Hej ni fina människor!

Jag sitter mitt i tentaplugga just nu så därför har bloggen fått lida tyvärr. Hade ett lite mer personligt inlägg skrivet men jag bestämde mig för att inte lägga upp det då jag egentligen inte vill ha något negativt här. Men ni får säga till om ni vill höra om min uppväxt med ångest och vad jag gör för att må så bra som möjligt i det så lägger jag upp inlägget ändå 😊

För att inte lämna er längre utan någonting alls så tänkte jag dela med mig av några låtar som går på repeat just nu:

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej ni fina människor!

Som ni kanske märkt har jag inte laddad upp någonting här på bloggen på ett litet tag och det beror på att jag hade tänkt att jag enbart skulle lägga upp inlägg om bakning eller recept på mat. Dock så insåg jag någon dag efter att jag laddade upp det förra inlägget att det inte skulle finnas möjlighet för mig att baka så mycket som jag vill framöver då jag studerar på högskola. Det betyder alltså att jag varken har pengarna till att köpa ingredienser till mer avancerade bakverk som jag egentligen vill göra eller tiden till det då skolan börjar igen om bara någon vecka. Så det har gjort att jag har fått tänka om lite med vad jag vill göra här på bloggen. Jag vet i alla fall att jag inte vill ha en livstilsblogg där jag berättar vad jag gör om dagarna för det vet ni som hängt med sen innan jag gjorde om hela min blogg, inte riktigt funkade. Kommer dock lägga upp recept när jag har möjlighet till det för det är fortfarande en av mina passioner i livet så de blir ni inte utan ;)

För en stund sen när jag stod i badrummet och färgade mina ögonbryn fick jag syn på mina ansiktskrämer, toners och serum vilket gav mig idén jag tänkte dela med mig av nu! Vad tycker ni om att jag en gång varje månad gör en vad jag gillar och vad jag tycker mindre bra om i skönhetsväg? För det är nämligen något som jag är väldigt intresserad av.

Jag tänkte i alla fall göra ett sådant inlägg nu, så kommentera eller gilla om ni vill att jag ska fortsätta med detta eller om ni har något förslag på mer saker jag kan göra här på bloggen :)


Denna serie produkter från Lumene fick jag rekommenderat av en person för minst ett år sen och jag har använt produkten till och från sen dess. Det har blivit en sådana produkter som jag använder när till exempel min vanliga dagkräm är slut därför att jag klarade inte av hur mycket acne jag fick av den. Personen som rekommenderade den här serien till mig sa att det tar ca 30 dagar för huden att vänja sig vid den och jag kan se hur den är hjälper huden men det gick bara inte att ta sig igenom dagarna. Tror jag klarade 14 dagar i sträck som max och sen gav jag upp. Så, jag rekommenderar inte dessa produkter!

En produkt och ett märke som jag däremot rekommenderar varmt är Cetaphil som du säkert har läst om eller hört om från någon annan. Just denna produkt använder jag som dag- och nattkräm men även på min kropp efter jag duschat. Den har en lätt formula som absorberas in i huden väldigt fort vilket är ett väldans stort plus i min bok. Skulle kunna babbla på i evigheter över hur mycket jag tycker om denna produkt men det vill ni nog inte läsa om haha. Kan dock säga att jag tycker att alla borde ge denna produkt en chans för du kommer inte bli besviken!

Likes

Comments

Hej alla ni fina människor!

För någon dag sen fick jag ett väldans sug att baka något på kvällskvisten så jag sprang iväg till närmsta affär och köpte smör precis innan städning. Det vart kärleksmums jag bakade och de blev så otroligt goda! Nog de godaste kärleksmumsen jag ätit om jag ska vara ärlig. Som nästan alltid följde jag inte receptet helt men denna gång var det bara tiden som den skulle gräddas jag ändrade lite. Här har ni orginalreceptet om ni vill kika på det :)

​Till kärleksmumsen behöver du:

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao

Till glasyren behöver du:

  • 4 msk kakao
  • 4 dl florsocker
  • 75 g smör
  • 0,5 dl kallt kaffe
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kokos till garnering

Så här gör du:

  1. ​Ställ ugnen på 175 g.
  2. Smällt smöret och låt det svalna lite. Sedan vispar du ihop äggen och sockret tills det är poröst.
  3. Häll ner vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret och kakaon i en separat skål och blanda ihop. 
  4. Vänd ner blandningen av de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen.
  5. Häll sedan ner smöret och mjölken och vispa ihop allt försiktigt.
  6. Ha sedan ner smeten i en liten långpanna iklädd bakplåtspapper och grädda i 20 min. (Här står det 30 min i receptet).

