Hejsan allesammans! Det ar lite svarare an vantat att uppdatera bloggen nu nar jag reser runt. Sorry!

Jag tanker darfor ta en liten paus fran bloggen och bara njuta av livet en stund. Haha, inte for att blogga ar jobbigt men ska bara ta en paus fran allt ett tag och slappna av helt och hallet. Ar for tillfallet i Hervey Bay och imorgon aker jag och ska talta pa fraser island i tre dagar, kommer kanske inte overleva och i sa fall ar detta det sista ni hor av mig haha. :O Annars hors vi nar jag kommer tillbaka till Sydney igen om nogra veckor. Puss & kram loveeee! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sitter på bussen nu påväg till Byron Bay. Låter kanske som vilken dag som helst men är en tolv timmars tripp haha. Är inte dag heller utan natt. Svårt att sova faktiskt för alltid är det någon del av kroppen som ska domna bort när man försöker sova på en buss. Sov bara 2 h denna morgon men är ändå inte allt för trött? Haha..

Gick som sagt ut igår. Var ute på middag med min familj här så efter det for jag och Malena samt Tilda som vi mötte upp vid Wynyard till IVYs. Vi var där väldigt tidigt men senare kom det så många vi kände dit. Sedan var det efterfest i ett penthouse och vi åkte hem med tåget samma tid som alla andra åkte till jobbet. Haha, värsta känslan. Sov två timmar, packade mina väskor, städade rummet och for sedan till skolan för att ha vår lilla graduation.

Sa hejdå till några hjärtan idag också och började gråta i skolan blev alldeles för mycket känslor. Kan inte prata om det just nu för känns faktiskt väldigt jobbigt. Ska bli så kul med att resa nu dock. First stop Byron Bay som sagt. Höööööörs! Puss & Kram.

Likes

Comments

Känner mig sjukt rädd??!?!?!?!? Har så mycket kvar på min resa men nu är det liksom ett kapitel som pågått sedan januari som avslutas. Sagt hejdå till så många fina vänner som börjat åka hem en efter en nu. Jobbigast hittills var Penny som jag delat rum med i två månader. Det är rätt länge när man lever så tätt inpå varandra... Åh gillar henne så mycket. Vi är väldigt olika men vi har alltid så mycket att prata om och skrattar alltid. Hoppas verkligen jag får chans att träffa henne igen.

Mer jobbiga avsked väntar. Gillar inte att säga hejdå... Föredrar att säga vi ses och jag hoppas verkligen att det är sant. Är väldigt osäkert dock. Speciellt då en del av människorna man verkligen tagit in i sitt hjärta bor i Sydamerika, Asien och Oceanien. Känner mig sjukt sentimental, haha förlåt. :// Nu måste jag bara börja tagga på det nya kapitlet vilket ska bli att resa med Hedda längst östkusten. Allt har gått så snabbt så har ej hunnit tänka på det. Kommer bli så häftigt, är rädd. Puss & kram!

Likes

Comments

Jag har ALDRIG sett Bondi så fullt som det var idag; även om det är höst här nu och inte högsäsong för turister. Alla turister som är kvar här i Sydney åkte nog dock till Bondi idag, inklusive vi såklart. Det har regnat till och från i två veckor nu så en helg med sol var vi sååå värda. Nu väntas ännu mer regn den kommande veckan, wihooo. Var rätt brun men nu är jag blek igen. Eller röd faktiskt, blev så röd efter denna dagen. Kände att jag var tvungen att steka mig till kräftfärgen för att jag är osäker på när jag kommer få se solen igen nästa gång såhär en hel dag.

Var på stranden med Malena, Hedda och Leen. En kille kom och frågade oss om han kunde få fotografera oss och skicka till sin kompis? Vi sa nej och han fortsatte att säga "please, please, please" tog ett bra tag för oss innan han lämnade oss ifred. Förstår inte hur folk kan fortsätta försöka när man märker en stark ovilja/ointresse från andra parten, hade skämts ihjäl om jag fått minsta lilla hint av det. Konstiga saker händer hela tiden här. Flera gånger om dagen. Många killar har svårt att bete sig i Australien verkar det som. Aja, nu ska jag gå och lägga mig snart. Klockan e snart halv tolv. Puss & kram!

