vi skulle packa bilen och städa huset då några vänner till familjen skulle bo här medan vi var borta. Sen var det en lång bilresa ca 5 timmar ner till Ohakune som ligger där vi stannade en natt på ett skidloft, på området där vi bodde hade de en stor konstgjord snögubbe. Ohakune har skidanläggningar och snöiga berg, tanken var att tjejerna skulle få se snö för första gången. Så på morgonen tog vi på oss det varmaste vi hade och åkte till en av skidanläggningarna. Men vädret var bedrövligt och det regnade. När jag packade för denna resan, visste jag inte att vi skulle få snö så tog inte med mina regnbyxor. Så hade på mig joggingskor, tunna byxor och regnjacka. Vantar hade jag inte, men i alla fall en mössa. Men kan ju säga att det var sista gången jag gick omkring i joggingskor i snö, var glashalt. Tjejerna var väl inte så glada då det var blött och kallt, men de testade i alla fall att åka pulka. Efter detta blöta äventyret åkte vi tillbaka till skidloftet för att torka innan vi skulle fortsätta vår semester. Innan vi lämnade Ohakune åkte vi för att titta på det som stället är mest känt för och i stort sett det enda som kommer upp om du googlar Ohakune... en jättestor morot och eftersom jag är en turist var jag självklart tvungen att ta en bild med moroten.

5 - 6 september Wellington

Efter jättemoroten väntade ännu en lång bilresa ner till Wellington som ligger i botten av Nordön dör vi skulle ta färjan över till sydön där största delen av vår semester skulle äga rum. Vi skulle ta färjan tidigt på morgonen den 6:e så vi stannade över natten hos släktingar till min värdpappa som bor ca en halvtimme utanför Wellington. Sen på morgonen var det återigen dags att gå upp tidigt och lämnade redan 7 för att komma i tid till färjan.


Här stannade vi på vägen till släktingarna vi bodde hos, en av många ställen med fin utsikt som vi stannade vid på vägen.

6 september Färja Wellington (nordön) - Picton (sydön)

Har åkt färja tidigare mellan Sverige - Danmark och Danmark - Tyskland men det var ju väldigt korta färjor jämfört med denna, tog en bit över 3 timmar närmare 4. Men det var väldigt fint när vi såg alla kullar och allt grönt, dock var det ett litet minus och det var att jag var sjösjuk. Det var hemskt, har inte haft problem med det tidigare så trodde inte att ja skulle ha några problem nu heller, men men det var skönt när vi var framme. Men upptäckte en väldigt rolig sak. Vi hade en hytt på färjan och på insidan av dörren satt det en sån där stor grön lapp med instruktioner om vad man ska göra om något händer och när jag läste på den så blev jag väldigt chockad för det stod på svenska. Det var tre språk, engelska, svenska och ett språk jag inte såg vad det var. Brukar ju stå på tyska och franska men aldrig svenska så det var coolt.

6 september Picton - Anakiwa

Nu äntligen var vi framme på sydön. På vägen från Picton där färjan gick i land till Anakiwa som var nästa stället vi skulle stanna på, stannade vi än en gång på ett ställe med en fantastisk utsikt. Men anledningen till att vi stannade denna gången var för att en av tjejerna behövde gå på toa. Då är det så bra för vi har en bärbar potta med lock som är perfekt att ha om man ska åka långt och inte vet om det finns toaletter på vägen. Kanske låter lite äckligt men har räddat flera situationer så jag är glad att ha den. När vi stannade här sa mamman "potty with a view" o båda två var tvungna att ta kort på det och måste säga att det ser så häftigt ut, den utsikten skulle man ha varje gång man satt på toa. Dessutom låter det mycket bättre att säga det på engelska, potty with a view låter mycket bättre än potta med utsikt.

6 - 8 september Anakiwa

Anakiwa ligger inte så långt ifrån Picton där färjan kom till så i toppen av sydön. Här stannade vi i två nätter hos min värdmammas bror. De bodde jättefint i en liten by omringade av kullar, bara några få minuters gångväg i från havet. De hade ett loft som jag fick sova på och det var så coolt för jag har alltid velat ha ett loft.


Vandringsleder med fin natur finns typ överallt på Nya Zeeland och inte så långt ifrån Anakiwa ligger Suspension bridge och Pelorus bridge, så en dag åkte vi det med mammans bror och gick omkring och tittade. Såg även platsen där dvärgarna flyr i tunnor från en av Hobbitfilmerna.

