Åh vad jag längtar hem till den 👆🏼mysiga soffan. Skulle till och med ligga på mattan hela dagarna bara jag fick komma hem. Men jag blir kvar här ett tag till. Hela dagen imorgon måste jag ligga helt plant, men på måndag får jag prova halvsitta och successivt öka tills jag kan stå. Jag har ingen aning om hur länge jag blir kvar här på sjukhuset. Igår sov jag mest, men idag har jag ändå mått bra så då känns det ännu jobbigare att inte ens få sitta upp. Mamma, pappa och Martin har hälsat på både igår och idag i alla fall. Jag roar mig med att kolla på Prison Break. Hoppas jag får komma hem på tisdag i alla fall! Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

"Lite medvind nu ändå?" Ja det var så jag avslutade senaste inlägget. Men nä, inte minsann. Igår eftermiddag började mitt sår rinna, jag blev illamående, fick huvudvärk och trodde jag skulle svimma. Jag åkte till vårdcentralsjouren men blev skickad till akuten direkt. Där fick jag komma in nästan direkt, och det dröjde inte länge innan jag var inlagd. Jag har fått en spricka i hinnan runt ryggmärgen så att ryggmärgsvätska läcker ut. Inget farligt säger dom, men om det inte slutar rinna snart måste jag operera för att täta det. Jag får inte röra mig heller, måste ligga helt plant. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Hann i alla fall äta sushi igår innan allt började. Glad midsommar!

Likes

Comments

I ett år nu har jag sagt att när jag blir bra, då ska jag köpa nya joggingskor. Mina gamla var rätt slitna men jag ville inte köpa förrän jag verkligen kan använda dom. Min återhämtning nu kommer bestå av många promenader och därför tyckte jag att det var dags nu. Jag har kört på Asics de senaste 5 åren kanske eftersom jag har haft problem med benhinnorna och de här fungerade bra. Även det här paketet kom levererat till dörren, och min sjukpenning har löst sig. Kanske lite medvind nu ändå? Kram!

Likes

Comments

Åh började kolla på bilder från förra årets midsommar. Gjorde som vanligt inget speciellt (vad är ens midsommar liksom) men på kvällen var jag hos Frida och grillade. Hon hade precis köpt sin andra kattunge då, sötaste jag sett. Vet fortfarande inte vad jag ska göra imorgon, vi har lite planer på att åka bort jag o Marre men vet inte vad jag klarar av med ryggen. Känns dock ganska bra just nu så vi får se. Kram!

Likes

Comments

Nyss ringde det på dörren och där stod brevbäraren med månadens box. Som att han visste att jag inte kan ta mig till Ica för att hämta paket.

Det känns som att det alltid är saker i boxen jag faktiskt har tänkt testa. Såg drycken från Evian häromdagen och ville verkligen ha den! Och vips så fick jag den på posten. Proteindryck går också åt här hemma, och inte minst städservetter. En bra blandning som vanligt.

Vill du också få hem en box med blandade produkter att testa på? Klicka HÄR för att börja prenumerera. Kostar endast 99kr i månaden och det är alltid produkter som kommer till användning. Kram!

Likes

Comments

Idag blev det en riktig lyxmiddag, sill och potatis. Snart ska vi äta jordgubbar och glass också. Den här fina glastappen (?) fick vi av Frida igår, tack igen! Den passar superbra här hemma. Kram!

Likes

Comments

Godmorgon!
Inatt har jag sovit skitdåligt, bara legat och svettats och inte vetat hur jag ska ligga. Jag får för mig att jag inte kan ligga hur som helst eftersom det gör allt värre men det borde inte vara så. Vårt sovrum ligger i östläge också så det blir riktigt varmt när solen går upp.

Idag ska jag inte göra något alls, eventuellt snygga till naglarna lite om jag orkar sitta upp. Ska nog köra mina första övningar med gummibandet också för att få igång blodcirkulationen lite.

Igår kväll gjorde jag kycklingsallad med matvete, blir riktigt gott faktiskt. Kram!

Likes

Comments

Okej, ska vi ta allt det här från början. Ibland får jag frågor om vad det är med min rygg, vad som hänt. Har ni inte läst från början kanske ni inte vet, men jag fick ett diskbråck i april förra året och det har varit en jäkligt jobbig resa sedan dess.