Likes

Comments

Åk aldrig till Australien!

Jag är seriös, jag varnar er... gör det inte! Åk var som helst men inte till Australien. Varför?
För du kommer bli fast i staden. Du kommer aldrig vilja åka härifrån. Jag kanske inte kan tala om Australien men mer om Sydney. Det är en ooootroligt stor stad och även om jag har varit här i två månader snart har jag så himla mycket kvar att upptäcka. Känns som att jag inte hunnit med något av det jag tänkt mig även om jag varit i farten hela tiden. Det händer så mycket här, allt är så spännande. Helt ärligt dock, första veckan jag var här var jag otroligt besviken. Grät och ville hem. Det handlar så otroligt mycket om att lära känna staden för det finns helt klart bättre och sämre ställen. Var rädd för alla djuren också men nu är det en av de stora anledningar till att jag älskar att vara här. För det är faktiskt sant att det är spindlar lite här och där, haj-alarm på stränderna och så vidare men det är ju sjukt häftigt?! Trodde aldrig att jag, världens fegis skulle säga det men jag tycker verkligen det nu. För att inte tala om maten, hundratals stränder och alla boutiquer. Kan komma på tusentals bra saker med staden.

Den största anledningen till att jag älskar Sydney och Australien är dock människorna här. SÅ TREVLIGA, SÅ LAID-BACK OCH SÅ ROLIGA! Likasinnade folk från hela världen samlas verkligen här och när du lär känna dem är förmodligen när du kommer bli fast. Åk aldrig till Australien för du kommer aldrig vilja åka härifrån.

Puss & kram!

Likes

Comments

Det finns ingen mer perfekt dag än just idag. Klyschigt, javisst men sant.
Tycker det är tråkigt att höra folk, då inklusive mig själv ibland som tvivlar på sig själv och sina drömmar. Vi väljer gärna den säkra vägen istället för den vi verkligen vill. För en stund sedan hörde jag eller läste jag något som verkligen gav mig en tankeställare. Det var något i stilen av att man skulle tänka vad man skulle arbeta/göra om vardagarna ifall man var ekonomiskt oberoende. Det man då hade valt är troligen något man ska fundera på att göra istället för att hela tiden tänka säkert, logiskt eller ekonomiskt.

Allt handlar dock inte bara om framtiden även om hopp och drömmar är viktiga delar av oss. Jag kommer på mig själv att mestadels sitta och tänka på min framtid och vad jag ska göra. Det är viktigt att stanna upp ibland och se på allt otroligt man har runt omkring sig, vad man lärt sig, vad man åstadkommit och så vidare. Var stolt för var du är idag och uppskatta det. Det gäller att hitta en perfekt balans mellan drömmar, tillfredställelse över vardagen samt tacksamhet.

Det jag vill säga är blicka framåt, dröm stort men framförallt våga vara glad idag. Tvivla inte på dig själv. Puss & Kram!.

Likes

Comments

Vi besökte Blue Mountains!! Det var verkligen annorlunda än jag trott. Både häftigare och sämre. Var verkligen något av det mäktigaste jag sett och denna skog var så sjukt häftig, aldrig varit på något liknande ställe. I början när vi kom dit var det molnigt och vi var liksom ovanför molnen. Kändes som en film. Dessvärre såg allt likadant ut överallt så var inte så mycket att gå runt och upptäcka.

Tog cirka två timmar att ta sig dit för mig eftarom jag bor en bit på vägen dit. Tåget kändes som ett fantasi tåg. Var en hemsk lila färg på insidan och väldigt omodernt. Katoomba som stället där blue mountains är kändes också lite som att resa bakåt i tiden. Är ni i Sydney under en längre period måste ni verkligen åka hit men är ni bara på snabb besök är det inte något ni behöver tänka på desto mer, enligt mig.

Annars har jag varit på Marquees, ätit middag ute och så vidare. Myst på. :) Puss & Kram!

Likes

Comments

Det är inte allt för många men jag får lite frågor här då och då. Mest är det givetvis om min resa men det är lite blandat. Tänkte försöka besvara dem här även om vissa är lite gamla och jag borde svarat på dem för länge sedan. Bättre sent än aldrig. :*

Kanske har stått någonstans men har du någon avsikt med besöket till Australien? Ska du studera där?

