Det är sant. Jag ljuger inte. Jag tror många fler än jag känner samma sak. Inom ridsporten finns massor av avundsjuka.
Det är sjukt. Hur det kan vara såhär! Borde vi inte samarbeta istället för att vara avundsjuka och kanske till och med säga elaka saker till varandra.

Jag har fått endel kommentarer där det står ”Du rider dåligt, tro inte att du är något, varför rider du inte med märkes saker” och sånna kommentarer.
Det kan handla om allt ifrån hur jag rider till utrustning, kläder och vad som helst.

Att rida bra?

Om vi alla ska påpeka hur vi rider så skulle nog ingen fortsätta. Alla har mycket att förbättra. Skulle vi istället säga vad alla gjorde bra så skulle det bli en lång lista. Om vi skulle vara ärliga.
Men det är det. Vi är negativa och säger bara de saker som är dåliga och saker vi ska göra bättre. Nästan aldrig något som vi tycker är bra. Inget vi säger iaf.

Men innerst inne är det ju de som rider bra som vi blir avundsjuka på.
Utrustning?

Utrustning är en annan sak jag tror många blir avundsjuka på. Vad jag har sett/fått kommentarer om isf.

Det ska vara fina och dyra märkes saker. Inte en, utan allt ska vara av märke. Det tycker jag är sjukt. Man blir ju inte bättre bara för att man har dyrare utrustning. Eller hur? Har jag inte rätt?

Den med dyrare utrustning blir ju inte bättre.

Det är så mycket avundsjuka i ridsporten så jag tror jag spyr. Senaste månaden har det kommit in ett antal kommentarer från folk som varit avundsjuka på det ena eller det andra.

Istället för att ta det negativt så kan jag ju ta det positivt. Tänka att ”den personen tycker bara att jag är duktig men vågar inte säga det rakt ut”. Inte ta till mig orden men ändå ta det som ett tips att förbättra. ”Säger du saker jag gör dåligt kommer jag göra allt för att bli bättre”. Så ska jag börja tänka! Då kommer jag bli så mycket bättre.

För dig som skriver kommentarer och är avundsjuk. Jag kommer bara bli bättre av det så det är ingen idé.
Nu ska vi börja med att säga både positiva och negativa saker. Saker som är bra men också saker som man kan göra bättre. Inte bara tänka på saker att förbättra eller saker som är dåliga.
Håller du med? Så kom igen! Från och med nu så säger vi aldrig mer bara dåliga saker till någon utan även något som är bra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Cred till Jennifer Bratt som jag fick inläggs iden ifrån

Jag personligen tycker det är snyggare med benlindor fast rider mest med benskydd för att jag är för lat helt enkelt, ska rida mer med benlindor nu, ska sluta va lat hehe. Men när jag är iväg och hoppar så använder jag alltid benskydd för om benlindorna skulle lossna på en tävling inne på banan vore det ju inte så kul. Nackdelen med benlindor är att det lätt kan skada benen tror det är leden som skadas(?) inte så bra koll på det.

Vad tycker ni om Benlindor/benskydd? Vd använder ni mest och varför?

Likes

Comments

Blev en lång skritt tur på Pantis idag, 41 minuter för att va exakt, hon va lugn och fin. Snart ska jag ta en buss in till stan för att va med Andreas, inte träffat han sen torsdag... Ska sova där 2 nätter och sen ska jag möt upp en kompis i stan på Onsdag som ska med mig hem så får se hur upd blir nu 3 dagar framåt. Men så nu vet ni varför iallafall.

Likes

Comments

Igår kväll så satt jag med att fixa licens till både mig och Pantis. Vilket har varit det enda som behövt fixas för att kunna tävla, vet inte varför det dröjt så länge egentligen men bra varit väldigt mycket annat.
Sen när det var fixat så gick jag även in o kollade lite tävlingar. Fanns väldigt få men är väl inte säsong nu den drar väl igång snart antar jag, inte så haj på tävlandet då jag mest ridit unghästar o utbildat hästar. Men hittade en tävling i Gäsene den 2 September så får bli den helt enkelt, Velade lite med att hoppa en LD+ o LC eller LC o LB men tog LD+ o LC för att kommer va väldigt mycket nytt och då känns det skönt att höjderna inte är något att va orolig över, blir ju 75 och 80 centimeter för oss. Taggad är bara förnamnet på att få börja tävla!!

Likes

Comments

Grym pownie idag men mindre bra ryttare tyvärr..
Hittade verkligen inga avstånd idag, och när jag inte hittar avståndet blir det att jag bara sitter o plockar kortar henne. Måste verkligen öva på att inte göra så. Pantis var däremot fin, hon rev endast 2 gånger idag vilket var för att jag kom in alldeles för nära. Men annars brukar hon klara av att jag kommer in lite närma men blir ju jobbigare för henne + att det ser mycket bättre ut om jag kommer in rätt. För Pantis har varit väldigt oförsiktig innan men hon har blivit mer försiktig nu på det sista så det är ju positivt.


Började passet med att värma upp i skritt , trav och galopp såklart. Mycket med att ställa henne och flytta för skänkeln. Sen värmde jag upp på ett kryss åt båda hållen. Red även igenom linjen och kombinationen för att checka avstånden. Efter det red jag en bana på ca 60-70 cm. Sen höjde pappa hindren till ca 80-90 medans jag skrittade P. Hoppade ett räcke och en oxer först åt både hållen. Sen hoppade jag en ny bana, sen skritt paus igen. Red även en lite mer omhoppningsbana vet ju att hon kan komma snävt, snabbt och snett osv men vi båda tycker omhoppning är kul så då körde vi en sån bana med, sist hoppade jag bara några enstaka hinder sen travade jag och skrittade av henne.

