Header
School

Första dagen avklarad, och det slog mig nu; hur många är det kvar? Jag har ingen aning om hur många skoldagar jag ska göra. Men iallafall, första dagen är avklarad och den startade kanske inte jättebra i det avseendet att jag glömde äta frukost. Det blev helt enkelt en RedBull till frukost, yey me!

Första lektionen var läraren nästan en timme sen så det blev inte så jättemycket av lektion. Det var Theoretical Contemporary Fashion Studies, det skulle på svenska kunna översättas som olika teorier om vad mode är, och varför det är det. Detta ska vi göra en essay om där vi argumenterar för en teori, det är den större uppgiften i den kursen som jag för övrigt faktiskt gillar. Jag är som med alla andra skrivuppgifter, på god väg. Jag älskar att skriva, så måste ta journalismen nästa termin. På tal om det kollade jag upp hur kurser i sommar fungerar, och det var short courses som var aktuellt för mig isåfall. Det är kurser vem som helst kan ta och storleken beror lite på, någon kurs är 5 veckor och en annan bara 4 timmar. Jag ska definitivt kolla närmre på det! Jag har dessutom fått med mina grannar på att hitta en lägenhet att dela i sommar så vi kan stanna. Hoppas vi fullföljer för vill verkligen vara kvar här.

Den andra lektionen jag hade idag var fashion styling, vilket jag i stort sätt bara tog som en bra grund till fashion trend forecasting jag ska ta nästa termin. Men min "agenda" är helt förändrad. Fashion Styling är så fruktansvärt intressant, och faktiskt lite mer djupgående än jag trodde. Idag pratade vi mycket om färger, hudfärger, hårfärger, färger i kommande kollektioner - vilket allt var väldigt intressant! Dessutom inser jag att det är viktigt att jag har stylingen som en komplettering till fotograf-kursen.

Styling Photographer var det jag satt och pluggade på till sent inatt, för det var en del och vi alla hade uppfattningen att vår lärare skulle vara ett helvete. Men! Skenet bedrar, bokstavlig talat. Han var underbar, kunnig och en jättebra lärare. Det var den sista lektionen vi hade idag och är anledningen till varför jag bloggar så sent idag. Det var utanför London i en av skolans andra lokaler, kan säga att det var i något lite mer hood-aktigt än man är van vid. Jag vågade inte riktigt ta upp min kamera hehe, men ska våga nästa gång.

Nu ska jag sova!

XOXO. Linnéa

Jacka: Zara
College-tröja: Calvin Klein
T-shirt: Adidas
Jeans: Pull&Bear
Skor: NLY
Nätstrumpor: I en lokal boutique här men finns jättenice på http://www.glambyjp.com/en/


Likes

Comments

Daily

Sidospår: Jag fick så mycket att göra igårkväll så hann inte med några bättre inlägg. Min roommate kom nämligen så blev mycket att lära känna och prata med henne! Jättetrevlig och underbar, kunde inte bli bättre. Jag kom i säng sent och nu är det uppe med tuppen som gäller så jag kommer vara rätt trött idag... Men min första inlämning är iallafall gjord och inlämnad. Snacka om snabba puckar.

Här kommer iallafall bilder på djurbutiken vi hittade igår, så liten och mysig! Dem hade även grooming så jag smygtittade in på hundarna som satt så lugnt och fint och väntade, till skillnad från vad min lilla hade gjort... Åh, vad jag saknar honom. Jag kommer med all säkerhet köpa något fint till honom.

XOXO. Linnéa

Likes

Comments

Clothing

Sitter i det gemensamma vardagsrummet och pluggar med Jessica. Vi har massor av plugg upptäckte vi kanske lite försent... nejdå, vi är snart klara men hade varit skönt om man kom på det tidigare om man säger så. Haha

Hmm... Ser ni hur mainstream jag är? Kläderna är från alla dem typiska ställena... Jag börjar verkligen redan tänka på det där, i och med att skolan jämt pratar om vart man shoppar, varför och speciellt vad.

