View tracker

Fram och tillbaka i tvättstugan, vi hade inga rena handdukar. Ska till mamma och pappa nu, rasta hundarna. Sen föreläsning. Imorgon är jag ledig. En massa grejer ska fixas! Vill ni hänga med? Ska ge mig på en mjukpepparkaka ;-)!!!! Och lussebullar! Mycket annat gott också.

Vi hörs snart, ciao!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er! Hur mår ni? Ni är så många som kikar in här, det gör mig glad!
Jag tycker det känns helt sjukt att december är här. En månad kvar på 2016. Det här har varit ett av de bästa åren i mitt liv.

2015 var ett ganska tråkigt år för mig, eller tråkigt och tråkigt. Men jag hade ångest över att jag inte visste vad jag ville, jag ville inte bo hemma, jag vill resa, jag ville inte jobba heltid på ett ställe jag inte såg en framtid inom. Jag behövde läsa matematik 3 för att kunna studera ekonomi eller något av de alternativen jag ville. Jag var fast. Jag var ju fortfarande glad, jag var med L och jag hade det ju så bra. Men jag behövde något nytt. 2016 började med ett lägenhetsköp för oss och det kunde ju inte bli bättre. Vi åkte även till Bryssel bara jag och L. I mars var det dags för min resa till Australien och när jag kom hem var det inflytt och födelsedagsfirande. Jag jobbade på som vanligt. Vi åkte till Philadelphia för att fira Ls syster Lina som tog examen (hon flyttade till USA som 17 åring och har pluggat på Universitet där. Sån inspiration!) och sedan kom sommaren. Frankrike hann vi med en vecka och det räckte. Vi var som nykära och vårt hem var (ÄR) den enda platsen vi ville vara på, typ hela tiden. Det mäktigaste minnet jag har är när jag hade varit hemma från jobbet för att jag svimmat på morgonen och när L kommer hem från jobbet tog vi en promenad ner till Strandvägen, köpte glass och gick runt Djurgården. Vi kunde inte riktigt förstå att vi faktiskt bodde här, och tillsammans. Att allt hårt jobb och sparande hade lönat sig - vi hade vårt egna hem.

När augusti sedan tog fart var det dags att få reda på antagning. Jag hade sökt Global Management som första val, men jag är så glad att jag inte kom in där nu, haha. Det jag läser var jag 2:a reserv på. Jag hade kommit in på ett annat program, men det kändes inte rätt. En sån där klump i magen ni vet? Så när jag kom in på PAO vart jag glad. Men jag trodde inte riktigt på det, jag gick inte flera gånger för att se om jag verkligen var registrerad på kurserna, var det sant? Jag var spänd och tänkte att när som helst kommer de säga att det skett ett misstag. Men, så bra det vart. Faktum är att det inte hade kunnat bli bättre för min del. Jag har hittat vänner som jag klickar så bra med, skrattar med och som har samma mål som mig (det har alla mina vänner, de inspirerar mig varje dag med deras drömmar, tankar och hur de är).

De senaste månaderna har bara flugit förbi, jag kan inte riktigt förstå hur fort det gått. Men jag har haft det så roligt och jag älskar det här livet. Att lägga upp sina dagar, planera, känna att jag är på väg till dit jag vill. Jag känner att programmet är helt rätt för mig och jag är så tacksam för att allt är så bra. Samtidigt som det känns bra med något nytt så är det en fantastisk känsla att få vakna upp bredvid Luay varje morgon och bara veta att det är såhär jag vill vakna varje dag. Dessutom firade vi fem år tillsammans!

Såklart har det hänt tuffa grejer också, men på ett sätt har dessa lett till att mina vänner och jag har fått ett ännu starkare band.

2016 har därför varit ett underbart år för mig. På extremt många sätt. Det är svårt att förklara men jag har hittat hem (bokstavligen talat haha ;-)). Hur har ert 2016 varit och vad har ni för planer och mål 2017?
Mitt nästa år börjar med en resa till Hongkong. Längtar!

PUSS.

Likes

Comments

View tracker

Hej hej hej!

