Header


9 januari. Ett datum som för många inte betyder det minsta lilla. För mig en datum med både smärta, sorg och kärlek. Mest smärta..

Idag fyller min storebror 23, från himlen. Det är andra fördelsedagen han inte finns med oss. Jag vet inte om det är gått snabbt eller långsam. Dagar som dessa får en att frågasätta vad som hänt i ens liv och blicka tillbaka på tiden som gått. Det gör ont. Minnen som jag har som jag önskat jag sluppit ha men också minnen som jag är så otroligt tacksam jag fick med han. Tiden som har gått och allt som hänt är för smärtsam och komplicerat att den nog aldrig riktigt kommer gå att greppa. Det handlar inte om att sörja för att bli av med sorgen utan du ska sörja när du är ledsen och vara glad när du är glad. Målet är att bära med sig sorgen på ett sätt där man klarar av att prata om det som hänt men också se fram emot sin framtid utan att gå sönder.Även om inte hela kroppen faller ihop kommer nog mitt hjärta alltid spricka lite när jag tänker på den mörka tiden. Jag saknar honom..varje dag. Många dagar i mitt liv kommer alltid kännas tomma utan honom. Oavsett om han ibland fick mig att hata honom och det kanske är lättare att inte behöva brottas och bli kritiserad om alla ens beslut och åsikter i livet dagligen så är det inte så jag vill leva. Jag till och med saknar när han höll fast mig när jag var stressad eller hetsade mig så jag började brinna inombord. Även om han var min största fiende många dagar var han också en av de personerna jag älskade mest i världen. Det är nog det som kallas för syskonkärlek. Vi var liksom ett team även fast vi inprincip försökte döda varanda vissa dagar.

Jag vill minnas allt bra. Jag ska försöka minnas allt bra. För fyfan va du var bra. Min förebild. Jorden och jag saknar verkligen en superkille.

Grattis på fördelsedagen älskade storebror. Jag älskar dig föralltid.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi började morgonen med den obligatoriska morgonpromenaden i området mina föräldrar hyr hus i. Området heter "Quina da Marina" och är ett område som ligger ca 5-10 minuter utanför centrum Cascais. Efter promenaden och frukosten tog vi bilen mot Cascais. Vädret var växlande och ganska kyligt så perfekt för att vandra runt och kolla in stan. Max, min hund, fick springa av sig lite på stranden i Cascais och vi promenerade genom mysiga gamla delen av Cascais där vi fick syn på mysiga kyrkan ovan.

Sedan åkte vi tillbaka hemåt med stopp i en slags park med olika restauranger och butiker med magisk utsikt. Kommer inte ihåg vad själva stället heter men det ligger mellan Cascais och Quinta de Marina längst vägen dit. Vi trotsade vädret och satt ute då vi även fick lite sol på oss i omgångar. På stället vi åt tog vi varsin sallad som var superfräsch och god. Servitrisen var även supertrevlig som stannade och pratade en lång stund. Han försökte även lära mig lite Portugisiska vilket gick lite sådär. Obrigada = Tack, dit kom vi. Om jag väl kommer ner och bor här en längre period kommer jag ta en intensivkurs, inget jag kan lära mig av att upprepa en servitris uttal haha.

Efter vi njutit av utsikten en stund tog vi oss "hemåt" och tog det lugnt en stund innan vi gjorde iordning oss för kvällen. Det blev mat på en liten mysig restaurang i Cascais. Ingen magisk matupplevelse men inte heller något att klaga på. Personalen och ägarna av restaurangen var dock supertrevliga. Nästan så man vill gå tillbaka bara för att snacka lite med dem. Ställen tog bara Portugisiska kort och innan pappa insisterade på att gå och hämta ut pengar skulle de låta oss komma tillbaka om några dagar och betala. Sådana godhjärtade människor, man blir ju så glad. Efter restaurangbesöket var jag helt slut. Hade ju somnat sent på grund av förseningar i flyget natten innan så tog inte lång tid innan mina ögon slocknade när jag la mig i sängen hemma.

Likes

Comments

Fina lampor och en GT.

En GT smakar alltid godare efter en flygning. Så att säga, det finns GT och sen så finns det GT.