Likes

Comments

Nu ska ni få höra allt om min resa till sydön. Vill bara börja med att säga till er som inte vet, så består Nya Zeeland av två öar, nordön och sydön, jag bor en bit norr om mitten av nordön, ca 50 min söder om Auckland city i Patumahoe. Typ alla pratar om hur fint det är på sydön och kan hålla med om det, ni kommer att få se det på bilderna, även om de inte ens är i närheten av hur vackert det är på riktigt.. Vi var borta i ca 2 veckor och vi körde härifrån, så vi körde även igenom mer än halva nordön, sen tog vi färjan över till sydön och körde runt till olika platser. Det tyckte jag var så bra för vi fick se så många olika platser och det är mycket bättre att köra runt än att flyga. För om du kör runt kan du se saker på vägen och många gånger ser du mer på vägen till en plats än själva platsen, för du ser så mycket av det typiska Nya Zeeländska landskapet med gröna kullar och dalar. Enda nackdelen är att i Nya Zeeland finns det i stort sett inte en enda rak väg, de är så fruktansvärt kurviga och vissa är som serpentiner, för brukar inte bli åksjuk, bara ibland, men under dessa två veckorna var jag det nästan hela tiden, så det var ett minus. Men vilken utsikt det var på vissa platser.

Så här såg våran reseplan ut: Nordön: Patumahoe - Ohakune - Wellington Färja: Nordön(Wellington) till Sydön(Picton) Sydön: Anakiva - Hanmer Springs - Christchurch - Akaroa- Kaikoura Färja: Sydön(Picton) till Nordön(Wellington) Nordön: Wellington - Patumahoe

Likes

Comments

Heeeej! Här får ni nu äntligen ett livstecken här på bloggen att allt är okej här på andra sidan jorden! För er som har hört om jordbävningen på Nya Zeeland, så har den inte drabbat området där jag bor. Tydligen kunde vissa känna skakningar här, men det hände sent på kvällen/under natten mellan söndag måndag och jag sov så märkte ingenting. Såg när jag vaknade att jag fått meddelanden från min familj i Sverige som undrade om jag var okej och om jag känt något, det var så jag fick reda på det.

Senast jag skrev på bloggen var över 2 månader sedan, kvällen innan jag åkte till sydön med min värdfamilj i två veckor, det var två jättebra veckor och kommer skriva mer om den resan i ett annat inlägg. Vet att jag har varit jättedålig på att uppdatera bloggen, men alla som känner mig vet att ja är en expert på att skjuta på saker och när högen med saker blir för stor vet jag inte var jag ska börja och skjuter upp det ännu mer istället. Men nu ska jag försöka berätta vad som hänt de senaste två månaderna och det har faktiskt hänt en del, träffat en del nya Au Pairer, gjort en roadtrip och lite dagsturer. Kommer inte skriva allt i detta inlägget, utan kommer skriva flera lite kortare istället, för tycker det är så tråkigt att läsa långa inlägg så därför skriver jag inte så långt. Sen hoppas jag att jag kommer bli bättre på att uppdatera bloggen i framtiden.

Men måste bara avsluta med att säga att det är så sjukt att jag har vart här i över 4 månader, tiden har gått så sjukt fort.

Likes

Comments

Ser att det är nästan en månad sen jag skrev sist, har tänkt att skriva flera gånger, men sen har jag helt enkelt glömt bort det. Vill i alla fall börja med att säga att allt är bara bra här borta på andra sidan jordklotet, jag trivs väldigt bra med familjen och jag börjar få mer och mer rutiner. Men tyckte det kändes konstigt när det blev Augusti och nu är det September, på söndag är det den 4:e och det är då 2 månader sen jag lämnade Sverige. Var sjutton tar tiden vägen, för det känns inte som jag att jag redan har vart här i månader. Men har som sagt börjat få lite mer rutiner och det känns skönt. Tar hand om tjejerna tisdag - torsdag, måndagar och fredagar är de på dagis så då lämnar jag och hämtar dem och är ledig där i mellan och ibland är mamman hemma och då är jag ledig hela dagen. På onsdagar går vi till en sagostund på ett bibliotek i Pukekohe ca 15 minuter bort och på kvällen åker jag till Pukekohe igen för en Zumba class. Har tidigare bara Zumbat hemma framför TV:n men måste säga att det är hur kul som helst och kommer helt klart att fortsätta med detta. Det är dessutom skönt att det finns lite saker att göra i närheten både med barnen och för mig själv. För torsdagar kan man verkligen säga att jag får köra bil. På morgonen åker jag och barnen till en Play Group med andra Au Pairer och deras barn ca 45 minuter bort i Auckland och på kvällen åker jag till en Coffe Group ca 40 minuter bort också i Auckland. Men jag vill träffa andra Au Pairer och eftersom jag bor utanför Auckland så blir det en bit att åka. Men det är kul att träffa lite folk, men ibland pratas det lite för mycket tyska då det är väldigt många tyska Au Pairer.

