Bron är en svensk/dansk serie som handlar om Saga Norén som jobbar på länskrim i Malmö. I dom första två säsongerna så jobbar hon tillsammans med Martin. I första säsongen löser mordet på en kvinna som ligger död på gränsen mellan Sverige och Danmark alltså ligger halva kroppen på svensk mark och andra halvan på dansk.

I andra säsongen styr ett last fartyg mot öresundsbron, Sjöfartsvakningen anropar fartyget men det är ingen som svarar. När de kommer ombord på fartyget så hittar de fem döda ungdommar som smittats av lungpest.

I tredje säsongen så jobbar Saga tillsammans med Henrik som också är dansk löser mordet på en dansk genusdebattör som är ägare av köpenhamns första könsneutrala förskola.

Jag älskar verkligen denna serie och hoppas verkligen att det kommer en säsong till. Svenska krimialserier är absolut en av mina favoriter! Detta var alla fem inlägg som skulle skrivas till skoluppgiften i svenska om serier, Hejdå.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Pretty Little Liars är en serie från 2013 som handlar mest om 4 tjejer som heter Aria, Hanna, Emelie och Spencer. En natt när de sover ute i en lada så försvinner en av deras bästavän som heter Allison. Sen hittar dom hennes kropp. Efter ca ett år så börjar de få konstiga sms från en som kallar sig själv för A, som ingen vet vem det är. A hotar att avslöja deras hemligheter. Det är en serie med mycket mycket drama och det händer grejer nästan hela tiden och de får veta nya grejer, nya hemligheter. Vilket ibland gör tjejerna osams. Jag tycker serien är väldigt spännande, men den är inte slut än. Den 21/6 kommer nästa avsnitt och jag är jättetaggad!

Likes

Comments

Springfloden är en svensk serie som gick på SVT mars-maj 2016, det är 10 avsnitt som varar i ungefär 45 minuter. Serien handlar om Olivia Rönning som går på polishögskolan och under sommarn fick hon en uppgift att kolla igenom ett gammalt fall som kallas "strandfallet" då en kvinna blev nergrävd i sanden vid havet på en ö. Och då kom springfloden som är när tidsvattnet stiger och alltså blev hon dränkt eftersom hon inte kunde ta sig bort. Det hände för 25 år sedan och ledaren för fallet då var Tom Stilton som nu längre inte är polis utan han är hemlös. Det är två killar som går runt och misshandlar de hemlösa då vissa av dom dog till och med för att skadorna var för stora. Dom två killarna håller även i en grej som heter cage fighting där vuxna män som satsar pengar på små pojkar slåss i en bur. Jag tycker att denna serien är skitbra och spännande. Den är lätt en av mina svenska favoritserier. Jag blev helt fast för den och kollade klart på den på 2 dagar.

På bilden är Tom Stilton och Olivia Rönning.

Likes

Comments

The OC är en serie som handlar om Ryan som är 16 år och kommer från Chino som är ett problem område där de håller på med stöld och mycket mer. Han flyttades till en ungdomsvårdsanstalt för att vänta på att få en fosterfamilj. Han flyttade sedan hem till familjen Cohen där sonen Seth är lika gammal som Ryan och de blir snabbt bra vänner, han träffar även en tjej som heter Marissa som redan hade en pojkvän men de gick snabbt över till att det blev Ryan och Marissa. Seth är kär i en som heter Summer och det är Marissas bästavän. Han har varit kär i henne i flera år medans hon aldrig har sett honom, men när Marissa och Ryan började umgås blev det att Seth och Summer också träffades men det gick mycket upp och ner mellan dom för att hon ine riktigt vet vad hon vill. Det händer väldigt mycket i serien som slagsmål, husbränder, överdoser osv. Det finns 4 säsonger så den är inte jättelång. Jag tyckte att den var superbra så jag har kollat på den två gånger och tycker fortfarande att den är lika bra.

      Seth, Summer, Ryan och Marissa

Likes

Comments

Håller på med ett skolarbete i skolan där man ska blogga om ett speciellt ämne och då valde jag serier. De 4 kommande inläggen kommer att handla om serier. I detta inlägg tänkte jag skriva om en serie som jag älskar och det är gossip girl. Jag kommer skriva detta som ett tips till er så om ni tycker det verkar intressant är det bara att kika in på http://thewatchseries.to/serie/gossip_girl och kolla på serien. Vilket är en serie där huvudpersonerna är Blair och Serena som från början av serien är ovänner för att Serena flyttade utan att berätta för Blair som var hennes bästavän. Efter ett tag så förlät Blair henne. Det finns många fler inblandade som tillexempel Dan, Nathaniel, Chuck och Vanessa. Anledningen till mycket bråk och drama i serien är pga en hemsida som heter gossipgirl.com där det skrivs massa skvaller om alla för att förstöra mellan folket. Det finns 6 säsonger och serien går mycket ut på att försöka ta reda på vem som är gossip girl. Det var allt jag hade o säga om denna serien, snart kommer nästa inlägg med en annan serie, så håll utkik! hejdå sålänge.

Likes

Comments

1. Hur gammal är du om fem år? nästan 22 

2. Vem var den sista du träffade? är i skolan, så klassen
3. Hur lång är du? 169
4. Vilken var den senaste film du sett? johan falk
5. Föredrar du att ringa eller skicka sms? beror på vad jag vill, men smsa tror jag
6. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? skilda
7. När såg du senast din mamma? i morse
8. Vilken ögonfärg har du? blå/grön
9. När vaknade du idag? kvart i 7
10.Har du någon gång hittat en katt? vadå hittat
11.Vilken är din favoritplats? oj vet inte riktigt
12.Vilken plats föredrar du minst? skolan
13.Var tror du att du befinner dig om tio år? ingen aning..
14.Vad skrämde dig som barn? mörker haha
15.Vem fick dig att skratta senast? alexander tror jag
16.Har du stationär eller bärbar dator? bärbar
17.Sover du med eller utan kläder på dig? olika
18.Hur många kuddar har du i sängen? 6
19.Föredrar du skor, strumpor eller barfota? strumpor
20.Är du social? ja rättså 
21. Vad skulle du göra om du vann en miljon? shoppa
22.Tycker du om Kinamat? aldrig smakat
23.Tycker du om kaffe? nej
24.Vad dricker du till frukost? vatten eller apelsinjuice
25.Sover du på någon särskild sida? nope
26.Tycker du om att mysa? ja
27.Är du en beroendemänniska? va
28.Känner du någon med samma födelsedag som din? japp
29.Vill du ha barn? Hur många? ja, 2 tror jag
30.Kan du några andra språk än svenska? engelska och lite spanska 
31.Föredrar du havet eller en pool? havet
32.Vad spenderar du helst pengar på? kläder och mat
33.Har du någon gång testat narkotika? nej
34.Är du kär? ja
35.Vad var det senaste du stoppade i munnen? smoothie imorse<3
36.Vem är den roligaste människan du känner? oj ingen aning haha
37.Föredrar du ett fåtal äkta vänner eller många halv bra vänner? få äkta helt klart
38.Hur bra självförtroende har du på en skala från 1-10? 6
39.Ger du ofta komplimanger till andra? inte tillräckligt
40.Vad gör du nu? längtar hem

Likes

Comments