Så sen 14års ålder har jag åkt buss och tåg till skolan, både till fagersta, Västerås och nu till Eskilstuna. Något som jag alltid varit sjukt irriterad på är oklara byten. Till exempel bussen som jag tar på eftermiddagen hem; den står skyltad som "Skinnskatteberg via Köping Kungsör" men i Köping måste jag byta buss. Enda anledningen att jag vet detta är att jag åkt den i en månads tid nu.

Varför står det Skinnskatteberg på bussen? Och ordet "via" har inget med bytet att göra eftersom man inte byter i Kungsör och även för att det alltid står via och inte alltid är byte. Och för att göra det hela ännu mer störande så blir ofta busschaufförerna irriterade om man inte tar bytet för givet.

Så VL, och övriga publika transport bolag, om ni vill lösa det här har jag några förslag;

1. Skriv "byte i" istället för "via". Era nya skyltar klara detta.

2. Ändra skylten så att där den aktuella bussen stannar står på skylten. Du skriver ju inte "Flygande Jakob" på ett paket kyckling bara för att det går att göra det med kycklingen. Annars kan ni ju lika gärna skriva Västerås på att era bussar eftersom det oftast alltid går en buss vidare dit?

3. Låt bussen gå hela vägen. Istället för att kasta ut era resenärer halvvägs kan väl chauffören bara bytas? (Antar att bussbytet är pågrund av skift byte)

Jag är trött på att bli utkastad av era otrevliga chaufförer (finns ju förstås trevliga chaufförer med men dom är få) och bli dumförklarad för att ni inte orkar skylta era bussar rätt.

Likes

Comments

Nu sitter vi i klistret kan man säga.. det var meningen att allt skulle lösa sig nu men så blir det aldrig för mig, stackars N får leva med min otur.

Det var som sagt meningen att vi skulle på inskolning på förskolan i måndags och som tur var så mindes jag inte om det stått nån tid, så jag ringde till förskolan för att kolla... - Är du säker på att du ska ha inskolning idag? Säger hon som svara.. jag svarar att jag tror det och säger min sons namn men hon ser inte nånstans att han ska komma dit. Jag blir irriterad för jag tänkte att nån har glömt ge dom information. Jag ringer förskolechefen och hon är iväg så hon ringer upp mig dagen efter.. jag har ANTAGLIGEN läst fel på pappret (vilket jag inte tror på) och att det var en bekräftad köplats.. jag fick den i typ början av sommaren så jag hittar den inte heller.. "Har vi satt dig i djupt vatten nu?" Frågar hon.... MINST SAGT! Jag har aldrig känt mitt hjärta falla till fotsulorna så fort i hela mitt liv.. jag frågar om det inte finns nån plats och hon säger att i Färna finns det plats men jag kan inte skicka iväg min ett åring till Färna.. det går inte varken känslomässigt eller ekonomiskt. - När kan jag få plats tidigast? frågar jag trevande. Och då får jag ett svar som lät hjärtat glida under marken "i bästa fall I NOVEMBER".

Jag har börjat skolan, jag mjölkar ur all barnpassning som jag möjligtvis kan få och missar ändå massor med undervisning. Jag hinner inte plugga på kvällarna för hjärnan är för trött eller så har jag N att se efter.. jag kan inte ta med N till skolan då det är 2 timmar med buss dit, 3 timmar där med att sitta still, 1 timma vänta på buss och 2 timmar hem. Ha honom lugn den stunden går inte. Jag hade aldrig börjat på skolan om jag inte visste att jag hade dagis, vilket jag var helt hundra på att jag hade. Herre Gud när ska allt lösa sig? 😓

  • 55 Readers

Likes

Comments

Imorse skulle vi till förskolan på inskolning.. trodde jag. Ringer dom för säkerhetens skull och dom säger att dom inte vet någonting. Så jag har ringt till chefen och hon kunde inte hjälpa mig.. sååå min son har ingen förskoleplats. Inte nog med det så fick jag inte tid för örat förens imorgon.

Det gick bättre med N och L idag 😂 ungen gillar inte folk som ser snälla ut. Vi gick promenad och åkte rutschkana.

Vid sju åkte L och jag och N åkte till mamma och pappa 🌸

  • 69 Readers

Likes

Comments

Antagligen den bästa söndagen på länge. N's pappas tjej och son kom och hämtade N vid 8 imorse. Efter det åkte jag till köping och hämtade L. En av dom få människorna i mitt liv jag kan vara mig själv med. Vi åkte och handlade sen bar det hem. Vi har bara legat i soffan typ hela dagen och kollat på harry potter. Det är så skönt att bara vara, skratta och mysa hela dagen.