Likes

Comments


Insett att jag verkligen är en hopplös romantiker. Eller kanske en hopplös drömmare? Jagdrömmer om vackra herrgårdar där jag och framtida familj ska växa upp med enmassa djur. Jag drömmer om att åka till USA och gå på poolfester och dansa tillsolen går upp. Jag drömmer om att sitta på ett fik i Barcelona och dricka en cappucinomedan jag lyssnar på en trubadur som står en bit bort. Jag drömmer om Italien,om att åka runt längs floden i Venedig och om att äta lite för mycket pasta iCapri. Jag drömmer om att vakna upp i Paris och äta croissanter till frukost.Jag drömmer om att besöka Greklands vackra öar och gå runt i flipp-flopps ochhatt varje dag. Jag drömmer om att hitta den stora kärleken och börja skapa ettliv med någon. Jag drömmer om att säga ja till den jag älskar och en fluffig,romantisk bröllopsklänning. Jag drömmer om att se mina barn ta sina förstasteg. Jag drömmer om en framtid, en ljus framtid. Ja, jag drömmer.. men jagdrömmer också om att göra alla mina drömmar sanna. Det är så lugnande och vackertatt tänka att det bästa har inte hänt än.

Linnea Gidebratt 6/7-2016”

Likes

Comments

Sitter at the moment på Joe and the juice för kvällens "middag". Vet själv att jag kommer köpa med mig lite gottisaker på planet så ingen idé att äta en brakmiddag nu. Jag kommer mellanlanda i Amsterdam i två timmar så blir en lite längre flygning. Dock klagar jag verkligen inte då jag tycker det för det mesta är väldigt mysigt och skönt att flyga. Kan ju inte säga att jag älskar starten av flyget men när man väl kommit upp i luften brukar jag kunna koppla av helt och hållet. Snacka om vara i nuet när man flyger, man kan ju verkligen inte vara någonstans än där man är vare sig man vill eller inte, Vet att många har svårt att sitta stilla en hel flygning men i några timmar tycker jag vara det är skönt att bara få koppla av. Sedan har jag någon konstig förälskelse i flygplatser. Älskar känslan att man ska få komma iväg, få åka på äventyr, och flygplatser är ju starkt kopplat till den känslan. Sen att jag hade en enormt rädsla under en period när det hade skett så många terrordåd på raken är en annan femma. Man får försöka tänka bort sådant då det är inget man kan styra över. Händer det så händer det, sådana saker är inget man kan skydda sig mot. Eller jo, om du vill leva ett liv instängt i ett rum men vem vill leva så.

I alla fall landar jag i Portugal vid 11 sent ikväll. Pappa kommer och hämtar mig på flygplatsen och sedan tror jag vi sover i huset de hyr inatt om allt blir som planerat. Gud vad det mysigt detta ska bli, att få vakna upp i fina Portugal imorgon.

Love /

Linnea

Likes

Comments

Tända ljus, långa bilturer med John Mayer ur högtalarna, trädens alla nyanser av gult och orange, att vara inomhus en hel dag, långa frukostar, krispig luft och långa promenader i skogen. För många är hösten kopplat till något mörk och deppigt men enligt mig handlar det om att ta fram ljusglimtarna i allt. Jag är minst sagt beroende av att ha tända ljus. Tända ljus är liksom aldrig en dålig idé. Är hösten mörk och deppig så fyll rummen med doftljus, mysiga filtar, kramar av nära och kära och harmonisk musik så blir årstiden så mycket bättre, i alla fall för mig.

Likes

Comments

Gud vad tiden går snabbt. Det är faktiskt helt sjukt. Det var så länge det var snack och förberedelser för mina föräldrar flytt till Portugal. Sedan var det en lång process att hitta rätt lägenhet för mig i stan och innan det beslut om jag skulle stanna i Göteborg eller inte. Helt plötsligt har jag en vardag i min nya lägenhet med heltidsjobb,matlagning, tvättning, städ och fix i lägenheten. Bo nära till allt och ha rörelse hela tiden och från att alltid bott i en villa utanför stan i ett lugnt område. Men helt ärligt trivs jag som fisken i vattnet som stadsbo. Det sa bara klick med lägenheten och när jag vaknade upp där första morgonen utan möbler eller några av mina saker kändes det ändå hemma. Jag har inte heller varit ledsen över min barndomshem alls. Kanske det kommer någon gång i framtiden men för mig och mina föräldrar kändes det skönt att lämna alla jobbiga minnen som hände där. Där har jag några av de bästa minnena i mitt liv men även de värsta. Jag tror man måste försöka undvika att fästa sig vid materiella saker som faktiskt hus är. Ett hus är bara ett hus och minnena därifrån bär du ju alltid med dig.

