View tracker

Morsdag..

Idag är det morsdag och jag har svängt ihop en otroligt god tårta. Tårtan består av hasselnötsbottnar, jordgubbar, choklad och grädde. Receptet kommer ut i veckan. Men tills dess kan ni få frästas med ett par bilder. Hoppas att ni har de bra idag, så hörs vi snart igen. Puss.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag är det chokladbollens dag och det måste firas. Därför gjorde jag min variant av denna klassiker. Det brukar vara kaffe i, men eftersom jag inte tycker om kaffe brukar jag istället ha i lite lakrits för att få en rundare smak. Självklart smakar de inte lakrits utan de får bara en djupare smak av choklad. Testa gärna dessa godingar.

Ingredienser:

2,5 dl socker

6 dl havregryn

1 tsk lakritspulver

3 msk vatten

200 gram mjukt smör

1 dl raw kakao (vanlig går också bra)

Tillvägagång:

Lägg ner det mjuka smöret och blanda samman med sockret. Tillsätt vattnet, lakrits och kakao och rör ner så alla klumpar försvinner ur smeten. Mixa 4 dl havregryn till mindre bitar och blanda ner de tillsammans med 2 dl vanliga havregryn. Knåda nu smeten till en sammansatt smet och lägg in i kylskåpet i 15 minuter. Rulla nu bollar och rulla de i kokos och pärlsocker. Du kan också rulla de i strössel eller kakao. Du bestämmer. Satsen räcker till ca 30 st chokladbollar. Hoppas att du vågar testa mitt recept eller firar denna dagen på något annat vis. Det finns alltid en anledning till att fira.

​Puss och kram. 

Likes

Comments

View tracker

Matcha latte..

Hej på er. Har ni hört talas om matcha latte? Jag har vid flera tillfällen fått höra om denna dryck, men aldrig kommit i kontakt med den. Ida Varg pratar alltid om den i sina vloggar tillexempel. Därför bestämde jag mig för att beställa hem detta magiska pulver som tydligen ska vara extremt nyttig. Jag tyckte matcha latte var gott. Det smakar grönt te vilket det också är. Så tycker man inte om grönt te är detta inget för dig. Jag har testat mig fram till lite olika recept och nu hittat ett jag verkligen gillar. Mycket matcha har det blivit de senaste dagarna..

Matcha är ett grönt te som ursprungligen kommer ifrån Japan. Det är de finaste gröna te du kan få tag på. Man väljer bara de finaste bladen på träden som man handplockar och maler ner till ett pulver. Skillnaden mellan matcha och vanligt te är att grönt te består av te blad medan i matchan har man malt ner bladen så de har blivit ett pulver. Därför kan du enkelt använda matchan i smoothies och bakverk. Men det vanligaste är att göra matcha latte. Matcha är en ren hälsokur och väldigt nyttigt för själ och kropp. Det har en lugnande effekt samtidigt som du blir pigg av teinet. Matcha innehåller en massa antioxidanter och aminosyror som bygger upp kroppen. Det bidrar också till en bättre matsmältning som kan hjälpa dig om du försöker gå ner i vikt eller har en krånglig mage. Jag tycker definitivt ni borde beställa hem matcha och testa det. Jag beställde mitt matchapulver på apotea. Nedan följer mitt recept på matcha latte, men jag länkar också ett klipp på hur man gör här.

Ingredienser:

1 tsk matchapulver

0.75 dl kokande vatten

1 krm vaniljstångspulver

2 dl skummad mjölk

1 msk agavesirap (nej du kan inte ta vanlig sirap, ta då istället lite honung).



​Hoppas ni vågar testa. Puss. 

Mvh 

Linnea Lindahl 

Likes

Comments

Släktkalas ...