Förutom detta har jag varit på ett Au Pair event för några veckor sen på Aucklands Art Museum och efteråt gick vi runt i AUckland bland annat till hamnen, det var helt okej, men det pratades även då lite för mycket tyska. Detta var första gången jag körde i centrala Auckland, det gick faktiskt riktigt bra, men när jag skulle åka hem fungerade inte gps:en, men tänkte att det är väl bara att köra runt för förr eller senare måste det komma en skyllt som visar vägen till motorvägen och det gjorde det. Detta var på lördagen och på söndagen åkte jag till Clarks Beach som ligger ca 20 minuter bort och det var väldigt fint, tycker i stort sett allt i närheten av vatten är fint och dessutom var det massa palmträd vilket är ett stort plus.

Bilder på några båtar i hamnen i Auckland och några coola färgglada saker som hängde i taket på museet.

Clarks Beach: Utsikt, vatten och ett stort coolt träd.

För två veckor sen var jag på en middag med andra Au Pairer i Pukekohe. Det var första gången jag inte behövde åka in till Auckland och det var skönt, det var ganska trevligt. På helgen var jag på en roadtrip med några andra Au Pairer, vi åkte till Tauranga, Raglan och Hamilton. Måste säga att det blev lite för mycket körning för var väldigt trött efteråt. Men det var väldigt fint. I Tauranga gick vi på en strand och började gå uppför ett berg Mt Maunganui, vi gick inte hela vägen upp, men kommer att åka dit igen och då ska jag hela vägen upp, vi såg dessutom en hel del får, för beget var inhägnat så de gick omkring där vi gick. Det var även en hel del som surfade vid stranden. På söndagen åkte vi till Raglan som har en strand och på vägen hem åkte vi runt lite i Hamilton. Raglan var väldigt fint och det var även en del som badade. Okej, det var väldigt soligt och fint väder, men jag skulle nog inte vilja bada nu. I stort sett alla ställen med en strand är fint. Men ibland ser man nästan mer under bilturen än stället man ska till. För många vägar i Nya Zeeland är väldigt är väldigt kurviga och åker mitt igenom den vackra natur som man tidigare bara sett på bilder, med kullar och dalar och massa grönt. Det är heller inte ovanligt att köra på krokiga vägar med en bergvägg på ena sidan och vatten eller en brant på andra sidan, ibland är det lite obehagligt med alla kurvor, men det är som sagt väldigt fint.

Tauranga, det var hur fint som helst och det kanske ser fint ut på bilderna men det är ännu bättre i verkligheten!

Tog inte så många bilder när vi var i Raglan, men här har ni några i alla fall.

I söndags åkte jag till Hunua Ranges som har smala stigar att vandra på, det var väldigt fint och fridfullt, gick inte hela rundan, men kommer åka tillbaka och då ska jag ta mig runt alltihop och upp till toppen, för har hört att det är väldigt fin utsikt.

I onsdags var jag på ett Au Pair event med tjejerna och min värdmamma, vi var på Bounce & Beyond. Det är ett lekland med hoppborgar och stora rutchkanor. Tjejerna verkade uppskatta det och det gjorde jag också.

Likes

Comments

I måndags hade jag nästan hela dagen ledig då barnen var på dagis. Därför tänkte jag att jag tittar på kartan och väljer ett ställe ca 40 min bort och åker dit. Det får inte vara för långt bort så jag hinner gå runt och titta lite och hinna hem innan barnen ska hämtas. Dels ger det bra körträning så jag blir mer bekväm att köra på vänster sida och så vill jag ju hinna se så mycket som möjligt medan jag är här. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Skrev in en destination i GPSen och följde den, men vet inte riktigt vad jag valde. På vägen stannade jag på en utsiktsplats med en jättefin utsikt över vattnet och några kullar, kunde ju vänt där men nej, jag fortsatte. Oh vilken väg det var som en serpentin med jätteskarpa kurvor, men vägen gick utmed vattnet så det var fin utsikt. Men sen hamnade jag på en grusväg, på ena sidan av vägen var det berg eller kullar och på den andra var det stup, jag var mitt ute i ingenstans och som tur var mötte jag knappt några bilar, för jag kan säga att det var inga vägar du vill ha en massa möte på. MEN vilken utsikt, nu förstår jag vad alla menar när de säger att Nya Zeeland har så fin natur. Det var kullar och dalar och grönt, och kan säga att det var värt att köra på de bedrövliga vägarna för det var hur fint som helst. Tog inte så mycket bilder då det var svårt att stanna på vägen men några blev det. Dessutom tog det betydligt mer än 40 minuter, för vägarna var så kurviga så körde mellan 30-50 km/h en bra bit.