SVAR: Jepp! Jag har aldrig riktigt förklarat vad jag gör/ska göra här så förstår om någon är förvirrad. Jag läser alltså engelska och business engelska med EF här. Framför allt för att jag ville komma iväg ensam och ville ha en bra möjlighet till att träffa andra som också reser ensam. Har ingen statistik men skulle gissa att cirka 90% av alla som läser på skolan har kommit hit helt på egen hand.

Hej! Jag vill gärna backpacka i Australien men hört att det är sjukt dyrt. Undrar lite över är hur mycket kostar det varje dag. Sedan undrar jag vilka stopp som är värda att besöka i Australien? Kramar!

SVAR: Yes you are right! Som svensk är det dock inte så mycket annorlunda. Priserna här är basically detsamma som i Sverige. Beror helt klart på vad du är ute efter men ja, du kan vara borta mycket längre i det flesta delarna av Asien exempelvis för samma summa pengar. Priset per dag här är väldigt högt men det är svårt för mig att räkna ut eftersom jag har ett permanent boende nu. Ska senare backpacka så kan förmodligen besvara din fråga bättre då. Har du alltid drömt om Australien tror jag dock det är värt att lägga på en liten extra kostnad för att få komma hit, du kommer inte ångra dig. Att kombinera asien och austrlaien är ju väldigt populärt, kanske något för dig? :* <3

Vilka fina bilder!! Är det inte jätte svårt att få visum till Australien för att vara borta så länge? ...och måste man ha en hemresebiljett för att få komma in i landet?

SVAR: Har du inte något i brottsregistret eller liknande samt är från ett EU land så brukar det inte vara några problem. Hade först ett studentvisum vilket kostar några tusen kronor att ansöka om. Då kan du vara borta hur länge som helst egentligen bara du studerar. Min skola har gjort fel dock så måste ansöka om ett turistvisum nu. Vilket du kan ha i upp emot tre månader. Måste dock betala några tusen kronor för det också nu eftersom att det kostar pengar att ansöka ifall du är i Australien. Så se till att ansöka om visumet innan ni kommer hit. Haha, läs på ordentligt om vad visumen innebär och så vidare. Arbetsvisum är ju populärt här men jag tror bara man kan ansöka ett sådant visum en gång i livet så läs på ordentligt. :)

Ifall man måste ha hemresebiljett eller inte kan jag inte svara på men tror det är väldigt bra att boka en hemresebiljett om du enbart ska vara här några månader. Så att du kan bevisa att det datumet kommer du att lämna Australien.


Kan du inte skriva om hur du äter och hur du tränar?

SVAR: Nej, det vill jag helst inte göra pågrund av att jag tycker det är en sådan himla hets kring mat och träning överallt just nu. Har tränat fotboll och basket hela mitt liv väldigt intensivt ända tills i höstas. Tränat lite på gym men läs liiiiite. Sedan jag kommit till Australien har jag inte tränat någonting, bara promenader överallt. Tycker det är viktigt att man tränar för att må bra inte för att se snygg ut. Försök hitta en träningsform som du ÄLSKAR att göra.

Angående maten så älskar jag mat och kommer alltid göra. Mat är super viktigt! Ät mycket men försök äta näringsrik mat det är det enda jag vill säga angående detta område. Sedan är det viktigt att äta lite chips då och då för att själen ska må bra också. ;) Puss & kram!Likes

Comments

Dagarna bara flyger förbi och man fyller dem med alla möjliga saker. Vädret har varit bra men lite osäkert så igår var vi till exempel på en morgon promenad från Bondi till Bronte Beach. Inte super långt men lagom innan skolan. Sedan åt vi lunch och satt i gräset och gottade oss i solen som kommit fram nu.

På kvällen åt jag på en super mysig sushi restaurang på typ en bakgård. Så gott, tror det var godaste sushin jag hittills ätit. Återkommer om jag hittar någon ännu bättre sushi, haha. OMG by the way hörrni, sett ännu fler djur nu. En huntsman(!!!) spindel på badrummet när jag var på toa. Höll på att dö. Dock är dem ju tydligen "snälla" men jag kan då inte se skillnad på superstor monster spindel och snäll huntsman ännu. Usch... Sedan såg jag en possum som chillade bland husen. Som en blandning mellan en katt och en råtta haha. Nu ska jag göra något. Klockan här är 08.34 så det är dags att börja göra nytta. Puss & Kram!