På fredag händer det även då ett nytt steg i mitt liv. Jag ska till Portugal för att besöka mina föräldrar. De har bilat ner till i snart en vecka så när jag kommer dit har de bara varit där en dag. Innan deras hus blir klart i Portugal ska de hyra ett hus i närheten där jag kommer bo när jag kommer ner på fredag. Känns väldigt konstigt att de verkligen ska bo i Portugal men självklart väldigt roligt. Otroligt mycket förändring har hänt i mitt liv de senaste åren, både bra och jobbiga, och självklart känner jag mig vilsen ibland men inte lika vilsen som jag känner mig förväntansfull. Jag älskar utmaningar och jag är inte rädd för förändringar. Varje utmaning gör en till en starkare människa och bidrar till sin utvecklig som människa. Det är faktiskt så att man ångrar bara saker som man inte vågade göra.

I alla fall så kommer jag spendera en vecka i Portugal med mina föräldrar från och med fredag med förhoppningsvis lite sol. Ska bli underbart att umgås med mina föräldrar, få se det blivande huset de ska bo i och även få lite miljöombyte. Jag fyller även år på onsdag så hoppas att få ut och äta lite gott då på något mysig restaurang. Tror verkligen jag kommer få en härlig vecka oavsett vad vi hittar på.

Love /

Linnea

Likes

Comments

"Lugna dagar får en att tänka så mycket. Reflektera och grubblapå tusentals saker per minut. Ofta stannar jag på tankar om kärlek. Kärlek somjag hittat och kärlek som jag botats ifrån. Jag undrar ibland vad som faktiskthänder i kroppen när man slutar älska någon. Jag har varit med om att älskanågon mer än vad man trodde hjärtat klarade för att sedan sitta två år senareoch prata med personen undrandes vart kärleken egentligen tog vägen. Jag vetatt vägen inte dit varit lätt, det är aldrig lätt att komma över en personoavsett vem som gjorde slut eller vad som än hände mellan er. Vägen hit, attbotas mot kärleken, har varit lång och jobbig men jag fascineras så otroligthur fint lugnt det kan komma efter en kärlek botas. Jag gillar inte att sägaatt kärleken försvunnit för det låter som man förlorat något, jag föredrar meranvända ordet botas för det är just det kärleken ska göra när man avslutat ettförhållande.

De som varit i ett förhållande vet att känslor förvinner inteöver en natt. Ett avslut kan göras på en natt men det betyder inte att hjärnanoch kroppen är lika okej med vad som hänt, även om det till och med är du somavslutar det. Det är då ordet botas kommer in i bilden, du ska få din medicinför att hjälpa kroppen mot att komma över de känslor du har i kroppen. Det ärflera steg den medicinen innehåller, både jobbiga och roliga steg, men när duväl har botats klart känner du dig lugn, mår bra och som dig själv igen. Attkunna sitta och prata med en person som man tidigare i livet inte trott manklarat leva utan och känna att man botas från kärleken mellan er och sedanhittat en fin vänskaplig relation är en sak i livet jagär stolt över mig själv för. Så att säga: ibland måste saker gå itu och gåsönder för att kunna byggas upp igen och komma tillbaka till något lagat ochförnyat. Något som får dig att minnas vem du var men komma ihåg vem du är.

Linnea Gidebratt 22/8-2016"

Likes

Comments

Stockholm dag tre började med kursdag nr 2. Genomgången av alla grundmoment avklarades och vi fick en slutuppgift. Under kursens gång påmindes vi hela tiden att vi skulle gå bort från vad vi tyckte vad snyggt och fult eftersom som ev framtida inredare är det kundens behov och vilja som spelar roll. Vår slutuppgift handlade alltså om att vi gick en beskrivning av en person eller familj där vi skulle inreda efter hur de ville ha det. Jag samarbetade med en supertrevlig tjej från Uddevalla och vi fick ihop det bra även fast det var klurigt. Vi skojade om att det kändes som vi var med i Project Runway då alla olika grupper sprang runt halvt hysteriskt för att hitta material under tidspress för collagen. Vi avslutade senare kursen med att presentera collaget man fick ihop. Otroligt tacksam och glad att jag gick på denna kursen. Att få sitta en helg och få vara kreativ med något man verkligen brinner för var fantastiskt! Efter kursen vankade det utgång. Jag och Carro beställde hem mat från Foodora och drack vin medan vi fixade oss i lugn och ro. Vi mötte sedan upp Carros kollegor på Riche där vi tog några drinkar innan vi vandrade vidare till en bar i närheten för att sedan avsluta kvällen på Café Opera. Väldigt lyckad natt i Stockholm!