I söndags hade vi släktkalas till min mamma och lillebror som precis fyllt år. Som vanligt bjuder alltid vi på kakbuffé vid tre tiden. Denna gången hade vi dock inte tid till att göra någon tårta så vi bjöd på marängswiss istället. Det är så magiskt gott om man gör egna maränger till. Vi brukar dock inte göra den klassiska med maräng, banan och chokladsås utan brukar välja lite andra alternativ. I söndags blev det en chokladmaräng med körsbär, vaniljglass, grädde och chokladsås. Mina chokladmaränger är väldigt goda och har en segare textur än vanliga maränger. Här har ni mitt recept på dessa maränger:

Ingredienser:

5 äggvitor

3 dl socker

150 gram smält mörkchoklad

1 krm vaniljstångspulver

1 nypa salt

1 tsk vinäger

Tillvägagång: Sätt ungen på 150 grader. Separera äggen och lägg äggvitan i en stor skål. Lägg äggulan i en annan skål och spara till någonting annat. Vispa äggvita, lite av sockret, salt, vinäger och vanilj till ett vitt skum. Häll sedan ner resten av sockret och vispa tills man får en marängkonsistens. Man ska kunna spritsa ut marängen och därför behöver marängsmeten vara fast. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att de rinner ut. När du nått denna konsistensen ska du hälla ner den smälta chokladen i smeten. Blanda ner den försiktigt med en slickepott. Nu är smeten färdig för att spritsas ut. Spritsa ut marängerna på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. De flyter ut en aning så ha mellanrum. Sätt in marängerna i ungen i ca 40 minuter beroende på hur stora de är. Du vet att de är klara när du kan ta ut dem och knacka på baksidan och de är hårda. Servera marängerna hur du vill. Antingen i en swiss eller bara som de är.

​Hoppas att ni vågar er på mina supergoda maränger. Ha en bra dag. Puss. 

Mvh 

Linnea Lindahl 

Likes

Comments

Glass..

Ni vet när sötsuget tar över en sådär på kvällen.. Då finns det inte mycket att göra. Dock finns det bättre alternativ än riktigt socker. Igår testade jag att göra mango- och avokadoglass vilket jag tyckte var riktigt gott. De receptet hittade jag i Leilas nyaste bok, The fresh foodie. Det tog ca 8 minuter från att jag tog fram boken tills jag åt glassen och det måste jag säga är rätt okej. Jag tycker att ni alla borde testa. Dock gjorde jag några ändringar i receptet efter vad jag hade hemma.

Ingredienser 4 portioner:

250 gram frusen mango

1 st avokado

250 gram vaniljkvarg

1/2 tsk vaniljstångspulver

2 msk agavesirap

Tillvägagång: Skala avokadon och ta bort kärnan. Mixa alla ingredienserna tills man får en härlig konsistens. Om det är svårt att mixa den kan man tillsätta någon vätska som juice eller mjölk. Höll upp i glas och servera med exempelvis kokosflingor som ni ser på bilden.


​Hoppas att ni vågar testa. Puss. 

Mvh

Linnea Lindahl 

Likes

Comments

Pannkakor...

Pannkakor måste ha varit det första receptet jag lärde mig utantill. Det är ju så himla enkelt. Pannkaksrecept finns de 1000 tals av och alla är de olika. Men det finns en grundregel och det är 1,1,2 precis som numret till larmcentralen. Du tar ett ägg, en dl mjöl och 2 dl mjölk per person. Då har du en grundsmet. Sedan kan man göra lite vad man vill av smeten. Du kan smaksätta den eller låta den vara. Här kommer i alla fall min variant av vanliga frukost pannkisar.

Ingredienser, 4 pers :

4 ägg

4 dl mjöl

8 dl mjölk

En nypa salt

1/2 tsk vaniljstångspulver

20 gram smält smör

Tillvägagång: Knäck ner äggen i en skål och vispa de en aning. Häll ner mjölken och röra om. Sikta ner mjölet försiktigt och vispa tills där inte finns några klumpar kvar. Tillsätt salt, vanilj och smält smör och rör om. Tag nu ett plättjärn och värm upp till på medelvärme. Stek pannkisarna i smör tills de blivit gyllenbruna. Servera med de ni tycker är gott. Jag personligen älskar att ha frukt och bär på mina. Just denna gången blev det jordgubbar och kokos. 