Jag sitter och pluggar, tenta snart! Hoppas ni mår bra?

Vi har föreningsstämma ikväll, mycket snack om försäljningen av vinden. Spännande! Jag har inte riktigt tid för bloggen men lovar att återkomma med roliga inlägg på torsdag. Massa recept och kul! Vad tycker ni om det?

Vi hörs säkert lite fram tills dess, men jag måste fokusera. Ha en fin fin fin dag. Tusen kramar!

Såhär ser jag inte riktigt ut nu med en svart mjukiströja och en sliten fläta. Haha! Härligt med kontraster.

Likes

Comments

Godmorgon måndag! Hoppas ni är lika taggade som jag inför en ny vecka?

Jag sitter just nu och pluggar med Iris och Li. Vi har tenta på onsdag och har en hel del att lära inför det. Hur mår ni?

Jag tänkte prata om hur jag finner motivation till grejer idag. Jag är en person som gärna (!!) har många bollar i luften. Det får gärna vara lite kaos för att jag ska trivas som bäst. Håller ni med? Jag försöker se allting som en utmaning och något roligt. Att ett mål ska uppfyllas. Det är väldigt sällan jag tycker något är jobbigt, och det är sällan jag klagar. L brukar säga att det är härligt att bo med mig då jag alltid är glad och positiv, och vaknar med ett leende. ALLTID. Men att det ibland kan vara jobbigt för att jag alltid är så. Han kan liksom inte få vara morgontrött för jag är där och ska prata/sjunga om hur härlig denna dag ska bli. Det är såklart underbart, samtidigt som jag ibland kan känna att det vore skönt att tillåta mig själv att tycka att något inte är bra, men det är väldigt sällan så. Jag är en rätt nöjd person som alltid ser det positivt i allt. Jag ser alltid lösningar, aldrig problem. Varför är jag så? Hur är du?

Min mormor. Alltså det finns nog ingen människa som är så positiv som hon. Hon har alltid varit lycklig och glad. Hon var med om en olycka och fick whiplashskador. Hennes svar när de frågade hur hon mådde var "Bra, det känns som att mina ryggproblem är lindrade nu!". Mamma har i sin tur tagit efter detta och alltid sagt att "Du äger din situation, tycker du något är dålig måste du ändra på det!". Och den inställningen har väl lät till att jag aldrig tycker att saker känns särskilt jobbiga. Jag klarar det jag vill och jag bestämmer om det ska bli bra eller ej. Ibland bestämmer jag mig för att det ska bli dåligt och då blir det dåligt också. Därför är det skönast om jag bestämmer mig för att saker ska bli bra, då blir jag genast mer inspirerad och tar gärna på mig mer grejer. Det är roligt att känna att "Jag kan, om jag vill!" Den känslan får ingen ta ifrån mig. Motivationen kommer då efter att jag gör saker för att jag vet att jag kan. För att jag vill det! Jag skulle nog säga att jag motiverar mig själv. Sen har jag såklart föräldrar som är drivna som tusan, en syster som är driven, människor runt mig som är drivna och även en pojkvän som är driven. Detta i sin tur leder till att jag också måste. Jag ska visa att jag också har ett driv. Som jag tidigare nämnt är karriär något som jag kommer vilja satsa på. Inte för att jag vill tjäna oändligt med pengar, utan för att jag ser det som en tävling jag måste ge järnet i. Jag kommer inte nöja mig med inte klättra mig uppåt, men jag har inte orealistiska drömmar som att bli högste HR-direktör på Google. Samtidigt som den tanken ibland lockar mig och ger mig fjärilar i magen. Varför kan jag inte ha det som mål egentligen? Vem säger att jag inte kan bli det? Jo, jag själv. Om jag istället bestämmer mig för att sikta högt så kommer jag sikta högt. Jag behöver inte nå hela vägen fram, men jag kan komma betydligt mycket högre än vad jag tänkte från start. Så mitt tips till er är att utmana er själva och era drömmar. Vad vill ni göra? Vad har ni för mål i era liv? Och låt inte tankar som "det är inte rimligt" stoppa er. Bestäm er för att ni ska uppfylla dem. Sen kanske man endast hinner uppfylla 80 av 100, men det är i alla fall 80 uppfyllda mål. Det är inte 20 ouppfyllda. Se allt ifrån det positiva hållet istället.

