Header

Panter Van De Mountain

Pantis typ älskar o gäspa haha hon gör det jätte ofta. Skulle kunna göra ett helt album med bara gäspbilder på henne.


Gäspar din häst också ofta?

Men med dem här bilder a tänkte jag bara säga godnatt. (bilder är ifrån nu ikväll när jag gav hästarna kvällshö) Imorgon är en ny dag med nya tag och ska verkligen ha en chill dag imorgon så skönt!!

Inte så smikrande bilder direkt, hha


Godnatt ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagens Pass, Lidens Belle Amoure, Panter Van De Mountain, Ridsport

Hej bloggisar!

Idag så har jag nog fått en ny fiende, hehe.
Och den individen är Pysen ;)
Han fick sig ett rejält pass i paddocken ville verkligen få mjuk och fin och i slutet var han faktiskt fin. Men fick verkligen jobba han ordentligt idag och var några gånger han tjurade ihop när jag verkligen ställde krav.

Pantis blev också trött men inte på samma sätt. Pysen blev trött fysiskt och Pantis psykiskt
Pantis trimmades också i paddocken men med henne så gjorde jag SÅ många övergångar, helt sick hur jag ens orkade men det lönade sig. Efter jag skrittat fram så red jag inte ens ett helt varv utan att jag gjort en övergång eller halt. Hon var väldigt lugn men huvudet var inte riktigt där jag ville ha det. Men får glädjas över att hon var såpass lugn för förut så trippade hon bara och var jättespänd men nu så skrittade hon ändå när jag bad henne skritta och samma med traven.

Nu är det dax för mig att måla mitt golv igen och sen stallet igen ;))

Säger godnatt nu för tror inte att jag kommer blogga något mer idag <3
Likes

Comments

Ridsport, om mig

Nu ska vi prata lite mer allvar. Styrkor och svagheter.
Jag tror det är väldigt viktigt för alla att tänka över vad man är bra på och vad man är mindre bra på, för att kunna sträcka dem dåligare sidorna och glädjas eller utgjutna dem bättre sidorna.

Styrkor-

En stor styrka inom min ridning är att jag kan rida ALLA typer olika hästar. Har ridit så sjukt många hästar under mina år och aldrig stött på en häst jag inte kunnat rida. Sen gillar jag o rida vissa mer än andra.
Jag har även väldigt väldigt bra balans vilket gör att jag kan rida mer "busiga" hästar. Och helt orädd jag är verkligen inte rädd för något utan har bara mycket respekt för hästar. . Jag kan sitta ner i trav/galopp utan problem.
Händerna är oxå bra. Väldigt mjuk i handen och tummen högst upp. Fast har svårt för det på Pantis men med Pysen är det bra. Formen på armarna ska ju va format i ett L vilket mina inte är. Men har händerna lågt vilket Både Pantis och Pysen behöver.


Svagheter-

Mina svagheter försöker jag träna på varje jag. både i skogen och på banan och dem blir bättre och bättre.
Något jag verkligen måste träna på är att få ner hälarna och upp med huvudet. Även att få bak foten lite så man får en mer korrekt sits. Men detta är något som redan blivit mycket bättre! Något som blivit sämre nu är att rida med sitsen. För när Pantis kom till mig gick det inte att rida henne med sitsen och då har det fastnat i mitt huvud. Men det börjar bli bättre och bättre vilket är så skönt! för ger så mycket att rida bra med sitsen.

Vilka är dina styrkor och svagheter med din ridning?

Likes

Comments

Lidens Belle Amoure, Panter Van De Mountain, Ridsport, vardag, Vecko planering

Ny vecka idag vilket inte känns så speciellt nu när man har sommarlov värre när det är skola. Började veckan med att klockan ringde 07.15 och va i stallet för att släppa ut hästarna runt kvart i 8. Sen hem gick ut med hunden och nu sitter jag vid köksbordet och har käkat frukost.


Denna vecka händer det inte så mycket speciellt. Jag ska bli klar med mitt rum, åka till mamma några dagar och på Onsdag ska jag o pappa åka och vaccinera Pantis. Äntligen kan vi snart tävla!!!

Hästarnas planering denna vecka är:

Måndag: Båda ska trimmas lätt på banan
Tisdag: Pysen får vila och Pantis får jobba med bommar.
Onsdag: Pantis ska hoppa i Vartofta innan vaccineringen och Pysen får hoppa hemma
Torsdag: Vila för Pantis och Pysen får jobbas från marken
Fredag: Vila för båda.
Lördag: Rida ut båda.
Söndag: Antingen vila eller trimm i paddocken.

Hur ser er vecka ut? Ska ni göra något speciellt?

