Funderingarna inför flytten är många och här fortsätter dem. Lampor är något jag tycker är sååå tråkigt att handla men det gör en sån jädra skillnad på en lägenhet. I dagsläget har vi två trötta ikealampor i både extrarummet och köket. De är inte alls anpassade efter rummen de lyser upp och de ser ut som skit. Inget illa mot Ikea utan mer mot mitt fantastiskt oinspirerade val av lampor. Tidigare hängde ytterligare en sådan inspirerad lampa i hallen men den bytte vi för någon månad sen mot en kristallkrona och den ska såklart även pryda nästa hall. Inser när jag ser bilderna jag valde som inspiration samlade här nedan att jag nog fortfarande gillar glas och lampor i sin renaste form så det kan också bli att behålla lite av det vi har idag.

Fråga mig inte varför men av någon anledning har jag i flera år avskytt gardiner. I vår lägenhet fanns tills för någon månad sen bara spetsgardiner i sovrummet som hängt kvar sedan en chabby chic period i livet. Men dessa bytte vi ut mot gardiner från tak till golv som täcker hela väggen förutom fönstret och jag är så himla nöjd med den. Eftersom vår nästa lägenhet är på markplan kommer jag nog vilja ha gardiner i alla rum denna gång. Dels för insynen men egentligen mest för det är så himla fint. Kolla bara.

En soffa har vi faktiskt redan valt för myyycket länge sen och den längtar vi ihjäl oss efter att köpa. Får gigantiska soffa med divan och schäslong har gjort sitt och ska bytas ut mot en fräschare, ljusare och underbar soffa. Kanske någon av dessa? Vem vet? Oliiidligt spännande va? *cliffhanger*

Tavlor och konst är ännu en sån här grej som gör mig osäker. I sovrummet består 75% av den så kallade konsten av hornbeklädda djur. Två posters på renar och en riktig ren och så pistoltavlan. Är jag redo att gå vidare från renarna? Jag vet inte riktigt. Gillar jag kollage? Jag tror inte det. Mässing kommer jag ju aldrig att tröttna på men vill jag ha tavlor i guld i nya lägenheten?

Alla åsikter och tips är välkomna. 

Likes

Comments

Jag funderar ju såklart en hel del på vår nya lägenhet och hur det ska se ut där. Och vissa dagar känns det som att jag vet var varje liten detalj ska vara och andra känns det som jag inte ens vet vilka färger jag gillar. Här är några saker jag funderar på:

Jag vill ha en lång bänk som tvn ska stå på eller hänga över. Där i vill jag få i all skit så man slipper se konsoller, förstärkare, hårddiskar osv. Sen inser jag nu också när jag tittar på bilderna att jag vill ha blommor här på, och förmodligen någon tavla.

Jag har funderar många vändor på vad jag tycker om stringhyllor, och nu har jag bestämt mig för att jag inte gillar dem. Men någon typ av förvaring vill man ju ha, där man kan ställa fram sina favoritsaker, någon bild på folk man tycker om och ett och annat ljus. Jag har generellt sett jävligt svårt för att ställa undan saker eftersom alla mina saker är mina favoritsaker, och jag ser det därför till viss del som en omöjlighet för mig att någonsin få det så cleant som på dessa bilder men man kan ju hoppas. Böcker kommer det aldrig att stå på mina hyllor i alla fall, för de enda jag läser just nu är över 600 sidor och är absolut inte något jag vill titta på på fritiden.

Och så det jag tänker mest på just nu, att ha en så här fin plats att slå sig ner på när man ska sminka sig. Min tanke är att det här ska vara ett kombinerat sminkbord och arbetsplats. Så som bilden längst till höger tror jag att jag vill att det är på ett ungefär, en halva för dator och en halva för smink. Men sen har jag inte bestämt mig för om jag faktiskt kommer att sitta där och plugga. så det kan hända att det bara blir ett sminkbord.