Har tyvärr inga bilder från grusvägen och det var där det var som finast, men har några bilder i alla fall.

Likes

Comments

I lördags var jag på mitt första Au Pair Event som Au Pair Link, förmedlingen jag åkte med fixat och det var Tree Adventures som är en klätterbana uppe i träden. Har länge velat göra något sådant, men det har aldrig blivit av så var kul att ja fick chansen nu. Men självklart ligger det på norra sidan av Auckland och jag bor utanför Auckland på den södra sidan. Detta var jag lite nervös för, då jag hittills bara hade kört runt där jag bor på typ slingriga landsvägar med lagom mycket trafik och Auckland är Nya Zeelands största stad med massor av trafik och den största stad jag kört i innan jag kom hit är Borås. Så jag var lite nervös, då det var första gången jag skulle köra motorväg på vänster sida, plus att det var första gången jag skulle köra motorväg med mer än två filer ibland var det fyra/fem och det är lite skillnad mot motorvägen mot Borås. Men det gick faktiskt riktigt bra, var inte så mycket trafik, så gick fortare att komma dit än jag trott. Har GPS i bilen så det är väldigt skönt, men glömde byta fil och tog en avfart något för tidigt så fick lite sightsing, men med hjälp av GPSen kom jag rätt igen.

På klättringen fanns det flera olika banor, med olika svårighetsgrad och de högsta var 14 meter. Vi hade möjlighet att göra banorna 5-8 och jag gjorde alla 4. Vissa var svårare än andra. Vi fick gå på stockar och vajrar, placerade på olika sätt, vi fick också svinga oss i rep usch var nog det jag gillade minst. I varje bana fanns också minst en flying fox, typ som ziplining, varje bana avslutades med en och vissa hade även några i banan. Tyckte det gick väldigt bra och man fick ett härligt pirr i magen. Men vissa saker var obehagliga t.ex. svinga sig i rep och sen var det en grej där små stockar var fästa i rep som en gunga och sen skulle man gå från gunga till gunga när de svingade. Fick även lite problem några gånger. Vi fick åka linbana från en plattform till ett nät och klättra till nästa plattform, men på en av dessa fastnade jag med foten i nätet och eftersom jag fortfarande satt fast i linbanan tog lite tid att komma loss. En annan grej var att man skulle stå på en bräda och hålla sig i ett rep med den åkte framåt, tyckte det såg lätt ut när andra gjorde det men den gick fortare än jag trott och var inte med på starten och trillade så jag fick åka sittande istället. Detta ledde till ett jätte blåmärke på benet. Hade även problem med att landa mjuk med flying foxen så slog i rumpan ganska rejält några gånger, dessutom for jag in i ett träd som var klädd i en madrass och madrassen var inte alls mjuk. Kan säga att jag hade en hel del fina blåmärken när jag kom hem och dagen efter kom jag knappt upp ur sängen, var öm i hela kroppen. Men det var värt det för det var hur kul som helst och skulle gärna göra något liknande igen.


Likes

Comments

Det är mitt vintern här just nu och ca 14 grader, vissa dagar skiner solen och det är väldigt skönt, andra dagar regnar och blåser det rejält. Men ska inte klaga för det är så skönt med en vinter utan snö, och tjocka vinterjackor. Dock är det lite svårt att säga vad som är typiskt att ha på sig under vintern här, för går jag på stan kan jag se både folk i vinterjacka och mössa och folk i shorts och flip flop. Själv tycker jag det är lagom med gympaskor, långbyxor och en huvtröja samt en jacka om det regnar eller blåser mycket (dock ingen vinterjacka). Som sagt regnar det en del här nu och det är riktiga störtskurar, det har också åskat en del och det har varit riktigt rejält här också både knallar och ljussken. Dessutom började det helt plötsligt hagla idag och vilket hagel. Hörde hur det började ballra ordentligt på taket och var tvungen att öppna dörren och kika ut och de var stora som en halv putterkula, måste vara de största haglen jag har sett. Men det kan även vara riktigt fint väder med solsken. I tisdags var jag ute på en promenad med barnen och plockade blommor och då var det så varmt att jag gick i t-shirt och det är inte ofta man kan göra det mitt ii vintern.

Bjuder på en bild från promenaden i tisdags och åhh vad jag älskar alla palmer och andra exotiska träd och buskar.

Likes

Comments