​Hoppas allt är bra med er. Puss. 

Mvh 

Likes

Comments

Kladdkaka med chokladkola...

På mitt besök i Vismarlöv (läs mer om de nedan) fick jag smaka en fantastisk kaka som jag nu har efterliknat så gott jag kunnat. Det är en kladdkaka täckt med en chokladkola. Smarrigt och en riktig kaloribomb., men ibland får man äta socker. Sålänge det är ibland.

Ingredienser:

Till kolan:

1 dl grädde

20 gram smör

0.5 dl sirap

1 krm vaniljstångspulver

2 msk kakao

1 krm salt


Till kladdkakan:

50 gram smör

1/2 dl matolja

2 ekologiska ägg

3 dl socker

2 1/2 dl mjöl

5 msk Kakao

1 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljstångspulver

1 nypa salt

Tillvägagång: Börja med att koka kolan. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud på mellanvärme undertiden du rör tills kolan kommer upp i ca 120 grader. Har du ingen termometer kan du altid genomföra ett kolprov. Länk till vad det innebär hittar du här. http://www.recepten.se/artiklar/kulprovet.html. När kolan nått 120 grader tar du av den ifrån spisen och börjar med din kaka.

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret tillsammans med oljan. Vispa ägg, socker och vaniljstångspulver fluffigt och rör ner smörblandningen. Blanda ner alla andra ingredienser och rör tills du får en smidig smet. Häll upp kakan i en springform med måtten 24 cm i diameter. Grädda kakan i ugnen i cirka 30 minuter. När kakan är färdig tar du ut den och häller på kolan. Om kolan har blivit för hård kan man värma på den i micron i bara några sekunder. Låg sedan hela kakan svalna i ett par timmar kallt. Servera med grädde och bär.

​Hoppas att ni vill testa denna fantastiska kaka. Puss. 

Mvh 

Linnea Lindahl 

Likes

Comments

Chokladpudding..

Chokladpudding är så himla enkelt att göra själv och därför förstår jag inte varför folk envisas med att köpa det vidriga pulvret ändå. Det tar 10 minuter att förbereda och sedan två-tre timmar att kallna. Är så busenkelt att vem som helst klarar av det. Pulvret man köper innehåller en massa konstiga ämnen och därför finns där inga fördelar med att köpa det. Här har ni mitt recept på chokladpudding som jag hoppas många av er testar nästa gång ni gör chokladpudding. Receptet räcker till 4 personer.

Ingredienser:

1 ägg

4 msk kakao

3 msk socker

6 dl mjölk

5 msk Maizena

1/2 tsk vaniljstångspulver

Tillvägagång: Bland socker, kakao, ägg, mjölk, vanilj och Maizena i en kastrull. Ett tips är att blanda ut Maizenan i lite mjölk innan du tillsätter den till resten utav blandningen. Sjud sedan under omrörning tills krämen tjocknar. Häll upp krämen i skålar. Låt puddingen kallna i 2-3 timmar kallt. Servera puddingen med färska bär och grädde.

Puss. 

Mvh Linnea Lindahl 

Likes

Comments

Pizza..

Jag älskar att stå i köket hela dagarna och pyssla. Men ibland räcker inte tiden till. Då är det perfekt att ha sina vardagsfusk att ta till med. Ett av mina favvo-fusk är att köpa färdig bakade stenungsbottnar som man bara lägger på ett gott pålägg och värmer till i ungen på 5 minuter. Dessa bottnar är hur goda som helst och går att köpa i de flesta affärer. Jag har köpt mina på ICA Maxi i Trelleborg. De brukar inte ligga bland brödet vilket är logiskt utan ligger ofta bland kylvarorna.

Jag valde att ha mozzarella, tomat och ost på min pizza som jag sedan toppade av med ruccola. Hur enkelt och gott som helst. Man gräddar bottnen på 250 grader i 5 minuter tills den blivit sådär härligt knaprig.



​Hoppas ni vågar testa. Puss. 

Mvh Linnea Lindahl 

Likes

Comments