Jag började gå till en sjukgymnast direkt och träffade även en naprapat och läkare på vårdcentralen. Min sjukgymnast sa hela tiden att det är ett diskbråck, men naprapaten och de tre läkare jag träffade på vårdcentralen sa att det var musklerna som krånglade och att skulle smörja med voltaren. Jag och sjukgymnasten la ändå upp träningsprogrammet och utgick från diskbråck. Jag gjorde en röntgen som inte visade något (vilket inte är ovanligt eftersom man ligger ner under röntgen) och läkaren ville inte skriva sjukintyg längre, efter att jag varit sjukskriven några veckor. Jag fick börja jobba med mitt tunga jobb igen och det blev värre.

När jag flyttade till Umeå sökte jag upp en sjukgymnast som också han trodde på diskbråck, och jag tränade på. I oktober blev jag bra! Jag hade inte ont alls i ryggen. Efter en vecka fick jag dock ont i vänster ben istället och allt blev sååå mycket värre. Träffade flera läkare innan jag blev skickad på en ny röntgen som visade att jag hade ett stort diskbråck. Det kändes skönt, att äntligen få veta vad det var. Då skulle jag dock flytta hem snart och jag sökte mig till Örebro istället.

I mars opererades jag för första gången. Läkaren hittade dock inget diskbråck när han opererade och gjorde alltså inget åt saken. Jag blev bara sämre efteråt och en ny röntgen visade att jo, det är ett diskbråck där. Större än senast. Då bokades jag in på en ny operation som skulle bli av den 15 juni. Jag träffade då en läkare i Stockholm som också rekommenderade en ny operation. Han nämnde också att jag har en extra kota långt ner i ryggen. Jaha, coolt, tänkte jag och tänkte inte mer på det.

Efter den andra operationen, som hade tagit dubbelt så lång tid som vanligt var läkaren frustrerad. Han hade inte hittat diskbråcket nu heller, trots att han hade tagit hjälp av en annan läkare också. Han sa då att han troligtvis varit inne på fel ställe i ryggen TVÅ gånger?! Det här ska inte kunna hända, han hade aldrig varit med om det heller. Det kunde bero på den där extra kotan, men en så skicklig läkare ska kunna se det på röntgen, det är ingen förklaring till varför det blev som det blev. Efter tredje operationen på min födelsedag fick han äntligen bort diskbråcket.

Nu börjar en lika jobbig period. Nu måste jag gå och vänta på att bli bra, så att alla tre operationerna inte var i onödan. Det går lite lättare att sitta upp men jag har fortfarande ont i benet. Igår spenderade jag också hela dagen i telefon med Folksam, Försäkringskassan, Trygg Hansa, jobbet, Kommunal mm för att lösa allt med sjukpenningen som just nu krånglar. Jag har också anmält att jag blivit felaktigt behandlad, och väntar på besked om ersättning för det.

Nu ska jag läsa massor av tidningar och vila den här veckan. Frida kommer dock hit en stund på lunch sen. Kram!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Inlägget innehåller adlinks.

Låt inte latheten ta över! Det är så lätt att träna hemma om du inte har tid att åka till gymmet. Det fungerar fint att träna utan redskap, jag tränar mycket med gummiband som är väldigt enkelt att gömma undan sen. Lite redskap underlättar dock och det är inte mycket som behövs. Lite snygga träningskläder brukar peppa mig till att träna också.

1. Med ett hopprep tränar du både överkroppen och konditionen. Det är kul också! Du hittar det HÄR

2. En matta är alltid bra att ha, den underlättar träningen om man är känslig för hårda golv som jag är. Den hittar du HÄR

3. Vill man ändå ha lite vikter är en kettlebell (eller två) bra att ha. De kan användas till så många olika övningar och till hela kroppen. Du hittar dom HÄR

1. Träningslinne från Nike HÄR // 2. Sport-bh från Under Armour HÄR

(min absoluta favorit-bh kommer från Under Armour, kan varmt rekommendera!)

3. Träningstights från Nike HÄR // 4. Träningsskor från Adidas HÄR

Likes

Comments

Det spelar ingen roll hur gammal jag är eller vad jag gör på midsommarafton: jag SKA ha en krans! Jag älskar blommor och tycker att det är så fint. Jag brukar göra en krans med björk och sommarblommor jag plockat, men i år ska jag nog ändra lite. Jag la ut en bild från en tidning för någon vecka sedan med en bild på en krans som hade eukalyptus i och jag blev helt såld! Jag funderar på att göra en mer grön, "vild" krans och de här tre kransarna tycker jag mycket om. Tur att jag bara ligger hemma på soffan så att jag hinner planera min krans in i minsta detalj. KRAM!

Likes

Comments