När du ligger där och gråter och tycker så synd om dig själv så är det inte slutet, det är inte ens i närheten. Antingen kämpar man emot eller så lär man den ta över dig. Det finns bara vissa få tillfällen när inget känns bättre och man orkar inte. När man blir van med att ställa sig upp sedan fortsätta. Efter varje slag bara inte bry sig, och man fortsätter för det finns en sak som man kämpar för. En sak som man inte vill lämna avsett vad. Men ibland händer det att den där saken du kämpar för inte längre stannar. 

När hon som alltid stått där med sina stora, mörka, oskyldiga ögon. Hon kommer inte stå kvar där längre. Inte ens hon själv vet vart hon ska men där hon nu är kan hon inte stanna.  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Oj de va länge sedan. Länge sedan jag fick känslan av obefintlighet. Men de är då jag blir som mest mig själv. Jag tycker det är svårt att agera på de viset som gynnar mig i längden när jag vet att de är inte det jag vill. Jag känner mig mycket äldre och mer förstående än någonsin förut. Jag har nu mera fått en plan där jag vet vart jag kan komma. Jag tänker inte skriva för läsarens omtycke. Är jag den påverkade i detta land? är jag den som missförstått hela situationen. 

Likes

Comments

När man är ledsen och olycklig kan ingen rädda dig, du sitter där i skiten alldeles själv.. det känns iaf så.. sen kommer dendära stunden då allting lättas, en händelse eller en person får hela din dag att vända.

Jag var på botten och jag vill inte dit igen, jag tänker inte låta andra styra när det är mitt liv jag lever. Ingen annan får komma ivägen för det jag vill och det jag känner. Om något jag gör inte passar för dig.. hejdå, för jag är inte de som tänker ändra mig.

För tillfället mår jag bra, jättebra. Jag jobbar på och är med de människorna jag mår bra av och då mår jag bra och trivs. Just nu ska jag fokusera på skolan till viss del men faktiskt försöka fokusera på mig själv och mitt välmående mera.

En bild på Tarzan för han är som en jävla modell på denna bild. 

Likes

Comments

Kämpa dig mot ditt mål. Du måste vara egoistisk för att kunna klara dig fram. Det är ditt liv vilket gör det till dina val och dina beslut. Har du en önskan om att bli läkare kan du inte vara okoncentrerad. Men kommer de yrket göra dig lycklig? Det kan du inte veta förrns du är där. Kämpa för att få A i alla dina skolämnen och få en chans att kanske komma in på utbildningen du vill. 

Men vad vill lilla Linnea Fosselius bli när hon blir stor? Hon vill vara just lycklig, inga mer krav än så. Jag vill inte pressa mig själv tills jag slutar med magsår och ångest. Jag utgår alltid för vad som skulle göra mig lyckligast. Jag anser inte att det är något egoistiskt, jag lever mitt liv och vill självklart vara så lycklig jag kan. 

Vad ska det bli av mig? Antingen blir jag veterinär det har jag ändå alltid velat bli, eller så kanske jag blir statsminister eller kanske en busschaufför? Jag tänker inte planera hela mitt liv som 17 år, utan jag tänker ta de som det kommer. Jag har inget att pressas till utan jag kommer göra det som gör mig lycklig.  

Likes

Comments

Ena sekunden är hon en av dina närmaste vänner, andra sekunden började du prata om henne, hon som blev förförd av en idiot. Sedan började du tycka synd om henne för du tyckte så synd om tjejen utan åsikter, hon som gjorde sig liten och förändrades. Hon var nu liten, annorlunda och inte till de bättre. Sedan blev hon kvar, ensam och nu även övergiven. Detta gjorde att du började prata om flickan, nu kanske hon äntligen kunde bli sitt gamla jag igen. Flickan förändrades inte, hon blev bara ensam med hennes tomma åsikter. Nu börjar du prata igen om hur elak flickan är hon ler inte ens längre, egoist. Hon har inte ens hört av sig. Hon tror hon är någon. Alla började prata om flickan, hon är inte lika dan längre och alla vet det. Till flickan säger man inger dumt, men när hon inte hör är hennes namn en stor rubrik.

Där sitter jag och kollar ut över parkeringen utanför mitt fönster, det har börjat snöa igen. Det är långt kvar tills våren kommer även fast det är mars. Vill skriva till vännerna och fråga hur de mår, försäkra mig om att de inte mår som jag gör. Jag fortsätter kolla på parkeringen, bilarna börjar få ett tunt täcke av snö på sig. Jag ringer dig, du berättar vad en av våra gemensamma kompis sa om mig. Jag försöker inte bry mig för de gör jag ju inte. Vi lägger på. Jag förstår att det inte bara är den kompisen som pratat om mig. Jag börjar tänka mina självmordstankar igen. Då vet jag att alla ni hade rätt. Jag har ändrats till det sämre.

