En av de saknerna min bästavän uppskattar minst är långa texter. Därför ska jag försöka hålla mig kort.

Min bästavän, andra halva och soulemate kom in i mitt liv för några år sen, sen dess har vi suttit ihop med superlim.

Min bästavän är det roligaste jag vet. En av de få personerna jag skamlöst kan visa hela mig själv och alla mina brister framför. Hon är charmig, snäll, ödmjuk och fantastisk på så många olika vis.

Hon har varit min kippa i stormen, min psykolog och psykopat, "strösslet på en glass och den roliga i hash!"

Hon är den personen som pushar mig till att ta det svåra (men de rätta) valen i livet. Den som utmanar mig till att utmana mig själv, den som kan få mig att skratta gränslöst när jag gråter floder.

Personen jag gjort livets resa med, personen jag delar mina bästa minnen med, tjejen som flyttade på "bilfan" innan den klämde sönder mig.

Som jag saknar dig Frida, varje dag du är ifrån mig.

Och som jag önskar att alla människor har en alldeles egen Frida, för du är fan det bästa man kan ha.

Jag är så tacksam, så jävla tacksam över att ha dig i mitt liv och över alla år av styrka du gett mig hittills.

Grattis på födelsedagen min bästaste bästavän.

Jag älskar dig mest.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så det har gått ex antal veckor sen jag senast uppdaterade.

Antar att hålla familj och vänner uppdaterade om vad som pågår i vårt grekiska liv inte varit i prio. Det har nämligen varit jobb, party, äventyr och romans i vägen.

Sommaren är slut, mer eller mindre. Frida har åkt hem och turisterna börjar bli färre och färre.

Månaderna har gått snabbt, vi han spendera tre månader korta på Rhodos ihop, hela whiteroom crewet dvs.

Jag har träffat många nya människor, i alla olika karaktärer och jag är tacksam över sommaren 2017.

Det skulle vara omöjligt för mig att summera ihop allt som har hänt. Istället bjuder jag på de få bilder jag kan hitta från sommaren (Min telefon har gått sönder så det är vad jag hunnit spara som finns..)

Likes

Comments

Nu är vi landade och inflyttade sen några dagar tillbaka. Idag har vi varit på ambassaden och fixat arbetsintyg. Vi är redo för säsongen med andra ord!

Ikväll ska vi smygöppna whiteroom, tanken är en fest för oss som hunnit komma hit, även om vi inte är så många än! Fler kommer inom de närmsta dagarna.

Vädret har hittills inte varit på topp hela tiden men en del sol har vi hunnit med och njutit av!

Mer än så här har jag inte att berätta just nu, allt är fortfarande väldigt nytt men jag ska försöka uppdatera med en massa bilder senare i veckan. 🎉

Likes

Comments

Igår åt vi middag ihop med släktingar till mig. Iggo bor heltid i Thailand ihop med sin fru och deras bebis i magen. 😊
När vi möttes upp så hade de redan planerat på ett bra ställe för oss att äta på och visst var det de. Det blev väldigt grisigt men maten var fantastiskt god!!
Efter maten gick vi runt lite på den stora marknaden som finns, vi stannade även och tog en öl på ett ställe med live band.

Smidigaste sättet för oss att ta oss hem sen var att sätta oss på tunnelbanan, det tog ungefär 15 minuter och var super smidigt.

Likes

Comments

Latteart innebär konst på latten, alltså när man får ett löv eller en svan eller någonting annat roligt.
På det här fiket som vi bara trillade in på så serverade det latteart kaffe från den thailändska mästaren! Kaffet var super fint, tyvärr han jag inte ta någon bild på hur det såg ut innan vi provsmakat latten lite.

På det här fiket ramlade vi in då vi hade kommit vilse och en ganska bra bit utanför city också. Men det passade oss perfekt, vi fick en liten paus från solens hetta och fick en chans att leta rätt på vart vi var 😅

Likes

Comments

Ikväll fick det vara värt att lägga lite mer pengar på en middag och vin. Utsikten var fantastisk och vinet var bland de godaste jag druckit! Imorgon blir det nya äventyr, men nu är det dags för lite sömn.

Likes

Comments

Vi kom till Bangkok redan igår kväll, då hann vi med att träffa Amy och käka middag ihop innan hon skulle flyga hem till Sverige! Det var så mysigt men framför allt kul att träffa henne igen efter en månad ifrån varandra!

Heldag 1 i Bangkok = shopping!
Klockan är nu halv 4 på eftermiddagen och vi har redan hunnit med china town, en snabb tur med shopping på khaosan road och nu har vi lunch paus i ett 7 vånings gigantiskt shoppingcenter.