Vid 6 tiden kom N tillbaka jätte trött och helt förkrossad. Stackarn.. han sover nu i sängen hos mamma och pappa där jag typ bor nu. L är kvar i lägenheten för hans tåg vart inställt. Saknar honom redan dock.. Men jag får se honom imorgon igen. Nu ska jag försöka få ner lite plugg och sånt.KRAAAAAM

Likes

Comments

I onsdags fyllde lilleman 1 år.. helt sjukt..
idag hade vi kalas för min sida av släkten. Jag har pyntat och bakat och grejat så jag är helt slut.

Nu är vi ute och går promenad vilket jag inte gjort på ett tag. Gick upp i skogen och N somnade direkt ❤️

Likes

Comments

Så jag är alltid ute efter kärleken för jag tror att jag är värd en riktig fin kille. Men då måste man också sortera ur ungefär 99% fakes/oattraktiva/elaka personer! Jag har hållt till på badoo i några år och jag har lite tips som såklart går att använda sig av vart man än är på nätet!

BILDER

Har personen ifråga många bilder? Jag personligen skriver aldrig med någon som bara har en bild på badoo eller tinder!

Hur är kvaliteten på bilderna? Är dom gryniga eller oklara kan det vara något fuffens! Även om du ser att en del av bilden är klarare än en annan (även färgnyans skillnader)! Det kan tyda på att bilden är photoshopad.

Gör en "image search"! Detta kan du endast göra på dator vilket jag tycker suger.. men om du nu har tillgång till bilder på personen så spara ner dom och sedan använd denna länk: http://images.google.com/
Hur du gör i mer detalj hittar du här: https://support.google.com/websearch/answer/1325808?hl=sv

PROFIL

Har personen någon presentation om sig själv? Många skriver bara sina snapchats här eller kik. Men många använder faktiskt denna och jag tycker man lättare kan avgöra om folk är riktiga eller inte om man läser deras info.

Plats? På badoo finns nuvarande plats och om denna är påslagen så kan du iaf veta vart personen är!

Är personen verifierad? Längst ner i profilen på badoo finns verifiering på att personen har kopplat något konto eller telefonnummer till profilen.
Hur många följare/vänner har hen? Jag litar inte på att personen är verklig om hen har under 50 vänner på Facebook och även om dom har väldigt få följare på instagram.

GOOGLA

Ratsit/hitta.se? Har personen hela sitt namn utskrivet? Eller finns det nån ledtråd i profilen som får dig att lista ut namnet? Google är din bästa vän! Sök upp dom!

Likes

Comments

Jag vet knappt hur jag ska formulera mig. Jag har sett dig växa upp och det känns som dom sista åren gott på tok för fort! Som jag har uppskattat att ha dig i mitt liv, du kan inte ens förstå. Men det är så mycket jag aldrig får tid eller tillfälle att säga till dig, det är inte sånt man vill höra från sin stora syster då det är skämmigt. Men jag vill ta tillfället i akt att berätta att jag är så stolt över dig. Du är så duktig i skolan, snäll jämt och så enormt duktig på allt du gör! Jag vill aldrig att du ska tro att du är dålig på något sätt! Låt ingen få dig att tro det! Oavsett hur mycket du har att göra med vänner, skolan och cyklingen så vill jag att du ska veta att jag älskar när du kommer hem på helgerna och jag får träffa dig igen. Jag saknar dig verkligen när du är borta, det blir så tomt.. jag är van att ha dig här hela tiden. Och jag vill att du ska veta att jag älskar dig av hela mitt hjärta och du har under många år vart det som fått mig orka med skolan, hitta jobb och annat för jag vill att du ska kunna se upp till mig och se att jag lyckas och att du vill göra det samma. Jag vet att jag inte alltid varit så snäll när vi var små, men liksom vad annars ska man ha stora syskon till? Dom är ju till för att jävlas! Haha, hoppas du får en super fin dag min kära bror. Ja må han leva! ❤️

Likes

Comments

Så låt mig berätta om min dag 🙃

Jag hade en bra dag, vilket inte skett på bra länge, livet börjar räta ut sig.
Så kollar jag posten och ser att jag fått ett brev från creditsafe, vilket jag känner igen från att min x-sambo lånade till bil.
Jag har inte lånat något eller haft något företag be om kreditupplysning så jag blev chockad. I brevet stod det att Lindorff AB hade gjort den.

Jag går in på Lindorffs hemsida, fortfarande i chock för jag har aldrig hört om företaget. Då kan man logga in så jag gör det med BankID mest för att se vad det handlar om. Där står det KRONOFODGSÅTGÄRD.. jag får panik då jag alltid skött mina räkningar och vart jätte noga med ekonomin för att inte hamna där. Klickar för att kolla vad som skickats dit och det står Dagens Nyheter.. jag bara WTF?! Jag har aldrig läst DN i hela mitt liv, ingen tidning intresserar mig speciellt.

