Förra veckan satte jag mig på ett tåg med Hanna mot huvudstaden för två dagar där. Vårt huvudmål med resan var att åka och titta på utställarna som deltog på SM i ung företagsamhet men vi passade även på att shoppa lite och roa oss. När vi kom till Stockholm skyndade vi oss till hotellet för att lämna våra väskor. Därefter tog vi pendeltåget ut till Älvsjö och Stockholmsmässan där det hölls en inspirationsföreläsning för UF-alumner. De som pratade på föreläsningen var Josef Fallesén som bland annat driver businesspodden, Nicole Falciani som arbetar som influencer samt vår närings och innovationsminister Mikael Damberg.

Direkt efter föreläsningen gick vi som satt i rummet till invigningen av SM där alla företagare tågade in och där det senare delades ut massor med priser och stipendier till nya och gamla UF-företagare. Det var så mycket minnen från förra året då vi var utställare. Saknar det liiiiiiite (väldigt mycket).

Dagen efter gick vi och tittade på företagen som ställde ut och alla var verkligen jätteduktiga. Dessvärre var det inte många som fångade en när man gick förbi dem, vilket jag blev lite besviken över. Vi boostades med massor av idéer och när vi gick därifrån hade vi mycket i åtanke till vårt eget företag. Nu längtar jag tills nästa år då vi ska dit igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag hade tänkt göra en "min helg i bilder" från den här helgen, då jag för engångsskull har kommit ihåg att ta lite bilder från min helg samt att jag har gjort annat än att ligga i sängen och titta på netflix...

I lördags åkte jag. mamma och Thea ut till stugan och jag spenderade många timmar på att plugga till mattenationella som är på onsdag.

Vi åt ostbricka i mormors uterum och till middag bjöd mormor oss på lax och spagetti vilket var supergott!!

Kissen var helt utmattad på söndagen efter att ha jagat en bisamråtta hela lördagkvällen. // Jag fick årets första patiens att gå ut! Det brukar vanligtvis ta en hel sommar innan man får den att gå ut men för mig blev det på första försöket :D 

Vi åkte hem från stugan vid lunchtid och när vi kom hem ville mamma att jag skulle följa med henne på Avion och vara smakråd. Jag satt i ett provrum under tiden hon provade massor med kläder. Vi passade även på att äta en surdegstoast på waynes, supergott!!

Till middag åt vi våfflor och sedan gick jag och mamma en promenad på en timme. Direkt efter det satte jag mig ner och pluggade ännu mer matte samt gjorde klart årsredovisningen till UF-företaget, jag var inte klar förrän strax efter halv ett på natten....

Likes

Comments

Imorgon tidigt på morgonen sätter jag mig på ett tåg till Stockholm med Hanna. Tanken var först att Patricia också skulle med men eftersom hon går i tvåan har hon engelskanationella på tisdag och fick därför inte ledigt. Planen är att vi ska på SM i UF på stockholmsmässan. UF-alumni anordnar ett event för alumner med lite föreläsningar, mingel och sånt som vi ska gå på. När mässan öppnar ska vi gå och titta på utställarna och se om vi hittar några spännande företag.

Förra året ställde vi ju ut med vårt gamla företag, vilket var hur kul som helst. Därför ska det bli roligt att åka dit i år och jämföra deltagarna det här året med förra året. Det här gör vi framförallt för att få ett bra avslut på gymnasietiden och även det här årets företag. Vi kommer att driva vidare X-Tape som ett handelsbolag i höst och SM i UF är det absolut bästa stället att få inspiration från. Alla utställare brukar alltid vara så nytänkande och kreativa, därför kan man alltid sno lite idéer och tankar från dem som vi kan ha med oss i företaget till hösten.

Likes

Comments

De senaste veckorna har jag knappt haft tid att skriva här i bloggen eftersom att det har varit så otroligt mycket annat som har varit på agendan. Det har varit fullt upp med jobb, kurser som slutar i skolan, årsredovisning och annat. Inte nog med det har jag varit inlagd på sjukhuset, nu är det väl lite mer än en månad sedan, på grund av njursten... Nu börjar det i alla fall kännas som att jag är tillbaka på banan igen, hoppas jag!