Likes

Comments

Cyklade upp till stallet runt halv 9 för att släppa in hästarna för stog att det skulle regna hela natten och dem har inget att gå under och nojjiga jag tog in dem!
Efter jag tagit in dem så tog jag ut Pantis i gången och borstade henne. Och sen slutade det med att jag red ut henne en sväng haha. Men hon skötte sig fint iallafall!  Efter det grejade jag massor i stallet. Putsade utrustningen jag hade när jag red, lindade Pantis ben, borstade pysen, fyllde vatten och hö, mockade boxarna. Och kom hem lite efter halv 11 hehe. Men älskar o va i stallet sent på kvällarna <33

Vilken är din favorit tid att va i stallet på?
Min är självklart kvällarna på sommaren

Likes

Comments

Lidens Belle Amoure, Panter Van De Mountain, Ridsport

Mådde mycket bättre förut idag så cyklade upp till stallet i SPÖREGN men väl framme i stallet tog jag in båda hästarna så fick dem käka inne, myys <33

Sen fick pysen komma ut till gången och där rykte hans mat. Har länge velat klippa av den men när han kom låg den på 2 sidor så har flätat den och hållit på och äntligen är den på en sida så då passade jag på idag när jag inte hade tänkt o rid någon. Lite ojämnt blev det men så mycket snyggare!! Enligt mig tycker jag det är så mycket snyggare med kort man. Även svans och pannlugg fick sig en liten makeover. (Vänsterbild- före Högerbild- Efter)

Efter Pysens makeover så fick Pantis också bli lite ompysslad och sen skrev en stallkompis och frågade om vi skulle ta en tur och jag kände varför inte. Så Pysen fick äran att komma t på en tur och han skötte sig super, en riktig drömponny <33

Sen när vi kom tillbaka till stallet igen så började det spöregna.. Ut med hästen och cykla hem i spöregn igen.. Väl hemma flyttade jag ut allt ut ur mitt rum och slipade golvet och sen har jag målat 1 gång :)
Så nu får jag bo i tv rummet här nere någon dag! Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag sen upp till stallet igen och ta in hästarna i natt då det skulle regna hela natten och dem har ingen stans att gå under och få skydd.


Likes

Comments

vardag

Vaknade upp i morse med världens huvudvärk.. Hade tänkt o gå upp hyfsat tidigt käka frukost och sen dra till stallet rida ut båda 2 och sen skulle jag träffa en kompis. Men ligger fortfarande kvar i sängen och klockan är 20 i 2.
Men dagens väder är ju ligga inne och kolla film väder.

Ska dra till stallet senare iallafall. Mocka hagen (vilket jag gör varje dag) Vattnet bytte jag igår så räcker nog bara att fylla på, och ge dem hö. Om jag mår bättre ska jag även klippa av pysens man till kort. Det kan ju bli kaos men också jätte bra.

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör idag <33
Likes

Comments

åsikter

Något jag själv älskar är att läsa bloggar. Man får sjukt mycket inspiration och motivation.
Och jag har några som jag själv tycker sticker ut lite extra är

Nellie Berntsson och hennes blogg hittar ni HÄR

Hon har en otrolig drivkraft och alltid lika inspirerande inlägg. Hon rider även sjukt bra och har ett tänk i ridningen som jag tycker fler borde ha. Nellies blogg är även den blogg jag läst längst.Linn Strelin
och hennes blogg hittar ni HÄR

Linn har också en väldigt intressant blogg. Har alltid väldigt fina bilder till varje inlägg med hög kvalitet och hennes häst är så jäkla söt!Ninas Rader och hennes blogg finns HÄR

Detta är en hyfsat ny blogg för mig. Inte alls läst länge men fastnade ganska direkt. Skriver om mest om ridsporten som dem andra men Nina är dressyrryttare till skillnad från dem andra. Så kul med lite variation.

Likes

Comments

Eftetsom båda skulle ridas ut idag och jag har ont om tid så får Pysen följa med som handhäst. Funkar hur bra som helst än sålänge!! 

Likes

Comments

Dagens Pass, Panter Van De Mountain, Ridsport, Bilder, Lidens Belle Amoure

Idag på schemat stod det hoppning för båda hästarna och lika nöjd över båda.
Pantis var hur fin som helst. hoppade en bana på 80-90 vilket inte är så svårt för någon av oss men en lagom höjd hemma för att "träna" mellan hindrerna. Pysen fick hoppa bana för första gången och var fin. Han har lite svårt för att svänga snävt då det blir mycket det i vår lilla paddock.

Nu väntas midsommarfirande med Alicia ska bara fixa mig klar och ladda upp detta inlägg till er!

Glad midsommar <33

Likes

Comments