Likes

Comments

- BYRON BAY -

Klart man måste besöka Byron Bay när man är här och uppleva den riktiga australienska haute-boho lifestyle som man hört så mycket om. Ihhhh, så taggad. Tror att känslan där är sjukt skön och häftig. Hippies, yoga, surfing, små boutiquer, hälsosam mat, backpackers med mera. Här ska vi även surfa. Förhoppningsvis ska vi surfa på fler ställen men här har vi bokat in oss på ett läger redan.

- The Gold Coast/Surfers Paradise -

OFCOURSE säger jag bara. Nej men seriöst, hur kul kommer inte jag och min kompis ha här? Vi kommer bo på ett fint hotell, njuta av solen, surfa, partaja. 52 kilometers sandstrand. Ni förstår. Inte varit där ännu men tror inte man kan bli missnöjd över ett besök i surfers paradise. Åtminstone inte vi.

- Springbrook National Park -

Vi kommer att åka förbi Springbrook national park som är känd för framförallt sina grottor med lysmaskar. Haha, aldrig trott jag skulle se eller göra något sådant så ska bli spännande. Vi kommer att besöka detta ställe nattetid dessutom. Läskigt.

- Noosa -

Alla älskar Noosa! Varför? I don't know men kan inte vänta tills jag får ta reda på varför.. Fått förklaringen av en svensk jag träffade här att det är som Byron Bay men "trendigare" lite dyrare och mindre hippies. Vi får se, haha. En av platserna jag ser fram emot mest. Fast nja jag vet inte, ser fram emot alla platser så himla mycket.

- Fraser Island -

Så mycket man hört om fraser island. Är ärligt talat liiiite skeptisk gällande sådana här paradis öar med rädslan för att jag ska bli uttråkad. Vi är ändå bara här några dagar och tror man träffar rätt mycket människor som också är ute och reser. Plus det är nog helt otroligt vackert men vi får helt enkelt se, hoppas på att bli tagen med storm. :P

Dessa resor ska jag alltså göra med en kompis jag träffat här från Oslo. Hon heter Hedda och är världens gulligaste och roligaste. Vi kommer ha så roligt. Var riktigt kul faktiskt för första dagen vi träffade varandra så bestämde vi nästan att vi skulle resa tillsammans och nu är det bokat. Lite nervös över att lämna Sydney för jag älskar denna plats så mycket men det kommer bli fett. Har verkligen resfeber redan även om det är cirka en månad kvar. Detta är alltså inte alla destinationer vi kommer att besöka men tänkte att jag kan göra ett till inlägg om det för jag har inte mer tid idag (party ;))). Puss & kram!

Om någon varit på något av ställena får ni gärna komma med tips! xoxo

Likes

Comments

 • Yearbook part 2

  "Yearbook part 2 May-August Lisbon, Exam, Dubrovnik etc. Damn vilka månader alltså, fantastiska! Lit…"

 • I want to ...

  "✖Ha en egen lägenhet. ✖Se Shakira, Rihanna & Beyonce live. ✖Surfa på Hawaii. ✖Krama minst en person…"

 • The Olympic Pool

  " - Milsons Point; North Sydney Olympic Pool - Vilken underbar dag, hihi. Nej men seriöst. Älskar at…"

 • Buttkiller

  "Ida och jag har just varit och gymmat. Vi båda har blivit lite lata på senaste tiden men det blev e…"

 • Instagram

  "Instagram: @LinneaFunck Ni får gärna börja följa mig på min instagram där jag heter som det står ov…"

 • A picture that makes me smile

  "Haha älskar denna bilden, makes me happy. I miss this curvy little CRAZY gypsy! Vi försökte ta en f…"

 • Eastcoast

  " Whitsunday beach - Byron Bay - The Great Barrier Reef - Daintree National Park - Gold Coast ...et …"

 • Style inspo

  " Now by lillnea115 on polyvore.com Wardrobe inspiration Gör en mouseover över produkterna om ni vil…"

 • ten days

  "​What?! Tio dagar kvar till jag åker till Australien... Skrev nyss ett inlägg om att det var femtio…"