Header

Allmänt, Fotografering, Fotboll

I dag har jag äntligen funnit lite tid till att lära mig min kamera, Canon EOS 1300D. Jag fick den i julklapp av hjärtat då jag tycker det är så sjukt roligt att fota. Lika roligt som jag tycker det är att fota lika dålig är jag på det. Tillsammans med kameran fick jag även boken "släpp loss fotografen inom dig" av Petter Stahre. Jag har bara kommit ett par sidor i boken och börjar lära mig vissa av funktionerna på själva kameran. Nu ska jag framöver hitta en hel dag då jag kan ägna mig åt att testa olika program och inställningar. Som sagt så tycker jag det är roligt att fota och jag vill verkligen lära mig se världen så som en kamera ser den. För några dagar sedan var jag ute och försökte fota lite, då utan att läst på någonting och mer eller mindre bara med kamerans AUTO program.

När jag själv ser på bilderna ser man också hur man behöver lära sig att redigera bilderna. På dessa bilder är endast ljusstyrkan och kontrasten ändrad lite grann. Sen satt jag i dag då, som sagt, och försökte mixxtra lite med de olika funktionerna och min älskade kisse var måttligt road över att behöva vara mitt foto objekt i dag ;)

Nästa gång jag har tid att sätta mig ner och verkligen lära mig ska jag fokusera på ISO-tal, bländarvärde och slutartid. Jag vill även försöka få till det så skärpedjupet blir bättre. Jaja vi får se när jag får tid och det är normal ljust ute så jag få lite tid.


Tänkte också passa på att säga att jag ÄNTLIGEN tränade mer eller mindre hela träningen i går. Jag var rädd, försiktig och ovan och skulle bara köra på 85% och det gick super bra! Jätte nöjd med själva träningen så sett, för att inte ha tränat på ett år. Men det som gjorde mig allra lyckligast var att jag kände ingenting i mitt knä vare sig under eller efter och ingen svullnad! Tänkte att jag ska försöka träna både tis och tros nästa vecka också sen hoppas jag på att sjukgymnasten ger mig klartecken på 100%. Det återstår att se :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Likes

Comments

Allmänt

Julen så här långt har varit fantastiskt, ätit god mat och bara umgås med nära och kära!

julafton började vi hemmet på morgonen då vi gav varandra julklappar innan vi åkte i väg till Dicks föräldrar och åt lite frukost, öppnade mer paket och fikade lite. Sen tillbringade vi resten av julafton hos min faster med släkten på min pappas sida.  kvällen avslutades med spelet " med andra ord" hahahhaha det går alltid lika vilt till när det ska spelas spel i det umgänget! priset tog ju allt när min fasters gubbe skulle förklara med andra ord vem soran  ismael  är och börjar med " han är nog en gammal kung i israel" haha!

juldagen, idag, har varit lugn och skön vi tog hem hunden och busade en del med henne, annars var det soffan hela Dagen fram tills nu i kväll! Då var det dags för en julklapp jag gav hjärtat. Bio premiär på "Hundraettåringen". Filmen var nyss slut och vi är på väg hem. Dock har vi stannat för att köpa med oss lite god mat hem.
I morgon ska vi ut och jaga lite hare är tanken och kvällen bjuder på lite julfirande med våra kompisar.

Ha en fortsatt trevlig julhelg!

Likes

Comments

Mina funderingar

"Symptom på depression:
Det vanligaste symptomet vid depression är nedstämdhet. Du känner dig tom och oinspirerad, och kan ha svårt att finna glädje i vardagen. Livet känns lätt meningslöst och det blir inte bättre med tiden. Går det för långt kan det leda till självmordstankar."


Det är inte alltid lätt, det finns en gräns även för mig. En gräns på när kroppen säger i från.  Just nu är jag inte långt i från den gränsen.  jag är trött och ointresserad av det mesta just nu. Jag vill så mycket, men så lite blir gjort. I dag vill jag baka när jag kommer hem, jag vill baka lussekatter. Känner jag mig själv blir det inget bakat trots att jag vill och trots att jag tycker det är roligt. Jag skulle även behöva tvätta och städa! Orken finns inte där. jag tänker "jag gör det i morgon i stälelt" inte blir det gjort då heller. Jag vet vad många tänker, "det är väl bara att göra det" "det kan inte vara så svårt" "det är bara lathet" Men när jag själv så gärna vill men allt i mig skriker bara NEJ!!! Då är inte så lätt, det inte bara att ta tag i det och det har inget med lathet att göra. Jag orkar helt enkelt inte bara. Det krävs mer än så. Humöret måste vara 100% motivationen måste vara 100% och det måste vara så himla roligt, då är det "bara att ta tag i saker"

I dag ska jag verkligen anstränga mig för att baka lite och i alla fall försöka tvätta lite.

Hoppas  ni alla har en underbar dag!