Som jag nämnde älskar jag att ha mycket att göra, och jag sitter sällan still. Det finns saker att fixa, ändra, bättra på, alltid. Motivationen finner jag i det mesta. Se saker som något utmanande, och en tävling. Bestäm dig för att du gör det bästa av saker, det gör allt så roligt!

Jag vet att jag kan gå mina nära och kära på nerverna med mitt positiva tänkande. Ibland vill de bara höra "Jag förstår, det SUGER!" och jag önskar att jag kunde ha det tänkandet. Men det finns inte riktigt där. Jag försöker be dem att tänka på ett annat sätt. Ibland är det bra och ibland tror jag de retar ihjäl sig på mig. Jag vet inte. Men jag tror det. Det är jobbigt att ha den där personen som alltid är negativ, men det kan faktiskt vara jobbigt att ha den som alltid är positiv i sin närhet också. Håller ni med mig? Vad står du för i din närhet?

Senare kommer en lista med 20 mål som jag har i mitt liv upp. Spännande va?
Dela gärna med er av era mål! Jag vill höra allt!

​Det roligaste med att vara jag, är att få följa med på min egna resa och ta mig dit jag vill. Hade jag varit någon annan hade jag ju missat det. Vad är det bästa med att vara just ​du​?

Likes

Comments

Jag hörde på nyheterna imorse att Arktis har 20 grader varmare än vad temperaturen vanligtvis är där. 20 G R A D E R ?

Jag vet ju att jorden alltid kommer klara sig, det är vi människor som kommer dö ut. Eller jag tror i alla fall det. När den fått nog blir det en värmevåg och så pang, dör vi. Men, jag vill leva och lämna en bra, en bättre, plats till mina barn och barnbarn, även barnbarnsbarn. Det är svårt! Jag önskade att stora bloggare, kändisar och reklamer handlade mer om vad vi kan göra i vårt hushåll för att skapa en bättre miljö. Jag har t.ex. slutat äta kött, och soyaprodukter. Jag försöker förstå vart ifrån allting kommer ifrån och jag försöker att inte slösa. Jag går dit jag kan gå, och så fort det blir varmare kan ni finna mig vandrandes till skolan.

Men så finns ju allt det andra. Det där som vi inte tänker på. Slänger vi plast på rätt plats? Kartonger. Vad köper vi för kläder, och vad innehåller de för medel? Vart kommer grönsakerna ifrån? Transporter, medel, återvinning etc.

Dela med dig av vad du gör för miljön. Jag vill veta. Vi måste hjälpas åt att lyfta den här frågan. Jag menar inte att man ska sluta äta kött för att bidra, det var mitt val och det handlar om mycket mer än enbart miljön. Jag önskar mig en bredare kunskap i vad jag kan göra för att bidra till en bättre miljö. Dessa klimatförändringar oroar mig... Vi måste vara rädda om vår jord.

Ett utdrag från WWF.SE

"Den globala uppvärmningen får katastrofala följder, som global avsmältning av glaciärer, höjda havsnivåer, fler översvämningar, stormar och skogsbränder och att extremtemperaturer uppnås allt oftare. De fattigaste och mest sårbara människorna på vår planet drabbas hårt, bland annat på grund av hotad livsmedelsproduktion. Därtill hotas viktiga arter, livsmiljöer och hela ekosystem. Läs mer om klimatförändringarna, människans påverkan och vilka lösningar WWF tror på."

Bild lånad av Google.se.

Likes

Comments

Jag märker att ekonomiska frågor är intressanta frågor. Det är ett tufft ämne ibland, och ett roligt ämne ibland.

