Hej!

Hela vecka 44 har vi haft höstlov så därför valde jag att nu sammanfatta hela veckan i ett enda blogginlägg. Jag har gjort en hel del saker så det blir troligen ett lite längre inlägg.

Vi började lovet med att på fredagen åka till stugan. På lördagsmorgonen åkte jag och mamma till Jönköping och tittade på Elmia Horse show. På lördagen var det bl a en show där det var flera uppträdanden bl a miniatyrhästar, agilityhundar och en pass-show. Under pass-showen red hoppryttare och dressyrryttare islandshästar i pass.
På söndagen åkte vi till Jönköping igen men idag kollade vi på Elmia Islandic power show, även det på Elmia. Det var en jättekul dag då det var väldigt många duktiga ekipage!

Måndag, tisdag och onsdag gjorde vi inte jättemycket. På måndagen åkta jag och red i stallet. På tisdagen åkte vi till Borås och shoppade. Jag köpte bland annat ett par nya jeans och på onsdagen åkte vi hem från stugan och sen så pluggade jag hela eftermiddagen till vårt kemiprov.

På torsdag morgon gick vi upp hyfsat tidigt och började rulla ner mot Helsingborg. Där tog vi sedan båten över till Helsingör. I Helsingör var vi på Louisianamuseet som är ett konstmuseum. Det var rätt tråkigt tyckte både jag och Jakob. När vi var klara där satte vi oss i bilen igen och körde ner mot Köpenhamn. När vi kom till Köpenhamn började vi med att checka in på hotellet. Vi bodde på hotell Admiral som låg i Nyhamn. Väl i Köpenhamn gick vi på Ströget och shoppade och så myste vi. Hotellet var jättefint dock så var det ganska varmt på vårt rum.

På lördagen åkte vi hem och på hemvägen stannade vi på Emporia i Malmö då det var några saker vi inte hade hittat i Köpenhamn. Vi passade även på att köpa frozen yoghurt där (mums).

På söndagen var vi på 7-års kalas. Min kusin fyllde år i september men kalaset blev inte av förrän nu. På kalaset åt vi supergod tårta och glass, vi fick även smarrigt godis. Vi fick dock åka hem ganska tidigt då Jakob skulle på gudstjänst.
Så sammanfattningsvis har det var ett bra och rolig veckan!

Lite bilder från veckan

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Nu var det några dagar sedan senaste inlägget. I onsdags var vi lediga från skolan för att lärarna hade utvecklingssamtal. Under dagen pluggade jag matte och gjorde lite andra läxor. Dessutom var jag med mamma på hennes skola så jag hjälpte till lite i hennes klass. Detär roligt att träffa hennes elever men efter en hel dag är man rätt trött. Vi kom ungefär runt 5.

Igår torsdag hade jag matteprov och därmed var alla prov klara innan lovet. Vi hade gott om tid att göra provet och det var skönt. Efter att vi gjort provet hade jag utvecklingssamtal. Det gick bra, dock hade vi bara en halvtimma tills jag hade lektion igen så jag fick springa. På engelska låg wifi nere och det vi jobbar med kräver uppkoppling så därför satt vi mest och pratade och spelade något spel på datorn.

Idag, fredag, har vi bara två lektioner på hela dagen vilket är skönt. Dock så har vi en två timmars håltimma mellan de två lektionerna så satt jag och kollade på Shadowhunters och jobbade på ett grupparbete vi har. Efter håltimman hade vi biologi och då fick vi tillbaka våra prov. Det gick bra så det var skönt. NU HAR ÄNTLIGEN LOV!!!

Nu på kvällen har jag, mamma och pappa ätit god mat, bastat och myst medan brorsan vart på halloweenmys med kompisar.

Godnatt!

Likes

Comments

Halloj!
Igår hände det inte speciellt mycket så jag valde att skriva ihop gårdagens händelser med idag. Jag började kl 8 och slutade kl tre så jag var hemma kl halv fem. På kvällen red jag en privatlektion på Flói och det var jättekul! Dock var det väldigt kallt och jag frös fast jag hade vinterjacka på mig…

Idag på förmiddagen hade jag håltimma så då pluggade jag de sista inför provet vi hade idag, samhällskunskap. Skönt att ha ett till prov avklarat. Nu är det bara matten kvar innan lovet plus två inlämningar.

På eftermiddagen idag var vi på föreläsning. Linus Thörnblad kom och föreläste om sin karriär som höjdhoppare på toppnivå och hur de var att gå från toppen till botten. När det gick som bäst började han må dåligt och det slutade i psykisk ohälsa. Han orkade inte ens ta sig upp ur sängen. Han berättade om hur viktigt det är att be om hjälp när man inte mår bra och att när man mår som sämst känns det som att det bara finns du själv men att det egentligen finns jättemånga som kämpar med samma sak. Det var ganska jobbigt att lyssna på och höra men det var väldigt intressant och det var en bra föreläsning.

Nu på kvällen har jag vart på zumba. Det var andra gången och det är fortfarande rätt svårt med alla olika steg osv. Idag var vi inte lika många som förra gången men det var lika roligt ändå.

I morgon är vi lediga från skolan så det ska bli riktigt gött med en paus mitt i veckan. Dock har vi matteprov som sagt på torsdag så det blir nog en del matte-repetition imorgon.

Godnatt!

Likes

Comments

 Söndag, 22 oktober, 2017, 18:40

Hej och välkommen hit! Jag heter Linnea och kommer ifrån en liten by en bit utanför Borås. Jag är 16 år och har nyss börjat gymnasiet där jag går natur. På fritiden pluggar, tränar och rider jag. Vi äger en islandshäst som heter Flói och som jag nyss börjat tävla med. Det är även något jag kommer fortsätta med och som jag kommer skriva en del om här på bloggen.

Jag älskar även att fotografera så förvänta er mycket bilder som kommer pryda flödet då och då. Jag fotograferar mest vyer, natur och blommor mm men även också mat. Jag har ett instagramkonto som heter food_for_you9 där jag både lägger ut bilder på egenlagad mat och på mat vi ätit på restaurang. Bilden ovan i inlägget och bilden jag har på förstasidan är båda bilder från årets sommarsemester då vi var i Italien.

Jag hoppas att ni kommer återvända hit och vilja ta del av min vardag och vad jag hittar på för kul. Jag kommer försöka lägga upp inlägg tre gånger i veckan men ibland kan de både bli fler dagar eller färre.
Hejdå!

Likes

Comments