Header

Igår, Måndag började jag efter ett långt sommarlov skolan igen, sista året på grundskolan nu och jag är väl lagom taggad, hade helst haft lov ett tag till men samtidigt är det skönt att få tillbaka rutiner och att jag nu börjar sista året innan gymnasiet. Hela veckan är iofs schemabrytande så jag slutar lite tidigare än vanligt, tur det för det är verkligen en kamp att ta sig upp såhär tidigt efter att jag har totalvänt dygnet.

Hur som, idag var vi äntligen hos Veterinären igen och för nog första gången på 5 månader så har det vänt! Det såg bättre ut gällande allergin, bajset är bättre och dom kala fläckarna har gått ner rejält på bara dessa 3 veckor, hoppas att detta håller i sig nu och att allergin inte blir allvarligare än såhär. Tumören hade som jag trodde fått en infektion och att operera bort den skulle inte gå utan att få amputera bort halva öronlappen så vi fick istället en antibiotika kräm och ett sorts schampo som han ska ha 2 gånger om dagen, detta ska ta död på tumören och om allt går som tänkt kommer den nu att försvinna, så skönt verkligen! Annars är det same old, lite öronsvamp kvar och där fortsätter vi med samma medicin, nästa återbesök är om 3 veckor och jag hoppas på att tumören är borta då eller iaf påväg samt att jag har märkt mer skillnad med allergin, känns verkligen som att botten har varit nådd nu och att det äntligen ska få bli bra efter ca 6 månader med det här! Hoppas, Hoppas

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För några dagar sedan tog jag med mig hund, redskap, kamera och mamma ut för att försöka få lite bilder medan vi provade på en lätt rally-bana som jag hade satt ihop med enbart 3-4 skyltar, tror det var andra gången vi ens provade på att gå en kort bana så det blev lite som det blev, dåliga svängar och tappade bort sig mycket samt satte sig väldigt sent osv men några få bra bilder blev det allt.

Skylt 102

Skylt 123

Skylt 106

Får väll också slänga in en liten uppdatering till varför det inte kommer synas mycket träning här, inte för det brukar göra det men nu när vi väl kommit igång så får vi backa tillbaka, det är nämligen så att den godartade tumören han har på öronlappen håller på att spökar och vi har varit hos vet på akuttid och kollat upp men dom kunde inte göra mer då tyvärr så på Tisdag får jag veta lite mer om vad som kommer hända, uppdaterar er här om det efter såklart.

Likes

Comments

Idag för första gången på kanske 2 månader så körde vi ett riktigt träningspass som inte bara var lek eller fotgående, jag hade lagt upp en plan för passet och tänkte att vi får se hur det går, är han helt ofokuserad avbryter vi snabbt och leker bara men han hade ändå helt ok fokus, lyssnade bra och det blev inga konflikter alls. Jag fick även med mig pappa som tog några bilder, blev få helt ok bilder så slänger med dom längst ner.

Så som jag hade lagt upp passet var att det skulle vara mycket lek för att hålla igång honom och det skulle inte heller vara för långt då jag inte ville att han skulle tappa fokus och bli allt för trött. Det var mycket fokus på enkla saker som han kan men behöver träna mer stadga på, vilket var en bra start. Vi var ute i ungefär 40 min med 2 pauser.

Miljö: Utkanten av en park.
Störning: Människor som gick runt i parken, vissa med andra hundar.
Föremål: Fleecefläta och massor av andra leksaker, klicker + allergifoder (tyvärr)

Uppvärmning - Lek: Jag försökte busa upp honom och få han att vara med i leken, att vilja kampa och att kampa på bra, i början hade han inte mycket fokus vilket nog var för att en barnfamilj gick förbi bara några meter bort, men sedan kampade han på bra och hade full fokus.