Det är svårt att spara pengar, särskilt när man lever själv och har en massa räkningar som ska betalas, mat som ska handlas osv. Det är svårt att få ihop. Jag har några enkla knep för att få dig att börja spara pengar. Det är så himla viktigt att ha en buffert att alltid kunna luta tillbaka sig på. Det är skönt av de enkla anledningarna att man kan köpa en tröja om man känner för det, utan att det drabbar din ekonomi, räkningar osv. Man kan följa med på grejer, boka resor, köpa julklappar. Men är det svårt? JA! Speciellt nu som student.

1. Börja varje löning att lägga upp en plan. Det första vi gör vid lön är att föra över pengar till vårt gemensamma konto där ränta, amortering, avgift för lägenheten, bredband, försäkringar osv dras ifrån. När det är klart vet vi vad vi har kvar att handla mat för. Vi storhandlar då inför veckorna som kommer fram tills nästa lön. Jag köper på mig mycket grönsaker och rotfrukter, som håller länge. Jag köper kikärtor, bönor, tomatsås osv som har långa utgångsdatum. Frysta bär, fryser in banan osv. L köper kyckling, pyttipanna, köttfärs som vi fryser in osv. På detta sätt finns det alltid något att äta hos oss, och vi behöver inte spontanköpa middag den sista veckan i månaden.

2. Gör matlådor. Det är världens bästa grej! Vi lagar varje snödag (nästan) matlådor för veckan. Lägger några i frysen och några i kylskåpet. På detta sätt undviker man också att småäta och man sparar så extremt mycket pengar på detta sätt!

3. Ha ett eget sparkonto som du inte får röra. Jag har ett konto som heter "rör ej" där jag varje månad vid lön lägger in ganska mycket pengar. Det är roligt att se kontot växa och det gör mig extremt trygg och lugn att veta att jag har ett baklager. Jag försöker att inte röra det men ibland tillåter jag mig såklart att ta därifrån. Jag bestämmer ett belopp som inte får understigas. Varje månad ökar ju summan på kontot, och så bestämmer jag mig för att den här månaden får jag inte hamna under summan X.. Det blir en tävling med sig själv och man är stolt när man klarat det. Självklart ska man inte leva snålt! Det är inte roligt, men lev måttligt. Slösa inte pengar. När jag är kaffesugen och påväg hem kan jag tävla med mig själv och tänka att jag för över 40 kronor till mitt sparkonto istället och dricker kaffe hemma. Win!

4. Utnyttja rabatter, jämför priser. Det dröjde länge innan vi började storhandla hem. Vi köpte det vi behövde lite då och då. Alltså pengarna flög iväg. Jag förstod aldrig vart de tagit vägen och trodde ibland att någon kommit åt mitt konto och handlat för mina pengar. Så var det såklart inte. Att inte ha koll på sina pengar är hemskt. Därför är det så skönt att storhandla på ställen med bra varor och billiga priser. Vi brukar handla på Willys och det är så otroligt bra priser! Vi var helt lyriska och kände oss rika när vi handlade där. Tidigare har vi handlat på Sabis eller Hemköp på Östermalmstorg... Det är otroligt dumt att storhandla på såna butiker. Jag jobbar ju på Sabis så all kärlek dit, men priserna är extremt dyra om man jämför. På detta sätt sparar vi flera tusenlappar varje månad och det är fantastiskt! Som student får man även rabatter på väldigt mycket. Visste ni att en biobiljett kostar mig 60kr istället för 110kr? Nu är det ju inte en jätteskillnad men om vi ska gå på bio så är det som att vi får en biljett gratis. Jag har varit naiv (extremt dålig på att utnyttja rabatter/förmåner) och alltid köpt smsbiljett till skolan (går alltid annars) för 36kr. Alltså nästan 80kr på en dag... Jag köpte ett busskort för 560 kronor och inser att jag tjänat ca 1500kr varje månad. Pengar jag inte förstått vart de tagit vägen.

Se till att ha koll på dina pengar. Veta vad du gör av med! Det underlättar och känslan av att ha ett sparkonto är fantastisk. Pengar du kan göra vad du vill med. Att aldrig behöva svara "Jag ska se om jag har råd" eller "Jag har inga pengar, tyvärr" kommer du inte behöva säga längre. Det slår det mesta, och även den där spontana lunchen. Det bästa av allt är att du kan äta spontana luncher ändå. För du har koll över ekonomin!

