Som rubriken lyder, i fredags sökte jag till universitetet? Jag sätter ett frågetecken efteråt för att det känns så otroligt konstigt. Jag sökte ju också till den här terminen och kom in på mitt förstahandsval, systemvetenskapliga programmet med inriktning mot design och inovation här i Umeå. Jag sökte det programmet mest för att jag ville se om jag kunde komma in med mina betyg, vilket jag kunde. Jag har strax över medelbetyg med mig från gymnasiet. Några E, många C och några A. De är dessvärre inte så bra att jag utan tvekan kommer in på Civilekonom utan att oroa mig. Jaja nog om betyg och istället till vilka kurser jag har sökt.

Som förstahandsval har jag Statistik A1 (15p) på Umeå universitet (vad tänker jag med?? känner jag mest...). Jag valde den kursen mest för att jag vet att den kursen kommer komma på vilket program jag än läser och matte (framförallt statistik) är mitt sämsta ämne i hela världen. Därför kan det vara bra att läsa den kursen innan för att få en bättre blick över vad statistik innebär samt att om jag kuggar, gör det inget.

Som andrahandsval har jag Företagsekonomi A1:2 (15p) på Umeå universitet, den är dock på distans vilket betyder att det inte är någon undervisning på campus utan bara via datorn. Kursen går på halvfart och om jag läser till A1:1 nästa termin så kan jag tillgodose dem som grundkursen i företagsekonomi på civilekonomprogrammet.

Som tredjehandsval har jag Företagsekonomi A (30p) på Umeå universitet. Det är samma kurs som mitt andrahandsval, bara att det här är hela grundkursen. Det här är samma kurs som man läser på civilekonomprogrammet.

Jag har även valt två stycken digitala designkurser på distans, en från Umeå och en från Kristianstad. Båda är 7,5p. Det blir spännande om jag kommer in på dem. Jag tror dock inte det eftersom att de inte ligger så högt upp bland mina val.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Klockan är tjugo i ett och jag sitter just nu i köket och äter en tallrik med fil samtidigt som jag klurar på ett mail till min chef på äldreboendet. Nu när affärsplanen är inlämnad har jag äntligen tid över till att söka nya jobb och jag behöver därför få en referens, eller i alla fall ett arbetsintyg till mitt CV. Jag skulle verkligen behöva skaffa mig ett nytt jobb snarast eftersom att jag inte orkar gå runt här hemma och känna mig värdelös som inte gör något. Självklart kan jag hålla mig sysselsatt när jag jobbar med företaget, redigerar podden (som för övrigt kommer ut imorgon!!!) , videos till youtube, blogga etc. Grejen är bara den att jag just nu inte tjänar några pengar på det. Eller tja, jag får in några hundra i månaden på bloggen/youtube från reklamlänkar men de samlas på ett konto och kommer in på mitt bankkonto när jag har tjänat ihop en viss summa. Med företaget tjänar jag inte heller något för tillfället. Vi har bestämt att inte plocka ut några pengar förrän räkenskapsåret är slut, vilket är i december 2018. Därför känner jag att jag är i behov av ett extrajobb. Som tur är kommer jag få en liten lön om 10 dagar från äldreboendet eftersom jag jobbade några dagar innan jag bestämde mig för att ta en paus därifrån. Jag är därför inte helt bankrutt den här månaden.

Om en timme ska jag cykla iväg till mormor, jag ska fika hemma hos henne och göra något med hennes dator. Ikväll ska jag nog följa med min syster till stallet. Hon tycker att det är kul när vi följer med henne men jag har inte kunnat något under hösten då jag har haft möten på tisdagar men vi har skjutit upp det tills imorgon. Jag funderar på att spela in en stallvideo när vi ska dit, folk på youtube verkar ÄLSKA det?? Förstår inte riktigt vad som är kul med det men jaja... Allt för tittarna?

Likes

Comments

Jag har varit borta härifrån i någon vecka nu så jag hade tänkt summera lite kort vad jag har gjort sedan sist.

Jag har fått hem min uuuuursnygga tröja från Karl Lagerfeld x Vans!!

Det har regnat i princip varje dag. Den enda gången det har varit sol typ, så regnade det också. KUL!

Jag och Anna har lunchat på Waynes // Jag, mamma och pappa har varit på Ikea och köpt soffan som jag skulle fått i examenspresent. Det blev en grå karlstadssoffa. Bilder på soffan kommer komma om några dagar. Måste bara köpa några kuddar, sätta upp en tavla osv.