När det kommer till köket är det ju egentligen bara ett matsalsbord och stolar som ska bestämmas. 6 platser ska det ha, det är redan bestämt. Men sen... ja, sen är det krig i huvudet över hur det ska se ut. Jag kollade igenom min pinterest och konstaterade att jag verkligen ÄLSKADE trä för något år sen. Gamla ruttna träplankor bara woow. Men nu vet jag inte längre hur jag känner gällande det. Just nu är det inte ens säkert att trästegen får följa med in (men den ska såklart inte kastas den får chilla förrådet istället för jag kommer säkert ångra mig.) När vi tänkte köpa bord till den här lägenheten var det bara träplankor som gällde. Men nu lutar det mer åt någon typ av betongliknande bord efter att Kalle hittade ett fint.

​Vad tycker ni?

Likes

Comments

​Jag älskar verkligen den här årstiden. Men man glömmer ju lätt bort det när man går ut och fryser arslet av sig, cyklar i regn och det blåser så att man knappt kommer någonstans. Men när jag sitter här inne i soffan med en kopp te och myser så älskar jag verkligen den här årstiden. Sitter och drömmer mig bort tills vi har vår nya lägenhet. Det känns lite som att allt står still tills vi befinner oss innanför de fyra väggarna istället för dessa. Man orkar liksom inte ta tag i något här hemma när det är så nära till något nytt. 

(Ja det kanske var lite tidigt för bilden med renen och all snö men jag älskar ju renar, och snö, och julen.. skynda)

Likes

Comments

Ännu en dag på jobbet och jag är helt slut. Har ätit mängder av godis och lite för god mat hela helgen så idag är det slut på det flötiga och åter till rutinerna. Blir alltid lika ledsen när mina 24h godis och gött är över. Men snart har det gått en vecka till och man är där igen med handen i påsen.

Likes

Comments

Här ser ni anledningen till att jag inte har tappt bort mina nycklar på ett bra tag! Tappade dock bort min förra beiga boll (men inte nycklarna, så alltid något). Är ruskigt nöjd med naglarna denna omgång också, om det inte framgått. Nu signar den här arbetaren ut för dagen och taggar ett till riktigt kött-pass imorgon!

Likes

Comments

En sån jävla härlig dag jag har haft. Inga föreläsningar, inga måsten, ingenting. Så jag har suttit här i soffan insmord i cocosolja från topp till tå och kollat på serier och så har jag äntligen haft tid att fixa iordning mina naglar igen. Såna här dagar är terapi för själen!

Att fixa sina egna naglar är fortfarande mitt allra bästa studenttips. Men vad behöver man? Jo det ser ni där uppe. Man behöver ett start kit från depend med lampa och base och top coat samt före- och efterrengöring. Som de flesta vet så finns ju inte det här underbara kitet i Sverige längre men HUR farligt kan det vara om depend fortfarande säljer det på sin norska sida? Jag har inte varit utan gel en enda dag på över ett år och mina naglar mår kalas.

När vi kommer till det här med färg så är det däremot sjukt onödigt att beställa därifrån när allt man behöver och kan tänkas önska sig finns på aliexpress för en tia styck. Har även köpt min borttagning där (bilden längst upp) som man stoppar i naglarna i och 30 min senare är det bara att skrapa bort allt. Men jag låter alltid lite material sitta kvar pga onödigt. Det är därför mina naglar ser lite skruttiga ut på bilden, för att material sitter kvar och skyddar mina egna naglar därunder.

Det må ta tid, och det må se ut som skit de första gångerna men det håller i över en månad och man har flawless naglar året runt (nästintill) gratis. Varsågoda för tipset.

Likes

Comments

Jag har alltid hatat att cykla, till skolan, i uppförsbackar, i motvind (Linköpings förbannelse), i snöstorm, i regn, i värme, ja jag har verkligen alltid hatat att cykla. Även spinning. Vet inte varför. Men efter att ha cyklat varje dag till campus sen i slutet på sommaren har jag fasen börjat uppskatta det. Cyklade 186 km i september, och har 65 km i benen från oktober månad so far. Och medan det fortfarande var varmt ska jag erkänna att jag kollade Instagram hela vägen till campus (på cykeln) och ska även erkänna (motvilligt) att jag körde Pokémon med, haha. Men slutade med det när jag cyklade in i ett träd... (okej så allvarligt var det inte jag fick lite grenar i huvudet bara) men nu när det är för kallt för att hålla mobilen har jag börjat se mig omkring och oj vad vackert det är ute just nu! Ska aldrig plocka upp mobilen igen.

Likes

Comments

Instagram @linneahanson