Här får ni en liten insyn i hur området ser ut där jag bor!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 466 Readers

Likes

Comments

Mamman heter Hannah, hon är född 85 och är en skönhetsterapist. Hon har jobbat med det hela livet och har en egen salong här hemma. Hennes kunder är i princip enbart familj och vänner. Hon ser ung och fräsch ut och har en rätt så rolig humor. Däremot kan man märka att hennes humör påverkas negativt när Xavier är vresig, och hon är alltid orolig över hans matintag. Hon verkar vara en jordnära person med energi vilket jag gillar. Hon flyttade hit till Nya Zeeland själv från England när hon var 19 år...

Hon träffade Jeff som är pappan när hon var 23 år (om jag minns rätt). Jeff är uppvuxen här i Tauranga, född 67 så han är 18 år äldre än Hannah?! Han är en pappa med ett stort hjärta. Det som jag upplevt som problematiskt med honom är att han har en rätt så grov dialekt som stundtals gånger gör det svårt för mig att förstå vad han säger. Han är då ägare över en kiwifrukt farm och jobbar mycket under hela året. Han känns som en renodlad kiwi (kiwi kan både vara frukten kiwi och en person som kommer från Nya Zeeland). Nu inleds strax plockningsperioden vilket är den absolut stressigaste tiden på året. Sammanfattningsvis är han rolig och cool.

Xavier är deras enda barn som jag upplevt som mestadels vresig hittills haha. Han verkar tyvärr allmänt otillfredställd i livet just nu, stackaren. När han ler och skrattar är han dock världens charmigaste. Mitt hjärta smälter då. Han är 18 månader, kan gå och säger ett fåtal ord. Vi har fått en bra kontakt, men som sagt så är han lite svårtolkad.

Jag kan redan se skillnader i hur ska man säga föräldrarnas relation till Xavier. Mamman är mer orolig och Xavier trotsar alltid henne mest. Xavier och Jeff är som bästa vänner och det blir en annan stämning när han kommer hem från jobbet. De har en väldigt leksam relation där allting bara går mycket lekfullare till.

Jag tror jag kommer trivas bra i denna familj. Juste, jag får ju inte glömma Roxy som är deras labrador. Hon får vad jag uppmärksammat inte så mycket uppmärksamhet. Jag gillar ju inte hundar men jag har varit på en del powerwalks med henne och det är så vår relation kommer se ut. Hon luktar illa (enligt mig) och jag gillar inte att mysa med hundar haha. Men ojoj vad trevligt det är med powerwalks med en hund! Hannah och Jeff verkar generösa, ärliga och jordnära. Är det något som skulle ta ner stämningen är det ifall de blir för trötta pågrund av allt jobb som komma skall. En annan sak som jag fått ta del av lite redan är även Hannahs humörsvängningar som antagligen är pågrund av graviditeten.

Nä men jag tror att två månader här blir bra. Enligt föräldrarnas ord nu innan plockningstiden har jag inte så många timmar i veckan (cirka 20 timmar). Jag kommer självklart göra mitt allra bästa för familjen, men jag ser även fram emot att njuta av vädret och uppleva Tauranga. Min magkänsla med familjen i Wellington säger att det kommer vara väääldigt mycket att göra med 40 timmar per vecka, och mycket som kommer hända runt det. Så jag ser denna tid självklart som en enorm erfarenhet gällande Au Pair men även en tid för att njuta av livet, komma igång och uppehålla min träning samt göra roliga saker.

  • 468 Readers

Likes

Comments

Nu tänkte jag berätta lite om området jag bor i. Som jag tidigare nämnt kändes det väldigt bra med familjen i Wellington. Dock innebar det att jag behövde underhålla mig i två månader fram tills dess. Jag har spenderat väldigt lite tid på nordön och jag hade hört så mycket gott om östkusten. Jag blev helt kär i Mt Maunganui när jag kollade på bilder (googla!!!!) och tänkte att jag var tvungen att åka dit. Så innan juni var då planen att antingen resa runt längs östkusten eller jobba på ett café eller liknande. Jag hade alltså klart för mig att jag ville uppåt på nordön.

En annan viktig faktor för mig var vädret. Vädret i Wellington är rätt så skakigt och blåsigt under hela året och deras kalla, regniga och blåsiga vinter är inget de hurrar för. Därför kände jag att jag ville ta vara på vädret innan starten i juni. Det är rätt så sjukt hur stora temperaturskillnader det är i detta land. Här uppe i Tauranga känns det tveklöst som en svensk sommar trots att det är deras höst nu. Det har varit 23-24 grader och sol (peppar peppar) de senaste dagarna och det är verkligen helt underbart!