Pass 1 - Fotgåendet: Då han har en tendens att flyta ifrån några steg och antingen hamna för långt bak, fram eller bort så tränade jag mycket på position och gick få steg men där positionen kändes riktigt bra, han var även med mig hela tiden och slarvade inte som han kan göra annars.

Pass 2 - Inkallning: Jag lämnade kvar han och gick en bit bort och ställde mig med ryggen mot han och försökte få fina ingångar i samband med inkallning, detta har vi bara tränat på få gånger innan så det gick som det gick, han var på rätt sida och hade bra kontakt men positionen var absolut inte den finaste, tror vi ska försöka få till en fin position i fotgåendet innan vi jobbar vidare med just ingångar i inkallningen.

Pass 3 - Stadga i sitt: Jag satte honom ner och kastade runt leksaker, tjoade och la mig till och med ner och rullade på marken, detta gick väl ändå bra men hade absolut kunnat vara bättre, 3 gånger körde vi och han satt kvar 2 av dom med dubbelkommandon på dom andra, detta är något som vi måste träna mer på känner jag.

Pass 4 - Handtarget: Handtarget har vi övat på innan hemma och det kan han redan men jag ville som sagt öva på saker som jag visste att han redan hade koll på så jag gjorde det bara lite svårare för honom, höll handen längre bort och gick ibland några steg, satte handen bakom honom så han fick tänka till mer och övade helt enkelt mer stadga på det, detta skötte han galant som jag hade förväntat mig och det var absolut inga svårigheter.

Som ni ser så var det en salig blandning, mestadels saker som jag försöker att lära in och repetera innan vi ska börja kursen i samband med passivitet, något riktigt pass med en speciell inriktning på tex lydnad blir det inte på ett tag framöver då jag vill att han ska kunna enkla saker som hör till i vardagen nu innan.

Likes

Comments

Ni kommer ihåg att jag pratade om att vi ville gå en rallykurs till höst eller vintern? Jag har äntligen hittat en kurs som ligger med rimligt avstånd och där instruktören verkade bra, och det är redan nu i höst denna kurs börjar och vi är anmälda.

Jag har ju tidigare skrivit att Ozzy var en skit att träna med, han visade inte intresse för leken och löv på marken var roligare, under dessa 2 (?) månaderna som vi har lagt träningen på paus så har vi bara fokuserat på lek, bus och att umgås mer tillsammans och oj vilken skillnad det har blivit, inte i att gå i koppel eller komma på inkallning men han vill leka och när vi väl tränar så visar han för det mesta intresse. Det enda som stoppar oss inför kurs nu är att vara lugn och fokusera på mig när andra hundar är närvarande, och detta är vad vi ska lägga krut på inför kursstart som är i slutet av Oktober, för får jag bara det att funka tror jag inte att det kommer vara några mer problem. Visst han kan fortfarande inte gå fint i koppel hela tiden eller alltid komma på inkallning men det känns inte som det största måstet på rallylydnadskurs. Och är det så att vi skämmer ut oss och han visar 0 intresse så får det vara så, det är oavsett bra träning att vara i en sådan miljö och även om vi inte får ut rally av det så kommer vi få ut något är jag helt säker på.

Nä, jag ser jätte mycket fram emot att gå denna kursen med O och tror faktiskt att det kommer gå bra oavsett om han vill träna eller inte. Sedan har jag inte betalat än och har 14 dagar på mig att bestämma mig så vem vet, kanske ändrar mig i sista sekund? Tror dock inte det :P

Likes

Comments

Trots våran tillfälliga träningspaus så brukar vi lägga ner några minuter om dagen på fotgåendet, i ca en månad nu har det blivit 15 min om dagen att träna fotgående, ibland inne och ibland ute och han har utvecklats så mycket under denna månaden. Det är långt ifrån tävlingsbart och positionen blir ofta fel men för att han knappt kunde kommandot för en månad sedan så är jag nöjd.

