Åh, suttit hela dagen och läst om surfing. Det har blivit min nya besatthet. Otur att jag bor på stället i Sverige med typ sämst surfing i landet. Nej, okej det hade ju kunnat vara värre om man bodde inåt landet men låt oss säga så här. Det är väldigt få tillfällen och då oftast under höst/vintern som man kan surfa här men är ändå så himla sugen på att köpa en bräda och våtdräkt. Man kan ju alltid åka iväg med den.

I alla fall här är bilder från bästa Byron Bay. Hade kunnat vara där hur länge som helst. Åhhh... :/
Jag och Hedda var på en surlektion där och det var så kul. Helt klart roligaste surfningen jag gjorde i Australien. Kan inte mycket om vågor och sådant men de vågorna var i alla fall helt perfekta för oss. Det är inte plutte vågorna som man ser på bilden då. Även om det inte var några monster vågor precis haha. Bara så ingen missförstår mig och tror att jag kan surfa vill jag bara förtydliga att jag är en komplett nybörjare men det har ändå fångat mitt intresse något otroligt och vill mer än allt lära mig att surfa "på riktigt". Puss!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

As I said, nej men seriöst kan ej förstå att jag? Lilla jag faktiskt har gjort allt detta. ÄR SÅ TACKSAM! Thank you, thank you. Dock som sagt desto mer man reser desto mer matas behovet av det, åtminstone för mig.

Här är lite bilder, de flesta från instagram. Kan inte vänta till att ladda över resten av kamera bilderna. Ska göra det innan helgen är slut det lovar jag. Nu när vädret i Sverige förlåt mig men är helt förfärligt innan sommaren kommit så är det så kul att kunna lägga upp "somrigare" bilder. Har ju aldrig gillat våren. Åtminstone inte i Luleå, allt är grått och smutsigt och nej. Sommaren och hösten är mer i min smak. Så på det viset är ju våren fin, man har allt framför sig och jag måste ju erkänna att folk blir mer spralliga och energifyllda.

Har i övrigt även fått ett fast jobb på flygplatsen så nu ska jag gå några veckors utbildning för expeditionstjänsten. Alltså boarding, informationen och check-in. SÅ KUL! Älskar mitt jobb. Puss & kram ha en fin lördag. :*

Likes

Comments

Alltså är det inte knäppt? Min dator har inte fungerat på en månad, försökt återuppliva den med hjärt och lung räddning och allt annat möjligt. Nu helt plötsligt, när jag skulle lämna in den till reparatören så börjar den fungera. Lite pinsamt men blev ju billigare för mig.

Just nu lever jag i ett virrvarr. Vet varken in eller ut men det tycker jag är rätt skönt. Gillar inte allt för mycket rutiner och gillar när det händer mycket runt omkring mig. Med andra ord, jag triiiivs.

Har så otroligt mycket saker och bilder att uppdatera bloggen med nu. Hoppas ni kommer gilla det. Tänkte även börja satsa lite mer på veckans blogg och kanske göra ett collage med veckans vinnare, jag tycker ju sånt är så roligt. Vad tycker ni? Bra ni gillar idén precis som jag. ;) Puss & kram! See you on the moon.

Likes

Comments

Åk aldrig till Australien!

Jag är seriös, jag varnar er... gör det inte! Åk var som helst men inte till Australien. Varför?
För du kommer bli fast i staden. Du kommer aldrig vilja åka härifrån. Jag kanske inte kan tala om Australien men mer om Sydney. Det är en ooootroligt stor stad och även om jag har varit här i två månader snart har jag så himla mycket kvar att upptäcka. Känns som att jag inte hunnit med något av det jag tänkt mig även om jag varit i farten hela tiden. Det händer så mycket här, allt är så spännande. Helt ärligt dock, första veckan jag var här var jag otroligt besviken. Grät och ville hem. Det handlar så otroligt mycket om att lära känna staden för det finns helt klart bättre och sämre ställen. Var rädd för alla djuren också men nu är det en av de stora anledningar till att jag älskar att vara här. För det är faktiskt sant att det är spindlar lite här och där, haj-alarm på stränderna och så vidare men det är ju sjukt häftigt?! Trodde aldrig att jag, världens fegis skulle säga det men jag tycker verkligen det nu. För att inte tala om maten, hundratals stränder och alla boutiquer. Kan komma på tusentals bra saker med staden.