Redan innan idag hade jag övervikt på 3 kg i väskan, efter idag lär min resväska kosta lika mycket som biljetten hem gjorde. 😅

Vi såg även att det finns en super stor AG hall (gymnastikhall) precis bredvid shopping centret. Så vi tänkte springa över dit innan vi beger oss hemåt för att fixa oss inför en natt i Bangkok!

Likes

Comments

Nu är vi inne i Thailand igen!
Känns kul att få se Bangkok och gå på shoppingtur innan vi lämnar och far vidare igen, men det är några timmar kvar tills vi är framme.
Vi kommer bara ha några dagar i Bangkok och sen lämnar vi Asien, vilket känns konstigt efter nästan 5 månader här..

Vi tar bussen in till landet från Kambodja, resan i sig tar ca 6 timmar men sen tillkommer några timmar vid immigration i både Kambodja och Thailand. Länge velade vi om hur vi skulle göra, flyg eller buss. Men valet kändes ändå ganska enkelt när vi insåg att bussen kostar 350kr och flyget nästan 1000kr och tidsmässigt skiljer det bara någon timme eftersom immigration i Bangkok flygplats kan ta upp till 4-5 timmar att ta sig igenom!

Bilder, historier och uppdatering om Bangkok tiden kommer under dagarna. Tills dess ska jag försöka hinna få ihop fler inlägg om tiden som varit hittills!

Likes

Comments

Cocktailclass i Kambodja, siem reap. På baren Asana!
Den här kursen hittade en tjej vi tidigare stött på under resan (Filippa).
Hon hade tillsammans med sin kille varit på pub street och lyckats trilla in på vad jag vill kalla siem repas mysigaste bar. Barens koncept är att bara vara avslappnad, man hänger i hängmattor eller sköna sängar
Hon berättade om den här baren för oss och tillsammans bestämde vi oss för att åka dit, någonstans på vägen så hittade vi också att de hade cocktailclasses och vi bokade direkt!
Klassen hölls under 90 minuter och då fick man göra tre klassiska Kambodja drinkar varav den en drink fick man välja själv. Under kursen berättade hon om risvin som ofta används som spritbas istället för de klassiska vodka, rom, gin,tequila.

Drinkarna och deras recept (ej mått) finner ni nedan:
1. Ginger Mojito
White rum, brown rum, Brown sugar, lime, soda water, mint leaves, ginger.
Drinken görs på de ungefär som en vanlig mojito. Muddla lime, mynta och ingefära tillsammans. Tillsätt sprit och lite is, rör om och fyll upp glaset med is. Toppa med soda vatten.
Drinken smakade klassisk mojito med lite nya inslag.

2. Tamarind Sauce
White rum, tamarind, juice, Rice paddy, kafirr leaf (samma krydda som används i tom yum), suger syrup.
Drink två var en byggd drink. Vi började med att slå kafirr lövet med några enkla slag innan vi placerade den i glaset. Efter det fyllde vi på med alla ingredienser, rörde om och garnerade, enkelt och bra. Drinken hade en liten syrlig smak och gillades starkt från mitt hål men ogillades av Frida. Tror det är en klassisk drink som man antingen hatar eller älskar.

3. Asana sling (Linnea's egna val av drink)
Gin, cherry brandy, sombai galangal tamarind, triple sec, angustura bitter, grenadine, pinapple juice, lime juice.
Skakad drink! Den här drinken var en syrligt söt drink som jag tror de flesta gillar. Drinken har många olika smaker och med det så gör det enkelt för många att gilla den, man får bara framhäva den delen man gillar bäst. Tex så valde jag att snåla med grenadinen men köra i en extra droppe angostura bitter.

3. Pinapple basil (Frida's egna val av drink)
Gin, hot basil, pinapple juice, sugar syrup.
Drinken görs på liknande sett så mojiton. Muddla basilikan och tillsätt spriten, rör om. Tillsätt is och övriga ingredienser. Garnera och servera.

Kursen var verkligen super bra och jag rekommenderar alla att svänga förbi stället under sin vistelse i Kambodja, även om man inte går kursen. Stället i sig är helt klart värt ett besök!

Likes

Comments

Taphrum temple var mitt favorit tempel!
Det var verkligen breathtaking och häftigt!
På det här templet planterades träd över olika platser så när man promenerade omkring där inne så fann man rötter och hela stora träd på olika platser, träd som var otroligt stora och flera hundra år gamla.

I detta tempel blev jag även helad, renad, förlåten, skyddad och påmind av mitt tidigare liv.
Hur mycket av det jag tror på är en fråga för sig men proceduren som gjordes när det utfördes kändes väldigt lugnande och bra.

  • Kambodja

Likes

Comments