Vardag

Hade helt glömt bort att visa upp min enda motivation i skolan just nu, min studentmössa!

Trots att min kära mor tycker jag förstörde min fina mössa med brodyren där bak så är jag sjukt nöjd! Allt blev som jag hade tänkt mig och jag tycker att en mössa som ska representera många roliga minnen kan omöjligt klä sig bättre än i en rolig quote där bak.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hästen, Vardag

Då var det måndag igen och trots att jag är en aningen trött så är jag så mycket piggare än i lördags.
Nu på morgonen har jag och mamma hunnit åka iväg på stallet för att släppa ut Gordon och man kan ju tro att han ska bli glad av att få komma ut men nja...
Jag hade förberett mig på massa tokerier TILL hagen men han skötte sig prima där och började istället stressa upp sig då han insåg att han var själv ute i hagen och började leva rövare då istället.

*suck, det är så mycket träning som ska börjas om med så oj.

Likes

Comments

Hästen, Träning

Var ska jag börja? känns som att allt jag skriver blir som en enda gröt då jag är så ivrig på att få med allt... Haha hoppas det går att utläsa något iaf.

I dag var som rubriken lyder dag nummer 2 av Gordons igångsättning och det gick verkligen super bra!
Igår var jag av någon anledning besviken och idag var jag nog också det innan jag red, jag tänkte bara "varför gör jag detta? Jag har lagt ned så mycket tid och pengar på denna häst och var har det tagit oss egentligen?" vilket är så positiva tankar då man ska rida...eller inte...
Hursom så promenerade jag ner till Gordon och valde att bara jobba bit för bit och inte fokusera så mycket på allt annat utan mer "här och nu" vilket verkligen vände hela mitt tankekontor som styrde åt ett svart hål tidigare.

Snabbspolar tills då jag suttit upp i ridhuset och Gordon agerar superstjärna idag igen!
Jag jobbade han i skritt i 20min och sedan kunde jag inte låta bli att trava en långsida i båda varven.
Jag ville trava han för att se om han var knackig någonstans från allt bus i hagen men han var hur fin som helst!
Jag råkar också vara lite otålig så en trav skadar väl inte?

Gordon gick självklart omkull i hagen i fredags och mest troligt har han sträckt sig men de syntes inget av idag vilket känns så skönt dock lade jag på lite liniment för säkerhetsskull på lite utsatta delar.

En annan rolig sak är att Gordon blivit mer "öppen" i sina bogar nu vilket vi tror kan ha varit något "obra" som läkt ut under boxvilan vilket också det är super kul!
Jag är så proppfull med tacksamhet över denna dag och så mycket mer!

Likes

Comments

Hästen, Träning

Idag har verkligen varit en märklig dag...
Vi åkte på stallet för att jag skulle jobba lite NH, kan jag nog kalla det och då Gordon verkligen är en dominant häst törs jag påstå att diskussionen inte var särskilt rolig i början men när jag jobbat han lite i repet så avslutade jag och han fick bearbeta de hela.
Någonstans här kände jag mig sjukt besviken och på vad vet jag inte? Hade jag kunnat byta plats med någon här och de varit besviken hade jag nog smällt till dem med att 'herregud, hästen har ju stått i nästan 3månader!!'

Men hursom så åkte vi hem och både jag och mamma var lite fundersamma på hur vi skulle göra med honom, kommer jag kunna ta in honom utan att han är "dum" och hur ska vi göra med ridningen???
Efter mycket grubblande åt vi lunch sen åkte vi tillbaka på stallet och jag började återigen jobba han lite i hagen tills det kändes bra sedan tog jag in honom i stallet.

På väg till stallet och i stallet var Gordon lite väl på tårna vilket var stunden jag insåg att jag måste nog börja om allt från början, i slowmotion, utan stress och med bara lugn.
Detta resulterade att efter 10-15min i boxen uppbunden var Gordon lugn och accepterade situationen vilket gjorde att jag kände mig trygg nog att rida!!

Jag måste skryta något så in i bomben på Gordon då jag väl sitter upp på honom för det är ju andra hästar i ridhuset som rider markarbete i galopp och Gordon är i princip helt lugn!! Inga dumheter utan han skötte sitt och trots att han blev upprörd då en häst lämnade ridhuset och han ville stegra sig ur situationen så är jag så imponerad över hur fokuserad han var på mig!!
Så fort han lugnande ned sig valde jag att gå ut då jag kände mig riktigt nöjd över han.

Eftersom Gordon inte hade något mer än själva sårskadan är inte igångsättningen så lång utan det är de gamla vanliga 1vecka i skritt, trav och sedan galopp men jag kommer att lägga mycket tid på att få han lugn i samtliga gångarter innan vi går vidare till nästa kapitel.

Likes

Comments

Hästen, Vardag

Då var mitt höstlov förbi och jag är på väg till skolan igen.
Är så sjukt trött idag då det blev en riktigt sen kväll på stallet igår.
Vi skulle kolla Gordons sår igen och guess what?! Det har läkt!! Så vi satte fast lite brodd på han och ikväll ska han äntligen få komma ut igen, nästan 3 månader senare.

Trots att jag håller på längta ihjäl mig tills ikväll så är jag så långt ifrån lika lyrisk inför denna skoldag då jag har sjukt stora uppgifter i alla ämnen för att inte tala om mitt GA.. .. Hur fasen har alla lyckats ta studenten innan?

Likes

Comments