Sedan har vi ingen brådska att tävla alls som ni nog märker, 15 min fotgående om dagen är allt vi tränar nu och kommer nog vara detsamma i iallafall en månad till, men kul är det.

Iallafall så drog jag med mig Ozzy och Pappa med kamera ut en snabbis för att jag ville få några bilder på vårat fotgående just nu, det är som sagt inte något att hänga i granen och idag var han riktigt seg och slö, för långt bak eller för långt ut och det var kanske bara 1-2 gånger som han gick som jag ville av 4-5. Men än ger vi inte upp och fortsätter vi såhär och lägger ner bara några minuter varje dag så kommer det nog kännas ännu bättre om bara en månad till.

Likes

Comments

Ja, ni läser rätt. Ännu mer shopping!

Man kan ju undra vad jag får alla pengar ifrån och det undrar jag fan också men nu är det helt slut i kassan, 50 kr och 20 dagar till innan jag får mer pengar. Nöjd är jag med mina köp i alla fall och denna gången var det ett par rejäla skor som fick bli offer. Men för att försvara mig själv här så var dessa skor något jag VERKLIGEN behövde, gick liksom o spåra i mina tygskor, säger nog en del om hur mina andra skor ser ut...

Ett par Salomon Wentwood GTX W Gore Tex fick det bli, har bara hunnit använda dom en gång men är redan nöjd! Så sköna skor har jag aldrig någonsin haft och dom kommer verkligen att användas flitigt. Tackar fortfarande Intersport något otroligt för att dom hade Rea, för om vi ska säga så, skorna kostade 899 på rea och jag hade 919 på sparkontot, hehe.

Likes

Comments

Idag har Ozzy och jag fått lära oss massor av nytt, spårning med Vendela och Barbie stod på schemat och för mig som bara lagt lite godisspår innan var det en helt ny vetenskap, samma för O. Två spår la vi var och virrig var han absolut men för att vara första gången känner jag mig nöjd.

Eftersom det var hans första spår så gjorde jag det enkelt, 50m rakt och med träapport i mitten av spåret med en leksak i slutet och runt 45 min liggtid. Han fattade absolut ingenting, virrade omkring och tog inte upp spåret för fem öre, jag var väl också en aning virrig med så mycket nytt men när vi väl kom fram till träapporten så hade han som tur var sånt grymt intresse i den, lekte och ville inte släppa ifrån den och fortsätta. Utöver det så var hela spåret bara skit, bokstavligt talat då han satte sig och sket mitt i (x)) och vi valde att avbryta.

Andra spåret var upplagt exakt likadant förutom att det nu var 2 träapporter, en i mitten och en i slutet och han var betydligt bättre, han fattade såklart inte helt ännu var det var jag ville från honom men i ca 3 sekunder under 1-2 gånger så spårade han faktiskt med nosen nere. Samma som innan attityden i lek med träapporten är inget att klaga på och får jag bara honom (och mig) att fatta hur man ska göra så tror jag nog att det kan bli något av det här, för roligt var det verkligen!

Likes

Comments

Idag blir Ozzy 9 månader, helt sjukt hur snabbt det faktiskt har gått och att han om bara 3 månader är ett år gammal, unghund är han verkligen och hur vida han vill lyssna är ett lotto varje dag. Ena dagen kan han lyssna hur bra som helst och kommer tex alltid på inkallning (i inte för jobbiga miljöer) och fotgåendet ser bra ut, medan andra dagen kan han totalskita i mig som står med en leksak och sätta sig för att slicka sig i arslet typ... Men det är väl det fina med en unghund, varje dag är en utmaning i sig.

Vågen landade på 34,9 igår och idag 34,4 så han ligger där någonstans och jag är just nu bara glad att han inte väger mer än så, rejäl kommer han verkligen att bli. Som vanligt blev det ett försök till stå och porträttbilder dagen i ära, var själv denna gången så blev svårt men tycker ändå dom blev helt ok.

Likes

Comments