Den största anledningen till att jag älskar Sydney och Australien är dock människorna här. SÅ TREVLIGA, SÅ LAID-BACK OCH SÅ ROLIGA! Likasinnade folk från hela världen samlas verkligen här och när du lär känna dem är förmodligen när du kommer bli fast. Åk aldrig till Australien för du kommer aldrig vilja åka härifrån.

Puss & kram!

Likes

Comments

Det finns ingen mer perfekt dag än just idag. Klyschigt, javisst men sant.
Tycker det är tråkigt att höra folk, då inklusive mig själv ibland som tvivlar på sig själv och sina drömmar. Vi väljer gärna den säkra vägen istället för den vi verkligen vill. För en stund sedan hörde jag eller läste jag något som verkligen gav mig en tankeställare. Det var något i stilen av att man skulle tänka vad man skulle arbeta/göra om vardagarna ifall man var ekonomiskt oberoende. Det man då hade valt är troligen något man ska fundera på att göra istället för att hela tiden tänka säkert, logiskt eller ekonomiskt.

Allt handlar dock inte bara om framtiden även om hopp och drömmar är viktiga delar av oss. Jag kommer på mig själv att mestadels sitta och tänka på min framtid och vad jag ska göra. Det är viktigt att stanna upp ibland och se på allt otroligt man har runt omkring sig, vad man lärt sig, vad man åstadkommit och så vidare. Var stolt för var du är idag och uppskatta det. Det gäller att hitta en perfekt balans mellan drömmar, tillfredställelse över vardagen samt tacksamhet.

Det jag vill säga är blicka framåt, dröm stort men framförallt våga vara glad idag. Tvivla inte på dig själv. Puss & Kram!.

Likes

Comments

Det är inte allt för många men jag får lite frågor här då och då. Mest är det givetvis om min resa men det är lite blandat. Tänkte försöka besvara dem här även om vissa är lite gamla och jag borde svarat på dem för länge sedan. Bättre sent än aldrig. :*

Kanske har stått någonstans men har du någon avsikt med besöket till Australien? Ska du studera där?

SVAR: Jepp! Jag har aldrig riktigt förklarat vad jag gör/ska göra här så förstår om någon är förvirrad. Jag läser alltså engelska och business engelska med EF här. Framför allt för att jag ville komma iväg ensam och ville ha en bra möjlighet till att träffa andra som också reser ensam. Har ingen statistik men skulle gissa att cirka 90% av alla som läser på skolan har kommit hit helt på egen hand.

Hej! Jag vill gärna backpacka i Australien men hört att det är sjukt dyrt. Undrar lite över är hur mycket kostar det varje dag. Sedan undrar jag vilka stopp som är värda att besöka i Australien? Kramar!

SVAR: Yes you are right! Som svensk är det dock inte så mycket annorlunda. Priserna här är basically detsamma som i Sverige. Beror helt klart på vad du är ute efter men ja, du kan vara borta mycket längre i det flesta delarna av Asien exempelvis för samma summa pengar. Priset per dag här är väldigt högt men det är svårt för mig att räkna ut eftersom jag har ett permanent boende nu. Ska senare backpacka så kan förmodligen besvara din fråga bättre då. Har du alltid drömt om Australien tror jag dock det är värt att lägga på en liten extra kostnad för att få komma hit, du kommer inte ångra dig. Att kombinera asien och austrlaien är ju väldigt populärt, kanske något för dig? :* <3

Vilka fina bilder!! Är det inte jätte svårt att få visum till Australien för att vara borta så länge? ...och måste man ha en hemresebiljett för att få komma in i landet?