Familjen bor i en liten del av Tauranga som heter Pyes Pa. De bor 20 minuter från Mt Maunganui och 10-15 minuter från Taurangas centrum. Det kommer fler bilder så småningom på området - vänta bara. Det är ett grönt område med stora till utseendet flashiga hus. Här i Nya Zeeland är husen mestadels en våning.

Familjens hus är väldigt stort och modernt. Jag har en dubbelsäng med sju kuddar, och jag har en TV med Netflix. Jag har ett eget badrum med badkar och familjen är väldigt generösa. De är även rätt så prydsamma och ordningsamma vilket passar mig.

Jag bor i Tauranga (vänster bild) och i Pyes Pa vilket är nere i mitten till vänster (på den högra bilden) 
Mitt rum
Xaviers rum och badrum
Allrum och kök
  • 469 Readers

Likes

Comments

Ny energi betyder ny design på bloggen!

  • 474 Readers

Likes

Comments

Hej allihopa!

Jag är tillbaka med mitt bloggande! Hoppas det är bra med alla där hemma. Nu är ni säkert spända på vad jag har varit med om samt upplevt och sett, och varför jag slutade blogga. Sanningen är den att jag gick in i kanske den jobbigaste tiden/perioden i mitt liv när jag var i Dunedin. Jag kan helt enkelt bara rada upp allt som hände: två av mina släktingar dog, alla mina bilder från januari raderades, jag var sjuk (verkligen dundersjuk) i två veckor, min GoPro blev stulen samt 200 dollar (cirka 1200 svenska kronor). Usch usch usch! Allt detta såklart för att jag reser själv. Jag mådde dåligt i en månad och vissa dagar (jag minns framförallt de i Queenstown) bara grät jag mig igenom dagarna.

Det var en otroligt jobbig situation att vara i. Den mest basala orsaken var väll att jag var så långt hemifrån alldeles själv. Jag tyckte i princip så synd om mig själv och var så ledsen att jag isolerade mig från folk där hemma. Jag vet faktiskt inte hur jag överlevde men I did! Och wow vilken känsla nu i efterhand. Jag känner mig så otroligt stark.

Senaste uppdateringen:
Jag bodde hos Ella som jag kallar min nya zeeländska storasyster i Wellington under några dagar (för cirka 1 vecka sedan). Min plan var från början att vara Au Pair här i Nya Zeeland, men jag hade ingen framgång med det under resans gång. Dock var jag lugn och tänkte att det skulle lösa sig. För att göra en rätt så lång berättelse kort kontaktade en familj från Wellington mig och jag mötte upp dem på Te Papa vilket är ett välkänt museum i Wellington. Jag klickade väldigt bra med familjen som består av en mamma, en pappa och två döttrar på två och fyra år. De har en nuvarande Au Pair som ska sluta i juni. Det kändes ändå så bra med den familjen att jag kunde tänka mig att vänta/uppehålla mig med annat fram tills dess. Av en slump kontaktade en familj mig från Tauranga när jag var i Wellington.

Och det är hos den familjen jag befinner mig nu! Jag har varit här i tre dagar och jag stormtrivs och är verkligen genuint superlycklig! Pappan är chef för en kiwifrukt farm och om någon vecka inleds plockningstiden vilket innebär att det är otroligt mycket jobb. De behöver mig fram till juni så jag ska stanna här fram tills dess innan jag hoppar över till familjen i Wellington. Familjen jag bor hos nu har en underbar men lite vresig 18 månader son som heter Xavier. De väntar även tillökning i september.

Jag berättar mer om familjen och allt där till senare men jag vill att ni ska veta att jag just nu är lycklig, hoppfull, rofylld, trygg, sansad, upprymd och glad. Jag har mått så fruktansvärt dåligt. Och jag känner att jag förtjänar inget mindre än detta. Nu ska jag bara uppleva och vara närvarande i denna upplevelse för det är vad som räknas. Vilken resa jag gör!

Vi hörs senare!


  • 475 Readers

Likes

Comments

Här i Queenstown ska jag stanna i ytterligare fem nätter!

Likes

Comments

Dunedin är helt klart på min topp tre lista av vackraste platser i Nya Zeeland <3

Likes

Comments