På måndag morgon, dvs den sista dagen i Stockholm för mig, vaknade vi upp som slagna hjältar kl 2. Den sov"morgonen" behövde vi då ögonen slocknade inte fören kl halv 7 på morgonen. Efter lite skratt åt gårdagens mystorys valde vi att ta vara på tiden på sista dagen vi hade tillsammans och hur gör man inte det bättre genom köttbullar och Coca Cola?

Gud vad hungrig jag blev nu när jag såg dessa bilderna. Köttbullarna var i alla fall så goda som de ser ut och Colan den med! Stället vi satt på heter Strandvägen 1 och det var verkligen supermysigt som ni ser på bilderna. En helg i Stockholm som faktiskt fick mig att överväga om det är den staden jag vill bo i. Tack igen bästa Carro för mysigaste och roligaste helgen!

Likes

Comments

"Det är verkligen helt sjukt hur vissa dagar kan skiljas från varandra. Att vissa dagar vill man liksom gråta av lycka för man känner så mycket glädje och tacksamhet medan vissa dagar ser man svart och tycker allt känns rent ut sagt pissdåligt. I förrgår hade jag en sådan dag som man bara går runt och ler för typ ingenting. Jag gick runt och log för allt och inget. Jobbet hade gått bra, det var fint väder, jag var omringad av vänner och allt kändes väldigt...lätt. Igår såg min dag ut ungefär likadant. Jag var på jobbet, var omringad av många vänner och vädret gjorde mig inte heller besviken. I förrgår somnade jag med ett leende på läpparna och igår somnade jag gråtandes. Gråtandes för jag saknade min storebror, gråtandes för jag hade konstiga känslor i kroppen och gråtandes för jag ville vara glad.

Genom det jag gått igenom med allt innan och efter min storebror gick bort har jag lärt mig väldigt mycket. Min lärdom har kommit genom all skit som hänt så egentligen hade jag nog hellre velat vara lite dummare och mer lycklig men lärdom är ändå en positiv sak. Genom allt ont kommer det alltid något gott ur det. Du lär sig saker och tänker på annorlunda sätt vilket är jättebra, förutom att det nästan alltid måste hända något hemskt eller tråkigt innan du lär dig. När man förlorar någon som står nära en, någon som man träffat och umgåtts med varje dag i hela sitt liv, rasar man samman .Man rasar samman så mycket att man känner sig tom, typ ihålig. Smärtor jag tänker tillbaka på som skär sig i hjärtat på mig, men när jag ser vart jag är idag kan jag pusta ut. En sorg är inget man kommer över utan det är något man lär sig leva med. Jag kommer alltid ha en stor sorg i mitt liv eftersom jag har förlorat en sådan stor del av mig själv, men jag kommer klara bära den med mig. I nuläget har jag glada dagar, jag kan känna mig så fylld med lycka och tacksamhet över livet, men de tråkiga och grå dagar är där också. Jag har lärt mig uppskatta små saker i livet. Solnedgångar, fågelkvitter, ett glatt hej från grannen, doften av kaffe och allt där emellan. Jag har lärt känna mig själv på sådan djupt plan att jag vet precis vad jag behöver och vill ha och vad jag absolut inte vill ha i mitt liv. Jag har lärt mig hantera ångestattacker och även sedan att motverkat de. Jag har lärt mig vilka människor som jag vill ha i mitt liv och hur jag ska prioritera.

Jag har framför allt lärt mig att allt i livet är tillfälligt, både ditt liv och mitt liv. De dåliga dagarna och de fantastiska dagarna. Jag har därav lärt mig att uppskatta lyckorusen när de hälsar på och acceptera och släppa in ångest och skittankar för att sedan låta de promenera vidare. Vi går som på en stig genom livet och alla stöter på olika saker, ibland saker som får en gå vilse eller fastna på vägen och ibland saker som får en att skutta sig glatt fram men jag vet en sak och det är att stigen fortsätter oavsett.

Linnea Gidebratt 19/8-16"

Likes

Comments