SVAR: Har du inte något i brottsregistret eller liknande samt är från ett EU land så brukar det inte vara några problem. Hade först ett studentvisum vilket kostar några tusen kronor att ansöka om. Då kan du vara borta hur länge som helst egentligen bara du studerar. Min skola har gjort fel dock så måste ansöka om ett turistvisum nu. Vilket du kan ha i upp emot tre månader. Måste dock betala några tusen kronor för det också nu eftersom att det kostar pengar att ansöka ifall du är i Australien. Så se till att ansöka om visumet innan ni kommer hit. Haha, läs på ordentligt om vad visumen innebär och så vidare. Arbetsvisum är ju populärt här men jag tror bara man kan ansöka ett sådant visum en gång i livet så läs på ordentligt. :)

Ifall man måste ha hemresebiljett eller inte kan jag inte svara på men tror det är väldigt bra att boka en hemresebiljett om du enbart ska vara här några månader. Så att du kan bevisa att det datumet kommer du att lämna Australien.


Kan du inte skriva om hur du äter och hur du tränar?

SVAR: Nej, det vill jag helst inte göra pågrund av att jag tycker det är en sådan himla hets kring mat och träning överallt just nu. Har tränat fotboll och basket hela mitt liv väldigt intensivt ända tills i höstas. Tränat lite på gym men läs liiiiite. Sedan jag kommit till Australien har jag inte tränat någonting, bara promenader överallt. Tycker det är viktigt att man tränar för att må bra inte för att se snygg ut. Försök hitta en träningsform som du ÄLSKAR att göra.

Angående maten så älskar jag mat och kommer alltid göra. Mat är super viktigt! Ät mycket men försök äta näringsrik mat det är det enda jag vill säga angående detta område. Sedan är det viktigt att äta lite chips då och då för att själen ska må bra också. ;) Puss & kram!Likes

Comments

Dagarna bara flyger förbi och man fyller dem med alla möjliga saker. Vädret har varit bra men lite osäkert så igår var vi till exempel på en morgon promenad från Bondi till Bronte Beach. Inte super långt men lagom innan skolan. Sedan åt vi lunch och satt i gräset och gottade oss i solen som kommit fram nu.

På kvällen åt jag på en super mysig sushi restaurang på typ en bakgård. Så gott, tror det var godaste sushin jag hittills ätit. Återkommer om jag hittar någon ännu bättre sushi, haha. OMG by the way hörrni, sett ännu fler djur nu. En huntsman(!!!) spindel på badrummet när jag var på toa. Höll på att dö. Dock är dem ju tydligen "snälla" men jag kan då inte se skillnad på superstor monster spindel och snäll huntsman ännu. Usch... Sedan såg jag en possum som chillade bland husen. Som en blandning mellan en katt och en råtta haha. Nu ska jag göra något. Klockan här är 08.34 så det är dags att börja göra nytta. Puss & Kram!

Likes

Comments

- BYRON BAY -

Klart man måste besöka Byron Bay när man är här och uppleva den riktiga australienska haute-boho lifestyle som man hört så mycket om. Ihhhh, så taggad. Tror att känslan där är sjukt skön och häftig. Hippies, yoga, surfing, små boutiquer, hälsosam mat, backpackers med mera. Här ska vi även surfa. Förhoppningsvis ska vi surfa på fler ställen men här har vi bokat in oss på ett läger redan.

- The Gold Coast/Surfers Paradise -

OFCOURSE säger jag bara. Nej men seriöst, hur kul kommer inte jag och min kompis ha här? Vi kommer bo på ett fint hotell, njuta av solen, surfa, partaja. 52 kilometers sandstrand. Ni förstår. Inte varit där ännu men tror inte man kan bli missnöjd över ett besök i surfers paradise. Åtminstone inte vi.

