Igår var det min första dag på mitt nya jobb. Jag har ju skolats in tidigare där men igår var min första riktiga arbetsdag. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dagen annat än att det var KATASTROF. Mitt pass började 07:30, vilket betydde att jag var den andra personen som var på plats på jobbet. Den första personen börjar 06:45 och den tredje börjar 07:45. Alltså är den första personen ensam i 45 minuter och byter av natten, fixar i ordning frukost och tar hand om de boende på avdelningen själv.

När jag kom till jobbet visade det sig att våra schemapapper över hur dagen skulle se ut och vilka boende man har ansvar över var slut. Varken jag eller han jag jobbade med visste hur man skrev ut nya papper, därför fick vi problem. Jag tittade då i vår pärm över vilka som skulle komma senare under dagen och det visade sig att det inte var en enda som skulle komma förrän vid 12. På morgonen brukar vi alltid vara minst tre personer och man behöver vara så många för att klara av dagen. Jag tog därför med mig pärmen och gick ut till schemaläggaren för att berätta våra problem. Hon försökte lösa det åt oss och jag gick tillbaka till min avdelning.

Väl tillbaka på avdelningen hade det blivit hus i helvete. Flera boende behövde hjälp samtidigt och det var allmänt kaos. Jag var därför tvungen att hoppa in och hjälpa till direkt. Allt gick ett i ett hela morgonen och jag var inställd på att jag knappt skulle vara tvungen att göra något eftersom att jag skulle vara resurs och bara hjälpa till vid behov. Ja gud vilken dag jag hade. Tur att jag slutade tidigt. När jag kom hem däckade jag och sov i 2 timmar....

Likes

Comments

Foto: Pavel Koubek

För någon månad sedan ansökte både jag och Hanna om ett stipendium via UF-alumni Västerbotten, för att få delta på Emax Sverige. Vi fick kort senare veta att vi båda hade fått varsitt stipendium och med det skulle få åka ner till Göteborg och träffa massor med andra drivna unga entreprenörer. Det här evenemanget gick av stapeln under veckan som var.

Jag har haft världens bästa vecka tillsammans med alla som var på plats där. Jag har lärt känna så otroligt mycket fina människor med samma mål om ambitioner som mig. Vi var indelade i lag under den här veckan och i vanliga fall brukar jag alltid hamna i ett lag som jag inte trivs i. Den här gången gjorde jag dock inte det. Alla i mitt lag var peppande, hade tydliga mål och var lätta att prata med. Vi var inte bara ett superhärligt team, vi hade också superhärliga coacher som peppade oss under veckan i de olika uppdragen vi gjorde.

Ärligt så vet jag inte vad jag ska säga om den här veckan annat än att jag är tacksam för att jag fick delta på det här evenemanget. Jag är stolt över mig själv att jag faktiskt är en av de 90 personerna som blev uttagna, det måste ju betyda något?

Likes

Comments

Jag vill återigen tacka alla som kom på min studentmottagning och firade min student tillsammans med mig!

Likes

Comments

Igår var det ÄNTLIGEN min tur att ta studenten! Morgonen började klockan 04:00 när min väckarklocka ringde och till min stora förvåning var jag inte alls pigg. Jag hade trott att jag skulle skutta upp ur sängen direkt när klockan ringde men nej, jag ville ligga kvar i sängen och sova lite till. Jag hade då två timmar på mig att fixa i ordning mig inför vår champagnefrukost som en tjej i klassen höll i. Klockan 05:50 cyklade jag iväg till henne. Klassen plockade fram frukost som vi hade beställt från ica. Vid 06:30 skålade vi igång frukosten och man kan väl säga att studentdagen började då.

Under frukosten delades det ut "klassens nomineringar" till alla i klassen. Vi har under året bestämt vad alla ska få för några nomineringar och det var därför roligt att få se allas reaktioner. Under frukosten tog vi även massor med bilder tillsammans innan det var dags att promenera till skolan. Väl på skolan hälsade våra mentorer oss välkomna och gratulerade oss till studenten innan vi skulle göra vårt inspring. Vår skola har en tradition att alla treor springer in på ettorna och tvåornas skolavslutning till låten let me entertain you och några andra låtar. Som vi släppte loss där.

Efter inspringet gick vi tillbaka till klassrummet och fick våra betyg. Sedan var det raka vägen till utspringet som vi gjorde tillsammans med några andra program som har gått i vårt hus. Jag sprang till mina föräldrar och släkt som stod och väntade på mig med mitt plakat. De följde med mig till mitt flak som jag kort senare hoppade upp på.

Vi åkte flak i kanske en timme och sedan begav jag mig hem för mottagning. Vi bjöd på grillad kyckling, tjälknöl, pastasallad, grekisk sallad, frukt, jordgubbar, ostar, tårta och bröd. På min mottagning kom mina släktingar och de närmsta vännerna/familjevännerna. Jag fick superfina presenter av alla och hade det allmänt trevligt.

Dagen avslutades med förfest hemma hos en tjej i min klass och sedan olearys studentfest.

Likes

Comments

Instagram@linneafxllman