Vänta med att göra glasyren tills kakan har gräddats klart och svalna lite. När den har det gör du såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Blanda ner resten av ingredienserna i kastrullen och rör om tills det blivit en smet.
  3. Häll över kakan och jämna ut smeten. Strö på kokos i den mängd du vill. 

Ställ in kakan i kylen och låt den stelna. Sedan är det bara att skära upp kärleksmumsen i bitar och njuta!​

Likes

Comments

God dag!

I detta inlägg vill jag presentera en ny kategori jag tänkt ha på min blogg vilken kommer innefatta grundrecept jag hittat som jag ofta använder när jag bakar. Dessa recept är något som jag utgår ifrån när jag skapar något, som i detta fall då jag utgick från dessa chokladmuffins när jag skapade chokladcupkakes med smörglasyr med chokladbitar i.

Jag tycker att grundrecept är viktiga för att få en bra helhet på bakverk, för en kaka blir ju inte så god om smeten inte är bra. Därför finns denna kategori, så du enkelt ska kunna hitta bra grundrecept när du vill baka någonting.


Receptet jag använde mig av för dessa muffins hittar du här men jag tänkte att jag översätter det till svenska för att göra det enklare för er :) Till detta recept ger jag rådet att du använder dig av en matvåg för att mäta ingredienserna. Har du ingen sådan går det enkelt att omvandla måtten här .

Du behöver:

  • 4 msk vatten som lättast kokas i en vattenkokare
  • 40g akaopulver
  • 3 ägg
  • 175 g smör
  • 165 g strösocker
  • 115g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver

Så här gör du:

  1. Lägg bakplåtspapper på en stor plåt och lägg sedan ut 14 muffinsformar. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Därefter har du i kakaon i en bunke samtidigt som vattnet kokar.
  3. Häll i vattnet i bunken med kakao och rör om tills det format som en smet.
  4. Sedan häller du ner resten av ingredienserna och vispar ihop det med en elvisp. 
  5. Häll ner smeten i formarna och grädda muffinsen i 12-15 minuter (jag gräddade i 12 minuter) och sedan låter du de stå och svalna innan du fortsätter med dina bakverk!


Hoppas ni tycker om denna idé och recepten som kommer komma upp!

Likes

Comments

Välkomna till min blogg! Jag som kommer att driva bloggen heter Linnéa och är 21 år. Bor i Västerås gör jag också med mina två katter och sambo. När jag inte bakar tycker jag om att hitta på roliga saker men även ha en myskväll hemma med film och snacks. Nog om mig, nu till det ni kom hit för att läsa om!

Jag tänkte starta denna blogg med ett väldigt enkelt recept och inte kräver någon bakning alls, nämligen Rocky Road. Jag använde mig av detta grundrecept men ändrade det lite för att det skulle passa min och min sambos smak.


Det du behöver är:

  • 600g Marabou Mörk choklad
  • 1 påse dumlekola
  • 5 nävar minimarshmallows
  • 3dl salta jordnötter


Gör så här:

  1. Sätt på vattenkokaren med 1L vatten i och låt vattnet koka upp. Sedan häller du vattnet i en kastrull.
  2. Lägg en skål över kastrullen men tänk på att välja en skål som inte är för liten så att botten på skålen inte nuddar vattnet.
  3. Sedan bryter du ner chokladen i skålen och rör om lite då och då tills det är helt smält. När din choklad är helt smält häller du ner den i en bunke.
  4. Efter det häller du ner de andra ingredienserna i bunken med chokladen och rör om tills allt är täckt av choklad.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en plåt och häll ner Rocky Road-smeten i plåten. Den bör vara ungefär 3 cm tjock.
  6. Sedan ställer du in plåten i kylskåpet och låter det stelna.
  7. När chockladen har stelnat är den bara att skära upp den som du önskar och sedan är det bara att njuta!


Ni borde verkligen testa att göra detta recept då det är superenkelt och tar knappt nån tid alls!

Likes

Comments