Jacka: Cream
Överdel: Zara
Byxor: Mango
Skor: TopShop

XOXO. Linnéa

Likes

Comments

Daily

En söndag spenderad som den borde. Började dagen med att vakna lååångsamt, låg kvar i sängen omänskligt länge innan jag, Josefin och Jessica gick till The Ivy precis nedanför oss för en mysig brunch. Det kanske är ett typiskt ställe att gå till, men det är ett fantastiskt ställe. Så god mat, bra service och urmysig inredning. Vi hade inte bokat något bord men hade ändå turen att få ett, i deras "uterum". Definitivt ett tips! När vi suttit där i några timmar gick vi runt på smågator i närheten och lyckades hitta en nagelsalong, blombutik med urfina växter, en mysig djurbutik (Fia du måste köpa saker till katterna där!!) och en gullig bokhandel. Bokhandeln var dock stängd men man såg in, och den var sådär typiskt gammal ni vet? Jag måste gå dit i veckan och hitta något fynd. Sedan hittade vi även ett jättenice gym som vi ska tillbaka till imorgon för att förmodligen köpa gymkort. Nu måste jag förbereda mig inför lektionerna imorgon, jag skriver mer senare.
XOXO. Linnéa

Likes

Comments

Daily

Jag kom precis hem från en dag med massa promenad och nya upptäckter. Jag tog min kamera och gick runt i kvarteret och upptäckte såå mysiga saker, så det kommer ett inlägg ikväll så ni får se alla fina saker, mestadels byggnader. Jag mötte sedan upp Sara på en kopp och självklart satt vi på BlueBird. Det är bara så mysigt där. Sedan gick vi till Zara och strosade ett tag och nu är jag hemma! Det känns så bra att gå runt och veta vart jag ska gå och hur, jag börjar liksom hitta nu och den känslan är ju för härlig faktiskt. Hoppas ni har en bra dag!
XOXO. Linnéa

Likes

Comments

Daily

Igår åt vi middag på Maddox, och sedan stannade vi kvar där och mötte upp våra kompisar från USA. Kvällen var jättetrevlig och "spännande" att testa ställen i London. Nu ska jag gå ut med min kamera och fota lite andra ställen, ta in atmosfären här i Chelsea.
XOXO. Linnéa

Likes

Comments

Daily

Okej... Så en spännande dag som denna bjuder jag på lite snapshots från min instagramstory as well as my snapchat story. Ser ni? Redan internationell ;) Det stod på schemat idag att vi bör välja sköna skor för vi skulle gå flera timmar, vilket vi gjorde. Men på ett roligare sätt en i en stor grupp som följer en lärare som babblar. Så, vi klev in i klassrummet och vår lärare pratade om brittisk kultur, sedan kommer en kvinna in med massa olika godis på en vagn. Vi går ner, tar en mugg och en av varje godis. Vi får smaka på alla och uppleva lite av den brittiska kulturen. Sedan delades vi in i grupper om 3 och fick ett kuvert. I kuvertet fanns sex lappar med olika uppdrag, som att gå in i olika butiker, speciella caféer och krångliga gator. Detta fick vi 4 timmar på oss att göra, väl tilllbaka runt 16 fick vi tre frågor att svara på; om US Vogue, fashion marketing och en tredje fråga om vårt bibliotek som för övrigt är amaaazing. Sisådär tre våningar (!!). Sedan samlades vi i klassrummet och bjöds på lite rosé för att fira fredagen och den avklarade veckan. På tal om vin så ska vi på middag ikväll och förmodligen ta något glas. Jag får se om jag uppdaterar mer idag, annars hör ni av mig imorgon. Ska hoppa in i duschen strax och sedan hjälpa samt få hjälp med kvällens klädval av tjejerna.

XOXO. Linnéa

Likes

Comments

Daily

Uppe med tuppen nästan idag! Ni i Sverige får ju tänka bak en timme för att vara i min tidzon och dessutom var det någon timme sedan jag gick upp. Igår hade jag en sååå inspirerande dag, vi gjorde egentligen inget speciellt utan det var mer jag som bara försökte ta in allt för allt var så intressant och roligt. Jag har en tendens att stressa lätt så igår var just det där på max. Jag var så ivrig att lära så det gick till överdrift, eller kanske överdos?, för mig... Jag går in djupare på det där senare idag om jag hinner, annars imon. Idag är en ny dag, och the trainers is on för idag ska vi gå mycket runt i London. "Wiiho"...
XOXO. Linnéa

Likes

Comments