Hejsan! Jag tänkte att jag skulle börja från början när det gäller mitt äventyr här borta. Det kommer gå hand i hand med det som händer just nu under en väldigt lång tid framöver. Det har ju trotts allt gått 11 månader sedan jag kom till USA, men allting började långt innan dess. För att vara mer exakt, i december 2016. Jag vill minnas att det var i mellandagarna som jag precis hade avslutat ett samtal med min vän Alicia som befann sig i USA som Au Pair. Det var ett samtal som många andra och ämnet angående om inte jag skulle bli en au pair kom upp. Som vanligt sa jag "Nej, jag kan inte bli en au pair! Min engelska är inte tillräckligt bra, etc" En kommentar som jag hade använt mig av några gånger innan, men fick den här gången responsen "Din engelska är bättre än du tror och jag tror att du en dag kommer ångra dig att du inte ens tog chansen." Jag pratade bort kommentaren, men den borrade sig fast. Efter samtalet tog jag mig en stor funderare och insåg att A kanske hade rätt. Varför inte ta chansen? Vad har jag att förlora? Så efter det samtalet gick jag ifrån tanken "Nej jag kommer inte klara av att bli en au pair för att min engelska är för dålig, jag skulle aldrig kunna kommunicera med personer i USA. " till att "Varför inte ge det en chans? Går det inte, så gör det inte det"

Tack Alicia för att du vet exakt på vilka knappar du ska trycka på! Utan dina ord den dagen hade jag absolut inte varit här idag! Tack! <3


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det har varit min känsla när ni har frågat när nästa inlägg skulle komma. När jag startade upp denna blogg befann jag mig på semester i San Francisco tillsammans med min fina vän Alicia. Jag trodde att jag skulle ha massa tid att blogga under semesterveckan, men tiden räckte helt enkelt inte till. Varje dag var fullproppad med saker vi ville se och när vi kom tillbaka till vårt boende på kvällarna var jag alldeles för trött för att få ihop några inlägg. Vi hade en underbar semester och vi hann med så mycket. Jag kommer posta dag-för-dag inlägg så fort jag får tid att gå igenom alla bilderna. Veckorna efter San Francisco försvann allt för fort och här är vi, i slutet av juni allaredan! Under denna vecka som kommer ska jag verkligen försöka posta några inlägg om allt som har hänt sedan jag kom till USA och kanske ett par stycken om hur allt funkade innan jag väl kom hit. Jag har ju trots allt varit här i 11 månader nu! GALET!! Jag har mycket att berätta och det kommer nog stundvis bli rörigt, men huvudsaken är att jag själv kommer kunna kolla tillbaka på allt och minnas! :)

Okej, jag rundar nu av detta inlägg och håll ögonen öppna, det kommer flera! Jag har äntligen hittat en motivation till att börja på med bloggen. Så jag är nu redo att börja berätta om hur denna karusellen började, jag hoppas ni vill hänga på!Likes

Comments

Idag är det den 25 april! 25 april! Vart tog tiden vägen. Tiden går så otroligt fort! Jag har varit här i exakt 9 månader idag. För nio månader sedan tog jag mina väskor för att bege mig till USA. Det är galet att tiden har försvunnit iväg så fort, men samtidigt har jag såklart hunnit med en hel del! Det kommer ta tid men jag kommer skriva om allt som har hänt sedan dess. Hur jag förberedde mig inför denna resa, alla papper som skulle fixas, högtider jag har hunnit med, resor och så vidare. Allt kommer komma upp här förr eller senare.

Jag blev så glad för alla glada kommentarer för att jag äntligen har startat upp denna bloggen, tack för ert stöd! <3

Nu är det dags att sova, Godnatt! <3

Ja, detta inlägg är postat den 25 april, lite tidigare en dagens datum... ;)

Likes

Comments

Hejsan och varmt välkomna till min nya blogg!

Jag har, som några av er vet, tidigare bloggat på devote under bloggnamnet IWillNeverForgetYou. Den bloggen startade jag upp 2012 men det väldigt länge sedan jag sist skrev där. Motivationen försvann och det tog längre och längre tid mellan inläggen. Jag har saknat att blogga så efter mycket funderingar fram och tillbaka känner jag att det var dags att starta upp en ny blogg.

Okej, lite kort om mig själv:

Jag heter Linnéa Källström och är 22 år. Jag kommer från Småland men befinner mig just nu i USA sedan 9 månader tillbaka och jobbar som en Au Pair. Jag är en glad och sprallig tjej som älskar nya utmaningar. När jag inte jobbar tycker jag om att spendera tid med mina vänner, familj och släktingar. Mina favoritintressen är fotografera, baka, laga mat och pyssla. När jag vill koppla av ser jag gärna på en bra serie eller läser en bok.

Mina tankar med denna nystartade blogg är att ni ska få följa mig, mitt liv och framförallt mitt stora äventyr här borta i staterna. Så här kommer ni få läsa om allt mellan min typiska vardag, skillnaderna mellan Sverige och USA, samt resorna jag har möjligheten att göra. Sen jag redan har varit här i 9 månader kommer jag självklart göra tillbakablick-inlägg om mitt äventyr hittills.

Jag hoppas att ni kommer gilla att läsa om min spännande resa här på andra sidan Atlanten! Lämna gärna en kommentar och säg hej!

Ha det så bra så höres vi snart igen.

Likes

Comments