Det var ju påsklov förra veckan för oss här i Umeå och jag tog mig då tiden att skolas in på äldreboendet där jag ska jobba i sommar. Jag jobbade onsdag-fredag och fick både testa hur det är att jobba kvällspass och hur det är att jobba morgon/dag. Det gick ganska bra, jag är inte helt bekväm ännu så jag ska ta några inskolningspass till för att känna mig redo till i sommar. Mina kollegor är i alla fall trevliga och även de boende så jag tror det kommer bli en bra sommar.

Nu försöker jag sikta framåt och fokusera på studenten som snart börjar närma sig!!!

Likes

Comments

Förra veckan gick årets UF-mässa av stapeln i Skellefteå och självklart var jag på plats i år igen. Även detta året som utställare. Mässan höll till i Balderhallarna, vilket är en idrottshall bredvid Baldergymnasiet i centrala Skellefteå.

Hanna hämtade upp mig på morgonen, runt halv åtta och direkt bar det av till Skellefteå. Bilresan från Umeå tog väl sisådär en och en halv timme och när vi kom fram var det KAOS. Det var bilar överallt. Människor som sprang till höger och vänster med alltifrån masonitskivor, papper och lådvis med verktyg. Direkt kände jag att den där speciella stämningen som är i luften under mässor hade intagit alla utställare, föräldrar, lärare och personal som var på plats. Ett slags strukturerat kaos.

På mässan kunde alla företag delta i tävlingar och vi deltog väl i de flesta vi kunde. Tävlingarna vi var med i var:

- Tjänst

- Vara

- Produktutveckling

- Årets UF-företag

- Årets säljare

- Monter

- Hållbart företagande

I vårt företag var det jag som hade tagit på mig uppgiften att delta i årets säljare, vilket var otroligt nervöst när man skulle göra det men det var lärorikt. Jag gick inte in med inställningen att jag skulle kamma hem någon pallplats i just den kategorin utan snarare att jag skulle lära mig att bli en bättre säljare. Jurygruppen som skulle bedöma mig som säljare lämnade lärorik kritik på mitt säljsamtal som jag kommer ha med mig i framtiden. Jag tog mig inte vidare till nästa moment i tävlingen men jag kände mig som en vinnare när jag gick därifrån. Hade det varit för ett år sedan hade jag knappt vågat tänka tanken att ställa upp i en säljtävling och möta en jury på det sättet jag gjorde, med tanke på min panikångest.

Vi tävlade även i årets UF-företag, vilket är den mest prestigefyllda tävlingen ett företag kan vinna under mässan. Innan mässan ska man ha skrivit en rapport på 6 sidor. På mässan ska man hålla en presentation för en jury och därefter är det utfrågning i tio minuter där juryn frågar hur mycket pengar företaget har dragit in, hur man har tänkt med prissättning, vilka framtidsvisioner företaget har osv. Vi tog oss inte vidare i den tävlingen heller men vi var absolut inte bittra över det. Vi kände på samma sätt som jag gjorde efter årets säljare.

Dagarna i Skellefteå gick otroligt snabbt och vi lärde oss massor under den här mässan. Alla i företaget utvecklades verkligen som personer, säljare och företagare på plats där. Vi blev mer och mer självsäkra efter tiden gick också.

På prisutdelningen fick vi en andra plats i årets produktutveckling vilket vi är otroligt stolta över!! Jag är stolt över min, Hanna och Patricias prestation under det här året och det känns verkligen som att alla timmar vi lagt ner har lönat sig.

Nu fortsätter vår resa som företagare framåt. Hoppas ni vill hänga med mig och mina tjejer på den resan, både här i min blogg, på min youtube-kanal och på mina resterande sociala medier.

Likes

Comments

Instagram@linneafxllman