Lilleman är inskolad på dagis och han stortrivs! Hade min oro över att han skulle tycka det vara svårt att inte vara i centrum som han oftast är hemma, men det var inga problem. Han studerar gärna dom andra barnen och är så lugn. Dock så har det satt sina spår i rutinerna, sömnen speciellt. Han är orolig på nätterna vilket krossar mammahjärtat. Allt från att han inte bill gå och lägga sig till mardrömmar... Förhoppningsvis så blir det bättre nästa vecka och han får även vila upp sig i helgen. Det enda som är planerat är lek med Milo och hans familj på söndag. Saknar den galna bunten! ❤

Kram

Likes

Comments

Märks att min hjärna är smått utmattad just nu... vaknade i morse och trodde klockan var halv 9 (skulle vara på dagis 9.30) stressade på oss kläder och gav nico frukost. Kollade på klockan flera gånger men inte förens jag kom till dagis och slappnade av insåg jag att jag vaknat halv 8 samt att klockan var nu halv 9... alltså hade jag kommit en timme tidigt... Men hur som hellst så fick han vara med alla barnen idag och det gick super! Så stolt över hur snäll han är. ❤ Vi var med på fruktstunden och sen gick alla barnen ut förutom nico och en annan liten kille som stannade inne för att leka med oss. Nu sover Nico som en stock på mig. ❤

kram.

Likes

Comments

Det ska mig till att lyckas med sånt här... Min morgon såg ut som följer:

Jag vaknar av alarmet, ligger som vanligt kvar i cirka en halvtimma vilket innebar endast en timme innan bussen går. Jag klär på mig och hittar inte en enda ren tjocktröja. Struntar i det, går upp och trampar på en sopkvast så jag får kit ont i foten... Äter frukost (fruktsoppa och en tredjedel av en macka...), faktiskt i bättre tid än jag gjort de första två dagarna av den här veckan. Sitter och glor i telefonen och inser tillslut att jag slösat cirka 20 minuter på det och blir lite stressad. Slänger på mig jackan och inser att min lilla busskortsficka med ALLA mina kort inte är där. Grips lite smått av panik då bussen går om cirka 5 minuter från stationen (finns en annan busshållsplats som den kommer senare till så jag skulle hinna. Letar ihjäl mig och tänker att jag måste ha den i bilen. Så jag säger hejdå till N och mamma, små springer ut i slasket med mina tennisskor och blir super blöt. Hittar inte korten i bilen men startar den så att den ska bli varm. Springer in igen och letar igen som en idiot och kollar sen på klockan... det är kört den har åkt. Sätter mig ner på golvet mellan hallen och köket... Jag har blivit besegrad.

Efter att glott på kylskåpet en stund och beklagat mig till mamma så känner jag att jag kan inte ge upp. Vi har genomgång på viktiga ämnen idag så jag måste iväg. En sista gång går jag ut i bilen och hittar kortfickan under Ns bilstol... Det är bara att som en galning gasa iväg, troende om att jag ska hinna ikapp bussen i Köping men väl där inser jag, när jag hamnar i jätte lång kö, att jag inte hinner. Så det var bara att fortsätta! Så nu står min bil i Kungsör och jag hann med bussen.

Stress är mitt liv.

Likes

Comments

Så sen 14års ålder har jag åkt buss och tåg till skolan, både till fagersta, Västerås och nu till Eskilstuna. Något som jag alltid varit sjukt irriterad på är oklara byten. Till exempel bussen som jag tar på eftermiddagen hem; den står skyltad som "Skinnskatteberg via Köping Kungsör" men i Köping måste jag byta buss. Enda anledningen att jag vet detta är att jag åkt den i en månads tid nu.

Varför står det Skinnskatteberg på bussen? Och ordet "via" har inget med bytet att göra eftersom man inte byter i Kungsör och även för att det alltid står via och inte alltid är byte. Och för att göra det hela ännu mer störande så blir ofta busschaufförerna irriterade om man inte tar bytet för givet.

Så VL, och övriga publika transport bolag, om ni vill lösa det här har jag några förslag;

1. Skriv "byte i" istället för "via". Era nya skyltar klara detta.

2. Ändra skylten så att där den aktuella bussen stannar står på skylten. Du skriver ju inte "Flygande Jakob" på ett paket kyckling bara för att det går att göra det med kycklingen. Annars kan ni ju lika gärna skriva Västerås på att era bussar eftersom det oftast alltid går en buss vidare dit?