Nu kommer några bilder från idag med, fast en har ni ju redan sett, hihi

Likes

Comments


Dem flesta gör ju en veckoplanering för sin häst, inklusive mig. Alltså att man innan veckan skriver upp vad man ska göra mån, tis, ons osv för att helt enkelt kunna hålla koll bättre. Jag sätter mig varje söndag och skriver upp min veckoplanering på anteckningar i min mobil för där ser jag enkelt vad jag gjorde förra veckan och innan dess.
På varje häst/individ får man tänka olika. Vissa behöver vila mer än andra vissa hoppa mer eller mindre osv.
Varje vecka ser ju såklart olik ut och oftast får man anpassa efter vissa saker tex som träning eller tävling. Vissa veckor går hästen något hårdare men sen behöver också alla hästar lite lugnare veckor
Med Pantis får jag tänka att hon behöver hoppa 2 gånger i veckan för att inte bli för övertaggad 1 dag högre och 1 dag lägre(dock har jag bara hoppat lägre nu det sista), 1 dag vila räcker för henne, hon blir för taggad annars. Vilan lägger jag alltid efter ett hårdare pass oftast eller så får hon en lugnare dag och sen vila. Rider ut henne 2 dagar för att variera underlag och att hon inte ska bli utsliten dock skrittar jag bara ut henne just nu och dressyr 2 dagar oftast kör jag ganska hård dressyr men självklart lugnare ibland men för annars får hon ta det för lugnt och blir då JÄTTE jobbig.


Denna vecka såg exempelvis ut såhär
mån- dressyr
tis-uteritt
ons-dressyr
tors-hoppa lägre
fre- uteritt
lör- vila
sön- hoppa i Vartofta

och nästa vecka kommer se ut såhär
mån-dressyr
tis-uteritt
ons-vila
tor-hoppa terräng
fre-uteritt
lör-dressyr
sön-hoppa högre

Hur lägger ni upp veckan för er häst? Eller gör ni bara som ni känner för den dagen?

Likes

Comments

Regnar ute och har gjort det typ hela dagen idag och jag älskar det samtidigt som inte. Mys när man lixom kan ha en inne dag men måste man va ute så hatar jag det verkligen!! Idag har vi bara grejat med ett rum till mig. Varit utan rum ett tag eller ja sovit i husvagnen men börjat bli lite kallt där så då har vi gjort iordning ett väldigt fult tillfälligt rum för vi renoverar/ bygger ut hos mamma och jag ska få ett rum på övervåningen som är långt ifrån klart. Kan visa hur det blev imorgon när det är ljust ute.
Till middag idag blev det tacos, inget slår tacos kan inte bara va jag?. Sen spelade vi kort, neger och president. Och grym som man är blev man president nästan alla gånger, hehe. Nu ligger jag i sängen och kollar på TEEN WOLF en riktigt bra serie faktiskt.

Likes

Comments

Hej igen, var ett litet tag sen sist. Varit väldigt omotiverad och tiden har inte riktigt funnits men har verkligen saknat bloggandet så ska försöka uppdatera varje dag igen och försöka variera inläggen och inte bara vad jag gjorde/hur det gick i stallet den dagen vilket är lättast o skriva om men kommer bli långtråkigt för er.

Inte hänt så jätte mycket speciellt denna månaden förutom att Pysen har åkt tillbaka till sin ägare igen. Kommer åka dit o rida han ibland innan han sålts.
Kommer verkligen sakna honom för han var verkligen en jätte trevlig häst på alla sätt o vis <33

Är hos mamma i helgen så inget stall för min del idag men igår skrittade jag ut henne ca 50 minuter och samtidigt lyssnade jag på favvopodden relationspodden. och imorgon så ska jag o pappa åka till Vartofta med Pantis och hoppa henne där då VKRS har framme en massa hinder på den stora utebanan. Ska nog också förhoppningsvis möta upp en kompis där så ska vi rida tillsammans då hon har sin häst precis bredvid ridklubben. Får övertala pappa att fota lite men han är inte den bästa fotografen direkt men bättre än inget.

(Bilden är från senaste gången jag var där som också var vårt bästa hopp-pass)
Hoppas att ni är lika taggad som jag över att jag börjar blogga igen efter en liten paus!!

Likes

Comments

Idag i stallet så red jag dressyr på Pysen och Pantis fick löslongeras lite. Det enda jag kan säga om Pysen idag är WOW.

Likes

Comments

I Stallet idag så red jag ut Pysen en sväng rundan tog ca 1 timma och han e så sjukt fin nu. Så fort man kortar upp tyglarna söker han sig neråt, han börjar lyssna nu på att flytta för skänkel utan att det ska gå fortare, ställa åt båda hållena och att han är pigg men inte för pigg utan lagom och så posetiv till allt. Örona frammåt hela tiden. Den som kommer köpa han senare kommer bli världens lyckligaste ägare <3

Pantis fick bara löslongeras lite i paddocken idag. Pigg och glad som vanligt!
Imorgon ska Pysen få hoppa lite och Pantis ska trimmas ;)

Godnatt sov gott <3

Likes

Comments