Jag ringer Lindorff för att få mer info men dom sa bara att det redan skickats till kronofogden och att det var en digital prenumeration. Jag säger att jag inte fått någon varning eller någon faktura innan varningen för den delen så jag skulle få mer info mailat.

Jag tänker att jag pallar inte vänta så jag ringer DN och dom säger att jag via telefon har godkänt en prenumeration vilket jag absolut inte har. Dom har dessutom fel adress (min gamla från november) och Fel mail. Dom frånsäger sig allt ansvar.

Ringer då kronofogden för att höra om dom kan hjälpa mig men dom har skickat ut ett papper till mig angående detta igår och jag måste vänta på det för att kunna överklaga. När dom nämner detta så blir jag arg och tänker att jag vill fan veta vad jag sagt.

Jag ringer upp DN igen för att fråga om inspelning eller avtal på att jag gått med på prenumerationen men dom säger att det får Lindorff lämna ut till mig då dom tydligen ska ha det.
Jag lägger på och ringer Lindorff och nu är dom inte lika trevliga och hjälpsamma. Nu får jag snäsiga svar och han säger att det inte är en idé då dom redan krävt underlaget för skulden och att jag ska vänta på den och om den inte har avtalet så kan jag ansöka om det. Men tydligen så är det ingen idé för allt har redan gått till kronofogden.

Så nu måste jag sitta och vänta på papper medans räntor tickar upp och jag blir bara mer och mer ångest fylld.. snälla människor vart ni än är! Svara inte på okända nummer och skaffa en nummerpresentatör! 🙌🏻 Jag är 20 år och mamma och har nu blivit lurad och sitter hos kronofogden. Det är sånt man får för att man sköter sig...

Likes

Comments

Att vara mamma är det coolaste jag vart med om men ibland tar känslorna över lite och man tänker hur lätt allt var innan. Hur roligt det var när vänner faktiskt ville ses och man inte behövde inte ligga i sängen klockan 8-9 varje kväll. Man är ganska låst som mamma (och det hade jag ju såklart väntat mig!) men snäppet värre som ensamstående. Du vill inte behöva be om hjälp men på samma gång så vill du ha lite tid själv.. Min hjärna är en riktig dubbelmoral kärring för så fort jag har barnvakt så sitter jag bara på mobilen och det slutar bara med att jag kollar på bilder på Nicolas. Det är svårt när man väl är ensam att ta sig för med något speciellt det man tänkt för att allt man vill är att få tillbaka sin lilla älskling. Jag saknar att KUNNA gå ut, att kunna bara smita iväg med bilen sent på kvällen och ställa mig nånstans och bara vara. Jag saknar även friheten att vara vem jag vill och inte vara MAMMA. Jag känner det nu när jag försöker vara mig själv mot folk att dom backar och tvekar.. jag skämtar om fräcka grejer vilket jag alltid gjort men nu när jag är mamma så skämtar dom inte tillbaka utan jag får bara en konstig blick.. Att vara tonåring är härligt, jag saknar det varje dag. Varje helg kollar jag snapstory och svär för att inte jag kan åka på den där konserten, festa på en udde, åka på bio eller bara ta en roadtrip.. själviskt, va? Det är vad du tänker.. det är iaf vad jag tänker.. jag är självisk för som förälder.. NEJ, som mamma, för jag har aldrig hört sånt här om en pappa, ska du inte tänka på dig själv. Du ska vilja vara med ditt barn 24 timmar om dygnet och jag gråter bara jag tänker på att jag har velat gå på toa själv. För jag tänker att jag är dum i huvet för att jag vill göra saker som andra 20 åringar gör, det som pappan gör utan att bli utskälld.


Så vet ni va jag tänker bryta den här isen! Jag saknar att festa, jag saknar att vara ute sent och jag saknar mina vänner! Jag visste det här när jag skaffade barn men självklart trodde jag ALDRIG att jag skulle behöva göra det ensam! Och ja jag har hjälp men den hjälpen känns bara som att jag lägger en börda på andra som är min att bära! (N är inte en börda, bara ett uttryck) Jag saknar mitt gamla liv och jag känner i vissa 10 sekunder att mitt liv är förstört MEN DET BETYDER FÖR FAN INTE ATT JAG INTE ÄLSKAR MITT BARN!
Mitt liv kommer inte bli som jag tänkte. Jag kommer aldrig ha en hel familj, men det är inte mitt fel. Jag tänker göra allt för att både jag och Nicolas ska må bra!

Ingen aning vad jag ville men skönt att skriva av sig ❤️

Likes

Comments