- Springbrook National Park -

Vi kommer att åka förbi Springbrook national park som är känd för framförallt sina grottor med lysmaskar. Haha, aldrig trott jag skulle se eller göra något sådant så ska bli spännande. Vi kommer att besöka detta ställe nattetid dessutom. Läskigt.

- Noosa -

Alla älskar Noosa! Varför? I don't know men kan inte vänta tills jag får ta reda på varför.. Fått förklaringen av en svensk jag träffade här att det är som Byron Bay men "trendigare" lite dyrare och mindre hippies. Vi får se, haha. En av platserna jag ser fram emot mest. Fast nja jag vet inte, ser fram emot alla platser så himla mycket.

- Fraser Island -

Så mycket man hört om fraser island. Är ärligt talat liiiite skeptisk gällande sådana här paradis öar med rädslan för att jag ska bli uttråkad. Vi är ändå bara här några dagar och tror man träffar rätt mycket människor som också är ute och reser. Plus det är nog helt otroligt vackert men vi får helt enkelt se, hoppas på att bli tagen med storm. :P

Dessa resor ska jag alltså göra med en kompis jag träffat här från Oslo. Hon heter Hedda och är världens gulligaste och roligaste. Vi kommer ha så roligt. Var riktigt kul faktiskt för första dagen vi träffade varandra så bestämde vi nästan att vi skulle resa tillsammans och nu är det bokat. Lite nervös över att lämna Sydney för jag älskar denna plats så mycket men det kommer bli fett. Har verkligen resfeber redan även om det är cirka en månad kvar. Detta är alltså inte alla destinationer vi kommer att besöka men tänkte att jag kan göra ett till inlägg om det för jag har inte mer tid idag (party ;))). Puss & kram!

Om någon varit på något av ställena får ni gärna komma med tips! xoxo

Likes

Comments

- Milsons Point; North Sydney Olympic Pool -

Vilken underbar dag, hihi. Nej men seriöst. Älskar att åka över till andra sidan bron. Började dagen med en tur med färjan och sedan en promenad i Royal Botanic Gardens. Måste ladda upp bilder därifrån, gör det senare. Älskar verkligen kontrasterna här med den gröna växtligheten mot skyskraporna.

Åt massor av bananer och kakor till lunch idag. Inte det bästa men det var gött. Sedan gick jag till skolan och det gick fort som vanligt. Lite synd att vi får en ny lärare nästa vecka dock. Inget emot den nya läraren men gillar verkligen han som vi har just nu. Efter skolan for i alla fall jag och tre andra tjejer till Milsons Point där både denna pool och Luna Park ligger. Varit så bra väder idag så även om det var eftermiddag var det glassigt att ligga i solen några timmar. Nu har jag just kommit hem och ätit middag. Väldigt sent för att äta middag men blir helt galet vissa dagar pågrund av att man gör så mycket. Puss&Kram nu ska jag duscha och sova. :*

Likes

Comments

Ätit så mycket toasts till frukost här så det var riktigt gott med en fräsch (men väldigt sockrig) yoghurt. Var nog det godaste jag ätit här. Var grekisk yoghurt med honung och toffee smak. Sedan en fruktsallad med vattenmelon och gröna äpplen. Tror ni att det gick att sluta äta eller? Nej! Verkligen inte!

For efter frukosten ut i solen till en super mysig och liten strand. Vi hade tur för de hade lovat regn hela dagen men vi var ute i solen flera timmar. Nu när jag kommit hem har det dock åskat som bara den. Blä, åskan här är så otroligt brutal.

Ikväll ska faktiskt jag och en kompis klä upp oss och gå ut och äta. Har inte ätit ute speciellt mycket sedan jag kom hit så nu tänker jag faktiskt unna mig något annat än ris (som är det enda min familj här äter). Vi ska äta på en italiensk restaurang och jag är så taggad. Måste hoppa in i duschen nu så att jag hinner möta upp henne om två timmar i central. Puss & kram!

Likes

Comments