3. Låt bussen gå hela vägen. Istället för att kasta ut era resenärer halvvägs kan väl chauffören bara bytas? (Antar att bussbytet är pågrund av skift byte)

Jag är trött på att bli utkastad av era otrevliga chaufförer (finns ju förstås trevliga chaufförer med men dom är få) och bli dumförklarad för att ni inte orkar skylta era bussar rätt.

Likes

Comments

Nu sitter vi i klistret kan man säga.. det var meningen att allt skulle lösa sig nu men så blir det aldrig för mig, stackars N får leva med min otur.

Det var som sagt meningen att vi skulle på inskolning på förskolan i måndags och som tur var så mindes jag inte om det stått nån tid, så jag ringde till förskolan för att kolla... - Är du säker på att du ska ha inskolning idag? Säger hon som svara.. jag svarar att jag tror det och säger min sons namn men hon ser inte nånstans att han ska komma dit. Jag blir irriterad för jag tänkte att nån har glömt ge dom information. Jag ringer förskolechefen och hon är iväg så hon ringer upp mig dagen efter.. jag har ANTAGLIGEN läst fel på pappret (vilket jag inte tror på) och att det var en bekräftad köplats.. jag fick den i typ början av sommaren så jag hittar den inte heller.. "Har vi satt dig i djupt vatten nu?" Frågar hon.... MINST SAGT! Jag har aldrig känt mitt hjärta falla till fotsulorna så fort i hela mitt liv.. jag frågar om det inte finns nån plats och hon säger att i Färna finns det plats men jag kan inte skicka iväg min ett åring till Färna.. det går inte varken känslomässigt eller ekonomiskt. - När kan jag få plats tidigast? frågar jag trevande. Och då får jag ett svar som lät hjärtat glida under marken "i bästa fall I NOVEMBER".

Jag har börjat skolan, jag mjölkar ur all barnpassning som jag möjligtvis kan få och missar ändå massor med undervisning. Jag hinner inte plugga på kvällarna för hjärnan är för trött eller så har jag N att se efter.. jag kan inte ta med N till skolan då det är 2 timmar med buss dit, 3 timmar där med att sitta still, 1 timma vänta på buss och 2 timmar hem. Ha honom lugn den stunden går inte. Jag hade aldrig börjat på skolan om jag inte visste att jag hade dagis, vilket jag var helt hundra på att jag hade. Herre Gud när ska allt lösa sig? 😓

  • 202 Readers

Likes

Comments

Imorse skulle vi till förskolan på inskolning.. trodde jag. Ringer dom för säkerhetens skull och dom säger att dom inte vet någonting. Så jag har ringt till chefen och hon kunde inte hjälpa mig.. sååå min son har ingen förskoleplats. Inte nog med det så fick jag inte tid för örat förens imorgon.

Det gick bättre med N och L idag 😂 ungen gillar inte folk som ser snälla ut. Vi gick promenad och åkte rutschkana.

Vid sju åkte L och jag och N åkte till mamma och pappa 🌸

  • 216 Readers

Likes

Comments

Antagligen den bästa söndagen på länge. N's pappas tjej och son kom och hämtade N vid 8 imorse. Efter det åkte jag till köping och hämtade L. En av dom få människorna i mitt liv jag kan vara mig själv med. Vi åkte och handlade sen bar det hem. Vi har bara legat i soffan typ hela dagen och kollat på harry potter. Det är så skönt att bara vara, skratta och mysa hela dagen.

Vid 6 tiden kom N tillbaka jätte trött och helt förkrossad. Stackarn.. han sover nu i sängen hos mamma och pappa där jag typ bor nu. L är kvar i lägenheten för hans tåg vart inställt. Saknar honom redan dock.. Men jag får se honom imorgon igen. Nu ska jag försöka få ner lite plugg och sånt.KRAAAAAM

Likes

Comments

I onsdags fyllde lilleman 1 år.. helt sjukt..
idag hade vi kalas för min sida av släkten. Jag har pyntat och bakat och grejat så jag är helt slut.

Nu är vi ute och går promenad vilket jag inte gjort på ett tag. Gick upp i skogen och N somnade direkt ❤️

Likes

Comments