Jag är verkligen ingen ekonom-Gud, tvärtom. Men jag inser att det krävs planering och fokus för att kunna spara pengar. Vad har ni för tips på att spara? Vad sparar ni till?

Likes

Comments

Ny vecka snart, och i och med att det kommer bli en massor av lussekatter och pepparkakor kan man lika gärna äta nyttigt i veckorna. Äta balaserat. Här nedan följer mina topp tre bästa smoothies som jag verkligen rekommenderar till dig. Du håller dig länge och får i dig massor av nyttigheter. Ibland toppar jag dem med massa gott och ibland äter/drickar jag dem precis som de är.

Mango smoothie:

1 1/2 dl mandel- eller kokosmjölk

1 dl fryst mango

2 msk (endast) chiafrön

1 näve spenat

1/2 fryst banan

Mixa, toppa med hampafrön, havregryn eller annat gott, och njut! Det går även bra utan bananen, men jag tycker om det då smoothien blir som en krämig sorbet!

Avokado & mango smoothie:

1/2 avokado

Pressad citron

1 näve cashews

1/2 fryst banan

1 dl fryst mango

2 msk chiafrön

Mixa och njut! Denna är otroligt god och avokadon ger sig inte till känna alls! Den gör bara smoothien krämig. Jag brukar även ta 1/2 msk spirulina i. Nyttig och fräsch.

Blåbärssmoothie:

2 dl frysta blåbär

1 dl mandelmjölk

1 näve mandlar eller cashews

Saften av en halv citron

1 halv fryst banan

Mixa, toppa med lite kokos och jordnötssmör. NJUT!

Alla av dessa smoothies är riktigt goda och väldigt enkla att göra. Det tar under 5 minuter och du har en riklig frukost/lunch. Jag försöker alltid toppa med nötter eller frön för att jag ska känna den där mättande känslan. Testa och kom med kommentarer!

Ciao / L

Min mangosmoothie! Toppad med nötter, chiafrön och kokos. Mums :-).

Likes

Comments

Inlägget är skapat med metapic!

Ska vi snacka om hur snygga de lårhöga stövlarna från Nelly är? Jag är riktigt sugen på att slå till. Bra pris också! Jag är också sugen på den röda klänningen med off-shoulders. 65 kronor, ett skämt, haha!

Hur klär ni er på jul? Skulle vara ballt att bära de svarta skinnbrallorna med en ball tshirt och coolt hår. Kanske några juliga örhängen till? Svårt! Tycker grejerna ovan är riktigt snygga att ha på sig på julafton, vissa fungerar även bra till nyår. Vad tycker ni?


Likes

Comments

Kan någon tala om för mig vad oddsen att det snöar på första advent är? Bäst ju! Haha! Jag ska sätta på mitt plugg-mode och köra några timmar. Sen ska vi storhandla och efter det åker jag till min vän som behöver sällskap <3. Det kommer några inlägg till idag.

Puss

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Glad första advent på er. Hur kan det redan vara första advent? Helt sjukt om ni frågar mig. Jag är påväg hem efter en jättemysig helg med min syster. Som vi har skrattat. Lussebullarna vart SÅ goda. Tror vi åt 6 stycken var, haha! Idag blir det nog inga lussebullar för min del men måste köpa med en riktigt bra hem till L. Nästa helg blir det nog lussebullsbak :-)

Ska hem och fixa lite, städa av och sen plugga en hel del.. Tenta på onsdag. Det känns rätt okej men det är så mycket svåra ord.

Vad ska ni göra idag? Baka? Jag kanske ska försöka ge mig på en mjuk pepparkaka (raw). Vi får se. Eller något annat kul. Vi ska iaf storhandla så något kul kanske jag gör till söndagsmyset. Har ni några bra tips? Köpte ett doftljus som doftade jul, det ska tändas så hela hemmet luktar.

Jag önskar er en fin första advent. Glöm inte att tända det första ljuset. Vi hörs under dagen. PUSS

Likes

Comments