Någon fin höstkväll har det varit. Det här är en bild från min balkong.

Företaget fick veta för nu två veckor sedan att UF-västerbotten ville nominera oss till ett stipendium på 100.000 kronor. Det enda vi behövde göra var att lämna in en fullständig affärsplan med korrekta ekonomiska rapporter. Vi som inte hade skrivit någon presentabel affärsplan fick lov att jobba dag och natt i en vecka för att få fram något som vi stolt kunde lägga fram. Den blev sammanlagt 24 sidor lång.

Jag har tagit ner studsmattan som jag satte upp i våras för att jag skulle kunna sitta på den i solen efter jobbet. Den platsen på vår gård som det är mest sol på under kvällarna är där studsmattan är. Problemet var bara att det inte var någon sol den här sommaren så den kom inte till så mycket användning.

Jag har suttit och fikat lite på mitt rum när jag har skrivit på affärsplanen // vi har ätit tapas hemma.

Likes

Comments

Månadens klädesplagg:

Den här månadens klädesplagg måste väl ändå vara min jeansklänning från gap. Jag har helt ärligt haft på mig den två-tre gånger i veckan den senaste månaden. Tycker att den blir så snygg när man har en långärmad polotröja under men även bara som den är. Om ni skulle vilja köpa klänningen finns den att köpa här: LÄNK (adlink).

Månadens detalj:

Bomberjackor! Jag använder dem hela tiden till vad jag än har på mig. Jag tycker att det blir en snygg detalj som gör att nästan varje outfit blir tuffare.

Månadens bästa inköp:

Jag har typ inte köpt något den här månaden..

Månadens middag:

Jag har ätit massa gott men något som jag har tyckt var lite extra gott var våra hemmagjorda hamburgare med ädelostkräm, bacon och pickladlök.

Månadens favorithändelse:

Att mitt företag blev registrerat på bolagsverket!! Det som är allra roligast är ju att företaget blev registrerat på min födelsedag.

Månadens bästa beslut:

Det bästa beslutet jag har tagit nu i september är att inte ta pass på äldreboendet eftersom att jag mår så fruktansvärt psykiskt dåligt när jag jobbar där. Min psykolog skulle sagt till mig att jag skulle utsätta mig för min rädsla och gå dit trots att jag mår piss av att vara där men jag har kommit till en gräns där jag inte orkar mer. Hade tänkt skriva lite mer om det här i ett annat inlägg som kommer upp om någon vecka.

Månadens upptäckt:

Rockkonserter är faktiskt ganska häftiga att gå på. När jag var på Foofighters med pappa så fick jag en inblick i vilka musikgenier de är. De har ingen playback eller singback när de spelar. Allt är på riktigt.

Månadens projekt:

Som typ alla andra punkter på den här listan har månadens projekt varit att arbeta med företaget.

Månadens längtan:

Jag längtar så mycket tills vi är igång med företaget på riktigt! Det kommer bli så otroligt kul när vi börjar få in beställningar och kan sälja vår tjänst till fler personer. Den här månaden har vi suttit i möten i TIMMAR för att fixa allt möjligt med det administrativa. Jag hade aldrig trott att det var såhär knepigt som det är. Därför längtar jag tills allt börjar ordna till sig och vi kan etablera oss på marknaden.

Månadens uppfyllda mål:

Jag vet inte riktigt om jag har haft några speciella mål den här månaden men ett mål som jag har haft i många år är ju att starta ett eget RIKTIGT företag, inte bara ett UF-företag och det har jag ju gjort den här månaden. Det är kul!

Likes

Comments

För ett tag sedan lanserade Karl Lagerfeld en kollektion tillsammans med Vans. Kollektionen består främst av skor men även av några klädesplagg som är sjukt snygga. Jag tycker verkligen om Karl Lagerfelds kläder och likaså Vans (har ju typ 1000 tröjor från vans, haha...) därför känns den här kollektionen som något för mig. Kläderna från Karl Lagerfeld brukar vanligtvis vara ganska dyra, ca 1000-1200 kronor för en enkel t-shirt med tryck men den här långärmade tröjan kostade "bara" 649 kronor, vilket jag tycker är helt okej. Det jag gillar är att på ena ärmen är det ett rutmönster, suuupersnyggt!!

Tröjan finns att köpa HÄR

Länkar tre andra plagg jag tycker är snygga från kollektionen här nedan.

1 här // 2 här // 3 här

Likes

Comments

Instagram@linneafxllman