Här om veckan var jag och Hanna på Orangeriet och testade deras vegoburgare. Själva "biffen" i burgaren innehöll quinoa och rödbetor. Det var även jalapenodressing, crispsallad, tomat, lök och chevré på burgaren. Till serverades det en dippsås och pommes. Jag beställde även en korg med bröd och aioli till maten. Av mig får den här middagen en 8/10. Burgaren var god men jag tyckte det saknades lite salt och jag hade även önskat att biffen smakade mer rödbetor. Annars var allt toppen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det var inte igår som jag satte mig ner och tog en bild på mig själv med kameran... Hehe... Hela sommaren har jag typ bara tagit bild på mat och mat och lite till mat känns det som... Jaja det är inte det jag hade tänkt att det här inlägget skulle handla om. Min tanke var att det här inlägget mer skulle handla om min höst och vad jag har framför mig.

Sommaren håller på att lida mot sitt slut och likaså min anställning på äldreboendet. Eller tja, min vikarieanställning har faktiskt redan slutat. Jag var bara vikarie på heltid fram till den 12 augusti. Det har varit blandade känslor under min jobbtid, både bra och dåliga. Vissa dagar har jobbet varit super, andra dagar har jag önskat att jag aldrig satt min fot där. Men så är det väl alltid? Det går väl inte att alltid ha bra dagar och älska allt och alla? Om jag ska vara helt ärlig har jag brutit ihop x-antal gånger på jobbet och grinat ögonen ur mig. Lika många gånger som jag har grinat på toaletten under mina raster, har jag skrattat och haft det hur kul som helst tillsammans med mina arbetskamrater.

Min plan är nu att bara ta det lugnt ett tag. På torsdag åker jag och mamma till London där vi ska vara fram tills på måndag. Jag stannar sedan i Stockholm för att vara där några dagar med Anna. Vi har som tradition sedan flera år tillbaka att vi turistar i Stockholm några dagar varje sommar tillsammans. Förhoppningsvis kommer vi bo i Annas mammas lägenhet i Vasastan men vi vet inte hur det blir eftersom hennes brorsa verkar ska bo där samtidigt. Det kommer nog lösa sig och bli hur bra som helst.

När jag kommer hem från Stockholm är det dags att starta upp företaget. Vi hade tänkt vara på banan i början på september, därför har jag nog en hel del att göra med det. Vi ska registrera oss på bolagsverket, skaffa F-skatt, starta bankkonto och kanske ha möte med antingen coompanion eller almi. Därför kommer nog alla mina dagar gå ett i ett efter jag har varit i Stockholm. Jag hoppas i alla fall att jag kommer ha mycket att göra med företaget så att jag slipper gripas av panik för att jag inte ska börja i skolan igen till hösten. Jag har kommit in på universitetet så jag kan om jag vill börja plugga men jag har bestämt mig för att inte börja den här hösten eftersom jag inte känner mig riktigt redo ännu.

En bit in i september fyller jag 19 och fram tills dess har jag tänkt vara "ledig" eller "arbetslös", jag vet inte vad man kallar det. I mitten på september ska jag nog börja jobba timmar på äldreboendet. Eftersom jag är inskolad på avdelningen nu kan jag hoppa in när det behövs folk, vilket det nästan alltid behövs. Tar jag några pass då och då får jag in skapligt med pengar och kan göra sådant som jag brinner för.

Jag tittar just nu även på att resa någonstans i september. Jag skulle vilja lämna Umeå för varmare breddgrader eftersom att jag knappt har varit ute i solen på hela sommaren. Familjen funderar på att åka någonstans på höstlovet men jag skulle vilja klämma in en till resa för att förlänga sommaren lite. Att hitta någon som kan åka iväg på en resa med mig är däremot ett litet problem eftersom att de flesta av mina vänner går i skolan då och kan i och med det inte resa iväg.

Det är typ mina grovplaner för första början på den här kommande hösten. Planerna kommer säkert förändras med tiden men men...

Likes

Comments

ÄNTLIGEN!!!! Har jag publicerat en ny video på youtube! Det är en video bland annat från Theas ridläger där hon hade en hopptävling sista dagen.

Likes

Comments

Både igår och idag har jag varit fast i hallonsnåren. Jag har varit som manisk över att plocka hallon. Igår fick jag ihop kanske tre liter sammanlagt vid två tillfällen och idag har jag plockat fem liter på lite mer än två timmar. Igår när jag plockade var mamma och Thea med mig, de båda plockade också några liter så nu är vi rik på hallon. Mamma kokade fyra burkar sylt av lite av det vi plockade igår och resten ska vi spara till när vi ska koka vinbärssaft, eftersom att saften blir mycket godare när det är hallon i.

Imorgon ska jag nog ta mig ut igen och plocka lite till, för man kan ju aldrig få för mycket hallon ;)

Likes

Comments

Idag har jag haft en ledig dag efter att ha jobbat hela helgen. Vädret har inte varit superbra under dagen, det har absolut inte varit dåligt men inte heller en sådan där drömsommardag (inte för att det har varit någon sådan dag under den här sommaren). På morgonen var det sol, mot elva började det mulna på lite och sedan kom det en liten miniskur. För att fördriva tiden kom mamma på att vi kunde gå och leta efter kantareller eftersom det är rätt årstid för det nu. Vi har några ställen där vi vet att det finns gula kantareller. Vi traskade iväg och fick med oss ett helt gäng hem. Att plocka kantareller eller svamp överlag är något som får mig att få sommarkänslor, vilket jag knappt har haft den här sommaren. Jag är därför glad att jag fick vara med idag.

Kantarellerna stekte vi i smör och gjorde toast som vi åt till förrätt. SUUUUPER gott! Det kan ju vara bland det godaste som finns.

Likes

Comments

Wow... Bra fokus på mig....

I torsdags när jag slutade jobbet klockan 20:30 blev jag hämtad av Noah och Jonatan i stan och sedan åkte vi ut till stugan. Pappa och vår familjekompis från Skåne hade varit ute och cyklat tillsammans under dagen och efter cykelturen hade vi bjudit hem dem på middag. Jag kom lite sent till middagen eftersom jag jobbade men det var trevligt den tiden jag var med. Jag värmde på lite mat som de hade ätit och käkade sedan efterrätt tillsammans med dem. Jonatan sov över hos oss och sedan umgicks vi hela gänget på fredagen också eftersom det var en av mina lediga dagar den här veckan. Noah skjutsade sedan in både mig och Jonatan till stan under kvällen på fredagen i och med att jag nästa dag skulle upp och jobba 06:45 på morgonen... Det var kul att få umgås lite med killarna när Noah var på plats i Umeå. Det går annars så lång tid mellan tillfällena.

Likes

Comments

Instagram@linneafxllman