Likes

Comments

Allmänt

Jag lyckas då med allt...!
På jobbet i dag så pajjade jag handen.  jag skulle bara stänga en dörr och vet inte alls hur det gick till men ont gjorde det.Jaf tänkte väl att det skulle gå över, men icke!
Det blev genast bekymmer hemma när jag skulle hänga upp tvätten.  Nu skulle jag laga mat, det gick inte steka kyckling och det går inte skära grönsaker heller så nu står Dick i köket och lagar mat medans jag ligger riktigt soffan och tittar på film.
Jag hoppas att det går över tills i morgon och helst under kvällen.  I morgon är tanken att jag under förmiddagen ska vara en stund med Moa och Vera medans Dick och Pelle ska jaga. Sen hade jag tänkt städa, tvätta och baka under helgen så jag hoppas, som sagt, verkligen att det går över!

Nu i kväll ska vi käka kyckling tacos och se på film och bara njuta av att det äntligen är helg! ❤

Likes

Comments

Jakt

I onsdags var jag ledig och hade tid hos sjukgymnasten  kl 09.00. Det gick riktigt bra och jag är super taggad på att jobba för att vara tillbaka på planen lagom till slutet av januari i alla fall. Det är nog inget orimligt mål hoppas jag. Klarar jag det så är det mer eller mindre exakt ett år sedan jag klev av träningen  på grund av att knät värkte. På väg hem var jag i alla fall vig 10.30 ungefär. Dick hade gått ut på morgonen  för att träna hunden  lite innan han skulle börja jobba.  Hunden fick upp älg mer eller mindre på en gång  och skötte sig jätte bra. Det är så roligt att se!

Dick ringde och bad mig komma ut i skogen och fånga hunden om det sprang på mig. Jag startade. in GPS och gick ut. Mycket kom jag in på ca 70 meter i från älg och hund. Dock starkt det bara i väg och hunden lyssnade då inte på mig, det var tydligen  mycket troligare att jaga älg😉
Sen började helvetet, haha! Jag vet inte hur många gånger vi var bara ett par meter ifrån  de men hon vägrade lyssna på någon av oss 🤔
Efter 4 timmars jagande efter hunden och en kvarts tank mindre i bilen gav vi upp.  i åkte hem och lät henne fortsätta, vi startade GPS:en hemma för att ha lite koll på vad som händer, inget hände utan hon stod med älgen i ståndskall ytterligare någon timme! Sen åkte Dick och hans pappa ut och en timme efter det får dom äntligen  tag på henne!

Det såg ut så här hela dagen.  Jag som trodde jag skulle kunna tvätta och bara ta det lugnt på min lediga dag, haha där fick jag för det. Dock var det väl lite roligt att hjärtat inte åkte till jobbet, eftersom han ändå inte kunde åka i från hunden.  Då var han ju hemma med mig och kikade på bonde söker fru i stället!

Jätte roligt att hon äntligen  jagar så bra och verkligen  hänger i, tråkigt dock att hon inte lyssnade på någon av oss ute i skogen!

Likes

Comments

Allmänt

god förmiddag! Jag sitter just nu på jobbet och väntar på mina kollegor, så vi kan njuta av en kopp kaffe innan det är dags att åka ut igen!

Gårdagen var riktigt bra! När jag vaknade kände jag att det var fruktansvärt kallt inne, så det var bara att ge sig ut och hämta lite ved att tända i spisen med. När jag väl fått fjutt i spisen skulle jag gå in till TV rummet och  får syn på en fin liten lapp från min goding!

Han vet ju precis hur man ska göra för att pigga upp mig!

Sen åkte vi till blidsberg för att käka lite hos hjärtats "chef" och Pelle, Moa och Vera var ju där med. Alltid trevligt! Sen var det bowling vilket jag vann tydligen, 159 poäng på en serie det är väl bra?!
tyvärr var vi den enda banan i gänget som hann spela klart 4 serier så efter 3 serier stod jag tyvärr inte som segrare.. 😉

Sen blev det ett trevligt besök på kinaresturangen i Ulricehamn, trevligt sällskap och underbar mat!

Ha en fin andra advent! 😘

Likes

Comments

Allmänt

Det var ett tag sedan jag skrev nu, och av olika anledningar till det finns. Vissa dagar känner jag att jag inte har så speciellt mycket att skriva om och då blir det inte av. jag ska också erkänna att oftast glömmer jag helt enkelt av det 🤔

I går åkte jag ut till hjärtat på jobbet, han hade ingen lunch med sig. Efter jag var inne i stan på syn undersökning så tog jag med lite sibylla mat till honom. Sen blev jag kvar i skotaren hela eftermiddagen.  Det är aldrig fel att bara få ett par timmar att prata. Sen är det roligt också då jag är lite intresserad av hur det funkar. 😊

Dagen i dag är spännande, haha nej inte direkt. Jag är ledig från jobbet i dag då vi ska iväg med det företag han jobbar åt på något motsvarande till julbord. Innan det ska jag väl börja med att kliva ur sängen, duscha, äta frukost och försöka få på ett par maskiner tvätt innan det är dags att åka 😊

Ha en trevlig december dag alla!  🌲

Likes

Comments

Allmänt

i går var jag ledig, ingen rolig ledig dag måste jag säga.  jag hade så fruktansvärt ont i huvudet hela dagen. På kvällen blev det lite mer migrän och när jag vaknade i morse när klockan ringde var det inte borta. så i dag är jag hemma och ligger i soffan och kikar på "Sofias änglar" och käkar choklad 🙈

Likes

Comments