Likes

Comments

Likes

Comments

Matte, matte, matte, matte, matte, ett ämne som är fett nödvändigt men mindre kul kanske. Jag har dock väldigt lätt för matte, det har dock inte alltid vart så. När det finns så många som har så stora problem med matte skulle jag tycka att mer matte bör införas i skolan, om inte mer matte i skolan iallafall bättre mattelärare..

Sexårs var en bra tid ändå, mamma jobbade med barnen i min parallellklass och det var inte speciellt svårt att göra papier-maché figurer, faktiskt ganska kul. Varje morgon hade vi samling där vi skulle gå igenom vilken veckodag och månad det var. Många av mina klasskompisar kunde alla månader utantill, vilket jag var sjukt imponerad över. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, "igår var det måndag Linnea, vilken dag är det idag" tankarna snurrade, hur skulle jag kunna minnas vad som kom efter måndag "ehh.. lördag". Tror aldrig mina lärare kommer glömma vilket sjukt bra minne jag hade.. varje morgon samma visa, till slut slutade de fråga. Men det var faktiskt riktigt svårt, hur skulle jag kunna minnas när de fanns så många olika dagar att välja mellan.

Jag och mina syskon tragglade de dagar och datum då vi alla fyllde år, traggla, traggla, traggla. Det slutade iallafall med att min syster Frida sa att det måste vara något fel på mig, ingen unge kan ju ha ett så fruktansvärt dåligt minne. Problemet var aldrig själva orden.. eller jo kanske det också, men problemet var vilken månad som skulle vara vart och hur jag skulle kunna komma ihåg att februari var en vintermånad och att jag fyllde år i februari, det var för mycket information och så spretigt på något vis.

I lågstadiet var jag världens problem unge, kunde inte läsa förrns i slutet av årskurs två. Jag fick alltid gå till specialläraren på varje lektion oavsett ämne för Linnea kunde ingenting, oavsett om det var svensk eller matte. Kommer ihåg att när jag för en gångs skull trodde att jag visste svaret på en fråga i helklass som vår lärare ställt, jag räckte upp handen med en sjukt stolt min och äntligen fick jag svara högt och tydligt på min lärares fråga, men tydligen stavades mamma med två M och inte ett, fan.

Jag kände mig aldrig hopplös, det hade inte gjort mig något att inte kunna stava alla ord rätt eller kunna alfabetet utantill, även fast jag inte kunde sexans gånger tabell kunde jag leka på rasterna och vara med mina kompisar, det var inget problem. Sen började jag mellanstadiet.

Vi skulle byta ifrån våran lågstadielärare som inte riktigt brytt sig om mina svårigheter till en ny mellanstadielärare. Vi hade högläsning på svenskalektionen, jag kämpade för att uttala ord efter ord, stammade efter varje stavelse, fröken rättade mig efter varje felbetoning, gång på gång. När jag fick tillbaka min berättelse om kycklingen Hugo som tappat bort sin mamma var papperna fyllda med ord skrivna med en röd bläckpenna. Jag hade lärt mig nu att mamma stavades med två M men det räckte inte, tydligt stavades kyckling även med CK. Text efter text fick jag tillbaka med massa ord och krumelurer från den röda pennan. Den barska röda färgen tog över mot mina små blyerts bokstäver.

Det var det som jag började störa mig på, från min synvinkel var det mig läraren pekade ut. Jag fick alltid mest skäll, jag fick aldrig alla rätt på läxförhören. Jag pluggade mer försökte, men det slutade alltid med att jag satt dagen innan veckansord förhöret och grät för jag kunde inte.

I fyran började vi med B-språk i min skola, man fick prova på alla språk i ett helt år och sedan i femman fick man välja vad man ville ha. Hur skulle jag kunna lära mig ett till språk när jag knappt kunde svenska och engelska. Jag började på spanska men läraren var inte bra och det var en stökig klass. Franska, franska, herregud varför valde jag franska?

​Hoppas ni gillade inlägget kommer komma ut ett liknande någon annan dag. 


Likes

Comments

om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt

så snälla håll dig på avstånd, om det ens har slagit dig tanken vet jag inte men håll dig där du är.

Likes

Comments